boju dao si nebu... je napisao/la: ↑pon maj 22, 2017 8:39 pm
sergejevic je napisao/la: ↑pon maj 22, 2017 8:36 pm
Pa bas zato i postoji kostur ekipe i jedan sistem.
Umjesto 15 ovih nasih polovnjaka, rasporedi novac i dovedi 6 ozbiljnih igraca poput Stevanovica. Iskopaj ih. Evo: Vukotic, Letic, Ordagic, Obradovic(samo sto se spominju po forumu) plus Stevanovic i Kjosevski. Imas rijesene pozicije: golmana, stopera, lijevog beka, veznog, desnog krila i napadaca. Onaj kapiten juniora na desnog beka, Kemo na drugog stopera, Hasanovic, Dado ili Zeric na dvije pozicije u veznom redu. Ostavi Zebu ili Bekrica nek zavrse karijeru, ostavi Zakarica ili Crnova jer nemas bolje lijevo krilo, ostavi Stanica i Blagojevica za rotaciju. Potpisi dva igraca iz lige koji ostaju bez ugovora na kraju sezone poput Tomica(ne njega nego primjer) na poziciju gdje nemas bolje rijesenje.
Svaki junior ce izgledati pet puta bolje kada pored sebe ima dobre igrace, kada postoji sistem u koji upada.
Nemoj prodavati ovih 6 igraca kada stigne prva ponuda, prodaji samo ponekog od ovih mladjih kada stasaju i njih ne prodaji reda radi.
Ukoliko prodas Stevanovica i dodje ponuda koju ne mozes odbiti, dovedi za zamjenu jos boljeg od njega.
**** te pa raja po forumu @ponosannavas posebno, za 90% igraca koji su danas ponajbolji u ligi pisao prije tri godine. Covjeku to nije posao, nit zivi od toga, ne ide da gleda, a ovi sto im je to posao iskopaju Sesara i Stojanovica.
Na istom smo fonu
To otprilike i trubimo, samo si ti lijepo upakovao u malo duzi post.
Pred pocetak sezone kad je Hurtic iznio plan kako treba izgledati ekipa, mene je iskreno bilo strah ako tako ostvare, jer ono je bilo nekako najlogicnije i upravo ovo sto mi pricamo. Zasto oni to nisu uradili, pa je njima Said "kapitalac", platom jest al nije igrom, pa dok su se istalili i nisu mogli to ostvariti. A mi imamo postene ljude, koji sigurno mogu to odraditi kako treba, samo treba "znanja" u sportskom segmentu.
Nemam sad vremena da taj pres njegov trazim, ali ona selekcija igraca je idealna.