nekonvencionalan
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 03, 2026 8:37 am

Karte su prvi veliki poraz Mirvića, a pišaće se po nama s istim stilom i u istom omjeru kao brat mu Homer po pitarima. Daj Bože da mu je ovo zadnje proklizavanje.

Valter
Kontakt:

pet apr 03, 2026 8:45 am

Dušmani Želje aktivirani na oba foruma
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

SWRA_1921
Kontakt:

pet apr 03, 2026 8:46 am

Dzezvar je napisao/la:
pet apr 03, 2026 5:39 am

A zasto to nije uradjeno to valjda znaju oni koji su bili obavezni da statut urade kako treba....
Pa zar nije logicno da je to bio posao Nijaza, prije nego sto se ista zapocelo sa investitorom. Znaci i tu je amaterski odradio posao

SamoNapad
Kontakt:

pet apr 03, 2026 10:13 am

Unazad par godina sam bio ubijeđen da nam je Vico i pitari najveci protivnik kad ono mi sami sebi najveci dusman.
Sloga i jedinstvo dva pojma nama godinama nepoznati. Lakse cemo Borca zajedno sa sudijama pobijediti nego se izboriti sa domacim ljudima kako god se oni zvali.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 11:29 am

SWRA_1921 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

A zasto to nije uradjeno to valjda znaju oni koji su bili obavezni da statut urade kako treba....
Pa zar nije logicno da je to bio posao Nijaza, prije nego sto se ista zapocelo sa investitorom. Znaci i tu je amaterski odradio posao
Nije....predjednik upravnog odbora nema.nista sa statutom...on ga samo mora postovati....kao i svi ostali u klubu...
Oni koji su sve dogovarali i koji radili na prvom statutu su bili duzni da usklade novi statut.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 11:32 am

Gagi tm 87 je napisao/la:
pet apr 03, 2026 7:26 am
Dzezvar je napisao/la:
cikoradovic je napisao/la:
čet apr 02, 2026 6:57 pm

Imamo.
Sve dok se statut ne usvoji ona je nelegalna...
Isto kao sto je bila i nelegalna ona sa Nijazom na celu....
Predsjednik skupstine isto tako donosi nelegalne odluke...
Znaci bez statuta nista.....
Kako smo potpisivali igrače,trenere ako je uprava bila nelegalna?
To je vec administrativni posao koji moze funkcionisati bez problema...

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 11:34 am

Nisu dusmani (mada sigurno ima i takvih) nego ljudi samo razmisljaju svojom glavom....
Koliko god vama to neodgovaralo...

santakuruz
Kontakt:

pet apr 03, 2026 12:03 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
čet apr 02, 2026 4:22 pm
santakuruz je napisao/la:
čet apr 02, 2026 2:11 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
Kako od nas samih, ukrade ti ujo titulu penalom nepostojecim? Da nije bilo nepostojeceg penala mi bi bili prvaci, a ovo latentno karanje traje i duze od toga.

Al znam ja nas Bošnjake, dabogda nas nestalo kad smo snishodljiva govna, zato nas i karaju svakih 40-50 godina.
Da smo mi pobijedili sta bi znacio taj penal? Al nebitno...idemo pravcem pitara koji su od saveza napravili alibi svom katastrofalnom vodjenju kluba. Pa oni su zadnjih sezona bili toliko neorganizovani i losi da ne bi bili prvaci da im je Mirvic licno sudio svaku utakmicu. A i mi polahko kreiramo taj narativ. Kad si slab, normalno da ce te kar.ati ko stigne, to je vazda bilo. Hajmo se mi posloziti na najbolji moguci nacin, rijesiti se svojih unutrasnjih naprijatelja pa cemo onda vidjeti ko ce te rusiti iz vana.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk
"Da smo mi pobijedili sta bi znacio taj penal?"
Cujes li ti sebe? Da je Zrinjski regularno pobijedio ne bih A rekao jer bi mi bili 100% krivi.
Sta, mi nismo pobijedili i zbog toga oni mogu dobijati nepostojeće penale u 93oj minuti jel to hoces da kazes? Kad smo mi dobili takav penal?
Lakrdija je lakrdija bez obzira pobijedili mi ili ne. Oduzeta nam je titula.

Pa sarajevo je imalo katastrofa sudjenje pod Zekicem i imali su pravo da se žale i žalili su se.
Isto kao sto i mi imamo pravo da se žalimo za ovu sezonu, gdje nam je direktno skinuto bar 9 bodova. ALI ALI ALI ALI ZABIJ 5 SUDIJA TI NISTA NE MOZE..... Glupa ti je logika. Zna se zbog čega imamo ovakvo sudjenje, a to je zadnje kolo prosle sez i izbijanje titule Borcu.
Mi imamo ovakvo suđenje jer smo postali nebitan faktor u našem fudbalu a ne zato što nekom smetamo. A nebitan faktor smo postali jer smo već godinama nesposobni i ne možemo zaštiti svoje interese (ako uopšte znamo šta su nam interesi bili ovih godina). Ali sve dok se zavaravamo da nas sudije kolju jer smo nekon trn u oku a ne zato što smo nebitni zbog naše nesposobnosti, nećemo napredovati. Kad shvatimo da je problem naša nesposobnost i kad krenemo čistiti našu avliju, imamo šansu za oporavak.

exbabilon
Kontakt:

pet apr 03, 2026 12:35 pm

Ako neko ima prodati 2 zapada neka mi se javi, hvala.

ublehas
Kontakt:

pet apr 03, 2026 12:55 pm

Dzezvar je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:

Nije....predjednik upravnog odbora nema.nista sa statutom...on ga samo mora postovati....kao i svi ostali u klubu...
Oni koji su sve dogovarali i koji radili na prvom statutu su bili duzni da usklade novi statut.
Eto Nijaz nije bio nikako uključen u tu priču....vjerovatno nije ni znao da će biti izabran za predsjednika UO... :?

ublehas
Kontakt:

pet apr 03, 2026 12:59 pm

nekonvencionalan je napisao/la:
Karte su prvi veliki poraz Mirvića, a pišaće se po nama s istim stilom i u istom omjeru kao brat mu Homer po pitarima. Daj Bože da mu je ovo zadnje proklizavanje.
Ako me sjećanje ne vara, ti si pričao da se trebamo ujediniti sa Pitarima i ostalim proiv Vice i saveza, ali isto tako ne trebamo napraviti sporazum za karte i trebamo tjerati inat?

Samo me zanima kako to misliš da se izvede?

nekonvencionalan
Kontakt:

pet apr 03, 2026 2:11 pm

ublehas je napisao/la:
Ako me sjećanje ne vara, ti si pričao da se trebamo ujediniti sa Pitarima i ostalim proiv Vice i saveza, ali isto tako ne trebamo napraviti sporazum za karte i trebamo tjerati inat?

Ne vara te, pričao sam i pričam, i pričaću sve dok se ne desi konačni Obračun kod O.K. Corrala. Očito i mi, i pitari, i navijačke skupine smatraju da nije vrijeme za to. Dolazimo na pitanje karata. Daš im 5% i vozdra, jer 5% ovog kapaciteta oni bi vjerovatno opet odbili i opet bismo imali krcat stadion naših navijača, a ovako gubimo nekoliko hiljada naših navijača, desetine hiljada konvertibilnih maraka i sl, samo zato što se pičke iz kluba osjećaju dužnim da prvi prave ustupke i da se prvi posipaju pepelom za nešto što su pitari prvi započeli. Očito nemamo ni gram dostojanstva. Trebali smo tjerati inat sve dok pitari ne popuste, a koševski derbi je bio dobra prilika za sastanak i pregovore.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 2:36 pm

ublehas je napisao/la:
pet apr 03, 2026 12:55 pm
Dzezvar je napisao/la:
SWRA_1921 je napisao/la:

Eto Nijaz nije bio nikako uključen u tu priču....vjerovatno nije ni znao da će biti izabran za predsjednika UO... :?
U fazi dogovora nije....to to moze svaki od ucesnika istih potvrditi...

milanribar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 2:49 pm

Zar nije bio jedan od uslova Sanina da Nijaz bude u klubu...

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 3:05 pm

milanribar je napisao/la:
Jeste ,da bude predsjednik Upravnog odbora....
Sve razgovore,dogovore,pregovore iskljucivo sa Saninom su radili prije svega Odobasic kao pokretac svega i radna grupa zaduzena ispred kluba...
Nijaz se nije nigdje pojavljivao do imenovanja....

ublehas
Kontakt:

pet apr 03, 2026 3:15 pm

pet apr 03, 2026 2:11 pm
ublehas je napisao/la:

Ne vara te, pričao sam i pričam, i pričaću sve dok se ne desi konačni Obračun kod O.K. Corrala. Očito i mi, i pitari, i navijačke skupine smatraju da nije vrijeme za to. Dolazimo na pitanje karata. Daš im 5% i vozdra, jer 5% ovog kapaciteta oni bi vjerovatno opet odbili i opet bismo imali krcat stadion naših navijača, a ovako gubimo nekoliko hiljada naših navijača, desetine hiljada konvertibilnih maraka i sl, samo zato što se pičke iz kluba osjećaju dužnim da prvi prave ustupke i da se prvi posipaju pepelom za nešto što su pitari prvi započeli. Očito nemamo ni gram dostojanstva. Trebali smo tjerati inat sve dok pitari ne popuste, a koševski derbi je bio dobra prilika za sastanak i pregovore.
Znači hoćeš da saradjuješ sa pitarima kada ti misliš da je to ok, a kada ti misliš da nije, nećeš. I ti fakat kontaš da to pali. Da to u životu ide tako.
Zovnemo pitare i kažemo im, hajmo zajedno protiv saveza, ali vam mi ne damo više od 5% ulaznica uz nadu da ćete i to odbiti i da nećete doći?

Uz to kažemo da bi navijači koji su na Grbavici imali komoditet, boli nas k... kako će proći ovi što idu na gostovanja, pa i na to Koševo. :palacgore:

milanribar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 3:27 pm

Dzezvar je napisao/la:
Sve razgovore,dogovore,pregovore iskljucivo sa Saninom su radili prije svega Odobasic kao pokretac svega i radna grupa zaduzena ispred kluba...
Malo mi nije realno da je planiran za predsjednika UO a da nije imao informacija ni o čemu nit je bio u toku šta se dešava, a dogovarao je trenera Stojanovića još prije dolaska Sanina.

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 3:45 pm

pet apr 03, 2026 3:27 pm
Dzezvar je napisao/la:
Malo mi nije realno da je planiran za predsjednika UO a da nije imao informacija ni o čemu nit je bio u toku šta se dešava, a dogovarao je trenera Stojanovića još prije dolaska Sanina.
Trenera je dogovorio u dogovoru sa Saninom.....Njih dvojica se znaju 5 godina i komunicurali su mesjusobno..
Sanin je znao kakvii su bili Nijazovi planovi oko kluba i u kojem pravcu treba da ide klub...To je njohov mesjusobni dogovor bio....Ni jedan igrac nije doveden bez da Sanin nije dao odobrenje i bez da nije pregledao ponudjene ugovore..
Statut je dogovor iskljucivo izmedju Investitora i kluba odnosno ljudi koji su tada bili u klubu su bili u obavezi da te stvari uglave u statut.....

salle86
Kontakt:

pet apr 03, 2026 5:02 pm

Meni je samo nejasno kako tako lahko puče tikva "ni zbog čega" između dugogodišnjih prijatelja.
Da nije moglo ono "haj usro si ovo,, nemoj više inače..."

🤣🤣🤣
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

pet apr 03, 2026 5:48 pm

salle86 je napisao/la:
pet apr 03, 2026 5:02 pm
Meni je samo nejasno kako tako lahko puče tikva "ni zbog čega" između dugogodišnjih prijatelja.
Da nije moglo ono "haj usro si ovo,, nemoj više inače..."

🤣🤣🤣
Ne znamo to...samo nagadjate....jos uvijek nije objasnjen razlog smjene......cak nijedan clan bivseg upravnog odbora nije dobio pisanu odluku u otkazu...sto su bili duzni po zakonu dostaviti
Moze i ona da se ovaj drugi malo zaigrao pa poceo Trumpa glumiti...sta mislis...
Nejse....vrijeme najnolje pokaze gdje je i sta je ko....

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 99 gostiju.

Prijava  •  Registracija