🤍
🤍
🤍
Ako nekome do sada nije bilo jasno s kim imamo posla, nadam se da jeste nakon posljednjih izjava. Možda i dalje postoje oni koji pokušavaju opravdati nešto što se jednostavno ne može opravdati.Mimo 10 miliona KM duga što sam naslijedio od bivših struktura, Klubu treba dodatnih 5 miliona KM ove godine da bi klub mogao pokriti sve troškove. To su troškovi koji su napravljeni u zadnje dvije godine prije mog dolaska.
Imamo dvije opcije:
Dok se statut neodobri, ja mogu posuditi sa kamatom sa kojom smo se dogovorili.
Ili uzmemo kredit od banke sa puno manjom kamatom.
Kako god okreneš, klubu trebaju pare da pokrije troškove što je neko drugi napravio prije mene.
Ma normalno da nije istina ovo za 10 miliona, pa bila je u klubu nezavisna revizija koja je utvrdila tačno stanje. Ne možeš ti sad izmišljat neke dugove da su bili kad je sve crno na bijelo dobio kad je ušao u klub.Kospicar je napisao/la: ↑pet jun 12, 2026 10:59 amKlub je postojao prije Sanina i postojaće i nakon njega.
Međutim, ono što ostaje kao činjenica jeste da su on i ljudi koje je izabrao uspjeli vratiti Klub nekoliko godina unazad. Na raspolaganju su imali približno 2,5 miliona KM od pretposljednje rate transfera Al Jabera, sredstva koja su trebala osigurati finansijsku stabilnost Kluba i pokriti mjesećne troškove za narednih 8 mjeseci (zadnje dvije rate), međutim Sanin sa svojom vizijom je uspio potrošiti cijeli iznos za 2.5 mjeseca.
Pored toga, nije isplaćena menadžerska provizija u iznosu od oko 400.000 KM, zbog čega je pod velikim znakom pitanja i posljednja rata transfera od oko 900.000 KM.
Sada, kada igračima kasne 2 plate, a uposlenicima čak i 3 plate, kada je novac nestao, kao rješenje se nudi novo zaduženje kroz kredit, dok se istovremeno javnosti serviraju neistinite informacije kako bi se prikrila odgovornost za ovakvo stanje.
Citiram njegovu izjavu:Ako nekome do sada nije bilo jasno s kim imamo posla, nadam se da jeste nakon posljednjih izjava. Možda i dalje postoje oni koji pokušavaju opravdati nešto što se jednostavno ne može opravdati.Mimo 10 miliona KM duga što sam naslijedio od bivših struktura, Klubu treba dodatnih 5 miliona KM ove godine da bi klub mogao pokriti sve troškove. To su troškovi koji su napravljeni u zadnje dvije godine prije mog dolaska.
Imamo dvije opcije:
Kako god okreneš, klubu trebaju pare da pokrije troškove što je neko drugi napravio prije mene.
Vlastitu nesposobnost pokušava prikriti netačnim tvrdnjama da je Klubu ostavljeno 10 miliona KM duga, iako je stvarno stanje na dan 26.12.2025. godine iznosilo približno 3,5 miliona KM. Od tog iznosa, 2,4 miliona KM odnosi se na obaveze prema Poreznoj upravi, za koje Klub uredno izmiruje mjesečne rate od 21.600 KM.
Posebno je zanimljivo što je tokom pregovora, koji su trajali gotovo godinu dana, imao pristup kompletnoj dokumentaciji i svim relevantnim finansijskim podacima kroz proces dubinske analize (due diligence) poslovanja Kluba za prethodnih 15 godina. Dakle, bio je u potpunosti upoznat sa stvarnim stanjem.
Kao vrhunac „strateškog planiranja“, predlaže da se Klub dodatno zaduži kreditom, dok bi on upravljao tim sredstvima. Zaista genijalna ideja.![]()
Ne pisu, lik je prevarant, zajedno sa Nijazom koji ga je doveo
Druze nakon svega ispadne fakat tako, pa ti skontaj onda kakvi su oni bili, a kakvi su tek ovi.
Kospicar je napisao/la: ↑pet jun 12, 2026 10:59 amKlub je postojao prije Sanina i postojaće i nakon njega.
Međutim, ono što ostaje kao činjenica jeste da su on i ljudi koje je izabrao uspjeli vratiti Klub nekoliko godina unazad. Na raspolaganju su imali približno 2,5 miliona KM od pretposljednje rate transfera Al Jabera, sredstva koja su trebala osigurati finansijsku stabilnost Kluba i pokriti mjesećne troškove za narednih 8 mjeseci (zadnje dvije rate), međutim Sanin sa svojom vizijom je uspio potrošiti cijeli iznos za 2.5 mjeseca.
Pored toga, nije isplaćena menadžerska provizija u iznosu od oko 400.000 KM, zbog čega je pod velikim znakom pitanja i posljednja rata transfera od oko 900.000 KM.
Sada, kada igračima kasne 2 plate, a uposlenicima čak i 3 plate, kada je novac nestao, kao rješenje se nudi novo zaduženje kroz kredit, dok se istovremeno javnosti serviraju neistinite informacije kako bi se prikrila odgovornost za ovakvo stanje.
Citiram njegovu izjavu:Ako nekome do sada nije bilo jasno s kim imamo posla, nadam se da jeste nakon posljednjih izjava. Možda i dalje postoje oni koji pokušavaju opravdati nešto što se jednostavno ne može opravdati.Mimo 10 miliona KM duga što sam naslijedio od bivših struktura, Klubu treba dodatnih 5 miliona KM ove godine da bi klub mogao pokriti sve troškove. To su troškovi koji su napravljeni u zadnje dvije godine prije mog dolaska.
Imamo dvije opcije:
Vlastitu nesposobnost pokušava prikriti netačnim tvrdnjama da je Klubu ostavljeno 10 miliona KM duga, iako je stvarno stanje na dan 26.12.2025. godine iznosilo približno 3,5 miliona KM. Od tog iznosa, 2,4 miliona KM odnosi se na obaveze prema Poreznoj upravi, za koje Klub uredno izmiruje mjesečne rate od 21.600 KM.
Posebno je zanimljivo što je tokom pregovora, koji su trajali gotovo godinu dana, imao pristup kompletnoj dokumentaciji i svim relevantnim finansijskim podacima kroz proces dubinske analize (due diligence) poslovanja Kluba za prethodnih 15 godina. Dakle, bio je u potpunosti upoznat sa stvarnim stanjem.
Kao vrhunac „strateškog planiranja“, predlaže da se Klub dodatno zaduži kreditom, dok bi on upravljao tim sredstvima. Zaista genijalna ideja.![]()
Ja ono nisam napisao kao pohvalu Tunovicu da se razumijemo, pa eto skontaj kakva je ova ubleha
Vjerovatno si me pomiješao s nekim. Nigdje nisam pobjegao, a sve vrijeme sam se trudio da zaštitim Klub na sve legalne načine.BC1921 je napisao/la: ↑pet jun 12, 2026 3:04 pmKospicar je napisao/la: ↑pet jun 12, 2026 10:59 amKlub je postojao prije Sanina i postojaće i nakon njega.
Imamo dvije opcije:
Ne zna se ko je veca ubleha, sitni prevaranti iz skupstine ili Mirvic.
Ti kao skupstinar, sta si uradio po pitanju da zastitis klub?
Digli ste nekada glas protiv Amara, Nurke, Selimovica, Cernice?
Zahuktali ste nesto protiv Salcina, Adzema, Tune?
Dobar si momak, ali mojne nekog pravdanja, pobjegli ste ko misevi, ti, merfi i sl... Klub je u problemima, ti se nasladjujes jer si glaso protiv i kao ti u pravu nesto bio, ne treba ti to. Zeljo nam ispasta, Zeljo nam je u problemu. Sazovite skupstinu, organizujte radne grupe, radite nesto osim pisanja po forumima...