Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

thierryhenry21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned feb 26, 2023 2:39 am

Ne boli poraz koliko boli neprofesionalizam koji je zastupljen u ekipi. Izgubiš od fenjeraša 3-1 i poslije objavljuješ ove gluposti po društvenim mrežama (mislim na Aru), momak stvarno nije dobar i mislim da nije trebo ni dolazit, ima ozbiljnih problema s glavom.

Pokisneš u Konjicu dođeš kući nikakav, skokneš do grada da nešto preuzmeš i vidiš Štilu kako izlazi iz Taverne, daj ba koga vi hajcate više.

Kako vas nije sram, pa garantujem da sve nas ovdje više boli poraz nego što njih boli. Žalosno.

Što se tiče borbe, zalaganja i želje, Meka i Drljo jedini vrijedni spomena. Amoah rijetko glup igrač.

Hodžić i Santos su 80% ekipe, jedan ako ode nećemo vidjet europu.
Ti si sav moj bol, ma ti si život moj!

blueboy
Kontakt:

ned feb 26, 2023 7:12 am

thierryhenry21 je napisao/la:
ned feb 26, 2023 2:39 am
Ne boli poraz koliko boli neprofesionalizam koji je zastupljen u ekipi. Izgubiš od fenjeraša 3-1 i poslije objavljuješ ove gluposti po društvenim mrežama (mislim na Aru), momak stvarno nije dobar i mislim da nije trebo ni dolazit, ima ozbiljnih problema s glavom.

Pokisneš u Konjicu dođeš kući nikakav, skokneš do grada da nešto preuzmeš i vidiš Štilu kako izlazi iz Taverne, daj ba koga vi hajcate više.

Kako vas nije sram, pa garantujem da sve nas ovdje više boli poraz nego što njih boli. Žalosno.

Što se tiče borbe, zalaganja i želje, Meka i Drljo jedini vrijedni spomena. Amoah rijetko glup igrač.

Hodžić i Santos su 80% ekipe, jedan ako ode nećemo vidjet europu.
Nećemo vidjeti Evropu svakako, a što se tiče pameti nije ti ni Santos neka pljačka. Vjerovatno i zbog njegove gluposti i crvenog kartona sad imamo par bodova manje.

Dzezvar
Kontakt:

ned feb 26, 2023 7:15 am

Moramo priznati sebi da su pripreme odradjene katastrofalno.Prije svega mislim na samu lokaciju priprema,bez obzira sto svi znamo u kakvoj smo finasiskoj situaciji.Misljenja sam da se sve to moglo uraditi i u Sarajevu.Vremenske prilike su bile takve da se moglo komotno ostati u gtadu.
O treneru smo napisali puno toga sto se na kraju i ispostavilo i tacnim.
Mnogi od nas su bili napadani i prozivani zbog toga.Veteran napisa jednu recenicu koja je itekako duboka,"Željo to nije zasluzio"
On da voli klub kako se prikazuje sinoc bi dao ostavku,a ne da ceka da ga smijene.
Imamo sasvim solidnu ekipu,mozemo i kazati jako dobru koji bi normalan trener jako dobro poslozio.
Kada pricamo o ljubavi prema klubu pogledajte ovaj klip gdje lik koji je uspio u zivotu,koji je jako cijenjen u svijetu fudbala objasni sve u 2 minute.

P.s.Nermin Basic je slobodan trener.

phpBB [video]
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

struja
Kontakt:

ned feb 26, 2023 8:30 am

Dzezvar je napisao/la:
Moramo priznati sebi da su pripreme odradjene katastrofalno.Prije svega mislim na samu lokaciju priprema,bez obzira sto svi znamo u kakvoj smo finasiskoj situaciji.Misljenja sam da se sve to moglo uraditi i u Sarajevu.Vremenske prilike su bile takve da se moglo komotno ostati u gtadu.
Mnogi od nas su bili napadani i prozivani zbog toga.Veteran napisa jednu recenicu koja je itekako duboka,"Željo to nije zasluzio"
On da voli klub kako se prikazuje sinoc bi dao ostavku,a ne da ceka da ga smijene.
Imamo sasvim solidnu ekipu,mozemo i kazati jako dobru koji bi normalan trener jako dobro poslozio.
Kada pricamo o ljubavi prema klubu pogledajte ovaj klip gdje lik koji je uspio u zivotu,koji je jako cijenjen u svijetu fudbala objasni sve u 2 minute.

phpBB [video]
Neće on nikad ostavku dati.On ce otici samo ako ga otjeraju

Dzezvar
Kontakt:

ned feb 26, 2023 8:45 am

Svjestan sam toga,ali to onda govori vise o njemu i o ljubavi prema klubu koju satro pokazuje.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned feb 26, 2023 10:03 am

Hladne glave jutros, ako je to moguce....

Imali smo svojih prilika jucer, ali nije dovoljno.
Da je Krpa pogodio onu za 1:1 pitanje bi bilo kakav bi rezultat bio...
Ali Ali... ko nas je uvijek ali....

Mozda paranoisem, ali kada sam jutros vidio snijeg odmah sam pomislio "evo prilike za Zvijezdu"...

Koliko god se trudio neke stvari gledati pozitivno, stvarno imamo dosta igraca u sredini koji su limitirani, a sa druge strane sam siguran da imam ekipu za evropu... 100% sam siguran da imamo...

Jednostavno ovo sa Edisom nije dobro, samo ne znam ko je alternativa, koga dovesti da je bolji 100%...

Mijenjanje samo zbog mijenjanja nam nikada nije donijelo nista dobro, ali stvarno nekad izgledamo kao neki amateri i od prvog dana sam pisao da Edis nije trener za nas, ali opet ko je alternativa?
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Dzezvar
Kontakt:

ned feb 26, 2023 10:15 am

Ok je to i takvo razmisljanje,ali bojim se da se sva ova pozitivna prica sa navijacima ne srusi kao kula od karata.
Na kraju vidjet cemo sve u utorak gdje ce nam posjeta mozda sve kazati.

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 26, 2023 10:19 am

exbabilon je napisao/la:
sub feb 25, 2023 11:43 pm
Bilo je i pehova danas, kad skontaš da nemaš nijedno krilo da ubaciš, nema Štile da u drugom izmisli nešto kad su se ovi povukli, a i Armin se povrijedi, a do kraja smo 10 kornera imali, pa samo tu bi bili 20% opasniji s njim. Itd, itd.. Ne mogu se oteti dojmu da i s ovim igračkim kadrom mi možemo izgledati još bolje, konkretnije, opasnije, pogotovo na strani. Ali džaba, mrljavo je to, jadno.. u drugom poluvremenu je bilo šansi, al najteže je u fudbalu dat go.

I s Jašarevićem smo baš promašili.

Bravo za Mekića danas.
Ja mislim da s Jašarom nismo pogriješili. Zaboravili smo brzo kakvi su bili prošli. Naravno da Jašarević nije najbolje krenuo, ali mislim da je za to kriva fizička sprema, na kojoj se može raditi.

A s prvim pasusom posta se slažem. Bilo je pehova, ali opet nekako tekma nije izgledala kao kad znamo odigrati bez ikakve šanse, jučer ih je bilo.
Konačno imamo i drugog napadača kojeg možemo kombinovati, promijeniti nešto tokom igre.

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 26, 2023 10:34 am

Dzezvar je napisao/la:

phpBB [video]
Ovo je odlično i može se na sve ostale primjeniti što nam furaju priču o ljubavi.

Ovo što @Durgo kaže, ko je alternativa. Taj Nermin Bašić ono izgleda zanimljivo ali bojim se da nije ni on neka prevara jer eto opet ima pofin broj klubova i nije nešto posebno uradio. U Tuzli bio 2 puta po par mjeseci. U Radomlju isto 2 puta. Ne znam.

Edis toliko i nema loše rezultate i ispod onog što smo očekivali. Mislim da je kod njeg problem što iz prošlosti svi znaju kakav je on i da nije trener za mnogo.
Sad su nama svakako porasli apetiti i to je ono što sam se i bojao. Ide pritisak i ide sve s tim, a nismo baš kvalitetni.

BC1921
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:04 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned feb 26, 2023 10:34 am
Dzezvar je napisao/la:

phpBB [video]
Ovo je odlično i može se na sve ostale primjeniti što nam furaju priču o ljubavi.

Ovo što @Durgo kaže, ko je alternativa. Taj Nermin Bašić ono izgleda zanimljivo ali bojim se da nije ni on neka prevara jer eto opet ima pofin broj klubova i nije nešto posebno uradio. U Tuzli bio 2 puta po par mjeseci. U Radomlju isto 2 puta. Ne znam.

Edis toliko i nema loše rezultate i ispod onog što smo očekivali. Mislim da je kod njeg problem što iz prošlosti svi znaju kakav je on i da nije trener za mnogo.
Sad su nama svakako porasli apetiti i to je ono što sam se i bojao. Ide pritisak i ide sve s tim, a nismo baš kvalitetni.

Znas li ti nabrojati 5 trenera koji su losiji od Edisa? Ne ubrajaj samo Zerice... Mozes li se sjetiti ikako 2 uvezane akcije na istoj utakmici pod Edisivom palicom? Ili takticki da je nadmudrio protovnika? Mozes li pronaci neku utakmicu gdje je trener preuzeo krivicu? Za takvog trenera se pitate ko je alternativa?
Druze, bolja je alternativa svako ko prati fudbal.
Samo mu pogledaj zagrijavanje, ako si ikad treniro fudbal vidis da on svojim seljackim forama polomi igrace na zagrijavanju, ionako lose fizicki spremljeni se istrce ko ludi, prefosiraju. Izmedju svega toga, nadji jos jednog trenera bilo gdje da vodi zagrijavanje, dok kao "neki" trener fizicke spreme stoji i gleda sta rade...
O onim seljackim imitiranjima, mahanjem, slaganjem debilnih faca tokom utakmice je jedinstven.
Krivina Jug

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:19 am

Nekad stvarno i posumljam u inteligenciju nasih igraca
Jucer kod 0:0 dvije situacije,prvo Amoah dobije loptu kao na tacni od Mekica,otvoren put do gola i on ulazi u putanju stoperu.
Druga situacija,Drljo na jednoj stativi ima otvoren pas za drugu gdje je ceka Amoah u situaciji lice u lice sa golman,ovaj dribla i gubi loptu.
Krpicu jarane kako si onoliki gol uspio prebacit jbt led

Bender,Galic,Jasarevic,Hajdarevic nosi ove polovnjake iz kluba jbt

exbabilon
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:23 am

Ja mislim da s Jašarom nismo pogriješili. Zaboravili smo brzo kakvi su bili prošli. Naravno da Jašarević nije najbolje krenuo, ali mislim da je za to kriva fizička sprema, na kojoj se može raditi.
Ne mogu tvrditi sa sigurnošću, nisam neki fudbalski znalac, ali onaj grub prijem lopte, zavaljivanje naših igrača s nemogućim pasovima, to mi ne djeluje da je do fizičke spreme. Okej, ispadneš pred kraj tekme, otrese te svjež igrač, ali nikakvog fudbalskog znanja ja nisam vidio kod njega. Duraković mali kod Igmana kontroliše loptu lijevom ko naša krila i vezni, a lopta kad dođe Jašaru bori se on s njom. Ali sad svakako nemamo nikakvu alternativu, guraj ga i nadaj se najboljem.

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:33 am

505 VITEŠKA je napisao/la: Nekad stvarno i posumljam u inteligenciju nasih igraca
Jucer kod 0:0 dvije situacije,prvo Amoah dobije loptu kao na tacni od Mekica,otvoren put do gola i on ulazi u putanju stoperu.
Druga situacija,Drljo na jednoj stativi ima otvoren pas za drugu gdje je ceka Amoah u situaciji lice u lice sa golman,ovaj dribla i gubi loptu.
Krpicu jarane kako si onoliki gol uspio prebacit jbt led

Bender,Galic,Jasarevic,Hajdarevic nosi ove polovnjake iz kluba jbt
Nisu svi igraci na istom nivou kako fizicki tako ni intelektualno. Ne shvati svaki igrač 1 sekundu prije sta treba uraditi.
E tu stupa na snagu struka koja kroz analize, analize i analize utakmica ukazuje na situacija gdje si mogao bolje, gdje si imao dodatnu opciju od one koju si uradio i gdje si uradio nesto sto nikad vise ne smijes uraditi.
Tehnologija je toliko napredovala da se sve ovo sa pjesmom moze analizirati i ostvariti kroz "pricu" napredak minimalno 20% ali ovaj nas strucnjak ja mislim da to ne umije.
Njemu je plafon zagrijati ekipu prije utakmice.

Zao mi je sto rondam na njega, ipak je trener mog/naseg kluba ali da je iole bolja situacija nikad ne bi primirisao prvom timu, a dok ovo pisem sjetim se i kad je bio pomocnik sta je Odi napravio i onda sam jos siguriniji da takav covjek nije dostojan klupe najveceg kluba u državi.

Dalje, ovim igracima treba prije svake utakmice objasniti sta znaci prosjecnom navijacu doci na utakmicu Zelje. Nisu svi iz Sarajeva. Covjek iz Sarajeva izadje popije kafu i kupi kartu pregleda utakmicu i kuci je za pola sata nakon utakmice.
Ljudi iz drugih krajeva odvajaju od usta da dodju na utakmicu sa djecom, plati gorivo, rucak, karte, 2-3 sata u oba pravca se vozi i popišaju ga igrači.
Ok je izgubiti ali hocu da vidim da su krv propisali.
Kad se izgubi utakmica zabranio bi svakom igracu izlazak iz kuće bar 2 dana, a ne da se provodis navece. Moras cijeniti klub, navijace koji sve daju za klub i cesto se odricu svega i svacega zbog tog istog kluba. Ko to ne moze da prihvati i da se ponasa u skladu sa tim, taj ne treba da bude u klubu makar to bila najveca zvijezda kluba.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Cedva
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:34 am

Evo "hladne" glave mogu samo reći da je puno raje pogodio jučerašnji sraman poraz. Evo npr. momak iz naše grupe neće više dolaziti na tekme jer mu je dokurčilo ovo natezanje i "hoo ruk" igra,a vjerujte svi imamo članske,sezonske,pa se plaćale karte iako imamo članske,akcije za Želju (sve se može dokazati),itd. Jednostavno čovjek osjetio da mu sve ovo amatersko utiče na zdravlje,i do nekog normalnog vremena. Kod mene ima još sabura,ali sam prešao sve crvene granice. Opet će nas 5-6 biti na C2 gdje smo i naučili,ali se osipamo. Nećete nam ogaditi Želju,kako god da igrate. 😓
"KAD DOĐU TEŠKI DANI
I KADA TI LOŠE KRENE
DIGNI POGLED KA TRIBINI
UGLEDAĆEŠ SAMO MENE..."

Sulevelicanstveni
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:51 am

Cedva je napisao/la:
ned feb 26, 2023 11:34 am
Evo "hladne" glave mogu samo reći da je puno raje pogodio jučerašnji sraman poraz. Evo npr. momak iz naše grupe neće više dolaziti na tekme jer mu je dokurčilo ovo natezanje i "hoo ruk" igra,a vjerujte svi imamo članske,sezonske,pa se plaćale karte iako imamo članske,akcije za Želju (sve se može dokazati),itd. Jednostavno čovjek osjetio da mu sve ovo amatersko utiče na zdravlje,i do nekog normalnog vremena. Kod mene ima još sabura,ali sam prešao sve crvene granice. Opet će nas 5-6 biti na C2 gdje smo i naučili,ali se osipamo. Nećete nam ogaditi Želju,kako god da igrate. 😓
Sve mi je jasno da igramo loše, da se ne lažemo takvi smo vec 10 godina, Igman igracki ima odlicnu ekipu, da ne govorimo da je njihov trener za naseg Pep Guardiola u svakom smislu, ali mi nikad nece biti jasno to da prestane raja ici na utakmice. Hoce li se vratiti kad budemo bolje igrali? Ne boli raju ni poraz toliko od jucer, vec igra iz prvog dijela. Ako Hodzic bude ozbiljnije povrijeđen, ne vidim alternativu u sredini. Hajdarevic se treba oprostiti od fudbala sto prije.

igla
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:53 am

Da je Željo "Ž" od onog što treba biti, papak Edis ne bi trebao biti u klubu.

Nije više samo stvar njegovog neznanja, velika je on neznalica, stvar je što je on nesposoban u svemu osim u svom seljačkom papanluku, ljigavosti, namazanosti i tvrdoglavosti.

Svjesno je razvio mantru gdje ga ljudi samosažaljevaju, i dalje plovi na toj priči. On nakon Želje će biti kao Safet Sušić nakon reprezentacije - može voditi karinu od ovce, i zato ova seljačka neznalica nikad sama neće otići jer mu je Željo vrh. Zaplakat će kad treba da omekša emotivne Bošnjake, ali imam osjećaj da je raja malo progledala.

Ponavljam, otjerat ćemo ga kad bude kasno, a ako to uradimo, nek sa njim ode i cijeli upravni odbor i svi koji ovo trenutno gledaju, a ne čine ništa.
Zadnja izmjena: igla, dana/u ned feb 26, 2023 11:55 am, ukupno mijenjano 2 puta.

storm_raider
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:53 am

Da sam marku ostavljao svaki put kada sam rekao da necu ici na sljedecu utakmicu fin bih iznos ustedio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 26, 2023 11:58 am

Ovdje se samo Edis kritikuje. A da bi to imalo osnova i logike, potrebno je da ima sve moguće uslove za rezultat.
E da li on to ima? Pa ja mislim da nema i da nije sve do njeg. Pa nek se ljuti ko koliko hoće.

Leon_Professional
Kontakt:

ned feb 26, 2023 12:00 pm

exbabilon je napisao/la:
ned feb 26, 2023 11:23 am

Ne mogu tvrditi sa sigurnošću, nisam neki fudbalski znalac, ali onaj grub prijem lopte, zavaljivanje naših igrača s nemogućim pasovima, to mi ne djeluje da je do fizičke spreme. Okej, ispadneš pred kraj tekme, otrese te svjež igrač, ali nikakvog fudbalskog znanja ja nisam vidio kod njega. Duraković mali kod Igmana kontroliše loptu lijevom ko naša krila i vezni, a lopta kad dođe Jašaru bori se on s njom. Ali sad svakako nemamo nikakvu alternativu, guraj ga i nadaj se najboljem.
Pa kad si nespreman i kad si previše opterećen, onda si krut, imaš upale. Generalno si krut i nisi svjež, lagan.

Ali eto, svakako je vrijeme pred nama.

staaarinavijac
Kontakt:

ned feb 26, 2023 12:02 pm

Ko god želi da Mulalić ostane na klupi , ne želi dobro Željezničaru ...

Trenutno korisnika/ca: Diverzant, Google [Bot], ponosannavas i 35 gostiju.

Prijava