Idu majice nijaz magija, dijelit na poluvremenu
akta.baublehas je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 12:26 amJel znamo ovo kao fakt, ili samo onako pljujemo?plavi kanarinac je napisao/la: ↑pon mar 16, 2026 11:41 pmHahatu smo radi ljubavi... Samo jaši svi smo naši!
Zamisli ti divljaklukana osnovu čega te cifre nikome jasno nije.
Ako se dobro sjećam, receno je da ce Cajo (bivsih direktor ostati kao zaposlenik fan shopa). Imaju cini mi se dvije djevojke koje rade u shopu i novi direktor. To je najmanje 4 osobe, ako se sta nije promijenilo. Osim toga, znamo li pouzdano koliko ko ima platu, ili samo pretpostavljamo. Znamo li da li su u ovo uključeni neki bonusi i eventualno neki dodaci na platu?
Sasvim je nebitno da li su 3 ili 4 ili 100 zaposlenika, ako je prosjecni bruto iznos 5190 KM. Onda su i pretpostavljene neto plate u tom iznosu, a zaokruzio sam ih ma nize iznose.ublehas je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 12:26 amJel znamo ovo kao fakt, ili samo onako pljujemo?plavi kanarinac je napisao/la: ↑pon mar 16, 2026 11:41 pmHahatu smo radi ljubavi... Samo jaši svi smo naši!
Ako se dobro sjećam, receno je da ce Cajo (bivsih direktor ostati kao zaposlenik fan shopa). Imaju cini mi se dvije djevojke koje rade u shopu i novi direktor. To je najmanje 4 osobe, ako se sta nije promijenilo. Osim toga, znamo li pouzdano koliko ko ima platu, ili samo pretpostavljamo. Znamo li da li su u ovo uključeni neki bonusi i eventualno neki dodaci na platu?
Ako je bruto 5100, neto može biti oko 3000, možda malo više. Što je okej za direktora shopa koji radi vrhunski nakon reotvaranja.avlami97 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 9:18 amSasvim je nebitno da li su 3 ili 4 ili 100 zaposlenika, ako je prosjecni bruto iznos 5190 KM. Onda su i pretpostavljene neto plate u tom iznosu, a zaokruzio sam ih ma nize iznose.ublehas je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 12:26 amJel znamo ovo kao fakt, ili samo onako pljujemo?plavi kanarinac je napisao/la: ↑pon mar 16, 2026 11:41 pm
Hahatu smo radi ljubavi... Samo jaši svi smo naši!

Apsolutno se slažem i vjerujem da vidi, čuje. Ono što mi odgovara kod ovoga čovjeka je to što (jbg tako sam čuo i nadam se da je to istina) je bio na tekmama kao što smo i mi sada, obični čovjek, navijač kluba. Pa jbmu kao kada bi neko od nas sada otišao negdje i napravio novac i ako bi imali priliku da uložimo da naš klub procvjeta i da ide u pravom smijeru, pa kako da to ne bi uradili. Puna podrška Saninu

Egzaktni znas li koliko je osoba zvanicno na tom platnom spisku, jer spominjes termin "AKO" a lupas kao da je FKTavlami97 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 9:35 amProsjecna bruto plata 5190 KM
Prosjecna neto plata 3414 KM
Ako radnice imaju 1500 KM, direktor onda ima preko 7200 KM.
Elementarna matematika.
Ili:
Ako je ukupno 3 zaposlena, onda je neto iznos ukupno za to troje 10242 KM.
Od tih 10242 KM neto, skontajte koliko radnice dobiju neto, a ostalo ide na neto platu direktora.
Matematika je egzaktna nauka.
Ne treba mi taj parametar. Dovoljno je da je PROSJECNA bruto plata 5190 KM.SWRA_1921 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 9:54 amEgzaktni znas li koliko je osoba zvanicno na tom platnom spisku, jer spominjes termin "AKO" a lupas kao da je FKTavlami97 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 9:35 amProsjecna bruto plata 5190 KM
Elementarna matematika.
Ili:
Od tih 10242 KM neto, skontajte koliko radnice dobiju neto, a ostalo ide na neto platu direktora.
avlami97 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 10:07 amNe treba mi taj parametar. Dovoljno je da je PROSJECNA bruto plata 5190 KM.SWRA_1921 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 9:54 amEgzaktni znas li koliko je osoba zvanicno na tom platnom spisku, jer spominjes termin "AKO" a lupas kao da je FKTavlami97 je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 9:35 amProsjecna bruto plata 5190 KM
Elementarna matematika.
Ili:
Tri, pet ili 100 zaposlenih je sasvim nebitno, kada se zna prosjecni bruto iznos po zaposleniku.

Ne znam šta je smiješno, ako je tačno da piše PROSJEČNA PLATA, onda je nebitno koliko je ljudi na platnom spisku.Mulalic Edis je napisao/la: ↑uto mar 17, 2026 10:24 am![]()
Odakle podatak da je to prosjecna plata, to moze biti samo za direktora a mozda ostali se i ne vode tu... nema mi logike nikako da je to istina
Kakva bolan crna montaza, samo podrska covjeku, nek zna da su navijaci uz njega, mada vidi i sam po komentarima.