Spominjali su se i golmani, ovdje a i na Kartoteci. Meni nije jasno zasto i kako smo fulali Brajlovica golmana, bolji od Bendera a U21. Uz njega ima i par dobrih holmana na drugoj temi, medjutim vecinom stranci.Veteran1965 je napisao/la:Bili smo razočarani kada Irfan nije došao prije par godina, jer je fakat u Krupi bio "ko beton". Sada, nakon iskustva iz Švedske, on je ipak "mačak u vreći" i prinova, sve dok svojom igrom ne dokaže drukčije. Jeste rizik ako je potpisao na godinu i po, ali mislim da bi on trebao biti pravi tek u narednoj sezoni, dok se spremi, uklopi, vrati na "postavke" PL Bosne i Hercegovine. Sjetimo se i Zahirovića, mislili smo razvaliće, a on flop. I ne samo on mnogo je takvih kroz Želju prošlo, od kojih smo mnogo očekivali, a razočarali se na kraju. Zato, Irfane dobro došao, sve najbolje, ali polako, da se ponovo ne bi razočarali.
Interesantno je da među nama niko golmana ne spominje. Ja iskreno smatram da nam tu baš dobro škripi, i ja bi se ove zime riješio Bendera, a tražio kvalitetnije rješenje. Na žalost sada je kasno vjerovatno.
Nadam se da ćemo i špica dovesti, ako ne bude, takođe se nadam da će Haračić biti opcija prije Dženisa.
U 21 ipak nama najviše "škripi". Nešto smo valjda dobili sa ovim malim iz Zrinjskog, ali nije dovoljno. Mislim da će "štekati" tu na proljeće. Daj Bože da i Beća krene agresivnije i sa više samopouzdanja, a Drina neka samo nastavi kao jesenas.
Teško će proljeće biti, iskreno ne očekujem mnogo, obzirom na sve okolnosti, kada bi dogvatili Europu, bilo bi to iznad svih očekivanja.
Na toj poziciji imamo Karica malog, nadam se da ce dobiti priliku vrlo brzo da stane medju stative da vidimo moze li ili ne moze. Nemamo nista od toga sto ce sjediti na klupi i cekati 3 godine sansu. Treba mu odmah dati sansu i vidjeti koliko moze, a vjerujem da moze jako puno.Veteran1965 je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 4:56 pmBili smo razočarani kada Irfan nije došao prije par godina, jer je fakat u Krupi bio "ko beton". Sada, nakon iskustva iz Švedske, on je ipak "mačak u vreći" i prinova, sve dok svojom igrom ne dokaže drukčije. Jeste rizik ako je potpisao na godinu i po, ali mislim da bi on trebao biti pravi tek u narednoj sezoni, dok se spremi, uklopi, vrati na "postavke" PL Bosne i Hercegovine. Sjetimo se i Zahirovića, mislili smo razvaliće, a on flop. I ne samo on mnogo je takvih kroz Želju prošlo, od kojih smo mnogo očekivali, a razočarali se na kraju. Zato, Irfane dobro došao, sve najbolje, ali polako, da se ponovo ne bi razočarali.
Interesantno je da među nama niko golmana ne spominje. Ja iskreno smatram da nam tu baš dobro škripi, i ja bi se ove zime riješio Bendera, a tražio kvalitetnije rješenje. Na žalost sada je kasno vjerovatno.
Nadam se da ćemo i špica dovesti, ako ne bude, takođe se nadam da će Haračić biti opcija prije Dženisa.
U 21 ipak nama najviše "škripi". Nešto smo valjda dobili sa ovim malim iz Zrinjskog, ali nije dovoljno. Mislim da će "štekati" tu na proljeće. Daj Bože da i Beća krene agresivnije i sa više samopouzdanja, a Drina neka samo nastavi kao jesenas.
Teško će proljeće biti, iskreno ne očekujem mnogo, obzirom na sve okolnosti, kada bi dogvatili Europu, bilo bi to iznad svih očekivanja.
Vezni igrac takodjer, nemamk rotacije.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:05 pmJos napadac i cao. Rezervni desni bek i cetvrto krilo moze biti Benjamin Sehic. Ono sto je igrao bilo je korektno.
Samo da mi rahat budemo van terena i da im je redovno koliko toliko. A na terenu cemo mi biti bolji nego u prvom dijelu aBd.
Skoro 1800 clanova...
Hodzic, Mekic, Hajdarevic, Stilic, Beca, moze i Cocalic po potrebi...AsharaK je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:07 pmVezni igrac takodjer, nemamk rotacije.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:05 pmJos napadac i cao. Rezervni desni bek i cetvrto krilo moze biti Benjamin Sehic. Ono sto je igrao bilo je korektno.
Samo da mi rahat budemo van terena i da im je redovno koliko toliko. A na terenu cemo mi biti bolji nego u prvom dijelu aBd.
Skoro 1800 clanova...
Kod nas je Sehic igrao beka, odigrao je prosjek. Medjutim kada se nadje u napadu, sa igracem 1 na 1, on se pogubi, nema driblinga. To sam primijetio kod njega kao losu stranu.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:05 pmJos napadac i cao. Rezervni desni bek i cetvrto krilo moze biti Benjamin Sehic. Ono sto je igrao bilo je korektno.
Skoro 1800 clanova...
I meni je bolji na desnom beku. A sta ces, iz federalne lige, velika promjena. Ima to sto ima.svraka je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:22 pmKod nas je Sehic igrao beka, odigrao je prosjek. Medjutim kada se nadje u napadu, sa igracem 1 na 1, on se pogubi, nema driblinga. To sam primijetio kod njega kao losu stranu.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:05 pmJos napadac i cao. Rezervni desni bek i cetvrto krilo moze biti Benjamin Sehic. Ono sto je igrao bilo je korektno.
Skoro 1800 clanova...
Kada bi igrao konstantno, mozda bi i dobro bilo za njega. Ovako ne znam sta bih ti rekao, ne vidim nista posebno u njemu.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:25 pmI meni je bolji na desnom beku. A sta ces, iz federalne lige, velika promjena. Ima to sto ima.svraka je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:22 pmKod nas je Sehic igrao beka, odigrao je prosjek. Medjutim kada se nadje u napadu, sa igracem 1 na 1, on se pogubi, nema driblinga. To sam primijetio kod njega kao losu stranu.Mulalic Edis je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 7:05 pmJos napadac i cao. Rezervni desni bek i cetvrto krilo moze biti Benjamin Sehic. Ono sto je igrao bilo je korektno.
Skoro 1800 clanova...
Slažem se za Haračića, i uopšte ne kontam da napadaču koji je ipak imao kontinuitet davanja golova, ne pružiš kvalitetnu šansu, i da u kontinuitetu odigra bar 6-7 utakmica. Priliku je dobijao kad fakat nije bilo druge opcije, i opet nije odigrao toliko loše da bi ga na ignore Edis stavio.salle86 je napisao/la: ↑sri jan 18, 2023 8:02 pmJa sam 100% siguran da se Haračić isforsira maksimalno ili bar na račun minuta koje je dobio Dženis, da bi bio top špic, ili bar najbolje što u ovom trenutku možemo imati. Ali ovako kako je on dobijao minute, teško da bi i jači igrači pokazali nešto više. Ono što je odigrao nije sad da je imao nekih teških zicera (ako i jeste bilo je da zabije jedan gol i fuli jedan zicer hhh) ili loših utakmica (u smislu kretnje, borbe i tako to)