Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Bosanski lonac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon dec 03, 2018 9:51 pm

Treba nam to jedinstvo više nego ikada.
Nadam se tom dogovoru i izlasku iz krize.

A onda na proljeće...
Sa Željom do groba, života mi moga!!

storm_raider
Kontakt:

Na proljece ludilo... Nezapamceno ludilo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 03, 2018 9:52 pm

IZBOR KANDIDATA ZA TITULU FORUMAŠA GODINE FKŽ PODFORUMA 2018.

Poštovani forumaši podforuma FK Željezničar, velika mi je čast obavijestiti Vas u ime ekipe administratora, moderatora i tehničke podrške (storm_raider, Asharak, boccaccio, Izlija, jovanmaksimovic, Larsson, BlwD, Omar500), sponzora, prijatelja foruma, kao i moje malenkosti da će se izbor za forumaša godine FKŽ podforuma nastaviti i ove godine! Prošlogodišnji izbor za forumaša godine je imao dobar odziv forumske zajednice i tu laskavu titulu je ponio @arctg. 2018. godina je bila puna uspona i padova u igrama našeg voljenog kluba i vrijeme je da se sumiraju utisci i rezultati iz tekuće godine i ode na zasluženu pauzu. Iza nas su mnogobrojni projekti ostvareni uz pomoć prijatelja foruma i ekipe administratora i moderatora, ali i Vaš anganžman. Tako da godinu završavamo sa uspješno završenom akcijom 100 sezonskih karata, gdje je u konačnici uz ogromnu pomoć prijatelja foruma podijeljeno čak 125 godišnjih ulaznica za naše navijače gdje je lavovski posao uradio @Minjore u procesu distribucije ulaznica do samih navijača. Primjer zajedništva navijača i ljubavi prema plavoj boji je dokazan u akciji Neka zasija punim sjajem, pokrenutoj od našeg prijatelja forumaša @durgo i drugih gdje se akcija proširila i mimo granica foruma i interneta, i tako je kao mnogo puta do sada ujedinila sve one kojima srce kuca za omiljeni klub. Akcija je popraćena na zvaničnoj stranici kluba, i tako da se glavnina sredstava uspjela prikupiti za farbanje reflektora na JI, dok je klub uz pomoć sponzora zatvorio financijsku konstrukciju. Obavljena je anketa na forumu gdje ste baš Vi izglasali dvostruka krila željezničara i godinu osnivanja kluba. Forumaši su vrijedno učestvovali u kreiranju izgleda natpisa na reflektoru i izabran je na kraju rad @BlwD kojem se ovom prilikom i lično zahvaljujem.

slika

Kao i prošle godine, na redovnoj bazi se nadopunjuju teme kao što je Statistika koju vodi @jovanmaksimovic, Kartoteka koju vodi @Larsson, Na današnji dan koju vodi @jovanmaksimovic, tu su Izbori za igrača utakmice koje vodi moja malenkost, Tračnicama naše historije kojoj doprinose svi forumaši, a ogroman projekat su završili @jovanmaksimovic i @BlwD gdje su na informatičko-grafičkom prikazali kompletnu statistiku kluba za period 1994-2018. Uspješnu godinu za forum i forumsku zajednicu ćemo, u periodu praznika i darivanja, završiti i sa vrijednim poklonima koje je i ove godine obezbjedio prijatelj Damir Sablja sa fantastičnim artiklima o kojima ćemo malo kasnije. Laskavu titulu ponijet će onaj za koga se forumski puk izjasni da je najviše zaslužio a cijeli izbor bit će transparentan i javan, sa ciljem izbjegavanja bilo kakvih malverzacija. U narednih nekoliko rečenica, predstavit ću Vam proceduru izbora Forumaša godine FKŽ podforuma.

Izbor Forumaša godine FKŽ podforuma je podijeljen u dva kruga: izbor kandidata za Forumaša godine i izbor Forumaša godine. Drugi krug je ove godine doživio blagu rekonstrukciju, ali ćemo se sada bazirati na pravila za prvi krug, odnosno izbor kandidata za ovu titulu. Jednoglasnom odlukom tima zaduženog za ovaj izbor, odlučeno je da primarna referenca za kandidate bude topic "Plava sehara", odnosno svi forumaši čiji su postovi ove kalendarske godine dospjeli u "Plavu seharu".

To su sljedeći forumaši

1. Occasionally
2. Ndare
3. Bosanac1993
4. bogi
5. Veteran1965
6. Ujko
7. AsharaK
8. boccaccio
9. Amidza
10. Hurmasica
11. TOJEMOJTIM
12. storm_raider
13. kikirikikospice
14. ForzaLjoZe
15. Fanzi

Na ovu odluku nas je navelo poštovanje prema vremenu, trudu i emocijama koje su uložene da bi se napisali izuzetno kvalitetni postovi koji se čuvaju na posebnom mjestu, bez obzira o kojem je forumašu riječ. Svi postovi koji su se ove godine našli u "Plavoj sehari" s toga zaslužuju da se njihovi autori automatski kandidiraju za titulu Forumaša godine. Kako bi izbjegli brojčanu neravnopravnost, nekorektnost i kako bi postigli da Forumaš godine bude uistinu želja forumaša, a ne određenih ljudi, odlučili smo se da drugih 15 forumaša izaberete vi, na neposrednom i javnom glasanju. U prvom krugu za Izbor kandidata za forumaša godine FKŽ podforuma pišete prijedloge za kandidate do 09.12. u 22h i to po ovim pravilima:

• U ovom krugu učestvuju svi forumaši koji su na forum registrovani prije šest mjeseci ili više.
• Svaki forumaš koji ispunjava taj zahtjev, ima pravo da prijedloži samo jednog kandidata.
• Svaki forumaš koji prijedlaže, ima pravo da prijedloži samo jednom, s tim da se neće biti poništavanja prijedloga. (Dobro razmisliti prije nego što nekoga u svoje ime prijedložite!)
• Svakom forumašu koji prijedloži samog sebe ili nekog fiktivnog lika, prijedlog se briše i on biva izbačen iz glasanja, sa nemogućnošću ponovnog vraćanja. (Ovo je ozbiljno glasanje i očekujemo od forumaša da budu ozbiljni)

Za sva pitanja i nejasnoće, kao i komentarisanje forumaša ili samog izbora, možete se javno obratiti organizatorima na temi "Mahala". Ovo je posebno bitno jer ne želimo da neka pojašnjenja ostanu sakrivena od drugih forumaša, odnosno želimo da javno diskutujemo o svemu. Petnaest kandidata sa najviše nominacija će, skupa sa 15 kandidata koji su automatski ušli u izbor za titulu Forumaša godine FKŽ podforuma, ući u drugi, odnosno finalni krug u kojem će, također javnim i neposrednim glasanjem, forumaši FKŽ podforuma izabrati svog drugog po redu Forumaša godine! O pravilima glasanja u drugom, finalnom krugu ćete biti naknadno obaviješteni!

Drugog po redu pobjednika izbora Forumaša godine FKŽ podforuma čekaju vrijedne nagrade. Nagrada je i ove godine osigurana uz pomoć Damira Sablje koji je poznat u redovima navijača Željezničara kao osoba koja izrađuje izuzetno kvalitetne artikle vezane za našeg i vašeg Želju. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Damiru na izdvojenim materijalnim sredstvima i svesrdnoj pomoći prilikom organizacije ovog izbora! Nagrade su identične onima na slikama! FB page možete posjetiti na ovom linku: https://www.facebook.com/Sablja-45350561662/

Nagrade su: Duks ''Uvijek uz tebe'', Majica ''South Side'' i bubreg

slika
A sada, dragi naši forumaši, pozivamo vas da u što većem broju uzmete učešće u ovom krugu izbora Forumaša godine FKŽ podforuma te time pokažete da su kandidati za titulu Forumaša godine FKŽ podforuma i sami Forumaš godine, isključivo vaš izbor! Neka glasanje počne!
Glasanje traje do 09.12. i završava u 22h nakon čega zaključavam temu.

VOLIM TE ŽELJO!

Više detalja o izboru kandidata možete naći na OVOJ TEMI gdje ujedno i kandidujete forumaše koje želite izabrati:
viewtopic.php?f=51&t=830
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon dec 03, 2018 9:54 pm

Moze li se gdje ovaj bubreg uzeti?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Leon_Professional je napisao/la:
pon dec 03, 2018 9:42 pm
SIMA_SIMAU je napisao/la:
pon dec 03, 2018 9:32 pm
Sto ja imam osjecaj da ce ovo sve biti objavljeno na dan dva prije skupstine.

Kaze jedan lik danas da je Amar vec napravio spisak 5 pojacanja koja hoce iz nase lige ali dalje nije govorio.

Hajde Senade Hajde Amare molimo Vas, dajte pruzite ruku jedan drugom pa da krenemo u historijske pobjede.
Hoce kad Senad ode. Ako ode na skupstini.
Igraci su Aco Kosoric, Lendric.
Nisi upravu buraz vjeruj mi...ali gaj sacekajmo rasplet.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Bosanski lonac
Kontakt:

pon dec 03, 2018 9:55 pm

storm_raider je napisao/la:
Samo onakva podrška kao juniorima u LP.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 03, 2018 9:57 pm

Pogledaj FB page Damira Sablje, ima odlicnih artikala. Konkretno, evo za bubreg:

https://www.facebook.com/45350561662/ph ... =3&theater

Praise the sun \[T]/

AdmirA
Kontakt:

pon dec 03, 2018 9:58 pm

storm_raider je napisao/la:
:baklja: :zeljeznicar1:

storm_raider
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:00 pm

Javi se Damiru Sablji na FB. Pise ti iznad sve.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:02 pm

Omar500 je napisao/la:
pon dec 03, 2018 9:57 pm
Pogledaj FB page Damira Sablje, ima odlicnih artikala. Konkretno, evo za bubreg:

https://www.facebook.com/45350561662/ph ... =3&theater
Hvala brate idem nesto uzeti tokom sedmice, cim plata bude :)

Leon_Professional
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:08 pm

AntiBogicevic je napisao/la:
pon dec 03, 2018 9:30 pm
Nikog ne treba dizati u nebesa već smo se okliznuli po tom pitanju,pustiti da svako radi svoj posao,sve dok neko to ne radi samo za licnu korist,do kraja prolit uhljupe osigurat evropu i od sljedeće sezone skupa jači!! VOLIM TE ŽELJO!!!
Jel moguce da su svi kojima smo skandirali na kraju ispali levati. Ove sezone Oda, Ivan.

Leon_Professional
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:15 pm

pon dec 03, 2018 9:42 pm

Kaze jedan lik danas da je Amar vec napravio spisak 5 pojacanja koja hoce iz nase lige ali dalje nije govorio.

Hajde Senade Hajde Amare molimo Vas, dajte pruzite ruku jedan drugom pa da krenemo u historijske pobjede.
Nisi upravu buraz vjeruj mi...ali gaj sacekajmo rasplet.
Jedino sto je nesigurno da li ce Senad ostat ili ce ga smjeniti. Ali ova dva skupa, mislim da ne.

Ali hajd sacekat cemo.

Simply Blue
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:23 pm

Ne znam nisam pametan kao ovaj Filipov menadzer, pa da vidim širu sliku..
Znači Miske i ekipa zaslužna za evropsku Grbavicu, dofurali su generalnog sponzora, tj. namaknuli značajna sredstva koja smo dugo tražili, sam Elegant zna koliko..
Ali dovođenje igrača i sve što ide uz teren ti ne ide od ruke, nemaš dovoljno znanja, osjećaja i slično..

Amar u zadnjem mandatu bio alfa i omega kako kažu forumaši..od plaća do taktike sve je bilo na njegovim leđima, pa kad više nije išlo, opao entuzijazam..ti se povučeš.

A danas imaš priliiku i jedan i drugi..da dogovorom sebi pružiš priliku da se posvetiš 100% onom što ti najbolje ide i u čemu si stvarno dobar..ovo drugo te ne zanima, prst u uho jer znaš da je u dobrim rukama
I šta se tu sad ima natezati dok nama vamo čirevi proradili ko Fukušima

I šta Amila misli o ovome,svojim riječima da objasni, naravno
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

MrkiMedo
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:25 pm

A sta ce ovi silni tjeraci Misimovica koji su i napravili slike ''adio Miske'' i koji pune glave djeci u kopu kako su ovi srozali klub i kako se igraju sa ugledom kluba ? Sta ce oni kad aBd dodje do suradnje ove dvojice za dobrobit Zelje ? Hoce li i dalje imati obraza doci na tribinu ? Hoce li i dalje imati obraza kad se pokazu da im je para sve na svijetu, a Zeljo ni blizu tih para ? Sram da vas bude, umjesto da kao jedni od uticajnijih ljudi, radite na ujedinjavanju i da trazite miran dogovor, vi huskate na svaki moguci nacin i radite samo goru stvar. Jebala vas Amila, Nedo i sva ostala raja koja sere po fbu, da ne imenujem.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:26 pm

Tema za Izbor forumasa godine gdje mozete birati kandidata je ovdje:

viewtopic.php?f=51&t=830

Praise the sun \[T]/

alombardo
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:27 pm

Tada ce pljuvati Amara

BHDragons
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:30 pm

NIsam odavno pisao. Mislim da je pogodan trenutak da se sjetim onoga što sam pisao 2016-te:
Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani. U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan. Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.
Nije jednostavno to objasniti. Šta nam to ne da mira? Otkud ta insomnija? A onda nas budi kad nas umor smori. Plavi snovi, a džepovi prazni. Srce ko u vola, a rogovi tupi. Naoštrimo prste vrhovima planina. Ustanimo kao Joško, zaigrajmo kao Ivica, zapjevajmo kao Tifa. Svi smo mi tvoji. Samo ti si naš.
Ne pišem ja ništa, ovo naša srca zbore. Ljubav je to brate i Željo se zove. Bili su mnogi. I otišli su. Nekim se ni ime ne spomene. Ali, znam, da mi, nikad otići nećemo. U imenu tvom vidimo sebe. Ne žalim godine i dane duge. Ne žalim poraze i dane tuge. Žalim kad se braća zbog prijezira gube. I dan-danas sjećam se prve utakmice života. Izgubili smo. Kiša je padala pa mi se suze nisu vidjele. Ali plakao sam od sreće što sam prvi put gledao uživo junake svog djetinjstva. Plakao sam od sreće što sam pobijedio strah, svoj unutrašnji, dječiji. Plakao sam od zaljubljenosti plave.

Za sve nas od 1921. pa u vječnost, tvojim imenom obilježene!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

AdmirA
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:33 pm

Raja i jug ima pravo na stav, isto kao i svaki pijedinac i tribina. Kamo sreće i za nadati se da se dogovore Amar i Miske pa da promislimo o stavovima i mišljenjima.
Samo da Željo bude dobro, on je dio porodice, uz njega smo svi jedna porodica.

Bosanski lonac
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:34 pm

BHDragons je napisao/la:
pon dec 03, 2018 10:30 pm
NIsam odavno pisao. Mislim da je pogodan trenutak da se sjetim onoga što sam pisao 2016-te:
Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani. U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan. Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.
Nije jednostavno to objasniti. Šta nam to ne da mira? Otkud ta insomnija? A onda nas budi kad nas umor smori. Plavi snovi, a džepovi prazni. Srce ko u vola, a rogovi tupi. Naoštrimo prste vrhovima planina. Ustanimo kao Joško, zaigrajmo kao Ivica, zapjevajmo kao Tifa. Svi smo mi tvoji. Samo ti si naš.
Ne pišem ja ništa, ovo naša srca zbore. Ljubav je to brate i Željo se zove. Bili su mnogi. I otišli su. Nekim se ni ime ne spomene. Ali, znam, da mi, nikad otići nećemo. U imenu tvom vidimo sebe. Ne žalim godine i dane duge. Ne žalim poraze i dane tuge. Žalim kad se braća zbog prijezira gube. I dan-danas sjećam se prve utakmice života. Izgubili smo. Kiša je padala pa mi se suze nisu vidjele. Ali plakao sam od sreće što sam prvi put gledao uživo junake svog djetinjstva. Plakao sam od sreće što sam pobijedio strah, svoj unutrašnji, dječiji. Plakao sam od zaljubljenosti plave.

Za sve nas od 1921. pa u vječnost, tvojim imenom obilježene!
Čovječe, pa ovo je za Pulitzerove nagrade. To je to. To nam treba.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon dec 03, 2018 10:38 pm

Ma nece Senad nigdje...

Dogovorit ce se oni aBd

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Trenutno korisnika/ca: Robi i 37 gostiju.

Prijava