čet apr 27, 2017 12:23 pm
Sinoc je na vidjelo izaslo mnogo losih stvari. Sve sto smo imali srece u ovoj sezoni sinoc nam se vratilo, a i morali je nekad. Sto se tice igre i nemamo je ali rezultat sve prikrije pa smo gurali sve do sinoc i bili zadovoljni. Vidjeli smo da imamo spore i lose stopere. Kerla me posebno nervira jer ona njegova gradjenja i nabijanja lopte unose nemir u ekipi. Kad je Boka u igri nekako izgledamo stabilnije i sigurnije. Bogicevica nemam sta kritikovati jer je u godinama i to je to od njega. Sinisa je u padu formei ne moze igrati lijevo nikako. Veza spora i previse gresaka. Nervira me inace igra u ekipi koja se zasniva na tome samo da nije lopta kod mene. Niko da napravi visak da prodribla, vec samo daj prvom do sebe i to po mogucnosti nazad je vrati. Lendrica smo uzeli sinoc na zub neopravdano sto se tice igre. Igrao je kao i svaku utakmicu ove sezone i trudio se. On nije krilo i tu se nema sta ocekivati. Miro, svaka cast majstore. Zebu stize umor i godine tako da ga mora vise rotirati, a trudi se vise nego ikad tako da mu se nema sta zamjeriti. Zakarica mi je i zao zbog svega sinoc jer se sve na njemu slomilo. Lose jeste igrao i njegova krivica je prvi go,ali su svi bili tako da nije zasluzio da se samo on popljuje. Od ovih sto su usli sa klupe bi izdvojio malog Žeru, treba vise da igra.
Slavki zamjeram sinoc dosta toga, trebao je biti frajer i sinoc na presu reci zajebo sam i to je to.
Sto se tice atmosfere na stadionu i onih desavanja poslije sudijskog zvizduka, tu se mora dosta stvari promjeniti. Prvo nema smisla da igraci idu pred tribinu, posebno poslije ovakve utakmice. Znalo se sinoc da ce se samo zaostriti atmosfera. Nema sta tribina da drzi predavanja igracima. Izgubili ste, bili ste losi pokupite se i u svlacionicu. Ima ko je placen za to da prica sa vama i da vam objasni sta i kako da radite. Lendricevo ponasanje ne opravdavam, igrac si i nemas sta da raspravljas sa navijacima. Previse mi ocekujemo od njih, da vole klub. Oni su tu zaposleni i graju za platu. Nece on nikada voljeti Želju kao mi i tu je dok ima platu. Mnoge nase "legende" i nasa djeca su tuzili klub da bi dobili pare tako da ja ne ocekujem od Lendrica, Blagojevica i dr. da vole klub. Placen si da igras i da postujes klub i navijace. Moram jos da spomenem da ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da nam je u pojedinim utakmicama kapiten igrac koji je tuzio klub i blatio ga jedno vrijeme. To se ne smije dozvoliti kad bi kapiten bio Musa ili Crnov koji je debitant ako nema ko drugi.
Navijaci su prica za sebe. Kao sto se trebaju promjeniti neke stvari medju igracima tako i medju navijacima. To na neki nacin mora da rijesi Uprava,vodje navijaca i ove agencije sto obezbjedjuju. Mora se uvesti malo reda. Znam da nije pozoriste ali i kod psovki mora biti neke granice. Utakmica nije ni pocela psuje se pojedinim igracima i Petrovic. Ok je nesta i opsovati ali vrijedjanje na nacionalnoj,vjerskoj,rasnoj osnovi i neke druge gnusne psovke treba da se zabrani. Vecinom krene od frustriranih pojedinaca i onda povuku masu i ode sve u 3 p.m. Poceo si da psujes majku ustasku, lijepo te izvedu sa stadiona 500 KM kazne pa cemo da vidimo ko psuje, za mjesec dana bi se uvelo reda. Stoka se tuce na istoku zastitari gledaju. Koja je svrha njoihova osim da stoji na ulazu i uzme dnevnicu?
Sve u svemu sinoc smo svi pali na ispitu, od navijaca preko trenera do igraca.
Bojim se utakmice u Tuzli i da nam se ne ponovi prosla sezona ili ono sto se desilo Slobodi prosle godine. Gurali su na sve i na kraju nista. Slavko ne zna da ganja rezultat i napada, on je trener za cuvanje rezultata.
Moramo dalje gurati svi zajedno. Kako je pocela sezona ovo i nije toliko lose sad za sad pa vidjet cemo.