čet nov 05, 2020 9:31 am
Prvo poluvrijeme ne želim komentarisati, samo ću napisati totalni promašaj u taktičkom i igračkom smislu.
Drugo poluvrijeme odigrali smo odlično. Bekrić pokazuje da je u odličnoj formi. Sviđa mi se što na terenu mogu gledati u isto vrijeme Alispahica, Stilića i Bekrica, a da ne "smetaju" jedan drugom. i da Štilić može igrai rasterećeno tj. da mjenja pozicije i da se kreće neometano po tereneu, a ne da drži jednu poziciju ima potpunu slobodu u igri.Ova taktika iz drugog poluvremena možda i najbolje odgovara nama, jer imamo igrače koji nisu dovoljno spremni da igraju na krilnim pozicijama, da su tako prodorni i dominantni da mogu dobiti loptu u prostor itd gdje bi mogao doci do izražaja Štilić. Veselinovic je totalno van forme, Mujezinovic je pogubljen nakon par uvodnih kola, valjda nije dovoljno jak da se može nositi sa pritiskom kad neko malo više motri na njega. Ono što mogu biti zadovoljan što je Lendrić odigrao jako dobro i Štilić. Imao je od samog početka defanzivan zadatak da zatvori Pejovića i onemogući mu da iznosi loptu i to je radio izvanredno. U drugom poluvremenu se istrošio i nije imao dovoljno koncentracije da uradi neki potez, a imao je par dobrih prilika. Hajdarevic odigrao izvanrednu utakmicu, u prvom poluvremenu trčao, pokrivao agresivno igrao, par prekršaja koje je napravio na Rahmanovicu moglo je iskreno i da se ne svira. U drugom poluvremenu jos bolji, super je odigrao. Kosorica sam najviše napadao u prvim utakmicama, ali čovjek zadnjih 4-5 utakmica igra bez greške (PERFEKTNO). Ikic isto dobar,ali ima malo problem prilikom iznošenja lopti. Sehić mi je iskreno bio najslabiji u odbrani, odigrao je dobro defanzivno, ali ofanzivno je bio užas. Imao je par prilika da napravi dobar prodor ili uputi neki centaršut, ali nije uspio. Po meni Milićević je bolja opcija na toj poziciji. Blazević je odigrao odlično za razliku od nekih utakmica, prezadovoljan sam, Primjetno je da nadolazi iz svake utakmice mislim da ima dosta mjesta da napreduje. Alispahić- što se njega tiče mislim da trenutno ne možemo zamisliti igru bez njega. On je ta poluga koja drži sredinu terena, ima dugu loptu, mjenja stranu, stane na loptu, iskustvo. Možda nije najbolji, ali je po meni najbitiniji igrač u ekipi. Eric perfektan, ako ovako nastavi sigurno će biti najbolji golman u ligi.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.