Gdje analiziraju?
Ma ona emisija poluvrijeme sa Jusifbegovicem.
FK Željezničar je omogućio besplatan ulaz za sve navijače za južnu, istočnu i sjevernu tribinu. Zbog ograničenog kapaciteta, ulaznice za Zapad su u prodaji po cijeni od 20 KM, a navijači koji nisu iskoristili ulaznice za zapad od susreta sa Sarajevom mogu iste zamijeniti za ulaznice za derbi sa Širokim. To će biti moguće u Fan shopu u utorak i srijedu.
Ja sam baš slabo pratio omladince ali ovo što sam upratio po meni je stoper sa najvecim potencijalom Zilic a niko ga ne spominje nit' planira, možda ja ne znam toliko dobro situaciju od prije..Paranoja je napisao/la:Nadam se iskreno da će Žera dobiti priliku, prije dvije godine sam odgledao skoro sve domaće juniorske utakmice i iskreno Hajdarević i Šabanadžović su bili značajno iza njega u tehničkom smislu, Dacić je tada još uvijek igrao za kadete kao i Velić. Nažalost u prošloj godini kada su Hajdar i Šaban igrali za juniore i imali utakmice svakog vikenda i osvojili titulu, Žera je uglavnom bio na klupi ili na tribinama za A ekipu i značajno je stagnirao. Momak ima dobar šut, jak i stabilan je fizički i zna izdriblat igrača, ali opet, najviše je do njega da pokaže želju i trud kao i ostali juniori što su učinili i vjerujem da bi imali dobru opciju iza Ramovića za tu poziciju (nije on krilo niti je ikada bio klasična 10tka).
Zamislite da imamo za par godinu/dvije kad bi uspjeli zadržati igrače sredinu i odbranu sve iz naše škole fudbala:
Stanić/Šehić Džindo/Osmanković Velić Beširević
Hajdar Anel
Žera/Dacić
Znam da je nerealno i da se neće desiti ali prelijep je osjećaj znati da ima pet potencijalnih Željinih prvotimaca (dvojica koja već to jesu u rotaciji) u prvoj 11storci.
**** njih, ovo treba pamtiti zbog nas i buducih generacija!LeBlue je napisao/la: ↑čet nov 30, 2017 3:56 pmOvaj tekst treba uramiti. Ne, Ne, Ne! Tad je bio drugi rezim, ali torpedovci nastavljaju istu filozofiju samo se adaptirali u novu paradigmu neo kapitalizma sa dolaskom Tana. Uvjek na neku silu.boju dao si nebu... je napisao/la: ↑čet nov 30, 2017 3:42 pmJoško Domorocki, nogometaš koji je državi rekao 'ne'
Da je među živima, legendarni nogometaš Željezničara, Josip Joško Domorocki, danas bi proslavio svoj stoti rođendan.
http://balkans.aljazeera.net/blog/josko ... i-rekao-ne
Sto se tice utakmice, danas ce biti pravo tesko...dosta toga ce zavisiti od toga kakva je bila regeneracija., Za rotaciju se pita Adzem, a pitanje je ko moze uskociti i odraditi posao na pravi nacin.
Najveci problem ce biti motivacija...nema sanse da bude ista kao na derbiju.
Talenat je i on veliki ali je tek isplivao nakon što su se Džindo i Velić priključili prvoj ekipi, pa se samim tim i njemu otvorila pozicija, ipak mislim da se na ovu dvojicu trenutno više računa jer su iskusniji od njega ali definitivno je i on talenat i dobiti će priliku možda već od iduće godine da trenira sa prvotimcima, pogotovo ako se ispostavi da su Džindu unazadile povrede (operacije oba koljena).Rambo_Amadeus je napisao/la: ↑pet dec 01, 2017 3:36 pmJa sam baš slabo pratio omladince ali ovo što sam upratio po meni je stoper sa najvecim potencijalom Zilic a niko ga ne spominje nit' planira, možda ja ne znam toliko dobro situaciju od prije..Paranoja je napisao/la:Nadam se iskreno da će Žera dobiti priliku, prije dvije godine sam odgledao skoro sve domaće juniorske utakmice i iskreno Hajdarević i Šabanadžović su bili značajno iza njega u tehničkom smislu, Dacić je tada još uvijek igrao za kadete kao i Velić. Nažalost u prošloj godini kada su Hajdar i Šaban igrali za juniore i imali utakmice svakog vikenda i osvojili titulu, Žera je uglavnom bio na klupi ili na tribinama za A ekipu i značajno je stagnirao. Momak ima dobar šut, jak i stabilan je fizički i zna izdriblat igrača, ali opet, najviše je do njega da pokaže želju i trud kao i ostali juniori što su učinili i vjerujem da bi imali dobru opciju iza Ramovića za tu poziciju (nije on krilo niti je ikada bio klasična 10tka).
Zamislite da imamo za par godinu/dvije kad bi uspjeli zadržati igrače sredinu i odbranu sve iz naše škole fudbala:
Stanić/Šehić Džindo/Osmanković Velić Beširević
Hajdar Anel
Žera/Dacić
Znam da je nerealno i da se neće desiti ali prelijep je osjećaj znati da ima pet potencijalnih Željinih prvotimaca (dvojica koja već to jesu u rotaciji) u prvoj 11storci.
Volio bih vidjeti Anela 60tak minuta da odigra u nedjelju sa obzirm da se tek vratio nakon bolesti koju su Žerić, Mujagić i on fasovali prije revanša za juniore pa sumnjam da je i spreman odigrati 90 minuta.