Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto dec 21, 2021 10:59 pm

Obavezno mu dati raskid, naci ce se vec neki napadac
Alea iacta est!

zeka_tm87
Kontakt:

uto dec 21, 2021 11:06 pm

Amar927 je napisao/la:
uto dec 21, 2021 10:50 pm
Juricic zelja Zrinjskog, po mahali trazio je raskid ugovora upravo zbog njih.
koliko su ovi s ovog portala napisali naslov kontas vec je u mostaru a kad udjes na tekst ove nekakve jabuke vidis da im je zelja kao i prosle godine.nadam se da nece otici jer za sada nemamo boljeg.a investitor kad i ako dodje nevjerujem da ce u ovom prelaznom roku sta mjenjati.

kvalitet
Kontakt:

sri dec 22, 2021 12:00 am

Amar927 je napisao/la:
uto dec 21, 2021 10:49 pm
Fićo je napisao/la:
uto dec 21, 2021 7:01 pm
Šito na probi u Galatasarayu.
Ne mogu da vjerujem da momak nije prikljucen treninzima prvog tima,mogao je biti 3 golman...ne znam kakav je ali cim ide na.probu u Galatu ima potencijala ali nasi su ocito slijepi
Ono što sam ga ja gledao - osim visine nema ništa. Spor, sporiji refleksi, loše pozicioniranje, loše procjene. Ne znam koliko se to može popraviti, ali ako ne uspije, žali bože one visine njegove.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

kvalitet
Kontakt:

sri dec 22, 2021 12:02 am

Otkaz saradnje Tomi podržavam samo ako će nam Meša doći, a da je iza njega investitor. Ako će sve ostati isto, a samo mijenjati Tomu, promašaj apsolutni.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri dec 22, 2021 2:35 am

Ako se sve ove price oko trenera ispostave tacnim, onda, sretno, Tomo i hvala na svemu.
Odlazis svijetla obraza, pomogao si kada je bilo najteze i to se nikada ne smije zaboraviti.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

svraka
Kontakt:

sri dec 22, 2021 11:18 am

Sigurno da nam je pomogao, ali pomogli smo i mi njemu.

On je dosao na trenersku poziciju u nikad goroj situaciji. Dogovorio se oko uslova i trazio da se igraci isplacuju redovno, a za ranije dugove neka se postepeno vracaju. Koliko toliko njegovi zahtjevi za placanje su ispunjeni. Dosao je kao trener svjesno i znao je sta ga ceka, ali koji to trener ne bi dosao u Želju, koliko god, bar zbog cv? Znao je i on da ako se potrudi moze i njemu dosta pomoci u daljnoj karijeri. Nakon toliko pokusaja da spasi nekoga iz hnl pa ispadne s njim, kod nas mu je poslo za rukom da sa minimalnim budzetom, sa ekipom od koje smo mislili svi da cemo biti medju zadnne 3 4 pozicije, bude na polusezoni u poziciji da se bori za evropu. Da li je ovo njegov limit, moguce, ali necemo nikada znati ako ode.

Mi kao zajednica, navijaci, takodjer smo bili svjesni situacije i sada smo u kakvoj je situaciji klub. Od prvog dana podrska i njemu i igracima, bar velike vecine. Bilo je losih igara gdje nismo osutali po golu, gdje nismo normalnu akciju napravili. Ali dosta utakmica smo lomili bas mi, navijaci na stadionu. Bio sam na svakoj domacoj, ne sjecam se zvizduka na nasu igru (a moglo je biti), nego uvijek samo podrska. To puno znaci za atmosferu u timu, ali i treneru kojem je lakse onda motivisati igrace, ni na njemu nema toliko pritiska, a ni na igracima Nismo ga nikada ni stvarali, osim placenih medija i clanaka, ali ko ih yebe, bice toga uvijek. Imao je uvijek na press konferncijama nekih komentara gdje se raja suzdrzavala da ne komentarise, ali eto nakon prozivke navijaca, znamo sta se desilo i kako je proslo.

Koliko je on nama pomogao toliko smo i mi njemu, i svi smo djelovali kao jedno ovu polusezone sto bi trebali nastaviti u buducnosti. Ako vec ide, trebali bi se znati pravi razlozi, a ne nagadjanja. Ako ide zbog uslova koje ne mozemo ispuniti onda ok sa obje strane. Sretno mu, a mi moramo dalje nastaviti borbu. :zeljeznicar1:
Forza 1921!

Oda majstore!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri dec 22, 2021 12:36 pm

Od igraca koji su slabo ili nisu nikad igrali na ovom nivou stvorio je podlogu da na vecinu njih mozes racunati, a to je bilo najvaznije u ovom trenutku. Svaki igrac znao je sta treba raditi. I hvala mu na tome.
Željezničar ante portas !

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri dec 22, 2021 1:13 pm

Tomi zaista hvala. Preuzeo je klub kada niko normalan nije zelio.

Dobro se sjecam ljetnih pripremnih utakmica protiv Leotar i Rudara. Sjedim sa ekipom na jugu nakon godinu dana, i gledamo naseg Zelju. Tada se vidjelo da cemo samo cudom moci izboriti opstanak, ali Tomo, Tomo je vjerovao da ova ekipa moze napredovati.
Dan za danom, mjesec za mjesecom mi smo bili sve bolji. Nazirao se kostur ekipe. Iako je trebalo proci dobrih7-8 kola da bismo znali barem 5 standardnih igraca on je uspio da zajedno sa Marencijem napravi ekipu.
U posljednjem kolu po onakvom terenu se zaista vidjelo da je od pojedinaca napravio igrace i da im je usadio sta znaci igrati za Zelju. Borba, trka zalaganje i rezultat ce doci.

Bilo je padova, ali i uspona. Koliko god smo mi navijaci zasluzni za mnoge stvari, on je zasluzan sto je napravio EKIPU i tako klubu omogucio da ima par igraca u izlogu.

Jos jednom ako je tacna informacija da je prekinuta saradnja TOMO I MARENZI HVALA OD SRCA.

Ostat cete upamceni kao spasioci naseg kluba, a isto tako pamtit cu vas kao veliku gospodu.
Hvala i zivjeli
Alea iacta est!

milanribar
Kontakt:

sri dec 22, 2021 2:17 pm

Sa njim na klupi smo dobili par kvalitetnih i upotrebljivih igrača poput golmana Bendera, Vrhovca koji je odličan, Mekića koji je otkrovljenje sezone, Crnčevića koji je stabilan veznjak bez greške, Boju koji je preporođen, par juniora poput Beće i Drine koji su solidno napredovali.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri dec 22, 2021 3:28 pm

Dujmović napušta Spartak iz Subotice, ne bi bio loša opcija kao backup Benderu.
Fear of the Maniacs!

Stuart2
Kontakt:

sri dec 22, 2021 3:38 pm

Legende ste vec ispratiste Tomu a nigdje zvanicno nije receno da ide.
Samo da je promjeniti.
Ccccc
Hocemo juznu tribinu !

zeka_tm87
Kontakt:

sri dec 22, 2021 3:51 pm

ma valjda ova zuta sportska stampa napise i odma se misli da je istina.

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri dec 22, 2021 4:10 pm

Stuart2 je napisao/la:
sri dec 22, 2021 3:38 pm
Legende ste vec ispratiste Tomu a nigdje zvanicno nije receno da ide.
Samo da je promjeniti.
Ccccc
Uz dužno poštovanje prema tebi, nisam vidio ni jedan negativan komentar da je neko napisao ili insinuirao da treba mijenjati ili otjerati trenera! Koja je svrha zamjene trenera ako ćemo recimo dovesti trenera istog kvaliteta ili čak lošijeg koji će ponovo praviti rezove u ekipi i dovoditi "svoje" igrače, nametati neki novi sistem igre a i na ovaj smo se teško priviknuli i uigrali da liči na nešto koliko toliko. Zamjena je opravdana samo ako će doći kvalitetniji trener od Tome a i to nije neko rješenje s obzirom na igrački kadar i na to da je Tomo fino ovo uigrao i kako on kaže iskristalizirao par mladih igrača. Ali opet kažem ne vidim svrhu mijenjanja trenera ako će ekipu preuzeti Mulalić, Nalić, Alispahić ili Cviko recimo.

Puno stvari se radi iza kulisa i u najstrožijoj tajnosti tako zbog toga nema zvaničnih objava.
Fear of the Maniacs!

Manipulator

sri dec 22, 2021 4:20 pm

Ne bi to bilo korektno. Covjek je radio nevjerovata posao. Zamislite da ste sef, a radnici igraju za nista.
Ne vjerujem da ce se tako nesto desiti.

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 22, 2021 4:24 pm

kvalitet je napisao/la:
sri dec 22, 2021 12:02 am
Otkaz saradnje Tomi podržavam samo ako će nam Meša doći, a da je iza njega investitor. Ako će sve ostati isto, a samo mijenjati Tomu, promašaj apsolutni.
Mesi se do sada nekoliko puta nudilo da udje u klub kao trener.Uvijek je iznalazio neke izgovore.
Tako ako ne osjeca potrebu da pomogne klubu koji ga je afirmisao,koji ce nam qrac sa investirltorom ili bez njega.
Svjedno.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

svraka
Kontakt:

sri dec 22, 2021 5:20 pm

Manipulator je napisao/la:
sri dec 22, 2021 4:20 pm
Ne bi to bilo korektno. Covjek je radio nevjerovata posao. Zamislite da ste sef, a radnici igraju za nista.
Ne vjerujem da ce se tako nesto desiti.
Igraci su primali platu dok je on bio sef koliko ja znam.
Forza 1921!

Oda majstore!

ponosannavas
Kontakt:

sri dec 22, 2021 6:50 pm

Sta je ovo nema ni licitacije sa imenima novih igraca

Straus
SporCki direktor
Kontakt:

sri dec 22, 2021 7:10 pm

Zrinjski želi dovesti Boju.
Fear of the Maniacs!

storm_raider
Kontakt:

sri dec 22, 2021 8:20 pm

Marić je ispričao da su tada on, Sanja Lekić, Borna Cicero, Danijel Edmund te biznismen iz Londona Samir Cerić osmislili plan kako da pomognu Sanji Lekić da vrati novac Srbiji a i da oni zarade ekstra profit prodajom respiratora za BiH.
Gledaj ti ko je nama sjedio u klubu. Cericu na Linkedinu stoji da je jos uvijek predsjednik Zelje.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Mirek11
Kontakt:

sri dec 22, 2021 8:24 pm

Fićo je napisao/la:
sri dec 22, 2021 7:10 pm
Zrinjski želi dovesti Boju.
Zelje su jedno ali realnost je drugo, koliko se sjecam on i Juricic su potpisali nove ugovore tako da ih ne treba pustiti. Ako ima istine.
Das im plate koje dugujes do sada i zavrsis pricu do kraja sezone. A do tada ce se znati u kojem pravcu idemo, gore ili dole
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], kemo i 32 gosta.

Prijava