Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 22, 2017 9:06 pm

starigrad je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:01 pm

pitam ko ce navuci finansije za toliki budzet, namjenjen za igracki kadar? 5 stevanovica = 25, trenutnih, polovnjaka. u rosteru moras moras imati, minimalno, 20 igraca, da mozes uci u sezonu. odakle nam lova za ovih ostalih 15?
Ma karikiram...ne mislim doslovno 5 plata jednog igraca, nego dosta jaca plata za pravo pojacanje je uvijek bolja opcija nego nekoliko plata za famozne "polovnjake". Odnostno, bolje jedan pravi igrac nego tri 'nako, a kolika je razlika u parama? Naravno to u kombinaciji s nasom djecom. Na primjer, Markovic + Stojanovic + Kerla = "Stevanovic". Kolike su njihove 3 plate kad saberes? Vjerovatno dovoljne za neko dobro pojacanje. A umjesto tog hipotetickog Markovica, Kerle i Stojanovica mozes stavit nasu djecu.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Pinkii
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:07 pm

https://www.faktor.ba/vijest/siroki-cek ... kog-249561

Novi momenti,ali ne vjerujem da ce biti sta od ove kazne za fudbalere Zrinjskog.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:08 pm

ChWilla je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:05 pm
šta ja znam. ne sjedim ja na sehari :D

ama znas ti dobro, al se nista ne pitas ko ni ja :ganja:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

sergejevic

pon maj 22, 2017 9:08 pm

avlami97 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:06 pm
1. Kavez
2. Kicma ekipe; golman-stoper-zadnji vezni-prednji vrzni-spic, oko dobre kicme se gradi ekipa u kojoj moze i mora biti par potencijala.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
3. Jak strucni stab.

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:09 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:03 pm
Amidza je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:58 pm
Kakav ljudi fetis ovdje na Sinisu imaju, to nije normalno....Stanic za njega Dani Alves.
Ma i Sinisa treba da ide jer je stranac, a stranci trebaju biti prevaga. Dobar bi on bio za klupe al da je nas.
Pretjeruje se sa svima pa i sa Stanicem. Ljudi Boziji, ozbiljan Zeljo ne bi smio imati Stanica u ekipi koliko god se nekim ne svidja to.
A Ozbiljan Zeljo = dominacija u PL.
Ne tvrdim ja da je on katastrofa igrac, nije, niti je Stanic spektakularan, ali je dosta bolji. Sinisi je najveci kvalitet sto je borben, na protivnickoj polovini je beskoristan, vec u ozbiljnim godinama, stranac...Po meni prosjecan bek u PLBiH okvirima, nikako neko bez koga se ne moze i na koga se treba onanisat.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ChWilla
Kontakt:

poenta je druga, neki miro u formi za kojeg znaš šta je - ne košta kao marković, stojanović i kerla. košta mnogo više. i ti ga možeš dovesti samo u padu, iz kojeg ne znaš da li će se vratiti ili neće.
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:59 pm
ma nije 90, nego 100%. ali si ga ub'o slučajno...
Slucajno, pa dalo bi se diskutovat.
Kakvu je imao dotadasnju karijeru vece su mu sanse logicki da se vrati nego nekom ko nije imao nista ozbiljnije van BiH.

@Pinki. Ma napisao sam, realno stranac je a nije prevaga. Mada ni u ligi nasoj ne vidim mnogo boljih opcija na desnom beku. Mada nikad ne mogu se sloziti da je Stana bolji od njeg.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:11 pm

Marković, Subić, Ordagić, Mudrinski i Sesar naravno :D
Željezničar ante portas !

ChWilla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:12 pm

Pinkii je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:07 pm
https://www.faktor.ba/vijest/siroki-cek ... kog-249561

Novi momenti,ali ne vjerujem da ce biti sta od ove kazne za fudbalere Zrinjskog.
kukoču je kazna njegovo mentalno stanje. znači frajer je iz hrvatske, nema ništa ni sa kim ovdje dok nije zimus potpisao za zrinjski, i njemu je draže što neko neće biti šampion nego što on hoće. ove iz naše avlije razumijem, jer je to rivalitet, to je svugdje tako. ali ovo je poremećaj.

Brkoo
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:13 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:03 pm
Amidza je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:58 pm
Kakav ljudi fetis ovdje na Sinisu imaju, to nije normalno....Stanic za njega Dani Alves.
Ma i Sinisa treba da ide jer je stranac, a stranci trebaju biti prevaga. Dobar bi on bio za klupe al da je nas.
Pretjeruje se sa svima pa i sa Stanicem. Ljudi Boziji, ozbiljan Zeljo ne bi smio imati Stanica u ekipi koliko god se nekim ne svidja to.
A Ozbiljan Zeljo = dominacija u PL.
To je to. Ozbiljan klub ne smije imati u ekipi Stanica, Sinisu, Bekrica, Stojanovica, Markovica itd. Ako sa ovim igracima docekamo evropu, u evropi cemo dozivjeti blamazu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:14 pm

@ChWilla ba kontamo se, ali sada imas igraca koji ti vrijedi vise nego npr. cijela klupa. Jest da si ga ubo slucajno i potpisao u drugim okolnostima, ali koji ce ti q... klupa. Opet karikiram, al kontas poentu.

Model1964

pon maj 22, 2017 9:15 pm

starigrad je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:41 pm
Model1964 je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:27 pm
starigrad je napisao/la:
pon maj 22, 2017 8:14 pm
takodjer, uprava mora malo manje slusati glas navijaca, jer smo mi, kolektivno, kao narod (mislim na sve u blizem okruzenju) nezahvalni i sebicni. konekcija mora i treba postojati, ali, ne slijepo "ispunjavanje" zelja i osluskivanje sta se trazi. nek cuvaju sami sebe i stoje iza svega sto rade, jer, ovakvi nezahvalni, kakvi jesmo, brzo cemo se okrenuti i protiv njih i zaboraviti sve ono sto je dobro ucinjeno. nije da takvih vec nema.

mozemo uzeti za primjer i model funkcionisanja sportskog segmenta maribora. tamo je zahovic sd, ali covjek ima ugovor sa klubom i svojom lovom dovodi igrace, uz jasno definisane uslove sa klubom. kad bi kod nas misimovic ili amar (njih uzimam za primjer jer, pretpostavljam, imaju lovu za te egzibicije) preuzeli takvu ulogu, nasla bi se masa da im hebe od-do zbog pranja para, uzimanja lopatom, guranja svojih igraca, uticaja na sastavljanje tima...

balkanski mentalitet je cudo. ljudi iz uprave, u se i u svoje kljuse, ako sebi mislite dobro.
Nemoj misliti da u MB nije isto. Sve isto!
Samo Zahovica drže rezultati. Prošle godine kada je Olimpija uzela titulu malo je falilo da odleti. Ove godine bi i je uzeo i sa tenkovima da je bilo potrebno.
Nama treba jasna petoljetka, vizija kao i šta i raja nebi napadala vec bi svim srcem podržala. Ovako od danas do sutra sa puno otvorenih pitanja i sumnji , sa starackim domom na terenu...jasno je da ako nema rezultata krece napadanje.

nisam zelio reci da je, nesto mnogo, drugacije u mariboru i sloveniji, opcenito. ipak, veliki broj stanovnistva cine bosanci i srbi, pa se, u dobroj mjeri, preselio i mentalitet. samo, kod nas bi pljuvali preventivno, reda radi, ne bi se ni cekali rezultati.

sto se petoljetke tice, sjeti se pocetka ove sezone kod nas, price oko gradnje istocne tribine, price da ce se halaliti godine bez trofeja, naustrb stadiona, price da hocemo finansijsku stabilnost, rezultati ce doci... gdje smo danas s tom pricom, samo pola godine nakon toga. prica o petoljetci moze proci do prva dva vezana losa rezultata. nakon toga, pada u vodu i krece hajka.
Da mi nismo došli do te prednosti i zasjeli na vrh tabele ja nebih a rekao. Ali.... sve znaš.
Smeta mi bezmudost na klupi i na terenu zato galamim.
Uvjek sam za to da smo treci ili cetvrti uz borbu sa mladom ekipom nego drugi :zid: sa đedovima.

Glavu dajem da se izađe sa petoljetkom da nebi bilo pljuvanja i da bi raja podržala kao i izgradnju istoka.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

igla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:16 pm

Drago mi je da razmišljate na ovaj način oko sastavljanja ekipe, ja sinoć napisah dug post baš oko istih stvari i nedostatka sistema, ali sam ga napisao u vrijeme kad je bila aktuelna druga tema :D :D

Uglavnom, recept je da imaš mix igrača prevage i naših igrača iz pogona, te da ukoliko imaš izbor između momka koji nije neki ekstra talenat iz naše škole i nekog polovnjaka, izaberi tog našeg "polovnjaka" jer je naš i treba da ima prednost nad nekim ko ne čini prevagu.

boju dao si nebu...
Kontakt:

Toskas, pare, ha hu?

Amidza
Kontakt:

ChWilla je napisao/la:
poenta je druga, neki miro u formi za kojeg znaš šta je - ne košta kao marković, stojanović i kerla. košta mnogo više. i ti ga možeš dovesti samo u padu, iz kojeg ne znaš da li će se vratiti ili neće.
Dobro, stoji i to da je tezak zadatak sve to ispregovarat, iskombinovat, uklopit u finansijsku konstrukciju, ali daleko od toga da je nemoguce. Ipak je to, valjda, nekome posao. Eto, sto se tice igraca kojima smo mi "reanimirali" karijeru u zadnje vrijeme, imali smo Zahirovica, Stevanovica, Lendrica...sa prvim nije uspjelo, a druga dva su nam fakticki pola ekipe. Na struci je da procijeni ko, sta i kako, ali je u svakom slucaju jedan Stevanovic, za kojeg ne znas da li ce proradit, bolja investicija nego jedan Stojanovic, za kojeg znas da nema sanse da proradi.

ChWilla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:19 pm

ne bi bilo, dok rezultati ne bi prvi put zaštekali. prva utakmica koja se nije dobila nakon što je istok izgrađen, ide priča šta će nam kad će biti prazan. koja sa našim mentalitetom čak nije ni netačna...

chile
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:20 pm

Zasto mislite da bi se psovalo djeci nakon par poraza naprotiv...bitan je odnos prema dresu, terenu i navijacima. Kad zavrsi ova bolest od prvenstva izadjes sa stavom iduce sezone igramo s Vecom, Zebom, Mirom, jos jednim iskusnim veznim i stoperom uz omladince koji su vec tu i najperspektivnije juniore.
Ne stavljati pred ekipu cilj titulu ili europu samo forsirati igru i borbenost na terenu, tj da daju svecod sebe svaku tekmu. Na kraju ako izbore sta dobro i jeste, nije pod moranje ali za 2-3 godine ces rusiti sve pred sobom i tim dopunis opet omladincima i po potrebi pojacanjem sa strane ali pojacanjem a ne Zakaricem, Sesarom.
Publika zna prepoznati kad ti momci dajuvsve od sebe i tribine bi bile pune, sa strahovitim celom ako ostane iduce sezone ocekujem razocaravajucu posjetu pad u sivilo BiH lige.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

MrkiMedo
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:23 pm

Ako ode SP, ne mogne Amar doci, onda treba probati sa Starcevicem iz Krupe. Realno gledano Krupa igra jako dobro, igra im ima glavu i rep, a i fizicki su spremniji od nas usudim se reci. Na Grbavici su odigrali protiv dobro, tamo nas razvalili.
Ps. ''ako si bolesnik, onda si bolesnik do kraja''. Idemo zbog Zelje, ni zbog cega drugog.

igla
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:23 pm

Mi igramo najbolje kad je manji pritisak, a u zadnje vrijeme smo konstantno bili primorani nešto da ganjamo.
Ona Odina generacija je bila baš merak za gledat, niko ništa specijalno nije očekivao od njih, a ostaje mi žal i dan danas što ih ne napade Odović na Koševu.

Amidza
Kontakt:

pon maj 22, 2017 9:26 pm

chile je napisao/la:
pon maj 22, 2017 9:20 pm
Zasto mislite da bi se psovalo djeci nakon par poraza naprotiv...bitan je odnos prema dresu, terenu i navijacima. Kad zavrsi ova bolest od prvenstva izadjes sa stavom iduce sezone igramo s Vecom, Zebom, Mirom, jos jednim iskusnim veznim i stoperom uz omladince koji su vec tu i najperspektivnije juniore.
Ne stavljati pred ekipu cilj titulu ili europu samo forsirati igru i borbenost na terenu, tj da daju svecod sebe svaku tekmu. Na kraju ako izbore sta dobro i jeste, nije pod moranje ali za 2-3 godine ces rusiti sve pred sobom i tim dopunis opet omladincima i po potrebi pojacanjem sa strane ali pojacanjem a ne Zakaricem, Sesarom.
Publika zna prepoznati kad ti momci dajuvsve od sebe i tribine bi bile pune, sa strahovitim celom ako ostane iduce sezone ocekujem razocaravajucu posjetu pad u sivilo BiH lige.
Tacno.

Stalno se predbacuje da su navijaci ili simpatizeri, kako hoces, Zelje zeljni instant uspjeha, nakaradnog mentaliteta, previse zahtjevni itd. Nesto od toga i stoji i vazi za odredjeni procenat ljudi, ali kada klub otvoreno i transparentno iznese svoje planove, kada se vidi rad i trud na svim poljima, na terenu i van terena, onda nema insistiranja na instant uspjehu ili cemu vec.

Da sad dodje Miske i kaze: "Igramo s djecom iduce 3 godine, Europa nam je plafon, pravimo ekipu od mladih igraca, koja ce kroz tek nekoliko sezona stasati" uz normalno obrazlozenje i predocavanje nekih ciljeva, dugorocnih i kratkorocnih, kluba, uz maksimalan angarzman na terenu i van njega, niko A ne bi rekao sto nema nekog ubogog trofeja. Dobro, ne niko, ali 90% ljudi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava