SWRA_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 19, 2026 2:36 pm

Mi bi trebali, kao gradjani, puno zesce i vise provocirati i traziti odgovornost i ubrzanje radova, zbog ovakve sporosti izgradnje juga. Ovo je smijesno kako se sporo gradi, a nase su pare, nije ovo privatna prcija.

Majkel
Kontakt:

sri avg 19, 2026 2:41 pm

Mirek11 je napisao/la:
sri avg 19, 2026 1:52 pm
Na Jugu nema radnika, stalo sve?
Daj Boze da on bude zavrsen za jos godinu dana
"Kamen temljac je položen 19. jula 2025. godine, a Benjamina Karić, načelnica Općine Novo Sarajevo, tada je poručila da je rok za završetak 200 kalendarskih dana." :violina:

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri avg 19, 2026 2:49 pm

Sta je generalni problem pa se radovi odvijaju ovako sporo. Da li Kanton ne uplacuje sredstva izvodjacu ili izvodjac namjerno usporava radove.

Gdje su sada Magoda i Nacelnica da nam kazu kako sve ide svojom dinamikom, zasto niko ne izadje pred novinare i navijace i kaze "gdje je zapelo".
Ne bi bilo lose da na sljedecoj domacoj utakmici Manijaci malo prozovu navedenu garnituru kroz par parola, jer ovo se bas razvuklo sa radovima
Alea iacta est!

exbabilon
Kontakt:

sri avg 19, 2026 2:51 pm

Vise ih bude na press konferencijama svako mjesec dana nego radnika na jugu.

Od sad pa za godinu dana ako bude, elham

Masinovodja
Kontakt:

sri avg 19, 2026 3:29 pm

cipiripi je napisao/la:
Sta je generalni problem pa se radovi odvijaju ovako sporo. Da li Kanton ne uplacuje sredstva izvodjacu ili izvodjac namjerno usporava radove.

Gdje su sada Magoda i Nacelnica da nam kazu kako sve ide svojom dinamikom, zasto niko ne izadje pred novinare i navijace i kaze "gdje je zapelo".
Ne bi bilo lose da na sljedecoj domacoj utakmici Manijaci malo prozovu navedenu garnituru kroz par parola, jer ovo se bas razvuklo sa radovima
Ja sam cuo od Vlasnika itc familije da im se od pocetka ne placa i da je sve koliko para,toliko muzike.

Mirek11
Kontakt:

cipiripi je napisao/la:

Ne znam ni sta ovi zakleti Zeljovci novinari ( ima ih vise) se ne bave ovom temom, malo istrazivackog novinarstva ne bi skodilo pa da postave par pitanja izvodjacu radova, ministaratvu, opstini a Boga mi i nasem klubu.
Ne razumijem kako nije I njima stalo pa da vrse razne pritiske, kako bi se ubrzali radovi.
Od toga mozemo imati samo koristi a ne ovako pustiti , pa kad bude, bude.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri avg 19, 2026 3:58 pm

Masinovodja je napisao/la:
cipiripi je napisao/la:

Ja sam cuo od Vlasnika itc familije da im se od pocetka ne placa i da je sve koliko para,toliko muzike.
A ja sam cuo od vise ljudi iz te branse da oni nisu uopste sposobni da to urade? Bilo kako bilo ko god da je kriv jedinu stetu trpi klub.

Mirek11
Kontakt:

sri avg 19, 2026 4:02 pm

Vec neko vrijeme hocu da pitam ko finasira ovaj projekat, ozbiljno Opstina ili Ministarstvo KIS KS? Posto evo neko napisa nema novca, ne placa se.....
Magoda I ministarvstvo pisu da su oni izdvojili novac 4,7+1 M a Opstina pise da su u budzetu za.2026 izdvojena 4,6M ?! ( zvanicne web stranice )
OPSTINA NS
"Iz usvojenog budžeta Općine Novo Sarajevo za 2026. godinu izdvojit će se velika novčana sredstva i za stadion Grbavica, odnosno izgradnju južne tribine, čiji je projekt već počeo. Općina Novo Sarajevo usvojila je budžet za 2026. godinu u iznosu od 70,2 miliona KM. Općinsko vijeće Novo Sarajevo danas je na 10. redovnoj sjednici jednoglasno usvojilo budžet Općine Novo Sarajevo za 2026. godinu u iznosu od 70.200.000,00 KM.

Brojne stavke odnose se na kulturu i sport, a izdvaja se i važan projekt izgradnje južne tribine stadiona Grbavica. Za ove potrebe, Općina Novo Sarajevo izdvojit će 4,6 miliona KM iz budžeta za 2026. godinu.

Sredinom ove godine započeo je projekt izgradnje južne tribine. Kamen temeljac za izgradnju juga Grbavice je postavljen 19. jula, a vrijednost cjelokupnog projekta izgradnje tribine je 4,7 miliona KM. Rok za završetak radova je 200 dana."

MINISTARSTVO KIS KS
„Pored 4,7 miliona KM koje je Ministarstvo osiguralo u prvoj fazi, izdvojili smo dodatni milion KM za nepredviđene radove, kako klub ne bi došao u finansijske poteškoće. Ovo je projekt koji će sigurno biti završen. Nema mjesta sumnji, stoga, neka naša djela govore za nas“, poručio je ministar Magoda, dodajući da će se nakon završetka južne tribine nastaviti sa narednim fazama rekonstrukcije stadiona, ističući da Grbavica to zaslužuje.

I za kraj rokovi:
„Prema posljednjem dostavljenom dinamičkom planu završetak radova očekuje se krajem maja, ukoliko ne bude novih nepredviđenih okolnosti."
😁😁😁

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

sri avg 19, 2026 5:04 pm

sigurno nisu izdvojili 4,7 + 4,6 miliona za jug vec je u pitanju "duplo" racunanje istog novca, prema budzetima tih organizacija...koliko znam, ministarstvo novac prebaci opcini, opcina izvodjacu

Mirek11
Kontakt:

sri avg 19, 2026 5:28 pm

KogaBrigaZaNick je napisao/la:
sigurno nisu izdvojili 4,7 + 4,6 miliona za jug vec je u pitanju "duplo" racunanje istog novca, prema budzetima tih organizacija...koliko znam, ministarstvo novac prebaci opcini, opcina izvodjacu
Nevjerujem da su, mada moze biti da je neka "mandja" ali kako onda nema para, ne placa se, ne radi se, rokovi se ne postoju ....
Nije ovdje sve kako treba, sigurno

dzulijano_pike
Kontakt:

sri avg 19, 2026 5:30 pm

cipiripi je napisao/la:
sri avg 19, 2026 1:46 pm
Navodno ce biti zamjenjena trava na ovim ostevcenim dijelovima i sve ce biti spremno do domace utakmice protiv Sirokog. Vidjet cemo da li ce zaista tako i biti
Isjekli hibridni teren i vratice sta? Obicnu travu? Suplja, uništen teren kao i na Koševu.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

svabo
Kontakt:

sri avg 19, 2026 6:17 pm

KogaBrigaZaNick je napisao/la:
Razlika od 100 hiljada je isparila u toku putovanja transakcije.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

SamoNapad
Kontakt:
Status: Online

sri avg 19, 2026 6:39 pm

Nek zakrpe teren kako znaju i onako nije om vise dobar. Mi ne mozemo bez Grbavice i navijaca makar se na sljaci igralo. Borcu su zatvorili stadion jer i onako nema navijaca , nama bi to bio samar navijacki , bodovno i finansijski.

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], SamoNapad i 128 gostiju.

Prijava