gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 04, 2026 7:22 pm

avlami97 je napisao/la:
čet jun 04, 2026 6:11 pm
gavran je napisao/la:
čet jun 04, 2026 6:07 pm
Valjda Konimgs dobije sansu...
Oko njega graditi ekipu
Pisi cesce
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

SamoNapad
Kontakt:

čet jun 04, 2026 8:36 pm

Raspali Velez ode u evropu ispred nas samo sto se nisu ugasili , svi im odose.
Toliko o kvalitetu nasih igraca koji primaju uredno plate , a za Velez se znalo ima 5 mjeseci da im nema pomoci ni sa evropom ni sa parama od Niksica.

SamoIstina
Kontakt:

čet jun 04, 2026 10:27 pm

SamoNapad je napisao/la:
Toliko o kvalitetu nasih igraca koji primaju uredno plate , a za Velez se znalo ima 5 mjeseci da im nema pomoci ni sa evropom ni sa parama od Niksica.
Dobili, ako se ne varam, nekih 17 miliona iz budzeta zadnjih 6 godina, nogama i rukama ih politika gura u Europu, sudjenje kao Borac i opet u problemima. Nevjerovatno, ali i poucno.

milanribar
Kontakt:

pet jun 05, 2026 9:19 am

SamoNapad je napisao/la:
Meni je gora činjenica da je Velež doveo igrače duplo jeftinije od nas a ode u evropu i zamalo kup uze. Pogledaj im pojačanja koja smo realno i mi mogli dovest Salčin, Spahić, Nukić, ništa pretjerano a za našu ligu odlično se pokazali. Mi smo birali neprovjerene i skupe opcije a to mi baca sumnju na naš skauting domaćih liga i da li ga uopšte imamo.

Jako je glupo dovodit neke strance da ti budu neka opcija s klupe il da ne znaš šta možeš od njih dobit, kad imaš provjerene domaće opcije koje te makar neće koštat previše i ako se ne pokažu ko pojačanja.

SamoNapad
Kontakt:

SamoIstina je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Dobili, ako se ne varam, nekih 17 miliona iz budzeta zadnjih 6 godina, nogama i rukama ih politika gura u Europu, sudjenje kao Borac i opet u problemima. Nevjerovatno, ali i poucno.
Nema jakog i stabilnog kluba bez investicij, navijaca koji konzumiraju klupske proizvode, razvoja mladih talenata , prodaje igraca i na kraju bez europe i titula.
Samo bacanje para na igrace koji nemaju potencijal za prodaju ili kupovinu istrosenih 30godisnjaka nikad ne zavrsi dobro. Bez para ce ti se desiri upravo ovo da ti igraci igraju cisto da nakon par mjeseci srede sebi angazman vani jer klub nema para u narednoj sezoni a nisu ni vezani ugovorima.
To sto dovedes neke igrace iz federalne nists ne dobijes u konacnici jer oni idu u klubove koji nikad nece platiti odstetu za igrace. Sukalo vrti igraxe po Malti Kirgistanu , ekipe sa Kipra ne daju pare za kupovinu igraca (kao ovaj Muftin klub).
Ovi Velezovi isto tako nikad nece napravit transfere sa odstetom dok ne odu u drugi klub itd. Ustvari ti moras izbjeci te igrace i menadjere koji nikakvu dobronit klubu ne donose .

salle86
Kontakt:

pet jun 05, 2026 10:05 am

Nama godinama uvaljuju ljudi igrače na osnovu nekog CV-ja, igrače za koje nikad niko nije čuo ali eto igrali su u Austriji, Poljskoj i sl. pa su kao dobri. Ko da ne znamo kako to ide, uvali ga menadžer jednom klubu, pa kasnije svako pola godine-godinu drugom i ptica selica se nauzima love a statistika napadač 10 golova u karijeri za isto toliko godina.
Klub za poželjeti zavaliti
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jun 05, 2026 10:15 am

Sretan ZUBANDAN, ko da je juce bilo, a vec proslo toliko godina. Onakvu noc, onakvo navijanje i na kraju radovanje bi pozelio svakom nasem navijacu da doceka i dozivi u buducnosti.
Alea iacta est!

DR.HOUSE
Kontakt:

pet jun 05, 2026 11:34 am

Jbo Kolumba
Ovi samo nesto otkrivaju na tribini
Prvo 200 dana
Pa onda do Maja
Pa sada do kraja godine
Koje godine e to je odlično pitanje
Ne mogu da vjerujem jos ovaj nas sjedi i kaze zadovoljan dinamikom 😂😂😂😂😂
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

salle86
Kontakt:

pet jun 05, 2026 11:43 am

Najgore što lažemo sami sebe kako je sve to ok a svako vidi da je cirkus. Ali eto džabe nam "prave" pa treba da se šuti. Nama iz interesa, oni dobričine nikakvu korist nemaju 🤣
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pet jun 05, 2026 12:26 pm, ukupno mijenjano 1 put.
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoIstina
Kontakt:

pet jun 05, 2026 12:20 pm

Da je nekad cuti jednu jedinu pozitivnu vijest vezano za ovaj klub imam osjecaj da bih se ponovo rodio. Ali samo jednu.

Ako se ikad jug zavrsi meteor ce past direktno na njega dan nakon otvaranja.

milanribar
Kontakt:

pet jun 05, 2026 12:35 pm

Da je nekad cuti jednu jedinu pozitivnu vijest vezano za ovaj klub imam osjecaj da bih se ponovo rodio. Ali samo jednu.

Pa valjda je pozitivno što se pravi tribina. Naš je problem što zaboravljamo šta smo imali prije godinu a da ne kažem prije 10 godina.

Nije bilo prije 100 godina kad se Koldžo sliko na centru sa donacijom od 10.000 KM i najavio bagere na Grbavici.

avlami97
Kontakt:
Status: Online

pet jun 05, 2026 1:44 pm

milanribar je napisao/la:

Pa valjda je pozitivno što se pravi tribina. Naš je problem što zaboravljamo šta smo imali prije godinu a da ne kažem prije 10 godina.

Nije bilo prije 100 godina kad se Koldžo sliko na centru sa donacijom od 10.000 KM i najavio bagere na Grbavici.
Ne spominji tu budalu. Ispasce da preko njega pravdas ove hablecine.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

pet jun 05, 2026 1:49 pm

avlami97 je napisao/la:
pet jun 05, 2026 1:44 pm
milanribar je napisao/la:

Ne spominji tu budalu. Ispasce da preko njega pravdas ove hablecine.
Hablecine ce ti napravit tribinu i sta onda... Ko nam je to ista od vlasti napravio poslije rata. Skim cu ih drugo poredit necu sa nacelnikom Bugojna.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet jun 05, 2026 2:02 pm

Kad mozemo ocekivat imenovanje novog trenera i dolazak neophodnih pojacanja
Alea iacta est!

avlami97
Kontakt:
Status: Online

pet jun 05, 2026 2:08 pm

Poredi ih sa pozitivnim primjerima iz naseg kluba, koji su u roku od 90 dana napravili istok. Za mjesec rekonstruisali zapad, kupili novi semafor, rekonstrusali pomocni teren, sredili reflektore, asfaltirali prilaze tribinama, postavili hibridni teren, nabavili one banere elektronske oko terena...poredi ih sa garniturom ljudi u klubu na celu sa Senadom Misimovicem, koji su vodili i realizirali infrastrukturne projekte. I ovo je infrastrukturni projekat.

Edit: tu pricu pravi nam vlast je suplja za malu djecu, jer prave nasim sredstvima, odnosno sredstvima gradjana Kantona i nase opstine
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

pet jun 05, 2026 2:17 pm

avlami97 je napisao/la:
pet jun 05, 2026 2:08 pm
Poredi ih sa pozitivnim primjerima iz naseg kluba, koji su u roku od 90 dana napravili istok. Za mjesec rekonstruisali zapad, kupili novi semafor, rekonstrusali pomocni teren, sredili reflektore, asfaltirali prilaze tribinama, postavili hibridni teren...poredi ih sa garniturom ljudi u klubu na celu sa Senadom Misimovicem, koji su vodili i realizirali infrastrukturne projekte. I ovo je infrastrukturni projekat.
Ma to je bez daljnjeg al ovo je prvi put da neka vlast ulaže u stadion i radi projekat, zato treba ovo izgurat kvalitetno pa nek se ko god sljedeći dođe potrudi da uradi bolje ako može.

Zna se kako ide procedura preko javnih nabavki i koliko je to sporije nego kad sam klub nešto radi i to je dodatna kočnica bila u ovoj gradnji.

salle86
Kontakt:

pet jun 05, 2026 3:14 pm

Gdje bolan izgurati kvalitetno, od starta prvi dan se vidjelo da ide kilavo i na guzice. I svako novo njihovo javljanje je novo razočarenje i pomjeranje rokova
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

pet jun 05, 2026 3:46 pm

Prvi sam koji će popljuvati sve i jednog političara u državi. Međutim…

Preslušao sam presicu. Sve što su rekli ima smisla. Znali smo da je višestruko teže napraviti jug u odnosu na istok. Ali ovi problemi s kanalizacijom, ako su zaista ovakvi, moraju se riješiti. Ne znači nam ništa nekoliko mjeseci, ako ćemo dobiti vrhunsku tribinu. Vjerujem da će se kasnije vrlo brzo krenuti u rekonstrukciju zapadne tribine.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

positive
Kontakt:

pet jun 05, 2026 3:58 pm

cim spomenu septicku jamu sjetim se sranja na jugu hadisona tako da samo nek rade... da su kakve hijene ne bi ovoliko presica pravili
hajmo rajice prljave stolice

SamoIstina
Kontakt:

pet jun 05, 2026 4:27 pm

SamoNapad je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Nema jakog i stabilnog kluba bez investicij, navijaca koji konzumiraju klupske proizvode, razvoja mladih talenata , prodaje igraca i na kraju bez europe i titula.
Samo bacanje para na igrace koji nemaju potencijal za prodaju ili kupovinu istrosenih 30godisnjaka nikad ne zavrsi dobro. Bez para ce ti se desiri upravo ovo da ti igraci igraju cisto da nakon par mjeseci srede sebi angazman vani jer klub nema para u narednoj sezoni a nisu ni vezani ugovorima.
To sto dovedes neke igrace iz federalne nists ne dobijes u konacnici jer oni idu u klubove koji nikad nece platiti odstetu za igrace. Sukalo vrti igraxe po Malti Kirgistanu , ekipe sa Kipra ne daju pare za kupovinu igraca (kao ovaj Muftin klub).
Ovi Velezovi isto tako nikad nece napravit transfere sa odstetom dok ne odu u drugi klub itd. Ustvari ti moras izbjeci te igrace i menadjere koji nikakvu dobronit klubu ne donose .
:palacgore:

U prilog tezi da se ne isplati biti politicka kurva kao Velez:

slika
FIFA im zabranila registraciju novih igraca, a pola ekipe se vec razbjezalo.

https://faktor.ba/sport/fudbal/fifa-zab ... ige/255975

Trenutno korisnika/ca: amelaga, avlami97 i 57 gostiju.

Prijava  •  Registracija