Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

MrkiMedo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 09, 2018 12:07 am

Vjerovatno im je ispod casti prihvatiti to da sa 25+ godina jos uvijek nisu naucili nista o fudbalu i da ustvari veze nemaju. Daleko da prosli treneri nisu imali puno gresaka, ali velika krivica ide i igracima na dusu. Nek je situacija u pola losa koliko vi pricate onda su oni fkt u krcu

Hare79
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:08 am

Mirek11 je napisao/la:
ned jul 08, 2018 11:57 pm
Hare79 je napisao/la:
ned jul 08, 2018 11:10 pm
Ovo sto procitah danas ne sluti na.dobro. ekipa i igraci se jos prilagodjavaju zamislima trenera a nova sezona je na pragu. Bio sam na treningu prije neki i igraci mi.djeluju kao da nemaju samopouzdanje, uigranost nula bodova. Nadam.se.da.ce vremenom biti bolje al bojim se da cemo nakon par kola morati traziti novog trenera. U tom slucaju treba napokon prihvatiti da nije do trenera nego do igraca koji nemaju potreban profil. Sve bih dizelase rastjerao, pustio djeca da igraju i doveo par iskljucivo brzih igraca, i nek se uigravaju bez ikakvog pritiska.
Evo prije par dana je bila zanimljiva izjava Nike Kovaca koja ide ovome u prilog a ja se slazem da ako ne trcimo i bez lopte, nismo brzi da mozemo pritisak napraviti, kontru istrcati, ispraviti se kada pogrijesis, dzaba ti sav kvalitet i potencijal.

"Hrvatski fudbalski stručnjak smatra da je fudbal ušao u eru gdje su brzina i eksplozivnost najvažniji faktori, te da posjed lopte ne znači ništa."

https://sport1.ba/bundesliga/niko-kovac ... ena/123803
To je jasno kao dan, nije Kovac izmislio toplu vodu. Pa Zrinjski kod nas uzima titule na brzinu a po imenima nema bolju ekipu od nas. A mi udri, svako malo dovedi dizelasa nekog. Pogledaj napad Liverpoola, mane, firminho i salah, ne znas ko je brzi i eksplozivniji, Klopp takve namjenski dovodi, to je radio i u Dortmundu. Valjda i mi mozemo na nasem lokalnom nivou prepoznati i.dovesti mlade i brze igrace.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:09 am

phpBB [video]
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:12 am

Ja kada vidim ovo prema sjeveroistoku ja se sjebem...daj boze da ovdje ne budemo imali dodatni problema.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Hurmasica
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:12 am

Kospicar je napisao/la:
ned jul 08, 2018 11:17 pm
slika

Hocemo baklave.

@Hurmasica nemoj mi zamjerit
Mogu baklave komotno :D :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hare79
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:15 am

Zavrsise li danas sjeveroistok s hajrom?

Okolele
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:15 am

Pu jbt vidi pomoćnog zeleni se ko Wembley..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Hare79
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:20 am

Pole terena ekstra, pola kao kliziste

AdmirA
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:25 am

Ako je receno da ce biti gotovo bit ce , ne vidim zasto ne bi bilo, i vala smo vise dosadili sa pesimizmom.Ima neko ko se time bavi

rodrigo87
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:28 am

prvi dio terena postavljen prije 7-8 dana, drugi dio prije par dana.

plavi kanarinac
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:39 am

Trening uopste nisam vidio toliko crno kao sto se prica.. solidno su svi igrali, međutim ovo vam je kao da imate 250 konja a elektronski ključ vam na 150km/h... Neki igrači su limitirani, osam puta zaustavlja igru, govori nema primanja, salji naprijed, nema nazad... I x igrač opet primi loptu i pošalje je nazad... Dobro je pa čovjek ima strpljenja i snage da objašnjava jednostavne postupke igračima koji su u poodmakloj fazi karijere, što nije normalno jer mladi ga slušaju i trude se izvrsiti zamisli dok starije boli neka stvar, kurcobolja neka, nesto... Ali ima nade da ce primiti k znanju svi njegove zamisli jer nisu uopće bezveze i nisu loše; S tim da najveće postignuće bice svakako ako se stane iza trenera i bandi ne dozvoli pravljenje devijacija koje izazivaju nemir u ekipi. Čovjek zna, evo neka ga ispostuju maksimalno i doci ce do rezultata ali kurcobolja nas nece nigdje odvesti, ne može on od govana pitu praviti, to je činjenica.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Charlie Sheen
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:45 am

Zaka je napisao/la:
pon jul 09, 2018 12:00 am
Ko uze Djildin turnir danas? Daj te štopera da na nešto liči ili vraćajte zvjerku Graovca.
Liten ekipa je uzela

AdmirA
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:48 am

Kurc.obolja nas je itekako odvela nekamo...u gubitak kljucnih tekmi za titule.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 09, 2018 12:48 am

rodrigo87 je napisao/la:
pon jul 09, 2018 12:28 am
prvi dio terena postavljen prije 7-8 dana, drugi dio prije par dana.
Prije 11 dana, 27. 06. :D

Taman ce ovo bit vrhunsko i u punom sjaju kad prvu tekmu u ligi budemo igrali kod kuce, tj. u 3. kolu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon jul 09, 2018 1:01 am

plavi kanarinac je napisao/la:
pon jul 09, 2018 12:39 am
Trening uopste nisam vidio toliko crno kao sto se prica.. solidno su svi igrali, međutim ovo vam je kao da imate 250 konja a elektronski ključ vam na 150km/h... Neki igrači su limitirani, osam puta zaustavlja igru, govori nema primanja, salji naprijed, nema nazad... I x igrač opet primi loptu i pošalje je nazad... Dobro je pa čovjek ima strpljenja i snage da objašnjava jednostavne postupke igračima koji su u poodmakloj fazi karijere, što nije normalno jer mladi ga slušaju i trude se izvrsiti zamisli dok starije boli neka stvar, kurcobolja neka, nesto... Ali ima nade da ce primiti k znanju svi njegove zamisli jer nisu uopće bezveze i nisu loše; S tim da najveće postignuće bice svakako ako se stane iza trenera i bandi ne dozvoli pravljenje devijacija koje izazivaju nemir u ekipi. Čovjek zna, evo neka ga ispostuju maksimalno i doci ce do rezultata ali kurcobolja nas nece nigdje odvesti, ne može on od govana pitu praviti, to je činjenica.
To je ono sto i sam govorim.Dosta vise mijenjanja trenera!Ne moze biti da niko od zadnjih 5-6 trenera ne zna nista,a igraci povlasteni.Pitao bih ja da li bi bila kurcobolja kad se zna da ce oni letiti u slucaju losih partija,a ne trener!?Doduse,raja nestrpljiva i fudbalski neobrazovana(iako svi sve znaju :r ),te ce sutra nakon 3 losa rezultata pozivati na ostavku trenera,a zazmirice na fudbalsko ne/znanje nasih igraca.
Isto tako,nije ni cudo sto im se nesto konstantno ponavlja,jer mnogi ne znaju osnovne elemente igre.Protrcavanje iza ledja,otvaranje u prostor prije nego sto ce se dodavanje uputiti,a ne poslije,krizanje u napadu...kad smo zadnji put vidjeli to kod nasih igraca?Licno,ne pamtim.
Mozemo mi pricati o kvalitetu igraca u odnosu na neke protivnike u evropskim utakmicama,ali ne mozemo i ne smijemo pricati o osnovnim elementima fudbala,ako govorimo o profesionalcima!
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

igla
Kontakt:

pon jul 09, 2018 1:06 am

Ma ovaj, po mom skromnom sudu, zna.
Ali evo i da ne zna, oni ne znaju ponoviti ono što im objašnjava. Dobro živaca ima, ja bi ih počeo udarat. Frajer ih bukvalno vuče za markere kuda da trče, objašnjava kretnje, moli ih da ne peglaju jebenu loptu.

Žao mi bi čovjeka. A i ima smisla za humor, Arežina nikako da ubaci da valja, kaže Krčmar: to imaš tremu?? :D :D

exbabilon
Kontakt:

pon jul 09, 2018 1:15 am

Krivica igraca, poluigraca, poluamatera, uhljeba postoji, bez sumnje. Ali ni mi nikako da dovedemo trenera za kojeg ces sa sigurnoscu reci e ovaj zna, pa makar i na ovom nasem nivou, da ima neke uspjehe, reference, harizmu... Ili se nasi "vojnici" uce na nama ili neke strane ublehe prodaju maglu.

Kad postavi formaciju bez lijevog krila, pa onda lijevog beka napada sto je loptu vratio nazad jer u nedostatku rjesenja nije imao kome. Okej, zadnji vezni mu prilazi al i on ima covjeka na ledjima, i on bi je vratio stoperu svakako. Ispocetka sam vjerovao da Krcmarevic ima slifa, da moze razdrmati ekipu i posloziti neke stvari, ali kako vrijeme odmice sve mi se cini da on oktobar nece docekati na klupi Zelje.

MrkiMedo
Kontakt:

pon jul 09, 2018 1:24 am

Znao je i Kostic pa je otisao plakajuci. Lakse je dati otkaz treneru nego otpustiti desetak igraca, al treba jednom i to presjeci. Kako su Zakaricem odradili tako i sa ovima. Krcmar dodje i rece taj i taj mi pravi problem, necu ga u svlacionici i kraj. Nek igra 11 manje kvalitetnih, ali sa vise zelje i truda.

voltron30
Kontakt:

pon jul 09, 2018 1:25 am

Kurcobolju je odavno trebalo novcano kaznjavati. Uprava mora jasno i glasno stati iza trenera. Ako ne kontaju vjezbu jednom, dva put...pa treci put joja maraka. Za utakmice da ne govorim. Neces da se trudis, OK, ode trecina plate. I mene bi gazda naguzio da fuserim na poslu. Sramota ce biti da i ovog trenera u startu potrosimo. Pa ne moze uvijek trener ne valjati.

NEZALAGANJE
Kontakt:

pon jul 09, 2018 1:56 am

MrkiMedo je napisao/la:
pon jul 09, 2018 1:24 am
Znao je i Kostic pa je otisao plakajuci. Lakse je dati otkaz treneru nego otpustiti desetak igraca, al treba jednom i to presjeci. Kako su Zakaricem odradili tako i sa ovima. Krcmar dodje i rece taj i taj mi pravi problem, necu ga u svlacionici i kraj. Nek igra 11 manje kvalitetnih, ali sa vise zelje i truda.
Kad kazes lakse je otpustiti trenera,nego desetak igraca-taj princip svakako stoji.Medjutim,kod nas su svi igraci u 5 deka,ali BUKVALNO!Uopste ne vidim neku razliku ako igra,bubam Veseli ili Zec.S tim u vezi,onda uopste nije tesko nekoga se odreci,poslati ga na klupu ili tribine ako se ne trudi i nije uvijek 100%!
I bas zato sto nemamo nekih velikih zvijezda i igraca jasnog kvaliteta,mi moramo postati klub gdje se postuje trener i sistem.On mora biti iznad igraca,a oni su "potrosna roba".
Naravno,u ovome svemu je kljucno da se zna kakav je trener tj.da je vrijedan ovakvog statusa i to je ono gdje cesto promasujemo.Medjutim,kako ga ocijeniti,kako vidjeti da je to bas taj covjek?E tu mora biti neko sa vizijom,neko ko ce vjerovati u covjeka kad "masa" bude trazila ostavku i vidjeti ono sto mi ne vidimo.

Povucu jednu paralelu...Navijac sam SA Spursa 20+godina.Sjecam se kad je Popovich preuzeo ulogu trenera i iako je imao poprilicno talentovan roster,rezultati nisu bili bas najbolji.Otkaz mu je "visio nad glavom" sto se kaze,ali neko je tada presjekao i rekao,ovaj covjek ostaje,mi vjerujemo u njega.Ostalo je historija.
Takvo nesto se mora desiti i u nasem Zelji.Bez vizije se ne ide daleko i sve je kratkog daha,a mi smo upravo u tom zacaranom krugu koji je zeljan rezultata "preko noci".Svi zele neke titule,neke iskorake u Evropi,a realnost je da do juce nismo imali ni stadion kako treba,da ni dan danas nemamo trening centar,da nemamo skolovanog kadra u radu sa omladincima,da mijenjamo trenere jer ne znamo kakav profil istog trazimo itd.Ide sve nabolje,to se jasno vidi,ali i mi navijaci moramo to shvatiti i biti strpljivi.Sport uvijek nagradi posten,kvalitetan i kontinuiran rad u necemu.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 33 gosta.

Prijava