ned feb 04, 2018 5:12 pm
Heh, jesmo smješni nekada. Prihvatam komentare i kritike da izgubiti 5-0 nikada nije dobro, da nešto nije štimalo u ekipi, da su možda igrači umorni, da su neki povrijeđeni, pa nisu niti igrali. Međutim kritike da je igrač katastrofa jer je dobio žuti, da se ekipa nije zalagala, a niko nije gledao tekmu ne piju vode. Znam pomalo smo svi ljuti, očekujemo mnogo od ove ekipe, ali nije loše da se u pripremama dese ovakve tekme, da malo otrijezne i vrate u realnost i ekipu, ali još više navijače. Radimo mi puno, unaprijeđujemo, zidamo ekipu, "ciglu po ciglu" ali nije to lako i ne ide to jednostavno. Kako god, evo Antalija je pri kraju, proljeće i liga za prvaka će nam pokazati kako smo radili ove zime. I sa dovođenjima igrača, i sa uigravanjem ekipe. Hajmo biti iskreni, ustvari mogu reći u svoje ime, zadovoljan sam kako smo unaprijedili ekipu, možda je još jedan centralni bek trebao ( a možda nije bilo dostupnog kvaliteta), zadovoljan sam kako su odrađene pripreme, bez nekih izazova, povreda u ekipi. Momci sa 1921 tv su nam još jednom pokazali kako se profesionalno prati klub, a u izvještajima smo mogli vidjeti da je ekipa kompaktna, da su tim, da su kao jedan.
Ono što nam sada jedino ne treba je neka negativna energija, i dodatni pritisak na ekipu. Imaju ga dovoljno. I danas se po pisanjima na net-u vidi da dušmani ne spavaju, jedva su čekali da se nešto ovako desi, pa da napadnu.
Mi moramo biti fokusirani na sebe, na igru, angažovanje, disciplinu, požrtvovanost. Ići tekmu po tekmu, nemamo opcije nego se "pofajtati" sa svima. U ovakvoj situaciji, kada je razlika prvog i četvrtog 6 bodova, kada igramo svi između sebe najmanje dva puta, kroz cilj će prvi proći onaj koji pokaže najviše. Mi smo na jesen iznenadili prvo sebe, a onda i konkurenciju, i drukčije će nas gledati na proljeće. Biće mnogo teže nego što predpostavljamo i očekujemo. ZAto molim sve Manijake, navijače i simpatizere. Hajmo ostati čvrsto na zemlji, biti uz Želju na svakoj tekmi. Podržati i kada ne ide, to je jedini put i način. Kritikom nečega što nismo ni pročitali a kamo li vidjeli, nećemo daleko stići. Zapamtimo to svi.
Nakon današnje utakmice i u stvari kompletnih priprema imam dva pitanja (dileme)
1. Da li nam kao protivnici trebaju mnogo jače ekipe od nas u finišu priprema, ili uopšte na pripremama?
2. Da li ima potrebe ići u Tursku na pripreme, pa se vratiti u blato ovdje, možda je Istra ipak bolja varijanta?
Pitanja su bez loše namjere, ali eto nekako mi prođoše kroz glavu nakon današnje tekme..
Samo 5% i ni stolice više!!!!