nookey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 22, 2026 9:16 am

AdmirA je napisao/la:
čet maj 21, 2026 11:49 pm
nookey je napisao/la:
čet maj 21, 2026 6:57 pm
bum
Cirevi :cigara:
Samo F5 veceras

sisma.smas
Kontakt:

sere li se još nekom od ''navijači očitali bukvicu igračima''. koji je ovo put, 17i ove sezone. baš će Šabić postati fudbaler i Odinaka Olisse nakon kenjanja.

očitati bukvicu treba nekom drugom, a ne bogaljima (većina) koja prima ozbiljne plate za ono što loše rade.

nekonvencionalan
Kontakt:

pet maj 22, 2026 9:21 am

Gagi tm 87 je napisao/la:
pet maj 22, 2026 8:19 am
20 tak igrača bi trebalo napustit klub,Galcev je vec bivši holanđani prave probleme jedino Seedorf pristo na raskid ugovora,Krpa,Mufta,Odinaka,Wini,Eric,Rakic,Abdulahovic,Bičo sve to ide.
Bičakčić je potpisao do kraja ove sezone, uz opciju produženja još 2 - karina
Galčev je potpisao do ljeta 2027 - biće šićar
Abdulahović potpisao do kraja ove sezone - karina
Rakić potpisao do ljeta 2028 - biće šićar
Erick potpisao do ljeta 2026, uz opciju produženja još 1 - karina
Vini potpisao do ljeta 2026 uz opciju produženja još 1 - karina
Odinaka potpisao do ljeta 2026 uz opciju "automatskog produženja na još godinu" - valjda nije karina
Muftić potpisao do ljeta 2026 - karina
Krpić potpisao do ljeta 2026 - karina

Za te raskide ugovora nemam pojma, valjda nećemo i tu plaho čučnuti i niz dlaku im ići samo da se raziđemo

dzulijano_pike
Kontakt:

pet maj 22, 2026 9:25 am

Ja ne znam zašto se Manijaci nisu pomjerili malo u stranu, jel treba da neko dijete od 10ak godina ostane invalid zbog petarde.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet maj 22, 2026 9:30 am

Evo portali objavljuju da ce Mirvic postati predsjednik kluba sta mozemo ocekivati pred pocetak nove sezone ?
Alea iacta est!

Mulalic Edis
Kontakt:

pet maj 22, 2026 9:34 am

sisma.smas je napisao/la:
sere li se još nekom od ''navijači očitali bukvicu igračima''. koji je ovo put, 17i ove sezone. baš će Šabić postati fudbaler i Odinaka Olisse nakon kenjanja.

očitati bukvicu treba nekom drugom, a ne bogaljima (većina) koja prima ozbiljne plate za ono što loše rade.
Bukvica nije očitana, nego su mlađi igrači i Željina djeca sa par lijepih rečenica motivisani pred derbi. To šta portali pišu nije uvijek istina.
Grande dioničko društvo 💪

Mirek11
Kontakt:

pet maj 22, 2026 10:20 am

milanribar je napisao/la:
pet maj 22, 2026 9:04 am
Mirek11 je napisao/la:
pet maj 22, 2026 8:58 am
20 tak igrača bi trebalo napustit klub,Galcev je vec bivši holanđani prave probleme jedino Seedorf pristo na raskid ugovora,Krpa,Mufta,Odinaka,Wini,Eric,Rakic,Abdulahovic,Bičo sve to ide.
Realno i treba toliko, prioritetno ove holandjane rijesiti, kako god.
Ali ono sto mene brine (mozda ce veceras jasnije biti ) ko vodi brigu I odlucuje ko ce ici a jos bitnije ko ce doci od igraca.
Mi sto prije trebamo dobiti trenera za narednu sezonu i sportskog direktora , kako bi se ekipa sto prije slozila.
Mozda su ovi u dinamovci vec tu, ukljuceni, ne znam, ali iako ih "ne mirisem" i ako su oni izbor strat.partnera daj da se krene odmah u remont.
Neće ti se složit ekipa za 2 godine ako ode 20 igrača. To radimo svake druge sezone i onda se pitamo šta nam se ovo dešava.
Draga naša stručna i objektivna publika.
Ma jasno je meni da je to proces, da treba vremena ali na vrijeme poceti. Ne ocekujem titulu I sl.. Ali ovo se treba riješiti, kosta ovaj igracki kadar a ne daje nista.

Nemamo strpljenja i to je problem
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

milanribar
Kontakt:

pet maj 22, 2026 10:23 am

Što se mene tiče ne bi nikako mijenjao 20 igrača, pokazali su neki da ima tu materijala itekako a neki su razočarali.

Novi prvi golman potreban, Muftić ako može naći strani angažman ako ne nek se bori za mjesto, Abdulahović jako solidan drugi golman.
Odbrana Galchev nije opravdao svoju reputaciju, Odinaka jako dobar napredak u zadnje vijeme zadržati po ugovorom ili pokušati prodati, Bičakćić-Sedorf jako dobar tandem, ostali štoperi u pet deka, Nastić više povrijeđen nego zdrav skup a ništa specijalno, Alić jako korektan bek za našu ligu, Raščić ozbiljno osvježenje iz omladinskog pogona.

Radovac-Erick klasa ispod Pejića, Hodžića, zadržat vezu Pejić-Hodžić, Gojak-Dragović uz oporavljenog Šošića dodati još jednu ozbiljnu desetku.
Milošević razočarenje ništa nismo vidjeli.

Krila možemo komotno dovest 3 ozbiljna krila jer smo tu dosta tanki, Vinicus dobra opcija za klupe i tranzicije, Cvetanovski kad je zdrav koristan i za prvih 11 za rotacije idealan.

Napad nemamo ništa, uz promociju mladog Korore dovesti dva ozbiljna napadača.

Out: Muftić, Osmanović. Troupe, Galchev, Radovac, Erick, Milošević, Krpić, Jaganjac, Rakić, Konings, Šabić.

svabo
Kontakt:

pet maj 22, 2026 10:57 am

Mirek11 je napisao/la:
Ali ono sto mene brine (mozda ce veceras jasnije biti ) ko vodi brigu I odlucuje ko ce ici a jos bitnije ko ce doci od igraca.
Mi sto prije trebamo dobiti trenera za narednu sezonu i sportskog direktora , kako bi se ekipa sto prije slozila.
Mozda su ovi u dinamovci vec tu, ukljuceni, ne znam, ali iako ih "ne mirisem" i ako su oni izbor strat.partnera daj da se krene odmah u remont.
Neće ti se složit ekipa za 2 godine ako ode 20 igrača. To radimo svake druge sezone i onda se pitamo šta nam se ovo dešava.
A ako ostaviš tih 20 koji su za federalne lige onda isto tako nećeš nidokle, jer ti primaju platu a ne doprinose ničim. Sad momentalno ti treba bar 5 novih top kvalitetnih koji će te doći na nivo više i još bar 5 koji mogu fino dati ruke.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

kb80
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:11 am

svabo je napisao/la:
pet maj 22, 2026 10:57 am
Mirek11 je napisao/la:

A ako ostaviš tih 20 koji su za federalne lige onda isto tako nećeš nidokle, jer ti primaju platu a ne doprinose ničim. Sad momentalno ti treba bar 5 novih top kvalitetnih koji će te doći na nivo više i još bar 5 koji mogu fino dati ruke.
Balans je najbitniji u sklapanju ekipe. Možes imati napadača od 5 mil., ali ako nema s kim da igra i da mu da taj zadnji pas ništa od njega. Poenta je da neki igrači možda i nisu toliko loši ako ih uklopiš sa drugim. Slažem se da većina nije za Željezničara, ali to je opet posao za stručnu osobu koja će napraviti balans. Definitvno 5 top igrača nam treba...

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:17 am

Okolele je napisao/la:
čet maj 21, 2026 10:50 pm
Šabiću savjetujem da se kakve knjige uhvati dok još ima vremena nije hlopta za njega a Hamza ljigavče mrš iz kluba..
Isto sam jučer ponavljao na tribini. Za njega sam imao strpljenja, lijeva noga mu je odlična, šut a pogotovo centaršut odlični, ali džaba on prvo mora kod psihologa ili s nekim ozbiljno da popriča. On s glavom nije na utakmici nikako. Nema pravu poziciju, kao desetka nominalno, nije baš za toga, krilo nije prodoran niti jak, eventualno centaršut ako uspije, bek može proći opet zbog centaršuta, ali postavljanje i obrambeni zadaci tanko.
Pored svega toga, on meni psihički ne izgleda kao neko ko je prisutan na utakmici, ne želi da čita igru, a da ne pričam kad se nađe jedan na jedan s golmanom. To je horor. Sličan je Vini, ono sam znao da će ravno u golmana, ali kako je krilo nekad zna to i pogoditi i biti koristan. Mali Šabić ako želi da se bavi fudbalom, neka dobro porazgovara s nekim, prvo to, onda sve ostalo.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:26 am

pet maj 22, 2026 10:23 am
Što se mene tiče ne bi nikako mijenjao 20 igrača, pokazali su neki da ima tu materijala itekako a neki su razočarali.

Novi prvi golman potreban, Muftić ako može naći strani angažman ako ne nek se bori za mjesto, Abdulahović jako solidan drugi golman.
Odbrana Galchev nije opravdao svoju reputaciju, Odinaka jako dobar napredak u zadnje vijeme zadržati po ugovorom ili pokušati prodati, Bičakćić-Sedorf jako dobar tandem, ostali štoperi u pet deka, Nastić više povrijeđen nego zdrav skup a ništa specijalno, Alić jako korektan bek za našu ligu, Raščić ozbiljno osvježenje iz omladinskog pogona.

Radovac-Erick klasa ispod Pejića, Hodžića, zadržat vezu Pejić-Hodžić, Gojak-Dragović uz oporavljenog Šošića dodati još jednu ozbiljnu desetku.
Milošević razočarenje ništa nismo vidjeli.

Krila možemo komotno dovest 3 ozbiljna krila jer smo tu dosta tanki, Vinicus dobra opcija za klupe i tranzicije, Cvetanovski kad je zdrav koristan i za prvih 11 za rotacije idealan.

Napad nemamo ništa, uz promociju mladog Korore dovesti dva ozbiljna napadača.

Out: Muftić, Osmanović. Troupe, Galchev, Radovac, Erick, Milošević, Krpić, Jaganjac, Rakić, Konings, Šabić.
Otprilike i ja tako razmišljam. Naravno prvi je upitnik ko će sklapati ekipu i s kojim budžetom.
Golman, stoper, veznjak (dok se ne oporavi Hodžić te vidjeti hoće li Šošić i Fočo moći od početka sezone krenuti), 1/2 krila i 1/2 napadača je pod moranje.
Galchev je solidan, ali nije prevaga. Ako je skup neka ide, ako nije neka ga.
Nastić može pokriti beka i stopera, isto ako je skup neka ide ako nije neka ga.
Seedorf kao zamjena je meni ok.
Na Rašćića ozbiljno računati.
Krila Cveta kad se oporavi prva ekipa/izmjena, Vini može pomoći kao rezervna opcija. Husković neka neko procijeni ima li hljeba od njega. Odinaka (bek/krilo) ako možemo pare uzeti na njemu ja bih ga prodao (ako postoji opcija produženja s naše strane). Jedno ili 2 krila je neophodno.
Napadač Korora i još jedan pod moranje. Krpić ako hoće biti izmjena i eventualno treća opcija, mada sumnjam.
Milošević se vidi da zna lopte, ali nije prevaga. Isto vrijedi ako je skup neka ide, ako nije neka ga.
Ostali veznjaci - Hodžić (od sljedeće polusezone), Pejić, Prokop, Šošić, Fočo, Gojak, Dragović. Sigurno bih još jednog doveo, jer pola ovih ili su povrijeđeni ili će biti roviti.
Muftiću je bolje da se pokuša oprobati negdje vani, ako može i da zaradi, sumnjam da može kod nas napredovati više. Abdulahović kao druga opcija ok. Dovesti golmana.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

milanribar
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:40 am

Znam da je nerealna opcija al ovo je jedan od boljih trenera koji su bili na ovim prostorima:

https://sportsport.ba/fudbal/debakl-nje ... kan/522523

Ako je Mirvić ozbiljan evo mu opcije.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:49 am

Galcev je za sve nase bekove zadnjih 10.godina Marcelo licno.

cikoradovic
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:51 am

Blago nama ako nam je Bičakčić karina.

SamoNapad
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:52 am

Ako je istina da Sanin ostaje najpametnije bi mu bilo da se okrene strategiji sa mladim igracima . Na kraju tu pare svoje moze izvuci na prodaji , a nama bi valjalo da pokupimo sto vise mladih igraca koji odmah mogu igrati uz par ovih kao sto su Dragovic , Rascic Gojak , Korora.
Bacati pare na neke plate ogromne dok se situacija ne sredi prvenstveno u savezu i drzavi je cirkus. Ovaj ministar je direktno potvrdio da onda pitari definitvno i zakonski posluju nelegalno( neko ce zatvora zaglaviti kad tad) . Jos jedna stvar je ta privatizacija koja ce se osporavati od strane S I H stranaka u vlasti jer bi Željo bio broj jedan zelja svih a tu nema bas opcija za politicke prcije iz Mostara i Banja Luke.

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:52 am

Ma vidi se da je "fakat ima tri Ć" dobro iznad ove lige

milanribar
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:53 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Konkurencija su mu Galić i Siniša Stevanović. Meni je on odličan ako ne košta neku nenormalnu cifru.

teatrale36
Kontakt:

pet maj 22, 2026 11:57 am

Bozidar Radosevic je napisao/la:
Po čemu to zaključuješ? Ništa taj dečko nije uradio u našem dresu, ni centaršuta ni prodora ni šuta, jednom od nekog straha izadje s loptom u aut, puno smo više očekivali od njega, koliko su ga portali hvalili,a on jedno veliko ništa zasad.

cikoradovic
Kontakt:

pet maj 22, 2026 12:02 pm

@milanribar teško da će Riera opet na naše prostore. U Eintrachtu preko 100k mjesečno. Ne sumnjam da će uskoro pronaći posao. Spominje se Ludogorec. Bišćan nam je također nedostupan jer je plata preko miliona. Nama bi najbolje rješenje bio Rendulić. Odličan trener, kulturan, moderan, baš po mjeri a nije skup.

Patrik se vraća u Bugarsku. On je odigrao svoje kao još 8-9 igrača. Nije konačan spisak.

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot] i 70 gostiju.

Prijava  •  Registracija