pet avg 04, 2023 11:25 pm
Al meni je fascinantno to da mi ne možemo primiti "normalan" gol, stvarno za izučavanja. Zadnji iole normalan gol koji smo primili je možda onaj protiv Igmana na Grbavici, kad nam je Ramić zabio nakon centaršuta Hrelje. Uvijek primimo gol nakon neke kolosalno glupe, amaterske greške, vazda neka frljoka, ili ga sami sebi zabijemo, ili nam neko zabije gol kakav nikad više neće zabiti.. Rijetko kad da ti protivnik iz neke izgrađene akcije zabije gol, pa da kažeš hajde svaka čast. Evo i sad u Evropskim utakmicama ista stvar, svih 7 golova koje smo primili smo bukvalno sami sebi dali. Ni Dinamo ni Nefči nam apsolutno ništa nisu napravili iz posjeda, ništa nisu iskreirali, jalov posjed Nefčija, koji insistira na istom. Amaterske greške su nas na kraju koštale, kao i jako mal roster, uz sve pehove i povrede. Al su nas krkani isprebijali, cigansko im pleme hebem, za nepovjerovat. Mogli su se oni uzet uz malo sreće i malo više opcija na klupi, da smo možda neko fino pojačanje doveli, siguran sam. Ovo što smo uradili smo izvukli nekako na mišiće, volju, želju, navijače, a ponajviše zbog trenera.
Šefu i igračima svaka čast, nema im se na kraju šta zamjeriti, borili su se dostojno koliko su mogli. Puna podrška stručnom štabu i ekipi, ovo je tek početak.
Sudije su priča za sebe, bukvalno sve gori od goreg. U sve četiri utakmice su kriminalni bili. I to progresivno iz utakmice u utakmicu, kako ideš dalje, sudije sve gore i gore. Kontaš, haj Evropa je, bar se oko sudija ne moraš sikirat, kad ono kurko, pošalju ti Mađarskog Gigovića. Pobjegneš iz ove naše žabokrečine i Vicinih krimosa sa pištaljkom, dočekaju te isti i u Evropi.