south side
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 19, 2026 6:17 pm

Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

avlami97
Kontakt:

uto maj 19, 2026 7:38 pm

Ko zna sta ce biti.
Kome nije jasno da nas UZP i Genocidasi ne fermaju ni 2% i rade sto im je volja na svim drustvenim poljima, uz servilan pristup politicara koji bi trebali stititi interese apsolutne vecine gradjana ove drzave, onda nam nema pomoci.
Ni na sportskom ni na drugim poljima unutar drzave.

Moramo svi skupa zbiti redove i oduprijeti se Zlu koje se nadvilo nad ovom drzavom, a samom tim i nasim Zeljom.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

dzulijano_pike
Kontakt:
Status: Online

uto maj 19, 2026 8:16 pm

Hukara.
FK Igman.
2010 godiste. Nema jos 16 godina
Igra federalnu ligu juniora redovno.
Zadnji vezni. Dovesti u klub obavezno
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

plavi kanarinac
Kontakt:

uto maj 19, 2026 9:07 pm

Hahaha 🤣 ko da da Korori ugovor? Ko da dovede ovog Hukaru? Vico na svjetskom, ja govorio sta ce bit vi ovdje odmah aaa kretenu krivo ti sto repka ode... Nije mi krivo ali sad tek krece guznjava. Evo zatvorise tribinu cas posla. Hahaha jedna nam se gradi, drugu nam zatvorili... Jebase nas uzduz i poprijeko.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

avlami97
Kontakt:

uto maj 19, 2026 9:26 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
Hahaha 🤣 ko da da Korori ugovor? Ko da dovede ovog Hukaru? Vico na svjetskom, ja govorio sta ce bit vi ovdje odmah aaa kretenu krivo ti sto repka ode... Nije mi krivo ali sad tek krece guznjava. Evo zatvorise tribinu cas posla. Hahaha jedna nam se gradi, drugu nam zatvorili... Jebase nas uzduz i poprijeko.
+ Kerovodja danas i na stadionu i oko stadiona vazi i drzi predavanja, onako slucajno. 😇
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

salle86
Kontakt:

uto maj 19, 2026 10:19 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
Haj šta fali, paliće se na sjeveru 🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

plavi kanarinac
Kontakt:

uto maj 19, 2026 10:53 pm

Samo guzi Vico, da nam sutra klub ugasi ako bi se iko pomjerio evo glava... Hahaha dotle smo se doveli i mi, a i oni su nas dotle doveli.

I SVI koji su pitali šta ako iz nekog razloga dođe do ove situacije, sta onda, svi su prozvani budalama.

A valjda svi ti silni stručnjaci, analize, majstori, nijazi i ko sve ne, PA VALJDA SU mogli procijeniti evo da se i ovo može desiti pa da eventualno ima neki se odgovor na ovo... Jok. Ne da ovaj levat, ništa jebiga hajde odo vidimo se i zdrao.

Ko ce nas preuzeti, sta ce se desiti... Niko ne zna
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

santakuruz
Kontakt:

sri maj 20, 2026 11:30 am

Nije Vico tjerao ljude iz Želje pod krinkom nije ovo građevinska firma nego futbol klab, nije Vico potpisivao ugovore uz stavku da će obeštećenje biti isplaćeno jedino ako je XY osoba u klubu, nije Vico naredio da se prestane održavati stadion i travnjak, nije Vico dovodio badže i menadžerske igrače, nije Vico doveo za trenera svog dugogodišnjeg prijatelja, nije Vico na ubrusu potpisivao fiktivne pozajmice, nije Vico izvlačio pare iz Želje, nije Vico doveo Cerića u klub....možemo ovako u nedogled.

Sarajevu je nekoliko godina najveći alibi savez i sudije s kojima prikrivaju svoju nesposobnost. Mi evo sad u istu svrhu koristimo isto tako savez uz malu dozu kreativnosti sa ovom pričom oko HDZ-a. NAŠI LJUDI SU SJE.ALI ŽELJU I NASTAVLJAJU S TIM. Po ko zna koji put Željo se ruši iznutra.

SamoNapad
Kontakt:

sri maj 20, 2026 1:35 pm

Eto odbijeno zvanicno od strane ministra.

south side
Kontakt:

sri maj 20, 2026 1:38 pm

To bi bilo to. Narednih godina spremati se za Federalnu. Rijetko koji klub se 2–3 sezone bori za opstanak, a da na kraju nije ispao.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

SamoIstina
Kontakt:

sri maj 20, 2026 1:43 pm

Ministar Škobić definitivno odbio upisati u Registar novi Statut FK Željezničar!

Ministar pravde Federacije Bosne i Hercegovine, Vedran Škobić, definitivno je odbio upisati u Registar izmjene donesene na Skupštini FK Željezničar koja je održana u decembru prošle godine.

Drugim riječima, kako SportSport ekskluzivno saznaje ministar Škobić koji je usput rečeno svojevremeno FS Kantona Sarajevo dao mišljenje o pravnom kontinuitetu i tako na čelu Saveza mimo volje većine klubova ostavio Hamdu Spahića, Fuada Čolpu i društvo, donio je odluku prema kojoj Statut usvojen na pomenutoj Skupštini nije validan.

Iz izvora bliskih FK Željezničar saznajemo da je upravo Ministar Škobić bio taj koji je savjetovao ljude iz Željezničara šta trebaju uraditi i doraditi kako bi se Statut priznao, ali na kraju je dao odbijenicu.

Neslužbeno, Škobić je odbio priznati Skupštinu zbog nedostatka određenih zapisnika, iako je on prema riječima našeg izvora tokom cijelog procesa savjetovao šta da se uradi i da se ne saziva nova Skupština dok on sam ne odobri novu verziju Statuta.

Tako je Statut koji je više puta vraćan na doradu sada dobio zvaničnu odbijenicu od nadležnog ministarstva.

Ranije je zbog neizvjesnosti projekta ostavku na mjesto trenera Željezničara dao i Savo Milošević.

Upozoravali su posljednjih nekoliko dana ljudi iz FK Željezničar da postoji opasnost da projekat strateškog partnerstva propadne.

Kako stvari stoje, upravo to se i dogodilo, a kako će na sve reagovati strateški investitor Sanin Mirvić i FK Željezničar saznat ćemo u narednim danima.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sri maj 20, 2026 1:53 pm

Ono što smo uspjeli saznati, kako iz izvora iz kluba, tako i ministarstva, jeste da se primjedbe ministarstva odnose na navodno prevelike ovlasti koje bi dobio strateški partner i to bez vremenskog ograničenja, ali i bez jasnih obaveza prema klubu.

Navodno su toga svjesni i u klupskim strukturama, ali nam pojedinci kažu da se strateški partner na konkretna ulaganja obavezao drugim dokumentom, odnosno ugovorom sa FK Željezničar kojim garantira godišnji budžet od oko deset miliona maraka.

No, Ministarstvo s tim papirom nema veze niti je ono predmet njegovog interesovanja, zbog toga nema niti upisa.

Posljedice cijele trakavice i neizvjesnosti koja vlada već mjesecima najviše trpi klub, jer je trener Savo Milošević već otišao, a svoj mandat na raspolaganje stavio je i direktor kluba Haris Slato najavom da bi moglo doći i do "propasti strateškog partnerstva".
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

dzulijano_pike
Kontakt:
Status: Online

sri maj 20, 2026 2:05 pm

Mi ni zapisnik ne znamo voditi, a hocemo da uradimo Statut. I onda kazu mrzi nas ministar, HDZ nam podapinje, a ustvari do nas. Ne znamo.
Nek izglasaju valjan Statut u petak
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:10 pm

Nije nikad ni bilo do ministarstva niti do Hrvata, niti do HDZ. Nego je bilo onako kako sam i prvi put napiso, nemoguce je da uvijek nas neko drugi jebe a mi nikad nismo krivi. Mi smo zasrali, niko nije drugi zasro, niti nas neko drugi koci.
Željezničar ante portas !

kb80
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:15 pm

AsharaK je napisao/la:
Nije nikad ni bilo do ministarstva niti do Hrvata, niti do HDZ. Nego je bilo onako kako sam i prvi put napiso, nemoguce je da uvijek nas neko drugi jebe a mi nikad nismo krivi. Mi smo zasrali, niko nije drugi zasro, niti nas neko drugi koci.
Dobro, ako je tako, a kako stvari stoje da jeste i bio si U PRAVU, u petak 22. ima da izglasaju kako treba i da se preuredi Statut kako treba i da se preda i da bude završeno sredinom juna. Ako to ne urade "našim" j...t sve redom ... Koga više zajebavaju zbog svojih malih ličnih interesa...

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:17 pm

Ja bi postavio pitanje zasto bi nekog Ministra bolio k.urac koliko ce na godisnjem nivou neko ulagati u nas klub, ako mi radimo sve po ZAKONU sta Ministarstvo ima s tim hoce li investitor uloziti milion ili 10, ovo mi je nelogicno.

Ako smo mi kao klub preuzeli rizik da se sutra ugasimo, je li nas onda moza ovaj ministar STITI zato sto ne zeli da odobri Statut.

Puno je stvari nelogicno i pitam se da li ce se iko iz Kluba oglasiti po ovom pitanju
Alea iacta est!

Gyasi13
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:21 pm

Jel to to, završena priča, da konačno znamo na čemu smo???

milanribar
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:24 pm

kb80 je napisao/la:
sri maj 20, 2026 2:15 pm
AsharaK je napisao/la:
Dobro, ako je tako, a kako stvari stoje da jeste i bio si U PRAVU, u petak 22. ima da izglasaju kako treba i da se preuredi Statut kako treba i da se preda i da bude završeno sredinom juna. Ako to ne urade "našim" j...t sve redom ... Koga više zajebavaju zbog svojih malih ličnih interesa...
Ne mogu naši usvojit nešto što investitoru ne odgovara, jer onda on neće pristati. Džaba ti što ministarstvo odobri onda statut.

SamoIstina
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:27 pm

Ministar Škobić odbio izmjenu statuta FK Željezničar, angažman Mirvića u klubu pod upitnikom

Ministar pravde Federacije Bosne i Hercegovine Vedran Škobić je odbio upisati u Registar izmjene statuta FK Željezničar donesene na Skupštini kluba s Grbavice koja je održana u decembru prošle godine, potvrđeno je za Klix.ba.

Željezničar je, kako saznaje Klix.ba, još u januaru Federalnom ministarstvu pravde predao kompletnu dokumentaciju za izmjene statuta, prema kojem bi se u konačnici uspostavilo strateško partnerstvo s investitorom Saninom Mirvićem.

Dokument je u nekoliko navrata vraćan na doradu, a klub je svaku traženu korekciju izvršio u skladu s dostavljenim uputama.

Nakon posljednjih zatraženih dorada, u klubu su očekivali konačno zeleno svjetlo, no na kraju je ministar Škobić poslao na Grbavicu negativno i vrlo dobro obrazloženo rješenje Federalnog ministarstva pravde, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznajemo, odbijenica je stigla zbog određenih odredbi statuta koji nisu u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama FBiH.

Ova odluka definitivno stavlja upitnik nad budućnosti Željezničara jer je malo vjerovatno da će Mirvić pristati na investiranje u klub bez adekvatne zaštite svoje investicije kroz statut.

Podsjetimo, upravo je zbog neizvjesnosti oko upisa statuta Željezničara u Registar trener Savo Milošević podnio ostavku jer je smatrao da je dalja saradnja izgubila smisao zbog nemogućnosti planiranja projekta od juna, a svoj mandat na raspolaganje je dao i direktor kluba Haris Slato.

south side
Kontakt:

sri maj 20, 2026 2:32 pm

Gyasi13 je napisao/la:
sri maj 20, 2026 2:21 pm
Jel to to, završena priča, da konačno znamo na čemu smo???
Vjerovatno je to to. Ne treba ljudima laznu nadu davati. Obavezno imena i prezimena skupstinara koji su opstruirali na sve nacine da statut ne prođje

Trenutno korisnika/ca: dzulijano_pike, Google [Bot] i 94 gosta.

Prijava  •  Registracija