Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 30, 2017 11:28 pm

E ljudi, ja stvarno nikada do sada nisam pisao niti pljuvao nekog, uvijek sam davao podrsku upravi, pa i Adzemu jer je to izbor uprave kojoj i nakon ove tekme dajem punu podrsku...

Ruku na srce, dosta toga ne stima. Siguran sam da imamo 4, 5 igraca koji mogu dosta dobro odraditi svoj posao ukoliko se dobro iskoriste.

Ne mogu se igraci gusiti na pozicijama koje im ne leze. U tim situacijama mi ne mozemo 3 pasa odigrati. I stvarno izgledamo kao najveci amateri

Zajko gusi Blagoju.

Ramovic mora igrati destku i tu nema price.

Itd... itd... itd...

Moramo se prestati prilagodjavati svakoj jebenoj ekipi, NEK SE ONE PRILAGODE NAMA, MI SMO ZELJEZNICAR!!!!

Previse sam ljut veceras pa bih mogao svasta napisati, tako da cu stati na ovome...

Opet kazem, nisam neko ko pljuje al nesto se mora promjeniti to i budala vidi...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

theOriginals 1921
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:29 pm

trener ko trener je svaki isti daj mu dobru ekipu i rezultati ce bit dobri. trenera mrzis ili volis i njemu je cilj ko i tebi da ti klub dobije, a to sto igraci ne mogu ili nece to nije do trenera.

teteac8684
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:30 pm

ChWilla je napisao/la:
sub sep 30, 2017 11:24 pm
nisam u tom smislu ni mislio da nije.
Imao je čovjek i jako dobre rezultate, izuzev dvije utakmice kada ga je naša baruština ubila...i ubit će svakoga ko ne bude svirao po njihovim notama...nemojte više da se lažemo...

SirAlexFerguson
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:31 pm

salle86 je napisao/la:
sub sep 30, 2017 11:21 pm
A ne znaju kurrac, ne može biti da 3 meča znaju pa 2 ne znaju, ne može biti da imaš titulu u rukama pa kurrcem ne mrdneš i izgubiš je.
U prevodu njima isto dođe što narod kaže "bog ti dao ili bog ti uzeo". Njih boli ona stvar. Nemaju tu konekciju sa klubom, nemaju poštovanje, respekt prema grbu. Pa da i kad ne ide daju maksimum.
A ne da se ponašaju ko radnici u državnoj firmi kojima je samo bitno pojavio se na poslu i ako se baš mora šta raditi eto ono minimum.
Pa druže oni kojima je Željo stvorio ime su trenutno najgori u ovoj ekipi, oni su radnici u drzavnoj firmi. Ko im je dopustio i ko im dopusta to ja ne znam. Ne mogu ni da palamudim nije moje, prazan sam nocas nenormalno. Samo je sada bitno da drzimo makar i ovih -8 do pauze, a onda sjesti i zahvaliti se Bogiju, Zebi, Stani, Sinisi, Dzenisu,Nikolicu. Sjesti sa lupam, Marijom Stanicem, Osimom, Starovlahom itd i reci da preko svojih veza nadju kvalitet i da ce imati procenat od transfera (sad koji procenat ne treba ni ulaziti u to, bitna je ideja).
Ova atmosfera i ova (ne)igra nasim mladim igracima steti, Sabanu je bolje da veceras nije igrao. Kvalitet ima, međutim postao je siguran u prvih 11 a realno treba tu mladu glavu i odmoriti, izgorit ce nam dijete. Ovdje su neke mucke opasne u pitanju, ovo nije samo fudbal. Pisao bih do sutra, al manje vise sve smo ispisali...
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

fcz
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:31 pm

chile je napisao/la:
A jeste dosadni sa yebenim Slavkom...on je permanentni krivac sto smo strahovito s losim timom usli u sezonu. Uz ljude zaduzene za transfere najveci i prvi krivac. Ne vidim svrhu njegovog spominjanja.
Adzem nije kapacitet da od govana ( kojih ima previse u timu ) napravi pitu ili ti ga dobru ekipu. Ali covjeku treba dati punu podrsku dosta je vise romjena trenera i prizivanja Amara kada god krene lose.
Defakto je da se tesko mirimo s tim da nam je tim prosjek lige i da uz ove juniore treba bar 3-4 kvalitetna igracakojih sad nemamo. Tim nam je sastavljen od polovnjaka,djuturuma i djece koja uzimaju prve minute.
Za nadati se da do pauze necemo previse izostati i da ce se dobrim prelaznim rokom moci dostici madjari.
Pa ja koliko znam Slavko je trazio pravo dobre igrace. Nije valjda on kriv sto mu nisu dovedeni.

A za to stizanje svinja, ne nadaj se dzaba. Pripremi se na njihovu dugu, dugu dominaciju.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

reks1
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:32 pm

ChWilla je napisao/la:
sub sep 30, 2017 11:06 pm
za_zivot_cijeli je napisao/la:
sub sep 30, 2017 11:04 pm
sadrzajna utakmica. ja volim ovakve. nismo bili losiji protivnik, rekao bi da smo mozda bili i malo bolji. sudjenje standardno ocajno. istina, bolje bi bilo da smo uzeli bodove ali....

kasno je sad plakati za Odom, Slavkom..... za prolivenim mlijekom se ne place.

pljuvace sa stadiona i foruma nabijem na raxku.
odvratni ste. pacenici. gadite mi se!!!

I DA GUBIS DESET NULA NASA BI SE PJESMA CULA, MI TE VOLIMO, MI TE VOLIMO

[/quoteodmah pet-šest nickova kojih nigdje nema ni nakon pobjeda, ni u pauzama...

Majstore evo prvi put ,nisam siguran u struku,Djaba ne odaje mi povjerenje.Valjda je do mene,Enp pizde namah izbacile kako su nas yebali sa pola snage.Ali priznaj treneru svoj dio krivice.Bice nam lakse.Eto doveden je na tudju politiku ,da vadi kestenje..Gdje je njegov pecat kad je transfer politika u pitanju.Ako ovaj najavljeni jeste njegova zelja onda je Kajkut visak,e onda se ponovo vrtimo u krug.Daj mi mladog i brzog pa mozdfa bude nesto!Ili moze i ovako.Javno reci trazio sam Elsnera i ovog koji je u najavi.Stani iza cinjenice da si nekakav sef strucnog staba pa da ja znam kao obicni navijac da trener mog kluba ima stav,I Ramovic i Projic i Zaimovici ... nisu njegova prica.To je prica pnog bivseg.Daj da VIDIM NJEGOV KOD.Ako je moguce naravno
Zadnja izmjena: reks1, dana/u sub sep 30, 2017 11:41 pm, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:33 pm

ono poslije druge izmjene je najbolji sastav u ovom trenutku, uz suspendovanog graovca.
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

fcz je napisao/la:
chile je napisao/la:
A jeste dosadni sa yebenim Slavkom...on je permanentni krivac sto smo strahovito s losim timom usli u sezonu. Uz ljude zaduzene za transfere najveci i prvi krivac. Ne vidim svrhu njegovog spominjanja.
Adzem nije kapacitet da od govana ( kojih ima previse u timu ) napravi pitu ili ti ga dobru ekipu. Ali covjeku treba dati punu podrsku dosta je vise romjena trenera i prizivanja Amara kada god krene lose.
Defakto je da se tesko mirimo s tim da nam je tim prosjek lige i da uz ove juniore treba bar 3-4 kvalitetna igracakojih sad nemamo. Tim nam je sastavljen od polovnjaka,djuturuma i djece koja uzimaju prve minute.
Za nadati se da do pauze necemo previse izostati i da ce se dobrim prelaznim rokom moci dostici madjari.
Pa ja koliko znam Slavko je trazio pravo dobre igrace. Nije valjda on kriv sto mu nisu dovedeni.

A za to stizanje svinja, ne nadaj se dzaba. Pripremi se na njihovu dugu, dugu dominaciju.
Jednog od tih igrača je partizan platio 300 000 eura pa ti skontaj jer realno da dovedeš te igrace koje je tražio.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ChWilla
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:34 pm

teteac8684 je napisao/la:
sub sep 30, 2017 11:30 pm
ChWilla je napisao/la:
sub sep 30, 2017 11:24 pm
nisam u tom smislu ni mislio da nije.
Imao je čovjek i jako dobre rezultate, izuzev dvije utakmice kada ga je naša baruština ubila...i ubit će svakoga ko ne bude svirao po njihovim notama...nemojte više da se lažemo...
tako je.
gradi željo boli te *****

Simply Blue
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:36 pm

Kada je bila skupština na kojoj je Misimović rekao, parafraziram: -sportskom segmentu smo dali sve, očekujemo sve. Slavko Petrović je imao igački kadar kakav je imao i rezultate kakve je imao, kada uporedimo sa ovim danas, to je tu otprilike, nijanse čine razliku, ali je imao vrlo vjerovatno dva najbolja igrača lige, koja su nekad donosili prevagu na našu stranu.

Adžem ima kadar pojačan Ramovićem i Projićem i to je to, ali mu fali bar još jedan igrač koji je na nivou Zakarića, da bi mogli pričati o kompenzaciji za Lendru i Miro.
Hajmo pogledati šta je Adžem imao u svom prvom mandatu:
CB: Aco, Jasmin i Uzelac, Zeljković- po meni na poziciji stopera to je tu negdje,
Lijevo: Kvesa i Stana- po meni to je bolje od ovog što danas imamo(samo se ne mogu sjetiti koliko je imao priliku koristiti Kvesu zbog povrede),
Desno: Benjo, Stana, Zeljković i Memija - pa sam Zeljković iz tog perioda je koplje iznad za ovo što nam se danas vuče po DB
Sredina: Jamak, Dado, Tomić, Eldar: Tomić bez obzira na rasplet, klasa za Zebu i Ćelavog građanina opasnih namjera
Krila: Bučan i Memija, Baša- ovo su nam uvijek bile rak rane, ovdje mi Zakarić pravi razliku
Napad: Nedo, Varea izvučen iz ladice i Rijad: e ovdje Baja pravi razliku, a i treba reći da ga je Adžem promovirao u napadača.

Sad kad ovo stavimo na vagu, po meni kadar iz 14/15 nije lošiji od ovog danas, a lošije financ. stanje je diktiralo stanje stvari.
Pa sad da se vratim na skupštinu i Misketov govor, pa da vidimo šta je to pruženo Adžemu, vruć krompir dan pred početak sezone i totalno neizbalansiran tim, sa omčom oko vrata koju ti drže istrošeni, psihički nestabilni igrači koji su konstantno u PMS. Već sam pisao i opet ću, nije fer da se Adžem po drugi put šalje u samoubilačku misiju.
Ja sam 99 % uz ovu upravu, ali nije fer i ja očekujem da se Adžemu pruži prilika za nešto više, a ne samo izmišljanjetople vode i stvaranje igrača za nekog novog stručnjaka.
Riješenja sigurno ima puno, ali prje svega se riješiti ovih što drže uteg oko vrata, Zeba, Jovan, Siniša za početak. Možemo mi svašta pričati o Ordagiću i njegovom mentalitetu, ali je trenutno za naše nosioce igračina, ja bih ga doveo bez razmišljana, njega i Redžića već na zimu u paketu, ne mora to biti laka konjica, samo da se ne naježim kad naši pokušaju i najobičniji pas
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

fcz
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub sep 30, 2017 11:38 pm

pile87 je napisao/la:
fcz je napisao/la:
chile je napisao/la:

Jednog od tih igrača je partizan platio 300 000 eura pa ti skontaj jer realno da dovedeš te igrace koje je tražio.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Jednog od njih. Ali vecina njih ne kosta toliko, ni blizu. Doduse, tesko i da ih mozes dovesti za 30.000, a to je nama izgleda plafon.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Leon_Professional
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:38 pm

ChWilla je napisao/la:
ono poslije druge izmjene je najbolji sastav u ovom trenutku, uz suspendovanog graovca.
Upravo.

Opet je Ramovic povlacio, driblao i kretao se.
Zeba je majstor u mjestu. Onaj pas Kajkutu je lucidnost i majstorstvo, ali moras nekako doci do onoga. Ono je pas kad primis loptu u mjestu, ne moze neko trcati i raditi a ti cekati tu loptu.

Mozda je nakad moglo. Danas ne. Trci.

Elegant
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:40 pm

O cemu mi pricamo kad ce vec protiv Celika da pocnu Zeba, Bogicevic, Kajkut.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ellaxaz
Kontakt:

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Vrag

Mi da Murinja dovedem covjek bi se samo uhvatio za glavu i otjerao 22 igraca. Ovo su amateri na terenu. Slavko da je ostao isti ***** bi bio. Sta napraviti sa igračima koji ne znaju osnove fudbala ?

Zrinjski zasluženo, mogli su voditi 3-4 razlike
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u sub sep 30, 2017 11:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Zeljo1921
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:41 pm

Ma sve je ovo sport i porazi i pobjede. Nekad ide nekad ne, uvijek je tako bilo. Glavni nas problem je sto mi ne znamo sta hocemo i kuda idemo. Lutamo vec par godina. Jedan prelazni rok vracamo nase stare "zvijezde", sljedeci dovodimo stare i potrosene igrace, pa onda kupimo sve redom na trzistu, pa dovodimo igrace koji ne igraju po pola sezone ili sezonu i lutaju po klubovima, a sada kao hocemo neku nasu djecu. Daj sjedite i skontajte se sta hocete i daj da guramo u tom smjeru pa sta bude. Nemojte da vam se politika mijenja svaki prelazni rok i da nam dolaze igrace cijelu godinu. Eto juce nam je neki dosao, a najavljuju se jos neki a proslo 10 kola.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:45 pm

Nevjerovatno kako su se igraci gubili kada bi dosli u sesnaesterac. Katastrofa. A Zrinjski sa lakocom izbacuje nas cijeli vezni red i odbranu sa jednostavnim duplim pasovima. Tako i primismo gol.
Stisli smo ih jedno vrijeme. Ramovic je bolji puno na svojoj poziciji, ali kada se izvadio Sabanadzovic, morao se povlaciti nazad. Razocarao me danas sto se tice realizacije, primi loptu i dok skonta sta ce, izgubi je. Zakaricu kapa do poda, strasan igrac, ali ne moze sve sam.

Krivo mi je jer smo mogli dati gol. Ovako vec imamo tri poraza i primjetno je da utakmice sa jacim ekipama igramo lose. Ili smo tu gubili bodove (Siroki, Zrinjski, Sloboda :D ), ili uzimali uz dozu srece (Borac, sarajevo). Davno se trebalo presjeci, jos nakon zavrsetka prosle sezone, ali to se nije uradilo, prelazni rok se nije uradio do kraja, a Petrovic se otjerao dan pred prvenstvo. Sada, sta raditi u pola prvenstva, ja stvarno nisam pametan. Koliko ce pomoci Elsner i Ubiparip, pa bio bi siguran i da hoce da je kod nas zdravo okruzenje i da imamo neki sistem igre, ali posto je sve na vrat i na nos, ne znam onda. Kod Zrinjskog, koji nije nikakav svemirski brod, da se razumijemo, dolaze do izrazaja i prosjecni igraci. Ima tu milion malih faktora.

Sta treba raditi, nisam pametan, ali znam da ne mogu biti ni najmanje siguran u pobjedu protiv raspalog Celika. Nemamo trke, agresivnosti, pritiska na protivnika, igramo suvise mlako, bez nekog plana i taktike, i u predajama lopte se to vidi.

Danas losa posjeta, nazalost. Zakaricu jos jednom kapa do poda. Ide pauza, nadam se da ce valjat cemu taj napadac i idemo dobit tog Celika, iako sam skeptik sto se konkretno te utakmice tice.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

bianco blu
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:47 pm

ako Bog da, da i mi nekad budemo opet jaki, kao Zrinjski naprimjer...

Brkoo
Kontakt:

sub sep 30, 2017 11:47 pm

Da je ovo 19 vijek isli bi skoro svi igraci na giljotinu, ovako ce svi primiti platu, plus doprinose. Ima li bar neko obraza od njih da odbije da primi platu za ovo sto nam rade, bar jedan da kaze nisam zasluzio feninga od plate, da pokaze da ima bar neko ko ima karakter od igraca, ako vec kvalitet i muda nemaju. Hoce li napokon uprava krenuti da ih puca po dzepu, za ova dva poraza trebaju dva mjeseca bez plate biti. Svaki od njih je zasluzio da ih navijaci najbrutalnije izvrijedjaju, nek im psuju i familiju sto se mene tice boli me qrac. Prije sam ih branio, govorio nemojte im psovati najmilije, sad im psujte sve zasluzili su to svojim odnosom prema dresu. Da ti vidis neku zelju kod njih, borbu itd pa da kazes nisu imali srece jbg, idemo dalje poraz ko poraz ali oni covjece dragi biraju utakmice kad ce se boriti a kad nece, povlace se ko sline po terenu. Jednom Culumu su psovali dijete dok je igrao ali se Culum ko lav borio, bilo mi ga je zao tad kao da mi je rod najblizi bio jer je ginuo na teren a za ove pickurine da sutra poginu ne bih suzu pustio..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

1921.ba
Kontakt:

ned okt 01, 2017 12:02 am

zrinski s pola snage, nazalost
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava