Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Pompey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 01, 2017 2:40 pm

Veceras pitari analiziraju derbi. Da vidimo hoce li repic biti objektivan :D
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

storm_raider
Kontakt:

Pompey je napisao/la:
Gdje analiziraju?
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Paranoja
Kontakt:

pet dec 01, 2017 2:44 pm

Nadam se iskreno da će Žera dobiti priliku, prije dvije godine sam odgledao skoro sve domaće juniorske utakmice i iskreno Hajdarević i Šabanadžović su bili značajno iza njega u tehničkom smislu, Dacić je tada još uvijek igrao za kadete kao i Velić. Nažalost u prošloj godini kada su Hajdar i Šaban igrali za juniore i imali utakmice svakog vikenda i osvojili titulu, Žera je uglavnom bio na klupi ili na tribinama za A ekipu i značajno je stagnirao. Momak ima dobar šut, jak i stabilan je fizički i zna izdriblat igrača, ali opet, najviše je do njega da pokaže želju i trud kao i ostali juniori što su učinili i vjerujem da bi imali dobru opciju iza Ramovića za tu poziciju (nije on krilo niti je ikada bio klasična 10tka).

Zamislite da imamo za par godinu/dvije kad bi uspjeli zadržati igrače sredinu i odbranu sve iz naše škole fudbala:
Stanić/Šehić Džindo/Osmanković Velić Beširević
Hajdar Anel
Žera/Dacić

Znam da je nerealno i da se neće desiti ali prelijep je osjećaj znati da ima pet potencijalnih Željinih prvotimaca (dvojica koja već to jesu u rotaciji) u prvoj 11storci.

Pompey
Kontakt:

pet dec 01, 2017 2:45 pm

storm_raider je napisao/la:
Pompey je napisao/la:
Gdje analiziraju?
Ma ona emisija poluvrijeme sa Jusifbegovicem.
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Hurmasica
Kontakt:

pet dec 01, 2017 2:49 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hurmasica
Kontakt:

pet dec 01, 2017 2:52 pm

Protiv Širokog Brijega ulaz besplatan, direktan prenos na SportKlubu

https://fkzeljeznicar.ba/protiv-sirokog ... ubu/29750/

FK Željezničar je omogućio besplatan ulaz za sve navijače za južnu, istočnu i sjevernu tribinu. Zbog ograničenog kapaciteta, ulaznice za Zapad su u prodaji po cijeni od 20 KM, a navijači koji nisu iskoristili ulaznice za zapad od susreta sa Sarajevom mogu iste zamijeniti za ulaznice za derbi sa Širokim. To će biti moguće u Fan shopu u utorak i srijedu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

GoodisonPark
Kontakt:

pet dec 01, 2017 2:53 pm

Svaka čast ekipi na još jednoj dosta dobroj partiji i ostvarenom rezultatu koji nam daje realne šanse za prolaz dalje. Kao što neki dan napisah nema umora i nema odmora i nema nevažnih i važnih utakmica bar onih u takmičarskom smislu. "Nevažne" su samo revijalne i prijateljske tekme ili one kada obezbjediš prolaz u prvoj utakmici pa onda sa pola snage odigraš revanš.

Nadao sam se da punim gasom idemo na Široki a tako se i desilo, to isto očekujem i u ova preostala tri meča. Podigli smo formu i treba to iskoristiti do pauze da stvorimo sebi lijepe preduslove da sa jako dobre pozicije uđemo u proljeće i nastavak prvenstva.

U nedelju igrati bez bilo kakvih kalkulacija i računica, interesuju nas samo tri boda i na terenu uraditi sve da do njih i dođemo. Sad još dodatno pojačati tempo, iskoristiti ovaj odličan momentum i trijumfalno završiti ovaj jesenji dio.

Idemo dalje, samo hrabro i jako Željo!
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Paranoja
Kontakt:

pet dec 01, 2017 3:11 pm

Ne znam koliko vas zna za slučaj sa malim Erginom Mehuljićem, momak je bio najbolji igrač i kapiten tadašnjih kadeta Želje u ekipi punoj talenata (Anel, Šehić, Velić, Dacić, Beširević...) da bi ga pohlepni otac prebacio u Sarajevo jer su oni nudili milju stipendije malom dok su tadašnji kadeti Želje bili na stipendijskim ugovorima od 300Km. Kako pohlepni otac uneredi malome karijeru, nit igra za juniore Sarajeva, ispao iz mlade repke a njegova generacija Željinih igrača uveliko dobija prilika za A tim i pored toga osvojiše prošle godine juniorsku ligu i doguraše do trećeg kola LP a što je najgore mali navijao za Želju cijeli život i bio kapiten. Mogu misliti sa kakvom tugom prati uspjehe svojih prijatelja ni kriv ni dužan, dok će on kako stvari stoje biti završit u Olimpicu..

storm_raider
Kontakt:

pet dec 01, 2017 3:23 pm

Ni prvi ni zadnji kojem su roditelji zavrsili karijeru.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet dec 01, 2017 3:36 pm

Dupla kruna, pitarima cuna!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Rambo_Amadeus
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Paranoja je napisao/la:Nadam se iskreno da će Žera dobiti priliku, prije dvije godine sam odgledao skoro sve domaće juniorske utakmice i iskreno Hajdarević i Šabanadžović su bili značajno iza njega u tehničkom smislu, Dacić je tada još uvijek igrao za kadete kao i Velić. Nažalost u prošloj godini kada su Hajdar i Šaban igrali za juniore i imali utakmice svakog vikenda i osvojili titulu, Žera je uglavnom bio na klupi ili na tribinama za A ekipu i značajno je stagnirao. Momak ima dobar šut, jak i stabilan je fizički i zna izdriblat igrača, ali opet, najviše je do njega da pokaže želju i trud kao i ostali juniori što su učinili i vjerujem da bi imali dobru opciju iza Ramovića za tu poziciju (nije on krilo niti je ikada bio klasična 10tka).

Zamislite da imamo za par godinu/dvije kad bi uspjeli zadržati igrače sredinu i odbranu sve iz naše škole fudbala:
Hajdar Anel
Žera/Dacić

Znam da je nerealno i da se neće desiti ali prelijep je osjećaj znati da ima pet potencijalnih Željinih prvotimaca (dvojica koja već to jesu u rotaciji) u prvoj 11storci.
Ja sam baš slabo pratio omladince ali ovo što sam upratio po meni je stoper sa najvecim potencijalom Zilic a niko ga ne spominje nit' planira, možda ja ne znam toliko dobro situaciju od prije..
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

boju dao si nebu...
Kontakt:

pet dec 01, 2017 3:39 pm

LeBlue je napisao/la:
čet nov 30, 2017 3:56 pm
boju dao si nebu... je napisao/la:
čet nov 30, 2017 3:42 pm
Joško Domorocki, nogometaš koji je državi rekao 'ne'
Da je među živima, legendarni nogometaš Željezničara, Josip Joško Domorocki, danas bi proslavio svoj stoti rođendan.

http://balkans.aljazeera.net/blog/josko ... i-rekao-ne

Sto se tice utakmice, danas ce biti pravo tesko...dosta toga ce zavisiti od toga kakva je bila regeneracija., Za rotaciju se pita Adzem, a pitanje je ko moze uskociti i odraditi posao na pravi nacin.
Najveci problem ce biti motivacija...nema sanse da bude ista kao na derbiju.
Ovaj tekst treba uramiti. Ne, Ne, Ne! Tad je bio drugi rezim, ali torpedovci nastavljaju istu filozofiju samo se adaptirali u novu paradigmu neo kapitalizma sa dolaskom Tana. Uvjek na neku silu.
**** njih, ovo treba pamtiti zbog nas i buducih generacija!

Paranoja
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet dec 01, 2017 3:47 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
Paranoja je napisao/la:Nadam se iskreno da će Žera dobiti priliku, prije dvije godine sam odgledao skoro sve domaće juniorske utakmice i iskreno Hajdarević i Šabanadžović su bili značajno iza njega u tehničkom smislu, Dacić je tada još uvijek igrao za kadete kao i Velić. Nažalost u prošloj godini kada su Hajdar i Šaban igrali za juniore i imali utakmice svakog vikenda i osvojili titulu, Žera je uglavnom bio na klupi ili na tribinama za A ekipu i značajno je stagnirao. Momak ima dobar šut, jak i stabilan je fizički i zna izdriblat igrača, ali opet, najviše je do njega da pokaže želju i trud kao i ostali juniori što su učinili i vjerujem da bi imali dobru opciju iza Ramovića za tu poziciju (nije on krilo niti je ikada bio klasična 10tka).

Hajdar Anel
Žera/Dacić

Ja sam baš slabo pratio omladince ali ovo što sam upratio po meni je stoper sa najvecim potencijalom Zilic a niko ga ne spominje nit' planira, možda ja ne znam toliko dobro situaciju od prije..
Talenat je i on veliki ali je tek isplivao nakon što su se Džindo i Velić priključili prvoj ekipi, pa se samim tim i njemu otvorila pozicija, ipak mislim da se na ovu dvojicu trenutno više računa jer su iskusniji od njega ali definitivno je i on talenat i dobiti će priliku možda već od iduće godine da trenira sa prvotimcima, pogotovo ako se ispostavi da su Džindu unazadile povrede (operacije oba koljena).

Okolele
Kontakt:

pet dec 01, 2017 3:49 pm

Sad u nedelju ja bih volio da Adžem odmori Hajadarevića i stavi Anela od pocetka i mozda Zajmovica da stavi umjesto Zeca..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Paranoja
Kontakt:

pet dec 01, 2017 3:56 pm

Okolele je napisao/la:
pet dec 01, 2017 3:49 pm
Sad u nedelju ja bih volio da Adžem odmori Hajadarevića i stavi Anela od pocetka i mozda Zajmovica da stavi umjesto Zeca..
Volio bih vidjeti Anela 60tak minuta da odigra u nedjelju sa obzirm da se tek vratio nakon bolesti koju su Žerić, Mujagić i on fasovali prije revanša za juniore pa sumnjam da je i spreman odigrati 90 minuta.

Iduće srijede bih također volio vidjeti Anela od početka jer po meni on iako je Hajdarević agilniji u odbrani, otvara puno prostora drugima ne samo dok je sa loptom već i svojim kretanjem uvijek odvlači igrača što Hajdar radi pretežno samo kada ima loptu u nogama. Dupli pas igra je tako jednostavan a učinkovit alat i u kombinaciji sa Zakarićem i Zecom kada im vezni priđe može biti ubitačno kada im se drugi pas odigra u prostor iza leđa odbrane sa obzirom da su oni prebrzi za 90% odbrambenih igrača u ovoj ligi.

Eric Cantona
Kontakt:

pet dec 01, 2017 4:02 pm

LARS1921 je napisao/la:
pet dec 01, 2017 1:34 pm
igla je napisao/la:
pet dec 01, 2017 1:30 pm
Ja sam očito jedini kojem ovo i ne mora biti penal :D
Stana je počeo po meni ranije padati.
Vidiš da je štociran u vugla
Stanić ima ''manu'' što odmah ustane nakon prekršaja. To je dokazano.

GoodisonPark
Kontakt:

pet dec 01, 2017 4:04 pm

Nazire se polako ono što Adžem želi u našoj igri, neke stvari su se popravile ali na nekima imamo još mnogo da radimo, recimo realizacija je možda u ovom trenutku i ključni segment igre koji moramo popraviti. Nema potrebe za brzopletost u napadu kao recimo Zec u onoj šansi sinoć kada može primiti loptu, krenuti korak ili dva na golmana i lagano plasirati loptu u mrežu ili Vojo na derbiju dribla golmana ali je prije toga već mnogo usporio i ne stiže na vrijeme da uputi šut. Nadam se da će i ove stvari nadolaziti polako i da će igrači u gol šansama reagovati mnogo zrelije i pametnije i birati najbolja rješenja. Ne znam da li će Bilobrk braniti u nedelju ili srijedu ali ono što sam primjetio kod ovog njihovog mladog golmana je da fino brani ali svaki šut odbija loptu po par metara na noge igračima i to bi trebala biti prilika za nas da poentiramo.

Neda mi se listati i tražiti koliko vas ovdje je to radilo ali Sinišu ste popljuvali ovdje da valja, utrkivali ste se ko će goru provalu izvaliti a momak vas popiša u utakmicama u kojima ste nam upisali svega par bodova i to ako budemo imali sreće, čuj par bodova iz tri utakmice ko da smo Olimpic jbt. Nemojte trčati pred rudu svaki put i na osnovu jedne greške izvlačiti gotove zaključke. Momak ostade polomljenih zuba u derbiju a i sinoć prvi pokazuje muda uskurčenom Menalu i napaljenim fašistima sa tribina. Pravi fajter na terenu koji neda pardona nikome. Neko ko protiv Aik-a bude najbolji pojedinac na terenu ne može biti loš fudbaler samo je pitanje samopouzdanja i timskog duha. Falit će nam on u nedelju ali nadati se da će i vezna linija dodatno pomoći našim bokovima i da im nećemo dati mnogo prilika da se razmašu po stranama što je inače njihovo i glavno oružje. Nije mi cilj da otvaram polemiku sa ovim nego samo da skrenem pažnju da se treba malo više razmisliti prije nego se objavi post, a i u globalu takav način pisanja ne doprinosi ničemu dobrom.

Mora se pružiti mnogo veća podrška Adžemu i momcima od dosadašnje i mora se mnogo više vjerovati u sebe i svoj kvalitet jer samo tako možemo ostvariti svoje ciljeve. Neka nam je sa srećom u nedelju i da se aBd kući vratimo sa nova tri boda.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Budi Željo
Kontakt:

pet dec 01, 2017 4:24 pm

Pokvareno je govoriti da neko nekome spasava guzove. Sve ovo sto sada klub postiže je rezultat jedne cjeline. Struka i igrači imaju vjerovatno jedne od najboljih uslova u ligi, karantine, smjestaje, redovne plate, njihovo je samo da vrijedno treniraju i da igraju najbolje sta mogu. Željo je dobio sve obrise ozbiljnog kluba i kolektiva
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

igla
Kontakt:

pet dec 01, 2017 4:26 pm

Jasno se vidi da su postali raja, nisu više skup individualaca. Sad možemo i Blagojevića vidjeti nasmijanog.

dell21
Kontakt:

pet dec 01, 2017 4:36 pm

Bez kolektiva nema rezultata džaba ti individualci.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava