Sigurno da nam je pomogao, ali pomogli smo i mi njemu.
On je dosao na trenersku poziciju u nikad goroj situaciji. Dogovorio se oko uslova i trazio da se igraci isplacuju redovno, a za ranije dugove neka se postepeno vracaju. Koliko toliko njegovi zahtjevi za placanje su ispunjeni. Dosao je kao trener svjesno i znao je sta ga ceka, ali koji to trener ne bi dosao u Želju, koliko god, bar zbog cv? Znao je i on da ako se potrudi moze i njemu dosta pomoci u daljnoj karijeri. Nakon toliko pokusaja da spasi nekoga iz hnl pa ispadne s njim, kod nas mu je poslo za rukom da sa minimalnim budzetom, sa ekipom od koje smo mislili svi da cemo biti medju zadnne 3 4 pozicije, bude na polusezoni u poziciji da se bori za evropu. Da li je ovo njegov limit, moguce, ali necemo nikada znati ako ode.
Mi kao zajednica, navijaci, takodjer smo bili svjesni situacije i sada smo u kakvoj je situaciji klub. Od prvog dana podrska i njemu i igracima, bar velike vecine. Bilo je losih igara gdje nismo osutali po golu, gdje nismo normalnu akciju napravili. Ali dosta utakmica smo lomili bas mi, navijaci na stadionu. Bio sam na svakoj domacoj, ne sjecam se zvizduka na nasu igru (a moglo je biti), nego uvijek samo podrska. To puno znaci za atmosferu u timu, ali i treneru kojem je lakse onda motivisati igrace, ni na njemu nema toliko pritiska, a ni na igracima Nismo ga nikada ni stvarali, osim placenih medija i clanaka, ali ko ih yebe, bice toga uvijek. Imao je uvijek na press konferncijama nekih komentara gdje se raja suzdrzavala da ne komentarise, ali eto nakon prozivke navijaca, znamo sta se desilo i kako je proslo.
Koliko je on nama pomogao toliko smo i mi njemu, i svi smo djelovali kao jedno ovu polusezone sto bi trebali nastaviti u buducnosti. Ako vec ide, trebali bi se znati pravi razlozi, a ne nagadjanja. Ako ide zbog uslova koje ne mozemo ispuniti onda ok sa obje strane. Sretno mu, a mi moramo dalje nastaviti borbu.