avlami97
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 17, 2026 10:06 am

ubaceni element je napisao/la:
uto feb 17, 2026 3:02 am
Slavisi bih da uslov da protiv Veleza pocne sljedeca postava;

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

Sve ovo ostalo sto je nosilo igru u ovom crnom nizu potjerati u pm.
Ne moze se treneru stavljati uslov da mu pocne ta i ta ekipa. Sto ce nam onda trener? Čak i da prihvati uslov i i ra ekipa pobjedi Velez, odmah nakon utakmice bi mu urucio otkaz, jer prihvata da mu neko drugi kroji sastav.
Drugi je par rukava da li smo mi navijaci za taj konkretni sastav.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

nikson
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:06 am

amar92 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 9:15 am
Sta Slavisa radi sa izborom igraca nije jasno. Kao sto sam kaze, morat ce popricati sa klubom o svemu. Previse nelogicnosti za sada.

Nama je jasno kakva je ekipa, ali on je jos vise ubija sa ovim eksperimentima. Medjutim, misljenja sam da nije vrijeme za mijenjanje trenera sad. Pustit ga jos bar do reprezentativne pauze pa onda podvuci crtu.

Isto tako nije sve ni do trenera, Nijaz ima velike krivice za sve, ali hajmo im svima dati vremena jos.

Ako bi Slavisa sam podnio ostavku, ne treba lutati sa nekim imenima. Dovedi provjereno ime tipa Biscan, Tomic, Klafuric, Coric, pa i Mesa ako je vrijeme. Sablja Jusufbegovic AO, ne daj Boze.
Nabijem ti nalogodavca na *****! Cuj Nijaz ima krivice a kolektivno svrsavamo na dosadasnja pojacanja
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

w0st
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:11 am

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

+1 za ekipu pogotovo zbog Ibraheema i Freemana, Vini i Cveta nisu igraci za citavu utakmicu nego samo na umornu odbranu, da svojom brzinom probaju napraviti nesto i ako me ubijaju u mozak Cvetini pasovi i "ubacaji"
Slavisu ostaviti minimalno do kraja sezone jer ni jedan koji dodje nije koperfild da napravi neko cudo, moze biti samo gore.
Ismaila bih malo vise isforsirao jer mislim da nije dobio dovoljno vremena da pokaze sta zna, a vec je "otpisan".

Eh i moze li neko objasniti pravilnik stranaca u ekipi, ili se Spanci u Rudaru ne smatraju strancima pa ih smije biti onoliko u zapisniku ?

milanribar
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:12 am

Eventualno jedna utakmica još da se vidi neki napredak, ako bi bilo slično ko ovo dosad mislim da će sam čovjek otići. Čudi me i reakcija igrača koja je u najmanju ruku čudna, nikakve borbenosti ni žara, ipak se bori većina i za svoje ugovore, osim ako se mnogi nisu pomirili već da idu. Ne pamtim kad nas je neko ovako lagano ohladio na Grbavici.

kb80
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:14 am

SkenderijaTM87 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 9:47 am
Ja bas mislim da je do trenera. Covjek nema pojma ko mu sta igra, nit ko mu je glavni igrac ekipe. Dovela se pojacanja da mu sjede na klupi. Niko nema pojma sta igra i gdje treba stajati na terenu.
Doveo Bicakcica koji ima 200 utakmica bundeslige i igra Sukilovic ili Seedorf ispred njega. Pa to moze samo neznalica. Nemojte mi samo rec da je tek doso, da treba da se prilagodi, uigravali smo na pripremama drugo sta li vec.
Ala ga je uigro 1 sut u 2 tekme protiv najgorih ekipa lige. Bicakcic u kolicima mora igrat ispred ova 2 kretena.
Da ne pricam o drugim pojačanjima i sto je prvu utakmicu Prokopa i Denija na klupi ostavio, a usrani Erick igra.
Cim sam vidio sastav oba puta, uhvatio sam se za glavu i reko nek nam je bog na pomoci. Frajko nema pojma ko su mu igraci, a s njima je 2 mjeseca.
Ne branim covjeka ni sekunde da se ne pomisli to, ali kontam da nije toliki levat i da ne moze sastaviti koliko toliko izbalansiranu ekipu. Dovode se igrači koji jos nisu u trenaznom procesu kako treba, jos ovi tereni, tacnije onaj nas teren kakav je, pa ti ne smijes Bičakčića pusiti sada da iga na tome, velika je sansa za povredom i slicne gluposti...
Slazem se da su dosli igraci na pola priprema, na kraju, pa i poslije priprema i sada trazis neki balans u svemu i mora se pronaci ubrzo, jer je ocigledno da igraci lutaju u glavi i nisu na terenu kako treba, jer neki znaju da lete, neki ne znaju hoce li letiti i slicno. Cim ti imas to u ekipi koja mora biti TIM nema te nigdje, desi se sta se desilo juce jbg. Balans i homogenost u ekipi je najbitnija i bez zvjerki u ekipi ti budes dobar. Nadam se da cemo uspjeti u tome veoma brzo...

EasyRiise
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:17 am

w0st je napisao/la:
uto feb 17, 2026 10:11 am

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

+1 za ekipu pogotovo zbog Ibraheema i Freemana, Vini i Cveta nisu igraci za citavu utakmicu nego samo na umornu odbranu, da svojom brzinom probaju napraviti nesto i ako me ubijaju u mozak Cvetini pasovi i "ubacaji"
Slavisu ostaviti minimalno do kraja sezone jer ni jedan koji dodje nije koperfild da napravi neko cudo, moze biti samo gore.
Ismaila bih malo vise isforsirao jer mislim da nije dobio dovoljno vremena da pokaze sta zna, a vec je "otpisan".

Eh i moze li neko objasniti pravilnik stranaca u ekipi, ili se Spanci u Rudaru ne smatraju strancima pa ih smije biti onoliko u zapisniku ?
Ne mora praviti čuda, neka pogodi sastav i vec je bolji od ovog. Koliko ja znam Spanci se ne smatraju stranim igracima zato sto dolaze iz države koja je clanica EU, ali neka me ispravi neko ako sam fulio

Ludvig Leple
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:22 am

Ja bas mislim da je do trenera. Covjek nema pojma ko mu sta igra, nit ko mu je glavni igrac ekipe. Dovela se pojacanja da mu sjede na klupi. Niko nema pojma sta igra i gdje treba stajati na terenu.
Doveo Bicakcica koji ima 200 utakmica bundeslige i igra Sukilovic ili Seedorf ispred njega. Pa to moze samo neznalica. Nemojte mi samo rec da je tek doso, da treba da se prilagodi, uigravali smo na pripremama drugo sta li vec.
Ala ga je uigro 1 sut u 2 tekme protiv najgorih ekipa lige. Bicakcic u kolicima mora igrat ispred ova 2 kretena.
Da ne pricam o drugim pojačanjima i sto je prvu utakmicu Prokopa i Denija na klupi ostavio, a usrani Erick igra.
Cim sam vidio sastav oba puta, uhvatio sam se za glavu i reko nek nam je bog na pomoci. Frajko nema pojma ko su mu igraci, a s njima je 2 mjeseca.
Pa ok, imaš pravo na mišljenje, niko ne spori, ali čim ti imaš sliku avatara tog neznalice nekako mi se čini kao da fulaš poentu mog komentara...

Zapitaj se malo ima li i do pomoćnika vrlih koje sam i ranije spominjao.

Neka nas, da čujemo i drugu stranu priče, lako je tuđim krcem gloginje mlatiti.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:29 am

Ludvig Leple je napisao/la:
uto feb 17, 2026 10:22 am
Pa ok, imaš pravo na mišljenje, niko ne spori, ali čim ti imaš sliku avatara tog neznalice nekako mi se čini kao da fulaš poentu mog komentara...

Zapitaj se malo ima li i do pomoćnika vrlih koje sam i ranije spominjao.

Neka nas, da čujemo i drugu stranu priče, lako je tuđim krcem gloginje mlatiti.
Ovaj avatar je tu zato sto sam izgubio "opkladu" s kolegom forumasem. Zbog tog mi je on na avataru.

Kakvi ba crni pomocnici, jel oni odlucuju konacni sastav? Ili ovaj ublehas? Jak ti argument haos, moj avatar i pomoćnici. Pomocnik se pita u sastav ko i ja s tribina, a svaki jebeni laik vidi da je pogresan.

amar92
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:32 am

nikson je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
Sta Slavisa radi sa izborom igraca nije jasno. Kao sto sam kaze, morat ce popricati sa klubom o svemu. Previse nelogicnosti za sada.

Nama je jasno kakva je ekipa, ali on je jos vise ubija sa ovim eksperimentima. Medjutim, misljenja sam da nije vrijeme za mijenjanje trenera sad. Pustit ga jos bar do reprezentativne pauze pa onda podvuci crtu.

Isto tako nije sve ni do trenera, Nijaz ima velike krivice za sve, ali hajmo im svima dati vremena jos.

Ako bi Slavisa sam podnio ostavku, ne treba lutati sa nekim imenima. Dovedi provjereno ime tipa Biscan, Tomic, Klafuric, Coric, pa i Mesa ako je vrijeme. Sablja Jusufbegovic AO, ne daj Boze.
Nabijem ti nalogodavca na *****! Cuj Nijaz ima krivice a kolektivno svrsavamo na dosadasnja pojacanja
Posto nemam „nalogodavca“ slobodno ga nabij, a iskreno ne znam ni na koga aludiras.

Sto se tice Nijaza i pojacanja, jedan od rijetkih sam koji je pisao da lupamo bezveze sa dolascima. Dovodis Nastica a lijevi bek ti najmanje skripi u ekipi, dok ti gore na pozicijama napadaca krila i stopera. Prije Posusja je isla prica kako je to to sto se tice pojacanja. Sto je meni bilo besmisleno jer je ekipa uzasno selektirana.

Tek nakon poraza u Posusju se Nijaz probudio i odlucio aktivirati kontakte sa igracima s kojima se vec pricalo prije. Tako da su Galchev, Bicakcic i Hodzic okej. Nadam se da ce ga i ovaj samar od sinoc natjerati da se sto prije rijese pregovori sa krilom i jos jednim stoperom.

Dalje bi se moglo pricati o strucnom stabu, o kondicionom, itd. Dosta toga neozboiljno, ali kao sto vec rekoh, dajmo im vremena.

kb80
Kontakt:

uto feb 17, 2026 10:48 am

amar92 je napisao/la:
nikson je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Posto nemam „nalogodavca“ slobodno ga nabij, a iskreno ne znam ni na koga aludiras.

Sto se tice Nijaza i pojacanja, jedan od rijetkih sam koji je pisao da lupamo bezveze sa dolascima. Dovodis Nastica a lijevi bek ti najmanje skripi u ekipi, dok ti gore na pozicijama napadaca krila i stopera. Prije Posusja je isla prica kako je to to sto se tice pojacanja. Sto je meni bilo besmisleno jer je ekipa uzasno selektirana.

Tek nakon poraza u Posusju se Nijaz probudio i odlucio aktivirati kontakte sa igracima s kojima se vec pricalo prije. Tako da su Galchev, Bicakcic i Hodzic okej. Nadam se da ce ga i ovaj samar od sinoc natjerati da se sto prije rijese pregovori sa krilom i jos jednim stoperom.

Dalje bi se moglo pricati o strucnom stabu, o kondicionom, itd. Dosta toga neozboiljno, ali kao sto vec rekoh, dajmo im vremena.

Moze se pricati o svemu, pa tako i o tome je li ozbiljno bilo ovo do sada dovodjenje autobus igrača kojih se sada ne možeš riješiti i koji su app (ako prodje, prodje) selektirani i kako nemas balans u ekipi i kako jedan po CV ozbiljan trener ne moze da napravi taj balans i da izvede ekipu na teren kako treba. Znaci trebalo je dati svima papire u ruke isplatiti ih i kao dovesti nove, pa nije nam dosao Sir Ratcliffe u klub... Da je dobro nije i ne treba bjezati od toga, ali smatram da treba biti strpljiv i kada se konacno kompletira ekipa sa novim igracima koji su vec tu i ako ne bude valjalo, e onda sam prvi koji ce reci jbg, daj nekoga drugog

amar92
Kontakt:

FK Željezničar

uto feb 17, 2026 10:54 am

kb80 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
nikson je napisao/la:

Moze se pricati o svemu, pa tako i o tome je li ozbiljno bilo ovo do sada dovodjenje autobus igrača kojih se sada ne možeš riješiti i koji su app (ako prodje, prodje) selektirani i kako nemas balans u ekipi i kako jedan po CV ozbiljan trener ne moze da napravi taj balans i da izvede ekipu na teren kako treba. Znaci trebalo je dati svima papire u ruke isplatiti ih i kao dovesti nove, pa nije nam dosao Sir Ratcliffe u klub... Da je dobro nije i ne treba bjezati od toga, ali smatram da treba biti strpljiv i kada se konacno kompletira ekipa sa novim igracima koji su vec tu i ako ne bude valjalo, e onda sam prvi koji ce reci jbg, daj nekoga drugog
Slazem se da nije lako raskinuti sa svima jer se radi o ozbiljnoj cifri, ali kad tad ces ih morati isplatiti. Moras ih placati do ljeta, onda opet sjesti za stol i pregovarati o raskidu, i tad ce traziti neku cifru. Plus placao si im smjestaj, placao si im pripreme i jos ti rezultat pati.

Na kraju opet dodjesmo do toga da ce doci autobus igraca iako nije planirano da se dovede vise od 3-4. Ovako smo vec na 7 prinova i jos ce doci bar 1-2. Znaci nista se nije uspjelo sto se planiralo. Nije forum kriv tome nego onaj ko je planirao. Ali opet kazem, sabur.
Zadnja izmjena: amar92, dana/u uto feb 17, 2026 10:54 am, ukupno mijenjano 2 puta.

exbabilon
Kontakt:

Nama pomocni treneri ne sluze nicemu, samo da primaju platu. Duze su tu, znaju igrace, kako niko da ne kaze Slavisi halo, nije Alic za krila, ubijas ga u pojam. U Posusju, 4-4-2 ne moze, Erik i Radovac ne mogu sami drzati sredinu, spori su... ne idu mi te nelogicnosti u glavu, svaki navijac vidi, strucni stab 5 ljudi, ne vidi.

S druge strane i igraci izadju da odrade utakmicu. Bez gladi za pobjedom, bez intenziteta.. sve je reda radi. Trcanje, duel, samo da se odradi. Oni moraju igrat da pobjede, a ne da utakmica zavrsi.

Norsborg
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:05 am

Mi kao pokusavamo igrati. Gradimo igru od panicara Muftica, preko Sukilovica i Seedorfa koji ne znaju nista vise nego dodati prvom do sebe a pod pritiskom nabiti niciju loptu. Oba krila i oba beka se drze uz liniju i uglavnom kriju pa ih ne mozes koristiti u izgradnji. Bekovi ili krila u izgradnji bi morali ulaziti prema sredini da se moze odigrati lopta po dubini kada su Deni i Prokop zatvoreni a i da bi napravili romb i imali vise rjesenja. A protivnici su nas snimili, zatvori Denija i Prokopa i pola posla si zavrsio.
Nije mi jasno da Suki zivi od fudbala, ne zna loptu ustopovati.
Da li trener ovo radi namjerno ili ne zna?

Sky1
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:10 am

salle86 je napisao/la:
uto feb 17, 2026 9:54 am
Mulaosmanović, Đurbuzović, Gušo
Svi su oni u i oko kluba mnogo duže od Slaviše.
Mjesec dana je kratko, može se desiti da te neko i "zavara" da je igrač. Ali na duže staze vidi se da su Sedorf, Šukilović, Trupe, Rakić amateri. Da Suljo više ne može ali je i kao takav "najopasniji" u napadu.
Alića smo zavalili dolaskom Nastića, ne možeš tu nikako biti pametan.
Ovaj meč nam itekako može biti u konačnici dobar šamar koji će nam otvoriti oči.

Fali igrač tipa Jaber, pa unazad do Blagojevića...koji će TRAŽITI loptu od stopera na 30m od našeg gola i prenositi je preko centra. To bi po postavci trebao biti Erik ali on se krije.
Hodžić to nije, Pejić haman pa isti tip igrača.
To će biti Madžid kad se vrati, ne znam da li Prokop ili Deni mogu to.
Ali igra na ho-ruk ne može proći jer nemamo jednog a ne dva napadača koji će zabijati poluprilike...naši ne mogu zabiti ni sa linije.

Onako po imenima meni je ovo ok tim, ali da se zna ko šta igra i da se napravi TIM !
Sve dok se nama igrači ne budu borili za mjesto u ekipi od nas nema ništa. Evo Alić, sad on uvrijedjen jer je došao Nastić, pa zasluži mjesto, a ne da se ponašaš kao uvrijedjena mlada. Na terenu mora biti onaj koji radi bolje, koji se nametne treneru, ime mora biti nebitno, tada ćemo tek proigrati.
Zadnja izmjena: Sky1, dana/u uto feb 17, 2026 11:16 am, ukupno mijenjano 1 put.

SamoNapad
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:10 am

Pa nismo mi budale da ne znamo da nismo toliko losi da ovako gubimo. Ovdje je poenta sto ovi igraci uopste nisu zainteresovani . Oni u glavama nisu tu , jedina sansa je da protivnik sebe pobijedi. Zato kazem jedina greska trenera je sto bukvalno ne ubaci sve igrace nove koji su dosli inace nece ni kompletirsti strucni stab a dobit ce nogu. On ne poznaje mentalitet ovih igraca , oni obore njonje cim ne ide . Nikad nece dobiti reakciju da oni okrenu nesto.

SamoIstina
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:17 am

Trener ne smije prezivjeti 0-3 na Grbavici, sta je god u pitanju.
Sky1: Priču o investitoru je pustio neko iz Skupštine namjerno, mislim da gops Mirvić nije uopšte želio investirati, pitanje je da li je iznao uopšte da se spominje kao potencijalni incestitor. Cilj je Skupština i Uprava, zato pamet u glavu.

gavran
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:21 am

Dzezvar je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:04 pm
gavran je napisao/la:
pon feb 16, 2026 8:56 pm
jutro je pametnije...
Ti si kriv za sve kada si se pojavio na tekmi...
ima i ta mjesta,yebAo me ko stigne,ali da sam sebe yebem gledajuci ovo

i da jedva cekam slogu....za psihijatrije

muftic,trupe,sedorf,erik,sukilovic,krpic,rakic,konings,sabic,jaganjac..objasniti im da ima i drugih sportova cak i preporuku napisati samo nek se nose u tri lijepe materine
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Sky1
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:21 am

milanribar je napisao/la:
uto feb 17, 2026 10:12 am
Eventualno jedna utakmica još da se vidi neki napredak, ako bi bilo slično ko ovo dosad mislim da će sam čovjek otići. Čudi me i reakcija igrača koja je u najmanju ruku čudna, nikakve borbenosti ni žara, ipak se bori većina i za svoje ugovore, osim ako se mnogi nisu pomirili već da idu. Ne pamtim kad nas je neko ovako lagano ohladio na Grbavici.
Nije da se oni ne bore, nema tu hemije u ekipi, nema plana, cilja u igri, trener mora upoznati svakog igrača u dušu, a on do sada nije naučio osnovne informacije o njima i da ne pričamo dalje. Evo samo jedan primjer. Stavis Sukilovica i Seedorfa na stopere oba su desni stoperi to ne bi uradio niko od nas sa foruma, a svi smo laici. Drugo, Osmanović ti odlično odradi pripreme, odigra nešto lošije u Posušju i više ne računaš na njega, a u Posušju si bio loš, jer si izveo pogrešan sastav, ne zbog igrača. Ovaj Slaviša pod hitno mora da se trzne ili da leti.

gavran
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:23 am

exbabilon je napisao/la:
Nama pomocni treneri ne sluze nicemu, samo da primaju platu. Duze su tu, znaju igrace, kako niko da ne kaze Slavisi halo, nije Alic za krila, ubijas ga u pojam. U Posusju, 4-4-2 ne moze, Erik i Radovac ne mogu sami drzati sredinu, spori su... ne idu mi te nelogicnosti u glavu, svaki navijac vidi, strucni stab 5 ljudi, ne vidi.

S druge strane i igraci izadju da odrade utakmicu. Bez gladi za pobjedom, bez intenziteta.. sve je reda radi. Trcanje, duel, samo da se odradi. Oni moraju igrat da pobjede, a ne da utakmica zavrsi.
jos se guso ljuti kad ga pitam uci li on uopste muftica bilo cemu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto feb 17, 2026 11:39 am

Vise sam poziva od pitara dobio jutros nego kada su nas oni nabili 4:0, p.icke jedne od igraca jeste li vi svjesni za koga igrate, dokle vise majka mu stara.

Od mogucih 30 bodova vi ste osvojili 4 halo 4 boda, pa da smo Vares ubacili u PL vise bi bodova skupili od vas "PROFESIONALACA".

Nijaze rastjeraj bagru, a na nama je da odsaburamo i da smognemo snage da ove panjeve istrpimo do maja.
Alea iacta est!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], ti.ZE1921 i 109 gostiju.

Prijava  •  Registracija