Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 24, 2017 5:06 pm

Kakav press, to se radi dan pred tekmu :D

Jedino predstavljanje adzema, al ne znam sto ce ga predstavljat znamo se :D

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:09 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pon jul 24, 2017 4:39 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pon jul 24, 2017 4:28 pm
Sanelee mrsss.

Nek smo se rijesili parazita. Ima ih jos, hajmo jednog po jednog.
Ovaj Bekric odbija posudbe, ponude al i dalje ostaje.

Ako treba i finansijska steta samo se rijesite.
Je li Samir Bekrić uposlenik Želje pod ugovorom? Jeste. dakle organizovati mu radni dan da pošteno zaradi platu. Dodati mu još neke "zaslužne" prvotimce. Plan rada odprilike:
8.00 početak radnog vremena, do 9.00 sklekovi u serijama, trbušnjaci takođe, vježbe snage- bez pauze
9.00 - 11.00 šprintevi cijeli teren, zatim šprintevi pola terena, nakon toga trčanje sa loptom, naizmjenično lijeva i desna noga.
11.00-11.30 pauza
11.30 -13.30 gledanje snimaka utakmica juniora, šampionski put sezona 2106/17
13.30.-14.30 ručak
14.30-16.00 Trening tehnike, igranje "veselih golića" u jakom ritmu zajedno sa kolegama iz nešampionske i bezmude ekipe.
16.00 odlazak kući
Svaki drugi dan obavezno gledanje treninga prve ekipe umjesto "veselih golića"

Da se brate zaradi ta plata, i izdrži do kraja ugovora...
Onda ga pripremiš, edukuješ, napraviš igraca od njega a istekne mu ugovor. :P
Bolje ovako nek' mu se narod smije s onim stomakom.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

South
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:10 pm

ko ovdje slaga da su do 6 godisnje

Roberto Baggio
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:10 pm

U prve četiri utakmice imamo povoljan raspored, mnogo lakši na papiru nego što će to biti od petog kola pa nadalje: 1. GOŠK, kući, 2. Mladost, u gostima, 3. Vitez, kući, 4. Borac, kući. Poslije toga je u 5. kolu derbi na Koševu. Adžem, dakle, ima do prvog derbija četiri sedmice, tri domaće utakmice i jednu gostujuću, da nametne svoje ideje i da proba na svoj način organizovati i ekipu i igru. To je relativno dovoljno vremena da se postave neki temelji, prije onih težih utakmica, da se napravi dobra atmosfera i u timu i oko tima, pa da se onda na osnovu toga okušamo u otvorenoj borbi za sami vrh. Do derbija bi, nadam se što prije, mogla doći i još neka pojačanja, bar prvi napadač.

Međutim, kada se sad osvrnemo na prethodne dvije sezone, koje smo usrali na samome startu, možemo vidjeti da su nas najviše koštali upravo kiksevi protiv slabijih protivnika, i to na domaćem terenu. Da se prisjetimo, uz glavobolju i muku u stomaku:
- Odović je dobio otkaz poslije 7 kola, sa osvojenih 8 bodova, tj. 2 pobjede, 2 neriješena i 3 poraza: poraz od Borca u gostima, poraz od Radnika kući, pobjeda nad Vitezom u gostima, neriješeno u Širokom, pobjeda nad Veležom kući, poraz od Mladosti u gostima, neriješeno sa Slobodom kući.
- Kostić je dobio otkaz poslije 6 kola, sa osvojenih 7 bodova, tj. 2 pobjede, 1 neriješena i 3 poraza: remi u derbiju na Grbavici, pobjeda protiv Olimpika na Otoci, pobjeda protiv Širokog kući, poraz od Slobode u gostima, poraz od Viteza kući, poraz od Zrinjskog kući.

Pretpostavljam da je ovogodišnji lakši raspored na startu bio i jedan od faktora što smo se odlučili na promjenu trenera odmah sad, tako da Adžem ipak ima potencijalno lakše utakmice na početku. Na papiru je najlakša od ovih utakmica upravo večerašnji GOŠK, ali je problem što su Adžemu tu poprilično vezane ruke. Ono što on može uraditi jeste da izabere prvih 11, te da pravi izmjene u toku utakmice. Njegovo vođenje utakmice sa klupe večeras je ipak tek nešto malo više od onoga što svaki obični navijač radi na tribina. Ovo je utakmica koju će skoro pa sami igrači morati iznijeti, ali eto naša sreća, oni već imaju iskustva da se dogovore i pobijede i teže utakmice od ove... :cigara: Zato je, mislim, najlogičnije od Adžema da se večeras ne mijenja ništa radikalno u odnosu na Petrovićeve standardne igrače, a da se problemi u svlačionici krenu rješavati od sutra pa nadalje. Nova formacija, neke drugačije koncepcije i debitanti možda protiv Mladosti, mada je i to rano za bilo kakve radikalne rezove. Naravno, možda već večeras bude nekih iznenađenja i rotacija, ja se i nadam da ćemo moći vidjeti nešto novo, ali to je realno trenutno rizično, a već smo dovoljno rizikovali sa ovakvim tajmingom za smjenu trenera.

:zeljeznicar1:
FK Željezničar 1921

Brkoo
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:12 pm

pon jul 24, 2017 4:57 pm
Malo komentara oko ovog Džafića, novog pomoćnog trenera. Ne znam je li ciljan potez, ali dobro je što je čovjek sa strane, ne zna ništa o dešavanjima u i oko kluba. O njegovom nogometnom znanju fkt ne znam ništa i ne bih komentarisao.
Bilo bi mi drago kada bi i trenera golmana npr. iz Cazina doveli, a fiziotarapeuta iz Kladnja. Siguran sam da bi to velikim djelom sklonilo mahalu iz same ekipe.
Mahala se ne sklanja na taj nacin, dovedes ljude sa strane i eto rijesio si se mahale. Kad trener ima znanje i autoritet, moze se rijesiti mahale. Nek Adzem otjera svakog igraca koji se bude neprimjereno ponasao pa ces da vidis kako su mahalci manji od makova zrna. Hajde Bekricu ako imas obraza, sam idi, nemoj dozvoliti sebi da te navijaci tjeraju, nakon svega sto si uradio za Zelju u proslosti, vidis i sam da ne mozes vise igrati ozbiljan fudbal, trazi da budes trener u op, zapocni edukaciju za trenera. Jos i sa Markovicem sjesti i lijepo dogovoriti sporazumni raskid. Rijesiti se i Sinise na zimu, Blagojevica na sljedeco ljeto, ako nastavi sa ocajnim izdanjima. Rijesiti se i Ugljese ako nastavi sa ovakvim partijama. Sad treba da dovedemo 1 kvalitetnog veznjaka, jednog stopera, 1 napadaca i 1 krilo . Sa 4 kvalitetna pojacanja, koja ce biti prevage mogli bi se za titulu boriti..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

MileZeljovac

pon jul 24, 2017 5:17 pm

Brkoo je napisao/la:
Malo komentara oko ovog Džafića, novog pomoćnog trenera. Ne znam je li ciljan potez, ali dobro je što je čovjek sa strane, ne zna ništa o dešavanjima u i oko kluba. O njegovom nogometnom znanju fkt ne znam ništa i ne bih komentarisao.
Bilo bi mi drago kada bi i trenera golmana npr. iz Cazina doveli, a fiziotarapeuta iz Kladnja. Siguran sam da bi to velikim djelom sklonilo mahalu iz same ekipe.
Mahala se ne sklanja na taj nacin, dovedes ljude sa strane i eto rijesio si se mahale. Kad trener ima znanje i autoritet, moze se rijesiti mahale. Nek Adzem otjera svakog igraca koji se bude neprimjereno ponasao pa ces da vidis kako su mahalci manji od makova zrna. Hajde Bekricu ako imas obraza, sam idi, nemoj dozvoliti sebi da te navijaci tjeraju, nakon svega sto si uradio za Zelju u proslosti, vidis i sam da ne mozes vise igrati ozbiljan fudbal, trazi da budes trener u op, zapocni edukaciju za trenera. Jos i sa Markovicem sjesti i lijepo dogovoriti sporazumni raskid. Rijesiti se i Sinise na zimu, Blagojevica na sljedeco ljeto, ako nastavi sa ocajnim izdanjima. Rijesiti se i Ugljese ako nastavi sa ovakvim partijama. Sad treba da dovedemo 1 kvalitetnog veznjaka, jednog stopera, 1 napadaca i 1 krilo . Sa 4 kvalitetna pojacanja, koja ce biti prevage mogli bi se za titulu boriti..
Pa ovo se vec radilo ja mislim tri puta, upravo kako ti kazes. Dovedu se igraci, pa se otjeraju. Ipak mislim da je to najlakse svaki prelazni rok isto. Ako ces ti sad opet tjerati a dovoditi igrace istog kvaliteta kakve fajde? A svi dobro znamo da bolje ne mozemo dovesti i to je nazalost tako.

salle86
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:18 pm

Brkoo je napisao/la:
nema tu adžem šta da tjera
to treba vukotić, pravilnik da se izradi (ako ne postoji) da svako komentarisanje na društvenim mrežama "košta" 20% od plate
a ima nas rado ćemo to prijavljivati :D

adžem može da radi kao što je radio slavko, ulazni test pa plan, pa po džepu ko se ne drži pravila
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

psihopata
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:19 pm

ne znam sta moze biti rizicnije od one slavkine postavke,odabira igraca i igre,tacnije strepnje svaku utakmicu,da bar mozemo ko juventus rutinski dobiti 1-0,nego osijedim svaki put na stadionu...po vama je onda slavkina taktika i igra bila dobra jer smo mi uvijek pod pritiskom rezultata i trofeja pa onda nikad ne smijemo ni rizikovati...mada mi je bezveze govoriti "rizik" za promjenu najnegledljivijeg i najdosadnijeg fudbala svih vremena na grbavici...nismo onda trebali nista ni dirati....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

MileZeljovac

pon jul 24, 2017 5:20 pm

GoodisonPark je napisao/la:
pon jul 24, 2017 4:32 pm
MileZeljovac je napisao/la:
pon jul 24, 2017 3:38 pm
Ja mislim da bi svima nama bilo puno bolje kad se ne bi bavili stvarima kojima se bavimo. Svaki igrac nam je dobrodasao,bio to Sanel, Bekric i ne trebamo bas biti tako ostri u kritikama. U svakoj firmi gdje ima puno ljudi nemoguce je da se svi vole, a kad bi mi udovoljavali svakom navijacu onda bi to bio cirkus od kluba. Ja ne volim Bogicevica, neko drugi ne voli Bekrica, a onaj treci mrzak mu je Ugljesa.
Po nekom mom gledanju navijac treba da kupi kartu, ide na utakmicu, bodri klub kad pobjedjujemo i kad gubimo. A ko ce igrati zato postoji strucni stab, pa nije strucni stab tribina. Po meni je dobrodosao Jahic da se vrati, sto da ne. Smiriti malo strasti jer u svakoj prici imaju dvije strane a mi cesto ne znamo obje, znamo jednu po kojoj donosimo sud a to nije ispravno.
Zasto bi smetao Bekric, decko je nama dao puno i mi smo njemu, nije se slagao s trenerom Boze moj. Nije rekao rijec o klubu. Imao je on konflikt s Amarom al to je zivot. Ja licno ne volim Bogicevica al mi ne smeta, sto se mene tice neka igra jos dvije godine.
Poceti malo ubacivati mladje igraci s ovim starijim bio to Bekric, Zeba, Jahic njima ce znaciti, a mi cemo sigurno biti jaci s njima.
Bravo Mile, pravo osvjezenje na forumu :palacgore:

Nije problem ako uprava FKŽ odluči da joj taj i taj igrač nije potreban i raskine ugovor. Pozdraviti se i ćao... Problem je što ovdje ljudi lažu i izmišljaju odnosno konstruišu razne verzije priče samo da bi zadovoljili svoj bolesni ego i pljuvali nekoga pa makar i na forumu.. Jedan laže da Tuce pljuje po Želji, drugi izmišlja da je Bekrić bojkotovo Želju (ko je bio u Krupi mogao je vidjeti da su Marković i Zakarić bili najblizi tom tzv. bojkotu). Ako opet pričamo o derbiju onda jedino Miro i Veca mogu proci ostalo svi do jednog ispod prosjeka..

Manite se tog pitarluka i pljuvanja po svemu i svačemu, pa nema igrača u Želji da ga neko nije popljuvao. Svega mi samo čekate neke negativnosti da se raspišete a pola će vas večeras tražiti strim pa da usput lagano još malo seruckate na svaki dodir lopte dok tekma traje..

Vidimo se na Grbavici..
Nazalost to je tako. Raja su totalno cudna. Moramo se prvo mi navijaci promijeniti a ne da idemo na Grbavicu da gledamo kako cemo nekome jebat mater jer je fulio neku dobru sansu, a o drustvenim mrezama da ne pisem.

Veceras put Grbavice aBd....

salle86
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:23 pm

vidimo se između I i C

:baklja: :baklja: :baklja:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hurmasica
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:24 pm

Juriiiiiiiiiiiiiiiiiiiš

phpBB [video]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ellaxaz
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:25 pm

Naprijed Željo ljubavi moja.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Elegant
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:26 pm

Brojimo sitno ... :bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:28 pm

Bosanskohercegovački trener, Asmir Džafić, novi je član stručnog štaba FK Željezničar, a radit će kao prvi pomoćnik Admiru Adžemu.

Na zahtjev šefa struke, Asmir Džafić će biti prvi pomoćnik Admiru Adžemu u stručnom štabu FK Željezničar. Džafić je ponikao u Veležu, s kojim je osvojio i titulu pobjednika kupa bivše Jugoslavije za omladince. Za Rođene je debititovao krajem 90-ih, a u karijeri je nosio dres Mladosti 127 iz Suhopolja, Veleža, Zagreba gdje je igrao zajedno sa Adžemom, te Fortune iz Düssedorfa.

Kao trener dvije godine je vodio Neretvanac iz Opuzena, a jedno vrijeme je bio i šef stručnog štaba Veleža.

https://fkzeljeznicar.ba/asmir-dzafic-n ... aba/27335/

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:36 pm

Ljudi hocel biti prenosa ili stream-a za nas koji nismo u mogucnosti doci na tekmu?

logme
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:45 pm

Jahić je bivši

Manijak do kraja.
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:45 pm

KogaBrigaZaNick je napisao/la:
pon jul 24, 2017 5:36 pm
Ljudi hocel biti prenosa ili stream-a za nas koji nismo u mogucnosti doci na tekmu?
I ja se pitam bas to..

damirfile
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:48 pm

Kakvu posjetu ocekujete 4000 prodatih ulaznica bi bilo odlicno ali...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:48 pm

2200 prodatih...

pestabudimpesta
Kontakt:

pon jul 24, 2017 5:49 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
pon jul 24, 2017 5:09 pm
pon jul 24, 2017 4:39 pm
Leon_Professional je napisao/la:
pon jul 24, 2017 4:28 pm
Sanelee mrsss.

Nek smo se rijesili parazita. Ima ih jos, hajmo jednog po jednog.
Ovaj Bekric odbija posudbe, ponude al i dalje ostaje.

Ako treba i finansijska steta samo se rijesite.
Je li Samir Bekrić uposlenik Želje pod ugovorom? Jeste. dakle organizovati mu radni dan da pošteno zaradi platu. Dodati mu još neke "zaslužne" prvotimce. Plan rada odprilike:
8.00 početak radnog vremena, do 9.00 sklekovi u serijama, trbušnjaci takođe, vježbe snage- bez pauze
9.00 - 11.00 šprintevi cijeli teren, zatim šprintevi pola terena, nakon toga trčanje sa loptom, naizmjenično lijeva i desna noga.
11.00-11.30 pauza
11.30 -13.30 gledanje snimaka utakmica juniora, šampionski put sezona 2106/17
13.30.-14.30 ručak
14.30-16.00 Trening tehnike, igranje "veselih golića" u jakom ritmu zajedno sa kolegama iz nešampionske i bezmude ekipe.
16.00 odlazak kući
Svaki drugi dan obavezno gledanje treninga prve ekipe umjesto "veselih golića"

Da se brate zaradi ta plata, i izdrži do kraja ugovora...
Onda ga pripremiš, edukuješ, napraviš igraca od njega a istekne mu ugovor. :P
Bolje ovako nek' mu se narod smije s onim stomakom.
bekric je vracen u prvi tim
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.

Prijava