@Asharak, je li može molim te ban poslije ovog posta?
Spisak U19 igrača Želje od kojih sutra možemo nešto zaraditi:
Ajdin Raščić - ne znam ko ga je doveo
Daris Kelmendi - potpisao seniorski ugovor pod Adžemom
Eldar Dragović - Adžem ga doveo iz Goražda
Aldian Korora - potpisao seniorski ugovor pod Adžemom.
Adžem je k, samo je Amar Osim majstor jer je Džeki dao seniorski ugovor (analogija, realna).
Plata Samira Radovca 10 hiljada, većina igrača uključujući i Seedorf i Troupee imaju manje. Seedorf je makar igrao svaku.
Problem što Dino Đurbuzović traži pare ono kad je haman gotovo bilo, a nije problem što smo Slaviši isplatili kompletan dvogodišnji ugovor kod raskida? Jbg Dino je naš, može i od have živit. Tako raja upire i u Zubana, jel kao menadžer a na Želji uzima...
Bilo je svega u Želji. Bilo je puno sposobnih ljudi, bilo je uspona i padova. Nestalo je rezona, logike, ne znam kad, i nikad se nije vratio. U međuvremenu se potrošilo ljudi koji su pokušali dobiti povjerenje i nikada ga nisu uspjeli pridobiti. Onda je ušlo ono što je u ovom narodu sve ove godine: nekakav prezir, nekakav dojam o prevarama. Pojednostavit ću: gledam ljude kako psuju skupštinare, ili ih prozivaju. Ne u smislu novca kojeg većina nema, nego etičkog kodeksa i zaštite Željinog interesa. Sve je kod nas to nešto šušmuš. Pretpostavka, aluzije da će nas neko zajebat, a najmanje 5 momaka u toj Skupštini su veći Željovci nego što sam ja ikad bio. Al eto... Sjede tu da zarade, da prevare, da zajebu. Sjede oni džabe. Vole Klub, odvajaju slobodno vrijeme, agituju guraju. Raja kaže dižu ruke, aha... Zovu, prozivaju, koliko mogu pomoć pokušavaju. Al ne ide. Nema privrede ili ako je ima nema privrede spremne pogurati kulturu. Uglavnom su pare kod ratnih švercera, pa čekamo da im se unučad oplemene kulturnim interesima i brigom za zajednicu.
@Asharak, @Larsson, molim Vas od srca da mi obrišete account. Možda koristim nick na forumu, ali me ljudi u gradu znaju po njemu. Neću da ima traga jednom upisu. Banujte me makar, do neba Vas molim, da živce sačuvam, bar ovo što je ostalo. Neću sebi ni problema, ni sekiracije, a ne mogu da ne prestanem čitati neke stvari.
Davno sam napisao: nekim ljudima nije mjesto na Grbavici. Apsolutno me boli ona stvar, ko si, šta si, koliko si tu i kako si došao, ali neki ljudi koliko god misle da rade iz najbolje namjere, i koliko god misle da su pametni, i koliko god misle da vole Želju - njima nije mjesto na Grbavici. Željo je specifičan klub, više u ovakvim problemima nego u periodima trofeja i ljepote. Poklopilo ga puno, i sad će baš teško biti iščupati ga. Ali zaista, ovim ljudima koji ne mogu Klub tretirati ko najrođenije dijete, nije mjesto među navijačima. Nije Bgm, koliko god mislili da ga vole. Kad se voli ne boli. Valjda.
Pozdrav!

🤍