sri apr 12, 2017 8:26 pm
Neki moj rezime viđenoga...
Prvo moramo svi ovdje priznati da je Siroki danas bio nadmocniji i vidjela se svjezina u odnosu na nas, to sto mi nemamo taj luksuz je ustvari zato sto smo mi u Ligi za prvaka prvi dok su oni u Ligi za opstanak. E pa sad ovdje da pitam raju, ako ima neko ko bi želio da smo mi na njihovom mjestu, glup je. Uz prave navijače, i igrači također žele tu pobjedu veoma jako jer zašto Miroslav, Sinisa peti deseti ne bi htjeli odigrati dobro jer sigurno da se prati sta ce napraviti i kako, neki iskorak u karijeri poslije nas da bi se napravio.
Veca je bio dobar, Kerla i Bogi su vec drugu tekmu izvan ritma, u nekim trenucima kao da se tek uigravaju. Sinisa solidan sto se mene tice, Musa manje vise, bilo je propuha. Mico je izgarao danas jedan od rijetkih, Zeba je dao koliko je mogao, Blagojevic je dobro odigrao ali ne može ni on sve njih uvezati. Markovic igra lose vec 2-3 utakmice zaredom. Lendra nije ni imao neke zapazene uloge danas na utakmici. Zakaric je dao koliko je mogao, svi znamo da mu fali prvi dio priprema i da mu fizicka sprema nije kao kod ostalih.
Problem je u nama. Kako prije Mulalica, Kostica pa tako i prije Petrovica prica je "na duze staze" ..Dok to sve bude med i mlijeko svi smo zadovoljni dok vec prvi poraz je sranje, tjeraj Boga i oca, sve tjeraj. Jel se sjecate one Slavkine prve tekme protiv Sirokog kada smo ih bukvalno razvalili na njihovom stadionu, a sjetite se kakva smo tad ekipa bili, Kokot dar mar pravio... Sto govori da je glavni problem ta svjezina i nemogućnost kvalitetnog odgovora na njihov pritisak. Nijedan trener pa ni oni najveći ne trpe kada se nakon svakog sranja desi to da navijaci bunt bacaju.. Evo vidite Wengera, frajer je godinama tu, uvijek su u vrhu i sto vlasnici Arsenala zele jeste profit i afirmacija nekih mlađih igraca, on to i radi evo vec toliko, ali navijaci su nezadovoljni nakon toliko i vrijeme je da ode, uskoro i hoce. Ni Zidane, Conte ovaj ili onaj ne trpe to. Conte izgubi od Crystal Pallaca na SB pa ništa idemo dalje ljudi nisu riječ rekli jer ima frajer skor Bogovski, samo tri poraza tokom cijele lige i ljudi nemaju komentar jer znaju da se svi skupa trude. Znam ja da mi nismo Chelsea niti je Slavko, Conte ali to je tako.
Da je neko bilo kojega od nas pitao da li želiš da sa 15-16 igrača do kraja sezone dođeš do polufinala kupa i budeš prvi, samo bi budale rekle ne. Ali taj nas mentalitet kretenski, nezahvalni i pohlepni nas dovede do ovdje gdje smo sada. Da pricamo kako cemo im se popisati u cejf igre i onda nas ljudi nadigraju a mi ispadnemo sablon pitara. Vidim i za pite se pise, gotovi ovako onako, a dobro se zna sta im je bilo kad su oni tako govorili.
Kao da je 1:0 protiv Sirokog nedostižno, sta vam je ljudi nije Juventus, Siroki je. Ako iko moze natjerati da ae unesu u uzvrat 200% to je onaj mali celavi covjek zvani Mrvica..
Zato molim vas svi ko jedan na derbi, pa onda bjezanija iz skola, sa poslova, sa sastanaka, od zena, pohrlite na Grbavicu da zagrmi da se sjebu Krstanovic i ekipa.
SAMO ZAJEDNO MOŽEMO NAPRIJED!