pet dec 01, 2017 4:04 pm
Nazire se polako ono što Adžem želi u našoj igri, neke stvari su se popravile ali na nekima imamo još mnogo da radimo, recimo realizacija je možda u ovom trenutku i ključni segment igre koji moramo popraviti. Nema potrebe za brzopletost u napadu kao recimo Zec u onoj šansi sinoć kada može primiti loptu, krenuti korak ili dva na golmana i lagano plasirati loptu u mrežu ili Vojo na derbiju dribla golmana ali je prije toga već mnogo usporio i ne stiže na vrijeme da uputi šut. Nadam se da će i ove stvari nadolaziti polako i da će igrači u gol šansama reagovati mnogo zrelije i pametnije i birati najbolja rješenja. Ne znam da li će Bilobrk braniti u nedelju ili srijedu ali ono što sam primjetio kod ovog njihovog mladog golmana je da fino brani ali svaki šut odbija loptu po par metara na noge igračima i to bi trebala biti prilika za nas da poentiramo.
Neda mi se listati i tražiti koliko vas ovdje je to radilo ali Sinišu ste popljuvali ovdje da valja, utrkivali ste se ko će goru provalu izvaliti a momak vas popiša u utakmicama u kojima ste nam upisali svega par bodova i to ako budemo imali sreće, čuj par bodova iz tri utakmice ko da smo Olimpic jbt. Nemojte trčati pred rudu svaki put i na osnovu jedne greške izvlačiti gotove zaključke. Momak ostade polomljenih zuba u derbiju a i sinoć prvi pokazuje muda uskurčenom Menalu i napaljenim fašistima sa tribina. Pravi fajter na terenu koji neda pardona nikome. Neko ko protiv Aik-a bude najbolji pojedinac na terenu ne može biti loš fudbaler samo je pitanje samopouzdanja i timskog duha. Falit će nam on u nedelju ali nadati se da će i vezna linija dodatno pomoći našim bokovima i da im nećemo dati mnogo prilika da se razmašu po stranama što je inače njihovo i glavno oružje. Nije mi cilj da otvaram polemiku sa ovim nego samo da skrenem pažnju da se treba malo više razmisliti prije nego se objavi post, a i u globalu takav način pisanja ne doprinosi ničemu dobrom.
Mora se pružiti mnogo veća podrška Adžemu i momcima od dosadašnje i mora se mnogo više vjerovati u sebe i svoj kvalitet jer samo tako možemo ostvariti svoje ciljeve. Neka nam je sa srećom u nedelju i da se aBd kući vratimo sa nova tri boda.
Željo samo Željo!!!
Bekrija majstore goodison je uz tebe!
Europa League - We are coming!