Evropa je nesto sto me najvise privlaci kad je u pitanju nas fudbal, ali ono sto je najgore kad mi ispadnemo krece gledanje komsija i poredjenje,plakanje itd, a sve sto se treba vidjeti jeste u ovom postu, te se sva prica tu zavrsava. Mi smo doveli rezervnog beka ekipe koja ne igra u evropu u Srbiji, drugog napadaca Zrinjskog, treceg beka, treceg njihovog stopera itd itd itd... a susjedi pored to debelo placaju. Ja mislim da u Domzalama igra Matjasic, Slovenac kojeg je Kostic htio, a nasi se samo nasmijali jer je trazio platu pet hiljada eura sto su mu tamo odmah dali tako da treba biti realan. On je samo skromni primjer, Ejupi iz Osijeka je za lige petice, nama dva najbolja igraca odu u druge lige. Znaci more primjera tako da ne vidim neku potrebu za plakanjem i trazenjem poveznica. Jedini klub koji je imao sansu da se izdigne iznac prosjeka nasih BH uspjeha u evropi je Sarajevo posebno nakon plej ofa i dovodjenja igraca koji imaju 15k plus mjesecno od Benke, Stepanova, Ikandea, Alispahica itd itd... ali PITARLUK je bolest to vec od 1946 ponavljaju oni koji hoce da mozgaju malo. Mi infrastrukurom idemo ka evropi, a u sportskom segmentu mi smo u rangu Pofalickog. Vidjet cemo sta buducnost donosi...salle86 je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 4:41 am"400 hiljada EURA godišnje zarađuje najplaćeniji igrač Rijeke, dok bi u Dinamu tek bio peti".
To bi na mjesečnom nivou bilo oko 65 hiljada naših KM.
Da li naš komplet prvi tim ima toliko? Teško.
I kažemo kako oni mogu. Eto tako, hoćeš kvalitet = plati kvalitet.
Mi bi svašta nešto ali zaboravljamo ono osnovno, para vrti gdje burgija ne može.
Istina, nije ni to garant uspijeha ali je polazna tačka. U ovoj ligi igraju igrači koji ne mogu nigdje, pa ni u hrvatskim ili srpskim klubovima, barem onim na koje mi tipujemo kad se kao poredimo i pitamo kako oni mogu a mi eto jok.
Ako hoćemo i mi iskorak, moramo imati igrače koji mjesečno jedu minimum 10k KM, neki Boga mi i 20 hiljada. A to je bar 5 puta više love za plate nego sad što dajemo.
Teško da ikad možemo toliko namaći. Ostaje ti onda da maksimalno forsiraš mlade momke, djecu iz svog pogona ili sa strane da ih dovedeš koji trenutno manje "jedu" ali imaju potencijal. A ne da preskačemo stepenice pa od igrača koje neće niti jedan ozbiljan klub, očekujemo da nas odvedu u nekakve grupe. Samo lažemo sami sebe, i pitanje je kad i hoće li se shvatiti.
Nenormalno odličan post. Od temelja sve kreće, ne od fasade.Model1964 je napisao/la: ↑čet avg 03, 2017 10:55 pm
Imaš ti pravo![]()
Btno je da mi možemo slobodno reci da smo Bošnjaci. Pošteni i pravedni. Svi su drugi krivi.![]()
Sada procitaj šta sam danas napisao pa možda ti dođe iz gujice u glavu.Možda
Miske kupi ovog, kupi onogHocemo pojacanja,prave igrace
Željo je htio ili ne tlaca ili slika društa u kojem živimo, talac ekonomsko politicke situacije, talac nepostojanja državnog sistema. Ma koliko se ko trudio da nešto napravi mora imati na umu okolnosti koje su oko njega. U državi u kojoj svako vuce na svoju stranu, u kojoj je kokuzluk svakodnevnica, u kojoj su lopovi ugledni građani mi bi da se klub izdigne iz žabokrecine i da za tri godine hara ligom i napravi evropski izkorak. To je nemoguce i to mogu zahtjevati , nek mi izvine,djeca i levati.
Društvo zasnovano na krađi i otimanju, društvo gdje je glavna parola zavadi pa vladaj nije pogodno tlo niti za puko preživljavanje a kamoli za nadgradnju kakvi su sport, kultura, nauka. Iz dana u dana tonemo sve diblje a poredili bi se sa uređenim društvima. Nismo se ustanju dogovoriti o elementarnim stvarima jer svako vuce na svoju stranu.
Kada skontamo da je neciji uspjeh dobar i za njegovo okruženje, da ce od toga imati koristi šira društvena zajednica, tada se možemo nadati necemu. MB, Rijeku, Dinamo, Vardar pored uloženog kapitala podupire politika, lokalna privreda, mediji jer svi posljedicno imaju korist. Mi se vodimo onom * Daj ti meni da sta sada cvaknem yebo napredak i sistem* Umjesto da poguramo dobre projekte i dobre ideje mi nastojimo da se ugradimo, maximalno i sada,
Ponovicu po ne znam koji put
Na žalost nema Željo dovoljno kriticne mase poštenih, pametnih i školovani kadrova da se taj napredak ubrza. Mladi iz dana u dan odlaze iz zemlje ovi što ostaju prisiljeni su na borbu za preživljavanje. Zato je obo što radi uprava herojski poduhvat. Treba kritikovati, prije svega situaciju u OP, zatim bezmudaše i transvestite... Kritika je poželjna i korisna. Pljuvanje i pjenjenje nikada nisu donjeli napredak. Ovo sa prizivanje pojacanja i trošenje para je upravo to. Istina ma koliko bolna bila je jedini lijek za ozdravljenje. Puno je nekih mitova, poluinformacija, bajki, laži oko igraca i kluba. Vrlo lako nekoga proglasimo herojem još lakše vješamo na prvo drvo. Objektivnost nam je nepoznata. Nas nosaju emocije kao djecu u pubertetu.
Moramo se osloniti na vlastite snage, pokriti se koliko je jorgan dug. Cesto znamo upotrijebiti narodnu * Nije beg cicija* a zaboravljamo nastavak *Nebi bio beg da nije cicija*
a i kod njih, da je to bio plan da se tako radi, vjerovatno bi se nastavilo tako. što ne bi?Edis Mulalic 1921 je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 5:06 amEvropa je nesto sto me najvise privlaci kad je u pitanju nas fudbal, ali ono sto je najgore kad mi ispadnemo krece gledanje komsija i poredjenje,plakanje itd, a sve sto se treba vidjeti jeste u ovom postu, te se sva prica tu zavrsava. Mi smo doveli rezervnog beka ekipe koja ne igra u evropu u Srbiji, drugog napadaca Zrinjskog, treceg beka, treceg njihovog stopera itd itd itd... a susjedi pored to debelo placaju. Ja mislim da u Domzalama igra Matjasic, Slovenac kojeg je Kostic htio, a nasi se samo nasmijali jer je trazio platu pet hiljada eura sto su mu tamo odmah dali tako da treba biti realan. On je samo skromni primjer, Ejupi iz Osijeka je za lige petice, nama dva najbolja igraca odu u druge lige. Znaci more primjera tako da ne vidim neku potrebu za plakanjem i trazenjem poveznica. Jedini klub koji je imao sansu da se izdigne iznac prosjeka nasih BH uspjeha u evropi je Sarajevo posebno nakon plej ofa i dovodjenja igraca koji imaju 15k plus mjesecno od Benke, Stepanova, Ikandea, Alispahica itd itd... ali PITARLUK je bolest to vec od 1946 ponavljaju oni koji hoce da mozgaju malo. Mi infrastrukurom idemo ka evropi, a u sportskom segmentu mi smo u rangu Pofalickog. Vidjet cemo sta buducnost donosi...salle86 je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 4:41 am"400 hiljada EURA godišnje zarađuje najplaćeniji igrač Rijeke, dok bi u Dinamu tek bio peti".
To bi na mjesečnom nivou bilo oko 65 hiljada naših KM.
Da li naš komplet prvi tim ima toliko? Teško.
I kažemo kako oni mogu. Eto tako, hoćeš kvalitet = plati kvalitet.
Mi bi svašta nešto ali zaboravljamo ono osnovno, para vrti gdje burgija ne može.
Istina, nije ni to garant uspijeha ali je polazna tačka. U ovoj ligi igraju igrači koji ne mogu nigdje, pa ni u hrvatskim ili srpskim klubovima, barem onim na koje mi tipujemo kad se kao poredimo i pitamo kako oni mogu a mi eto jok.
Ako hoćemo i mi iskorak, moramo imati igrače koji mjesečno jedu minimum 10k KM, neki Boga mi i 20 hiljada. A to je bar 5 puta više love za plate nego sad što dajemo.
Teško da ikad možemo toliko namaći. Ostaje ti onda da maksimalno forsiraš mlade momke, djecu iz svog pogona ili sa strane da ih dovedeš koji trenutno manje "jedu" ali imaju potencijal. A ne da preskačemo stepenice pa od igrača koje neće niti jedan ozbiljan klub, očekujemo da nas odvedu u nekakve grupe. Samo lažemo sami sebe, i pitanje je kad i hoće li se shvatiti.
Svaka cast kolega, pogodjeno u srž problema i svega oko nas!Model1964 je napisao/la: ↑čet avg 03, 2017 10:55 pmImaš ti pravoBosnia je napisao/la: ↑čet avg 03, 2017 10:28 pmNiko nije lud da ulaze kada ti srbin i hrvat moraju biti dio lige jer su samo to, srbi i hrvati. Gdje se titula uzima kada platis sudiju... jednostavno nema smisla ova liga dok se kriminal ne iskorjeni.MileZeljovac je napisao/la: ↑čet avg 03, 2017 10:26 pmDok god nam napadac u evropi bude igrac koji ne odigra posteno utakmice u ligi tesko da mozemo nesto ocekivati. Hajduk ulozio u ekipu, Rijeka isto tako, Partizan i Zvezda standardno a kod nas polu-amateri. Koliko para toliko muzike.![]()
Btno je da mi možemo slobodno reci da smo Bošnjaci. Pošteni i pravedni. Svi su drugi krivi.![]()
Sada procitaj šta sam danas napisao pa možda ti dođe iz gujice u glavu.Možda
Miske kupi ovog, kupi onogHocemo pojacanja,prave igrace
Željo je htio ili ne tlaca ili slika društa u kojem živimo, talac ekonomsko politicke situacije, talac nepostojanja državnog sistema. Ma koliko se ko trudio da nešto napravi mora imati na umu okolnosti koje su oko njega. U državi u kojoj svako vuce na svoju stranu, u kojoj je kokuzluk svakodnevnica, u kojoj su lopovi ugledni građani mi bi da se klub izdigne iz žabokrecine i da za tri godine hara ligom i napravi evropski izkorak. To je nemoguce i to mogu zahtjevati , nek mi izvine,djeca i levati.
Društvo zasnovano na krađi i otimanju, društvo gdje je glavna parola zavadi pa vladaj nije pogodno tlo niti za puko preživljavanje a kamoli za nadgradnju kakvi su sport, kultura, nauka. Iz dana u dana tonemo sve diblje a poredili bi se sa uređenim društvima. Nismo se ustanju dogovoriti o elementarnim stvarima jer svako vuce na svoju stranu.
Kada skontamo da je neciji uspjeh dobar i za njegovo okruženje, da ce od toga imati koristi šira društvena zajednica, tada se možemo nadati necemu. MB, Rijeku, Dinamo, Vardar pored uloženog kapitala podupire politika, lokalna privreda, mediji jer svi posljedicno imaju korist. Mi se vodimo onom * Daj ti meni da sta sada cvaknem yebo napredak i sistem* Umjesto da poguramo dobre projekte i dobre ideje mi nastojimo da se ugradimo, maximalno i sada,
Ponovicu po ne znam koji put
Na žalost nema Željo dovoljno kriticne mase poštenih, pametnih i školovani kadrova da se taj napredak ubrza. Mladi iz dana u dan odlaze iz zemlje ovi što ostaju prisiljeni su na borbu za preživljavanje. Zato je obo što radi uprava herojski poduhvat. Treba kritikovati, prije svega situaciju u OP, zatim bezmudaše i transvestite... Kritika je poželjna i korisna. Pljuvanje i pjenjenje nikada nisu donjeli napredak. Ovo sa prizivanje pojacanja i trošenje para je upravo to. Istina ma koliko bolna bila je jedini lijek za ozdravljenje. Puno je nekih mitova, poluinformacija, bajki, laži oko igraca i kluba. Vrlo lako nekoga proglasimo herojem još lakše vješamo na prvo drvo. Objektivnost nam je nepoznata. Nas nosaju emocije kao djecu u pubertetu.
Moramo se osloniti na vlastite snage, pokriti se koliko je jorgan dug. Cesto znamo upotrijebiti narodnu * Nije beg cicija* a zaboravljamo nastavak *Nebi bio beg da nije cicija*
Zna se ko opstruira gradnju, nema gdje da se ugradi u stadionu , da pravimo neke zgrade ili trzni centar dobili bi dozvole jos juce!Hadzijalagic je napisao/la: ↑čet avg 03, 2017 10:34 pmJesu li nam srbi i hrvati opstruIsali dozvole za stadion i na svaki moguci nam otezavali da izgradimo tribinu ili su ove velike probosanske patriote?Bosnia je napisao/la:Niko nije lud da ulaze kada ti srbin i hrvat moraju biti dio lige jer su samo to, srbi i hrvati. Gdje se titula uzima kada platis sudiju... jednostavno nema smisla ova liga dok se kriminal ne iskorjeni.MileZeljovac je napisao/la: ↑čet avg 03, 2017 10:26 pmDok god nam napadac u evropi bude igrac koji ne odigra posteno utakmice u ligi tesko da mozemo nesto ocekivati. Hajduk ulozio u ekipu, Rijeka isto tako, Partizan i Zvezda standardno a kod nas polu-amateri. Koliko para toliko muzike.
Ti i onaj hajvan hecim
Evo i doktora sunce opaliloChWilla je napisao/la: ↑pet avg 04, 2017 9:42 amvukotića krupa dovede iz treće srpske lige, koja ima četiri zone. četiri. znači to je vjerovatno nivo prilično ispod prve lige federacije. vidjeli visok dva metra, a pokretljiv i nešto umije, i eto ti. danas se sve više i po tome skautiraju igrači. ja bih recimo sad bez pitanja ako će potpisati za hiljadu doveo onog iz čapljine od 203 što može preći i na bekajer je čovjek 203, a trči i kreće se k'o da je 188. to se ne može naučiti, a ti pravi od njega igrača i uči ga šta se može naučiti. evo zrinjskog nimalo nije stid dovesti igrača iz čapljine. a nama bi kao bilo ispod dostojanstva, mogu misliti komentara da se potpiše neko takav.
možda je taj crnac što je na probi takav igrač, možda...tu je ogroman potencijal da se bolje radi.