MrkiMedo je napisao/la: ↑pon jul 09, 2018 1:24 am
Znao je i Kostic pa je otisao plakajuci. Lakse je dati otkaz treneru nego otpustiti desetak igraca, al treba jednom i to presjeci. Kako su Zakaricem odradili tako i sa ovima. Krcmar dodje i rece taj i taj mi pravi problem, necu ga u svlacionici i kraj. Nek igra 11 manje kvalitetnih, ali sa vise zelje i truda.
Kad kazes lakse je otpustiti trenera,nego desetak igraca-taj princip svakako stoji.Medjutim,kod nas su svi igraci u 5 deka,ali BUKVALNO!Uopste ne vidim neku razliku ako igra,bubam Veseli ili Zec.S tim u vezi,onda uopste nije tesko nekoga se odreci,poslati ga na klupu ili tribine ako se ne trudi i nije uvijek 100%!
I bas zato sto nemamo nekih velikih zvijezda i igraca jasnog kvaliteta,mi moramo postati klub gdje se postuje trener i sistem.On mora biti iznad igraca,a oni su "potrosna roba".
Naravno,u ovome svemu je kljucno da se zna kakav je trener tj.da je vrijedan ovakvog statusa i to je ono gdje cesto promasujemo.Medjutim,kako ga ocijeniti,kako vidjeti da je to bas taj covjek?E tu mora biti neko sa vizijom,neko ko ce vjerovati u covjeka kad "masa" bude trazila ostavku i vidjeti ono sto mi ne vidimo.
Povucu jednu paralelu...Navijac sam SA Spursa 20+godina.Sjecam se kad je Popovich preuzeo ulogu trenera i iako je imao poprilicno talentovan roster,rezultati nisu bili bas najbolji.Otkaz mu je "visio nad glavom" sto se kaze,ali neko je tada presjekao i rekao,ovaj covjek ostaje,mi vjerujemo u njega.Ostalo je historija.
Takvo nesto se mora desiti i u nasem Zelji.Bez vizije se ne ide daleko i sve je kratkog daha,a mi smo upravo u tom zacaranom krugu koji je zeljan rezultata "preko noci".Svi zele neke titule,neke iskorake u Evropi,a realnost je da do juce nismo imali ni stadion kako treba,da ni dan danas nemamo trening centar,da nemamo skolovanog kadra u radu sa omladincima,da mijenjamo trenere jer ne znamo kakav profil istog trazimo itd.Ide sve nabolje,to se jasno vidi,ali i mi navijaci moramo to shvatiti i biti strpljivi.Sport uvijek nagradi posten,kvalitetan i kontinuiran rad u necemu.