Treba nam to jedinstvo više nego ikada.
Nadam se tom dogovoru i izlasku iz krize.
A onda na proljeće...
Nisi upravu buraz vjeruj mi...ali gaj sacekajmo rasplet.Leon_Professional je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:42 pmHoce kad Senad ode. Ako ode na skupstini.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:32 pmSto ja imam osjecaj da ce ovo sve biti objavljeno na dan dva prije skupstine.
Kaze jedan lik danas da je Amar vec napravio spisak 5 pojacanja koja hoce iz nase lige ali dalje nije govorio.
Hajde Senade Hajde Amare molimo Vas, dajte pruzite ruku jedan drugom pa da krenemo u historijske pobjede.
Igraci su Aco Kosoric, Lendric.
Pogledaj FB page Damira Sablje, ima odlicnih artikala. Konkretno, evo za bubreg:
Javi se Damiru Sablji na FB. Pise ti iznad sve.
Hvala brate idem nesto uzeti tokom sedmice, cim plata budeOmar500 je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:57 pmPogledaj FB page Damira Sablje, ima odlicnih artikala. Konkretno, evo za bubreg:
https://www.facebook.com/45350561662/ph ... =3&theater
Jel moguce da su svi kojima smo skandirali na kraju ispali levati. Ove sezone Oda, Ivan.AntiBogicevic je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:30 pmNikog ne treba dizati u nebesa već smo se okliznuli po tom pitanju,pustiti da svako radi svoj posao,sve dok neko to ne radi samo za licnu korist,do kraja prolit uhljupe osigurat evropu i od sljedeće sezone skupa jači!! VOLIM TE ŽELJO!!!
Jedino sto je nesigurno da li ce Senad ostat ili ce ga smjeniti. Ali ova dva skupa, mislim da ne.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:54 pmNisi upravu buraz vjeruj mi...ali gaj sacekajmo rasplet.Leon_Professional je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:42 pmHoce kad Senad ode. Ako ode na skupstini.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:32 pmSto ja imam osjecaj da ce ovo sve biti objavljeno na dan dva prije skupstine.
Kaze jedan lik danas da je Amar vec napravio spisak 5 pojacanja koja hoce iz nase lige ali dalje nije govorio.
Hajde Senade Hajde Amare molimo Vas, dajte pruzite ruku jedan drugom pa da krenemo u historijske pobjede.
Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani. U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan. Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.
Nije jednostavno to objasniti. Šta nam to ne da mira? Otkud ta insomnija? A onda nas budi kad nas umor smori. Plavi snovi, a džepovi prazni. Srce ko u vola, a rogovi tupi. Naoštrimo prste vrhovima planina. Ustanimo kao Joško, zaigrajmo kao Ivica, zapjevajmo kao Tifa. Svi smo mi tvoji. Samo ti si naš.
Ne pišem ja ništa, ovo naša srca zbore. Ljubav je to brate i Željo se zove. Bili su mnogi. I otišli su. Nekim se ni ime ne spomene. Ali, znam, da mi, nikad otići nećemo. U imenu tvom vidimo sebe. Ne žalim godine i dane duge. Ne žalim poraze i dane tuge. Žalim kad se braća zbog prijezira gube. I dan-danas sjećam se prve utakmice života. Izgubili smo. Kiša je padala pa mi se suze nisu vidjele. Ali plakao sam od sreće što sam prvi put gledao uživo junake svog djetinjstva. Plakao sam od sreće što sam pobijedio strah, svoj unutrašnji, dječiji. Plakao sam od zaljubljenosti plave.
Za sve nas od 1921. pa u vječnost, tvojim imenom obilježene!
Čovječe, pa ovo je za Pulitzerove nagrade. To je to. To nam treba.BHDragons je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 10:30 pmNIsam odavno pisao. Mislim da je pogodan trenutak da se sjetim onoga što sam pisao 2016-te:Željo? To nije tako jednostavno za objasniti. Nije to samo klub za koji se navija, u čijim igrama se uživa... Ovo je više od toga, više od bilo čega opipljivog sa čime se može porediti. To je jednostavno pečat kojeg ti udare kad se rodiš. I zauvijek je tu. Nema više van. I kad postaneš svjestan toga, ti si već u talasima bujice koja te nosi u beskraj plavetnila. U tom stanju život provedeš i zaraziš sve oko sebe, sretan jer znaš da činiš pravu stvar.
I onda kad godine minu, a kose osijede, ostane sjećanje i ponos na dane kada smo svi bili ko jedan. Plavim koncima ljubavi povezani, svjesni da nismo najbolji kad smo prvi, već kad smo zajedno. I kad smo potpuno predani. U vatri toj nek izgori mržnja, prezir i zavist. Nek se rasplamsa radost, ponos, prkos i žar. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Sve nas spaja iste vatre plam. Sve nas nosi iste vode val.
Jedanaest kao jedan. Jedan kao jedanaest. Junačko srce, um mudraca, ponos radnika, težaka. Djedovi te stvarali, očevi izgradili, a mi sačuvali. Sinovi naših sinova najponosniji će bit'. Kad svane plavi dan. Tad zastave naše nebo će da prekriju, a lokomotive naše pisak odjekivat će svuda. Grbavico, ponosno izroni iz ruševina naše mladosti i zasjaj obasjana našim osmijesima kao mlada nevjesta. Da, sada si upravo ona neka druga, dok se rađaš onakvom kakvom smo te zamišljali, gledajući te s Bristola. Rodi se za sve nas iz prkosa golema. Kao svjetionik našeg puta.
Nije jednostavno to objasniti. Šta nam to ne da mira? Otkud ta insomnija? A onda nas budi kad nas umor smori. Plavi snovi, a džepovi prazni. Srce ko u vola, a rogovi tupi. Naoštrimo prste vrhovima planina. Ustanimo kao Joško, zaigrajmo kao Ivica, zapjevajmo kao Tifa. Svi smo mi tvoji. Samo ti si naš.
Ne pišem ja ništa, ovo naša srca zbore. Ljubav je to brate i Željo se zove. Bili su mnogi. I otišli su. Nekim se ni ime ne spomene. Ali, znam, da mi, nikad otići nećemo. U imenu tvom vidimo sebe. Ne žalim godine i dane duge. Ne žalim poraze i dane tuge. Žalim kad se braća zbog prijezira gube. I dan-danas sjećam se prve utakmice života. Izgubili smo. Kiša je padala pa mi se suze nisu vidjele. Ali plakao sam od sreće što sam prvi put gledao uživo junake svog djetinjstva. Plakao sam od sreće što sam pobijedio strah, svoj unutrašnji, dječiji. Plakao sam od zaljubljenosti plave.
Za sve nas od 1921. pa u vječnost, tvojim imenom obilježene!
Ma nece Senad nigdje...Leon_Professional je napisao/la:Hoce kad Senad ode. Ako ode na skupstini.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑pon dec 03, 2018 9:32 pmSto ja imam osjecaj da ce ovo sve biti objavljeno na dan dva prije skupstine.