uto maj 26, 2026 8:59 am
Nek je zavrsila i ova sezona, rezultat me od sinoc nije ni malo pogodio ali zaista, jer su igrama u ovoj sezoni ohladili ne samo mene vec i vecinu navijaca.
Sezona je super krenula cak smo bili u vrhu, igrali smo fudbal, ali onda trenerski mag donosi odluku da prvo klupira Sosica, zatim da suspenduje Radovca i Krpica, forsira neke ne provjerene igrace i kao slag na tortu krene u raspravu sa sudijama i Savezom.
Drugi dio sezone dovodimo "provjereno" trenersko ime koji nas gura u jos vecu dubiozu, kada smo svi ocekivali da cemo se boriti za evropu jer su nam pehari u ranoj fazi postali nedostizni mi dolazimo u situaciju da se u samo tri sezone po drugi put borimo za opstanak.
Dolaskom Milosevica smo se stabilizovali ali vise od ove pozicije nismo ni zasluzili. Ekipa koja u jednoj sezoni promjeni 4 trenera tesko da moze ocekivat neki napredak.
Sta da ocekujemo od sljedece sezone ?
Prvenstveno nadam se da ce selekcija trenera biti jako dobra i da ce se dovoditi igraci za stil igre koji ce taj trener preferirat. Igraci koji dolaze moraju biti najmanje 50% bolji i kvalitetniji od sudija koje ce nam suditi, ne od igraca vec od sudija, jer jednostavno vidimo da ti ni dobra igra ni golovi na terenu nisu garancija za pozitivan rezultat, vec moras zabiti vise golova i jednostavno ne dopustiti sudijama da imaju priliku da te ostete.
Kada je igracki kadar u pitanju ostavio bi djecu koja su vec dobila priliku a od starijih tu bi izdvojio Abdulahovica, Bicakcica, Sedorfa, Alica, Pejica, Prokopa, Cvetu Sosica i Hodzica, ostali svi bi dobili slobodne papire.
Sinoca sam se najvise razocarao u nasa "krila", ono je nevjerovatno kakav nedostatak kvalitete i inferiornosti, cak cu reci i bezobrazluka.
Nadam se da ce novi trener poceti sa radom koliko sutra, jer selekcija igraca i priprema za narednu sezonu mora poceti odma.
SRAMOTA je da nam Borac bjezi 41 bod, Zrinjski i pitari preko 20 bodova, to je zaista velika SRAMOTA i samo iz tog razloga vecina igraca treba da dobije ispisnice.
Alea iacta est!