ubaceni element
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto feb 17, 2026 3:02 am

Slavisi bih da uslov da protiv Veleza pocne sljedeca postava;

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

Sve ovo ostalo sto je nosilo igru u ovom crnom nizu potjerati u pm.

Dzezvar
Kontakt:

uto feb 17, 2026 6:56 am

positive je napisao/la:
uto feb 17, 2026 2:58 am
za ibreta je jedino kako trener nije skontao neke stvari do sad, sto se igraca tice realno neka pojacanja nisu jos ni do klupe stigli, a kamoli odigrali par utakmica, isto tako i predsjednik tek je mjesec dana tu, a nije mi jasno sto svi spominju cosica kao zamjenu za muftica, a na klupi je abdulahovic vec dugo haha gdje je to on dobio priliku pa da ga vidimo...
Spominju sa razlogom jer bi njegovim stavljanjem na go rijesio u 21 na duzi peeiod....nebi nista losiji bio od muftica to sam siguran.Uz to mufta ima jos malo ugovora
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teatrale36
Kontakt:

uto feb 17, 2026 7:03 am

svabo je napisao/la:
pon feb 16, 2026 10:10 pm
cikoradovic je napisao/la:
pon feb 16, 2026 9:21 pm
Mi smo naučeni da nema sredine. Uvijek zakucamo u jednu ili drugu stranu. Eto danas je rasulo, pojačanja su katastrofalna a 2 igrača odigrala po dvije utakmice Nastić i Prokop, Pejić dobio 45 minuta i odmah smo zaključili da je sve karina. Konstatovati da je promašeno sa trenerom radi njegovih odluka je ok, ali sad srati na sve nije korektno jer još 4 igrača nismo ni vidjeli kako treba a nismo ni ove.
Znaš kad će Nastić možda imati priliku da pokaže ono zbog čega je doveden? Kad bude igrao u zadnjoj liniji s Bičakćićem, ovim Bugarom i još trećim koji nije Sedorf/Šukilović/Osmanović. Isto tako i Pejić samo ako bude igrao s Hodžićem, Prokop s Miloševićem ili Šošićem i da je ispred njih napadač koji zna šta treba da radi napadač. Poenta je da nijedan od novih igrača neće pokazati ni 10% onog što može dok god bude dijelio loptu sa Šukilovićem, Sedorfom, Osmanovićem, Trupeom, Erikom, Šabićem, Rakićem, Jaganjcem...kad u postavi ne bude niko od njih, e tad možeš očekivati nešto od pojačanja.

Ovi nabrojani imaju jedinu sposobnost učiniti svakog saigrača gorim nego što jeste.
E to je poenta svega i to je jedina istina, kao i pokvarenost ovih koji igraju jer im dovode zamjene a oni igraju pa ih boli ona stvar za Željom.

exbabilon
Kontakt:

uto feb 17, 2026 7:41 am

positive je napisao/la:
uto feb 17, 2026 2:58 am
a nije mi jasno sto svi spominju cosica kao zamjenu za muftica, a na klupi je abdulahovic vec dugo haha gdje je to on dobio priliku pa da ga vidimo...
Ne misli niko da bi mali za cas bio Donaruma, ali mi kuburimo sa U21 igracem mjesecima, pa i godinama. U svakoj postavi taj igrac nam dodje ko igrac manje. I vide svi kako je to Velez elegantno rijesio sa nasim golmanom. Mali solidno brani, nema povreda, nema kartona, a u polju igraju najbolji.

SamoNapad
Kontakt:

uto feb 17, 2026 7:55 am

Jedini krivac su igraci , treneri se mijenjaju uredno oni gube standardno. Ove igrače je doveo neko prije i tad su bili tarabe. Kad budu bars svi registrovani novi , znat ćemo ima li smisla ovo sve sto se radi. Ja iskreno kažem ako krenemo padati dole, nek dobro razmisle koga ćemo dovesti da nas vadi.
U sljedećoj sezoni bi bili puno bolji jer mozes dovesti bolje i otjerati ove idiote. Ovi se bore dok ne prime gol , poslije toga je samo pitanje koliko razlike.
Dešavalo se Bašiću, Ćorić, Adzemu evo sad i Slaviši. Zrinjski ti je zabio 5 komada , Sarajevo 4 , Sloga te vodila 4:0 , Siroki 3 komada u kupu . I jos dosta utakmica gdje smo visili da primimo 3 najmanje nego se nafulaju protivnici . Borac nam je trebao 4 komada dati u prvom na Grbavici tad je na hajp sad vise nema toga . Tako da u suštini nama su veće šanse da nas ekipe razmontiraju nego da mi izvučemo bod.
Nijaz nije blecak vjerujem da ce se vec snaći i riješiti ovo stanje.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Online

uto feb 17, 2026 8:29 am

Misljenja sam da nije do trenera, covjek je sa iskustvom nije blecak.

Odigrao je tri zvanicne utakmice od toga je dvije fulio sa formacijom i izborom igraca, da li je svjesno to uradio ili ne on to najbolje zna. Pripremne utakmice su jedno dok su zvanicne skroz druga prica, u zvanicnim nema mjesta za kalkulacije i improvizacije.
Nadam se da ce se glave ohladiti i da ce uspjeti sa veoma sirokim rosterom da nas izvuce iz krize.
Prva stvar koju treba da uradi Nijaz jetse da otjera Gusu, a zatim da trener stavi mladog golmana na gol. Uvjeren sam da ne bi bio nista losiji od Muftica. Smatram da je to trebao uraditi u ove tri utakmice kako bi dijete steklo neku rutinu, sada ce biti bas pogubno da se stavi u jacim utakmicama protiv Veleza i Zrinjskog, ali ne treba bjezati od toga, jer rjesavanjem U21 igraca mi imamo puno vise prostora za odabir preostalih 10 igraca.

U Mostaru bi trebao poceti u sastavu Cosic-Alic Nastic Bicakcic Odinaka- Pejic Prokop Milosevic- Cveta Vini i neki panj u napada svejedno je.

Promjena trenera u ovom trenutku ne bi nista donijela, malo je vremena da neko novi dodje i da upozna ekipu, smatram da nista ne bi promjenili samo bismo bili jos gori jer nas ocekuju zaista teske utakmice. Ovaj trener kakv god da je prosao je pripreme i valjda je uvidio neke stvari sto se tice igraca i lige.
Alea iacta est!

Mirek11
Kontakt:

uto feb 17, 2026 8:34 am

ubaceni element je napisao/la:

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

Slazem se, drzi se 4 2 3 1 s tim da bi samo Cvetu stavio umjesto Freemana.
To uigrivaj maximalno, za rotacije,izmjene bih koristio jos Milosevica,Dragovica,Vinija, Gojaka,Freemana bas u nuzdi Radovca I Osmanovica.
Ostalo sve na tribine ili ispisnica, niti kvalitetom niti mentalno su sposobni donijeti dobro ekipi.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ubaceni element
Kontakt:

uto feb 17, 2026 8:39 am

Mirek11 je napisao/la:

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

To uigrivaj maximalno, za rotacije,izmjene bih koristio jos Milosevica,Dragovica,Vinija, Gojaka,Freemana bas u nuzdi Radovca I Osmanovica.
Ostalo sve na tribine ili ispisnica, niti kvalitetom niti mentalno su sposobni donijeti dobro ekipi.
Cveta je igrac za 15-20 minuta, sto prije to shvatimo bolje za nas.

ANamelessGhoul
Kontakt:

uto feb 17, 2026 8:49 am

Dobro jutro jeste se naspavale kiturine mlohave igracine

milanribar
Kontakt:

uto feb 17, 2026 8:58 am

Nije mi jasno kad znaš da ti je nova ekipa i ti dodatno eksperimentišeš na to. Moglo se odigrat na sigurno 4 5 1 tvrdo, borbeno izvedi najbolje što imaš, pa ubacuj postepeno nove.
Ma ne znam šta pričam, čovjek je trener 20 godina ima pomoćnike koji znaju ligu napamet i ovo nam se dešava...

Norsborg
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:08 am

Da li je Muftic nas toliko zaduzio da mora braniti?
Sta bi u ove tri utakmice bilo koji drugi golman uradio losije od Muftica? Nista, vjerovatno nebi primio onaj gol u Posusju. Pa barem u kupu da stavis rezervnog golmana a ako nista igras sa laznom devetkom u polju.

amar92
Kontakt:

FK Željezničar

uto feb 17, 2026 9:15 am

Sta Slavisa radi sa izborom igraca nije jasno. Kao sto sam kaze, morat ce popricati sa klubom o svemu. Previse nelogicnosti za sada.

Nama je jasno kakva je ekipa, ali on je jos vise ubija sa ovim eksperimentima. Medjutim, misljenja sam da nije vrijeme za mijenjanje trenera sad. Pustit ga jos bar do reprezentativne pauze pa onda podvuci crtu.

Isto tako nije sve ni do trenera, Nijaz ima velike krivice za sve, ali hajmo im svima dati vremena jos.

Ako bi Slavisa sam podnio ostavku, ne treba lutati sa nekim imenima. Dovedi provjereno ime tipa Biscan, Tomic, Klafuric, Coric, pa i Mesa ako je vrijeme. Sablja Jusufbegovic AO, ne daj Boze.
Zadnja izmjena: amar92, dana/u uto feb 17, 2026 9:15 am, ukupno mijenjano 1 put.

nekonvencionalan
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:20 am

Bataliti borbu za kup, okrenuti se borbi za opstanak

milanribar
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:24 am

Norsborg je napisao/la:
uto feb 17, 2026 9:08 am
Da li je Muftic nas toliko zaduzio da mora braniti?
Sta bi u ove tri utakmice bilo koji drugi golman uradio losije od Muftica? Nista, vjerovatno nebi primio onaj gol u Posusju. Pa barem u kupu da stavis rezervnog golmana a ako nista igras sa laznom devetkom u polju.
To nema nigdje da pretvorimo klub u taoca igrača. Kao on je naše dijete, neka ga. Pa mislim da je za njegovo dobro da malo odmori, jer je konstanta na golu 3 godine a mi tonemo pomalo. Kjosevski se isto forsiro i podržavao pa na kraju ode kako ode.

Charlie Sheen
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:29 am

Ne pamtim kad nas je neko onako rasuo na Grbavici, mislim da smo najsporija a bgm i najgluplja ekipa i ligi ( mislim fudbalski) neki potezi i odluke nasih igraca su za izucavati da ne pricam o pogresnim pasovima, volio bi tu statistiku visjeti ako postoji negdje.
Trener je izveo los sastav i poslije onakog groznog prvog poluvremena, u svlacionici nista nije uradio da ih malo trzne, ozivi jer su svi izasli na teren ko kurbani spremni za klanje.
Na kraju ne znam sta ocekivati kad u ekipi imas igrace sa kojim bi rado raskinuo ugovor, kako ocekivati od tog igraca neku borbu.
Nadam se da ce Slavisa progledati i da ce novi igraca donijeti neku novu energiju u ekipu jer inace ne pise nam se dobro.

kb80
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:34 am

Znaš kad će Nastić možda imati priliku da pokaže ono zbog čega je doveden? Kad bude igrao u zadnjoj liniji s Bičakćićem, ovim Bugarom i još trećim koji nije Sedorf/Šukilović/Osmanović. Isto tako i Pejić samo ako bude igrao s Hodžićem, Prokop s Miloševićem ili Šošićem i da je ispred njih napadač koji zna šta treba da radi napadač. Poenta je da nijedan od novih igrača neće pokazati ni 10% onog što može dok god bude dijelio loptu sa Šukilovićem, Sedorfom, Osmanovićem, Trupeom, Erikom, Šabićem, Rakićem, Jaganjcem...kad u postavi ne bude niko od njih, e tad možeš očekivati nešto od pojačanja.

Ovi nabrojani imaju jedinu sposobnost učiniti svakog saigrača gorim nego što jeste.
[/quote]
E to je poenta svega i to je jedina istina, kao i pokvarenost ovih koji igraju jer im dovode zamjene a oni igraju pa ih boli ona stvar za Željom.
[/quote]

Mislim da je cijeli problem u ovome i ti sada nemaš druge nego trpiti ovo dok novi ne dodju u formu ili sta vec da bi mogli igrati...

Ludvig Leple
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:45 am

Meni lično nije opcija mjenjanja trenera odmah na početku, jer nije baš on levat da ne konta ovu igru. Ima i autoritet rekao bih čim je s treninga otjerao par igrača neki dan jer su se zajbavali. Meni jedino što je sinoć bilo nejasno zašto je izveo Denija, a ostavio Ericka, jer su Deni i Prokop pokušavali barem nešto kroz sredinu. Nadam se da će Seedorf i Šukilović početi da se bave drugim sportom i da odjbu koliko je sutra.

Sačekao bih ja da budu svi u full pogonu, a to je već u naredna dva kola i da onda vidimo ko kosi, a ko vodu nosi...

Evo i kolega @kb80 je to lijepo pojasnio.

Spustimo loptu malo, nećemo ispasti samo se trebamo spremiti za kup koji nas vodi u evropu.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:47 am

Ja bas mislim da je do trenera. Covjek nema pojma ko mu sta igra, nit ko mu je glavni igrac ekipe. Dovela se pojacanja da mu sjede na klupi. Niko nema pojma sta igra i gdje treba stajati na terenu.
Doveo Bicakcica koji ima 200 utakmica bundeslige i igra Sukilovic ili Seedorf ispred njega. Pa to moze samo neznalica. Nemojte mi samo rec da je tek doso, da treba da se prilagodi, uigravali smo na pripremama drugo sta li vec.
Ala ga je uigro 1 sut u 2 tekme protiv najgorih ekipa lige. Bicakcic u kolicima mora igrat ispred ova 2 kretena.
Da ne pricam o drugim pojačanjima i sto je prvu utakmicu Prokopa i Denija na klupi ostavio, a usrani Erick igra.
Cim sam vidio sastav oba puta, uhvatio sam se za glavu i reko nek nam je bog na pomoci. Frajko nema pojma ko su mu igraci, a s njima je 2 mjeseca.

salle86
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:54 am

Mulaosmanović, Đurbuzović, Gušo
Svi su oni u i oko kluba mnogo duže od Slaviše.
Mjesec dana je kratko, može se desiti da te neko i "zavara" da je igrač. Ali na duže staze vidi se da su Sedorf, Šukilović, Trupe, Rakić amateri. Da Suljo više ne može ali je i kao takav "najopasniji" u napadu.
Alića smo zavalili dolaskom Nastića, ne možeš tu nikako biti pametan.
Ovaj meč nam itekako može biti u konačnici dobar šamar koji će nam otvoriti oči.

Fali igrač tipa Jaber, pa unazad do Blagojevića...koji će TRAŽITI loptu od stopera na 30m od našeg gola i prenositi je preko centra. To bi po postavci trebao biti Erik ali on se krije.
Hodžić to nije, Pejić haman pa isti tip igrača.
To će biti Madžid kad se vrati, ne znam da li Prokop ili Deni mogu to.
Ali igra na ho-ruk ne može proći jer nemamo jednog a ne dva napadača koji će zabijati poluprilike...naši ne mogu zabiti ni sa linije.

Onako po imenima meni je ovo ok tim, ali da se zna ko šta igra i da se napravi TIM !
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

dobar tri
Kontakt:

uto feb 17, 2026 9:55 am

uto feb 17, 2026 8:39 am
Mirek11 je napisao/la:

Cosic
Galchev-Bico-Nastic-Alic
Hodza-Pejic(Gojak)
Ibraheem-Prokop-Freeman
Huskovic

Cveta je igrac za 15-20 minuta, sto prije to shvatimo bolje za nas.
dzaba kad je lik uz Vinija jedino krilo, u normalnim okolnostima su obojica za klupe

Hladne glave kad se iznalizira situacija shvatis da i nije toliko do Slavise.

-Boljevic otisao pocetkom sezone, ostavio si ekipu sa samo dva krila (Cveta i Vini) i tako i odradio pripreme.
-Prošao si pripreme bez konkretne devetke, a i tog napadaca kojeg si sad doveo je mačak u vreći koji biva kažnjavan zbog nediscipline...
-Prošao si pripreme sa Karamarkom i prodao ga prije početka prvenstva, bez dovođenja adekvatne zamjene (na vrijeme) i ulaziš u sezonu sa stoperima koji su sve moj do mojeg.
Čak i taj vezni red koji si pojačao nije prošao pripreme, Pejić kasnio zbog porodičnih razloga, A. Hodžić odlučio da se dogovori tek kad je izvisio za inostrani angažman.

Nama 95% ekipe i dalje čine luzeri koji su nam priredili kraj prvog dijela sezone kao što jesu. To su igrači koji trenutno, u ovom dresu, bolje NE MOGU. Mogu samo gore kao što nam i dokazali.

Ima naravno i do Slaviše, nije savršen, izmišljanje pozicija igračima i rotiranje formacija, al' kad pogledaš na limit u napadu i odbrani i taj peh sa U21 igračem, u neku ruku ga možeš i shvatiti zašto je toliko 'eksperimentisao'.

Pokušati uigrati ove prinove što prije i odmah ih gurnuti u postavu, koliko god da im fali fudbala u nogama, mentalno i psihički još uvijek nisu dotakli dno kao ova klapa što je do sad igrala...

Trenutno korisnika/ca: cala, cipiripi, Google [Bot], ti.ZE1921 i 85 gostiju.

Prijava  •  Registracija