SamoNapad je napisao/la: ↑pet avg 21, 2026 10:28 am
kvalitet je napisao/la: ↑pet avg 21, 2026 12:21 am
SamoNapad je napisao/la: ↑čet avg 20, 2026 10:38 pm
Pa moze samo treba dvije tri godine da na vlasti u savezu bude neko iz nase komponente . Pa da sudije pocnu svirati penale van 16 , povlaciti linije preklapati izvlaciti i uvlaciti. Pa dozvoliti biranje protivnika pri tome zavrsiti da se probosanske ekipe prvaku sklone a rs komponenti uz pomoc sudija otimaju bodove itd. Pa da cistimo kartone u kupu KS . I onda za 3 godine sacuvamo ekipu i kad svi prihvate ovu realnost dobijemo komplimente da smo najbolja ekipa i imamo kontinuitet.
Jesu li i u Evropi Vico, Beus i kompanija, pa nas redovno izbacuju ispodprosječni evropski klubovi poput Kopera, Nefčija, Apollona ili AIK-a?
Pa nije bas da na putu do grupa izbacuju ekipe Cream de la Cream (Vitebsk, Vikingur i sl.) A dobro vidimo kako prolaze kad nisu sampioni i od kakvih ekipa ispadaju i oni i Zrinjski. Mozemo se lagati ali da nema ovog sampionskog puta nikad ne bi vidjetli svjetla trecerazrednog evropskog takmicenja.
A do sampionskog puta su dosli kako? Ili cilj opravdava sredstvo ..
Jesi li ozbiljan? Evo samo nekoliko činjenica. Zrinjski je u posljednje vrijeme u Evropi pobjeđivao AZ Alkmaar i Hacken, ravnopravo se nosio i remizirao s Aston Villom, Crystal Palaceom, bečkim Rapidom, Utrechtom... bukvalno su samo ove godine podbacili. I kad nisu bili prvaci, dogurali su do PO Konferencijske lige gdje su ih oni Portugalci izbacili.
Borac, za kojeg tvrdimo da je prvak samo i isključivo zahvaljujući Vici - a pri tome ignorišemo da imaju itekako igrački potentnu ekipu - je prošle godine pobijedio LASK, APOEL, izbacio Olimpiju, nesretno ispao od Rapida, remizirao s Panathinaikosom i Omonijom. Ove godine ispali od Levskog koji je ipak prejak, koji se ravnopravno bori za ulazak u Ligu prvaka sad, a i s njima su remizirali u Banjoj Luci.
U isto vrijeme, mi slavimo kad prođemo jedno hebeno pretkolo i onda se nikad ne možemo nositi s klubovima koji su slabiji od ovih koje su Zrinjski i Borac pobjeđivali ili se ravnopravno nosili. Mi možemo samo maštati trenutno da igramo tako u Evropi. To je realnost i to nema veze s Vicom, Beusom i slično. Da štimaju našu ligu - štimaju, to se zna, jasno kao dan, ali to nije opravdanje za naše užasne nastupe u Evropi. Mi trenutno u klubu imamo puno veće probleme i ne možemo ni sanjati o Evropi na ovaj način, ali nervira me minimiziranje objektivnog uspjeha u Evropi drugih klubova, a realno mi smo samo jednom bili na tom nivou (Newcastle i Malaga), i možda da imamo dva respektabilna rezultata - Sheriff i Ferencvaroš.