svabo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub feb 21, 2026 6:36 pm

cikoradovic je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:22 pm
svabo je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:19 pm
Jesam mu ja dodijelio te pomoćnike?
Slažem se. Uvijek sam dijelio mišljenje da treba yebat trenera koji nema svoje ljude koji ga stalno prate.
Pa nek se ubije ako nakon toliko duge trenerske karijere nema svoj tim saradnika.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

pestabudimpesta
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:37 pm

Bit ce zanimljivo ako Slavisu, Hajrudin naslijedi
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

svabo
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:38 pm

cipiripi je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:30 pm
Rudar-Radnik 0:0
E moj Zeljo
Dokle je došlo da mi pratimo kako su igrali Rudar i Radnik, a ne Zrinjski, Borac i Sarajevo.
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

Meha87
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:43 pm

Sto ne igra Huskovic? je li toliko los

HajrA
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:44 pm

Ono kad sa Adzemom dobismo prosle godine totalno bezveze i na srecu.
Ovo danas sa strucnjakom na klupi jedan novi Željo, pa Velež imao posjed na svom terenu samo 65%, imali smo i odlican sut u okvir gola sa 30m, primili samo jedan i to iz penala, tacno se vidi napredak u svakom pogledu, a velika Hvala i forumskom puku koji nas spasi blamaze i urgirase da se prodamo i sad :zid:
Nijaze magijo :titula:
TM87

SupremeGucci
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:45 pm

Meha87 je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:43 pm
Sto ne igra Huskovic? je li toliko los
Ne vidi od frizure teren

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:49 pm

Ovdje više stvari ne štima u isto vrijeme. Na igračima se vidi da ih boli briga jednih za druge, da su klasični plaćenici. Nije im stalo do kluba. Ako ja, koji radim za minimalac, mogu dati sve od sebe na poslu, šta njega, koji ima platu od 10k, sprječava da isto radi? Svi imaju pritisak, to je sastavni dio života i to nije opravdanje za igre u posljednjih pola godine.
Slaviša mi izgleda kao da ne zna šta ga je snašlo; on nije namjestio glavu za Želju. Nemoguće je da si 2 mjeseca trener i da nisi uspio makar neki potpis ostaviti u igri. Mi ne znamo koja je naša taktika, nit igramo na duge lopte, ne igramo na kontre... Stojimo u nekom međuprostoru odbrane i napada i to ne liči ninašta. Realno ne zabijamo golove jer loptu u cekeru ne možemo prenijeti preko centra. Nevjerovatno mi je da neke stvari mi laici vidimo a (ne)stručni štab ne vidi.
Igrači kao što su Erik, Šabić, Vini i slični cirkusanti ne smiju dobijati minute u našem dresu jer to izgleda neozbiljno. Ja gledam raspored nas i naših rivala za opstanak i, bogami, bit će gusto ako se ne probude.
Puno stvari se mora ispraviti za malo vremena. Ne pamtim kad smo losije igrali

Ludvig Leple
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:51 pm

sub feb 21, 2026 6:01 pm
Ludvig Leple je napisao/la:
sub feb 21, 2026 5:53 pm
Hajde još jednom razmisli i reci ljudima šta se dešava i zbog čega Erick recimo igra, a svi vidimo da ne može (on je samo primjer). Insajder si i znam da znaš, a sad licemjerno tjeraš trenera.
Kunem se Bogom da nemam pojma zašto igra. Ne bih se kleo džaba. Reci nam zašto igra? Može i u pp.
Pa Badže su dovodile igrače i ugrađivali u ugovore obavezne minute, pa eto za Ericka je recimo ta klauzula. Dalje nema potrebe da pišemo.

Dalje, ako pažljivo poslušaš izjave Slaviše možeš vrlo lako doći do saznanja da su mu nametnuli ove igrače i da je čovjek možda samo Galcheva tražio, ali i to je samo možda.

Ponavljam i molim vas da uzmete u obzir da su tri pomoćnika osnovni problem, da probate hladne glave probati shvatiti zbog čega je doveden Kosorić i ko ga je doveo. Taj čovjek da ima barem imalo obraza ne bi dolazio više u klub nakon njegovih i Krpićevih alkoholičarskih seansi na evropskim gostovanjima.

Isto tako smo se okomili na igrače, a niko ne spominje pristrasno suđenje, gdje čist crveni ne daje za faul nad Galchevom, da svira nepostojeći drugi penal i još mnogo toga.

Polako...

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:54 pm

I da, zakinuti smo hladno za 10/12 bodova do sad sudijskim greskama!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub feb 21, 2026 6:58 pm

Hoce li nasi traziti promjenu termina u srijedu ili ce dopustiti da se tako vazna utakmica kupa igra pred 1000 navijaca.
Kome mi dajemo pare za clanske i godisnje ako nas popisaju sa terminom od 16 sati, je li vas briga za navijace koji bi pored svega ipak dosli na utakmicu
Alea iacta est!

nookey
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:01 pm

A sto su se digli botovi, odlika licemjera i jadova, pokusavate zakucati zadnji ekser dok je nas Klub na konopcima, al necete uspjeti, budite u to uvjereni!!!
Dovest cemo jos 20 vrhunskih igraca, al necete. Vasi se idoli nikad vise nece vratiti! Da vas ne prozivam redom znate koji ste!
Sportski pozdrav!

Valter
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:06 pm

svabo je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:38 pm
cipiripi je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:30 pm
Rudar-Radnik 0:0
E moj Zeljo
Dokle je došlo da mi pratimo kako su igrali Rudar i Radnik, a ne Zrinjski, Borac i Sarajevo.
Evo ja pratim Sarajevo i ono što je najgore moram navijati za njih protiv Posušja :zid:
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

igla
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:10 pm

Slaviša je podcijenio ligu, kad je tek došao pričao je da ima bolju ekipu nego što je mislio, ali da su uslovi kluba očajni.
Nakon Posušja je pričao po mahali da gore nikad nije trenirao.

Ovo me navodi na zaključak da on pojma nema gdje je došao i s čim raspolaže, protiv koga.

Ako već imamo pare - daj mlađeg, potentnijeg, ovo sumnjam išta da može na bolje. Nismo toliki očaj da ne opalimo po golu 3 tekme doslovno.

cikoradovic
Kontakt:

Ludvig Leple je napisao/la:
sub feb 21, 2026 6:51 pm
Pa Badže su dovodile igrače i ugrađivali u ugovore obavezne minute, pa eto za Ericka je recimo ta klauzula. Dalje nema potrebe da pišemo.

Dalje, ako pažljivo poslušaš izjave Slaviše možeš vrlo lako doći do saznanja da su mu nametnuli ove igrače i da je čovjek možda samo Galcheva tražio, ali i to je samo možda.

Ponavljam i molim vas da uzmete u obzir da su tri pomoćnika osnovni problem, da probate hladne glave probati shvatiti zbog čega je doveden Kosorić i ko ga je doveo. Taj čovjek da ima barem imalo obraza ne bi dolazio više u klub nakon njegovih i Krpićevih alkoholičarskih seansi na evropskim gostovanjima.

Isto tako smo se okomili na igrače, a niko ne spominje pristrasno suđenje, gdje čist crveni ne daje za faul nad Galchevom, da svira nepostojeći drugi penal i još mnogo toga.

Polako...
Hajmo redom. To stvarno nisam znao. Znam da je nešto slično imao Muftić u 23/24 i da je MORAO sve da brani ali to sad nije ni bitno. To je onda problem do ljudi u klubu. Zašto se nije riješilo? To je pravo pitanje. Lakše ga je isplatiti pola godine nego da imaš problem sa takvim nečim.

Ne znam koga je tražio jer kažem ti i maloprije sam napisao šta znam. Pisano je ovdje više puta da trener i predsjednik dovode igrače. Kako i kojim principom to ti niko ne može reći jer sumnjam da iko zna. Jedino što znam i što mogu reći da je Huskovića preporučio Samir Muratović. I to je sve.

I to je do trenera. Bar ja tako smatram. Jedan čovjek koji poznaju klub, ligu je dovoljan. Sve ostalo je nepotrebno. Za Gušu se godinama već piše da ga treba skloniti. I ovo što je Muftić u strahovitom padu forme je do njega. Kako ga je Hasagić podigao na jedan zavidan nivo tako ga je ovaj srozao. Dovoljno je samo pogledat zagrijavanja i ništa više. Zašto nije tražio još pomoćnika? Trebao doći analitičar iz Slovenije pa na kraju dođe lik što prati Cviku i što je radio u Stupčanici. Ok je lik ali kako se tako desilo? Ja da sam trener (jesam imam A licencu) i da dođem na pregovore ne bih pričao bez svojih ljudi. Ne želite moj stručni štab onda ne želite ni mene. Vozdra. Možda mu je i obećan novi stručni štab na ljeto a ovo da trenutno pregura. Ne znam ali kažem ja smatram da je do njega. Ako se ne možeš izboriti za svoja prava onda se povuci. Isto tako i za igrače koji su došli a nisu mu po volji i ako mu nisu po volji.

Činjenica je da nam nisu dosuđena dva penala u ova tri kola i da nam je danas kriminalno dosuđen penal, neopravdano dat karton Deniju, sve je to ok i treba da se priča o tome ali mi bi i bez toga danas izgubili. Ničim mi nismo zaslužili da dođemo do boda, a kamoli do sva tri. Isto tako i u Posušju nismo zaslužili bod u 80 i kojoj minuti iako je penal bio. Na krađe treba da reagujemo ali da je trener bilo šta pokazao u ove četiri utakmice da se makar nadamo da će biti bolje - NIJE!

Imam i ja par pitanja koja bih da mogu uputio treneru. Zašto Deni a zašto ne Dominik? Zašto spori Nastić a ne Osmanović, zašto onda nakon povrede Šukilović a ne Osmanović? Nemojte da pravimo žrtvu od njega. Uprava je pogriješila sa odabirom, a ni ovaj nije cvjećka da ga se brani. Ako nisi skontao da Holanđani i Rakić nisu igrači za Želje i da si morao dobiti dva šamara radi toga onda o čemu pričamo? Plus ne možeš pričati kako želiš da otpišeš neke igrače jer ti ne pašu a ti igrači ti opet igraju i u rosteru su.

ublehas
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:17 pm

sub feb 21, 2026 6:13 pm
Hare79 je napisao/la:
sub feb 21, 2026 5:26 pm
Samo mlad, moderan i ambiciozan trener dolazi u obzir. Ko kod se uhvati posla sad, ne bio mu u kozi.
Ko će doći u ovo rasulo ali eto onako iskreno? To može od ljeta tražiti. Sad ti treba hajcanje i bacanje na glavu do kraja sezone. Daleko od toga da prizivam Sablju ali trenutno samo njega možeš dovest i jedini bi on došao u ovo rasulo.
I Sablja je za ovog Guardiola

cikoradovic
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:18 pm

Zaboravio sam ove šikanirane Ibraheema, Kororu, Ćosića, Freemana, Dragovića, Garcije, ja ga yebem ako makar dvojica od ove šestorice ne bi pokazala da su bolji od igrača koji trenutno igraju prije njih.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:22 pm

Volio bih vidjeti nekog trenera iz Hrvatske, moderniji su, skolovaniji su, ovi iz Srbije su totalni amateri, sto valja vodi Zvezdu i Partizan.

Dovedite nekog ko ce dovest svoje pomicnike od trenera golmana, kondicionog analiticara ma sve.
Kao sto prethidnik rece kada vidim Gusu kako zagrijava Muftica smuci mi se, metode Ese Ibrahimovica iz 1997 godine.

Ovu sezonu nekako prezivjeti ovo kolo nam rezultati idu na ruku, slijedi nam pakle raspored i moramo se dozvat kako znamo i umijemo.

Ako otjeramo Stojanovica a zadrzimo pomocnike do kraja sezone onda nama ne gine Federalna
Alea iacta est!

505 VITEŠKA
Kontakt:
Status: Online

sub feb 21, 2026 7:22 pm

Osmanović ili Nastić

Teška dilema, ne zna se koji je veći parmak i panj

SIMA_SIMAU
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:24 pm

igla je napisao/la:
Slaviša je podcijenio ligu, kad je tek došao pričao je da ima bolju ekipu nego što je mislio, ali da su uslovi kluba očajni.
Nakon Posušja je pričao po mahali da gore nikad nije trenirao.

Ovo me navodi na zaključak da on pojma nema gdje je došao i s čim raspolaže, protiv koga.

Ako već imamo pare - daj mlađeg, potentnijeg, ovo sumnjam išta da može na bolje. Nismo toliki očaj da ne opalimo po golu 3 tekme doslovno.
Brate kakve pare mi imamo? Doveo si trenera i dao mu neke pomocnike koji nijedan ne zna dvije sastaviti. Pusti pricu investitor pa nama da daju milijardu mi opet ne bi znali...klub je postao luzerski i nema tu spasa.
Doveo si napadaca i nije dobio minute??? Zna li se sta je razlog??? Prokop danas na klupi i kad je usao pokazao je vise nego oni svi skupa.

Bicakcic :pivo: ok shvatam prva tekma ali neki potezi su bili za pocetnika.

Znam da ih vise necu ici gledati pa neka ih rodbina prati.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

svabo
Kontakt:

sub feb 21, 2026 7:26 pm

nookey je napisao/la:
sub feb 21, 2026 7:01 pm
A sto su se digli botovi, odlika licemjera i jadova, pokusavate zakucati zadnji ekser dok je nas Klub na konopcima, al necete uspjeti, budite u to uvjereni!!!
Dovest cemo jos 20 vrhunskih igraca, al necete. Vasi se idoli nikad vise nece vratiti! Da vas ne prozivam redom znate koji ste!
Sportski pozdrav!
Samo ću se referirati na boldirani dio, ovo oko nekakvih idola ne bih komentarisao. Kako misliš još 20 vrhunskih igrača, zar su vrhunski i ovi što su sad došli?

Ne treba mi više vremena od ovog da mogu reći da je Nastić k***c od ovce, Bičakčić unio nesigurnost u ionako nesigurnu odbranu a kad ima loptu u nogama kao da bombu nosi, Galčev čini mi se fin centaršut ali kikser u defanzivi, Pejić klasični nekadašnji zadnji vezni koji je borac ali ne zna igrati, Prokop jedini koji zna igrati ali nema s kim. Huskovića neću pretjerano komentarisati ali ako ne igra pored ovakvih panjeva sve mi je jasno. Hodžić bi mogao biti dobar ako je na tragu fizičke spreme iz zadnjeg mandata. Trener veze nema ni gdje je došao, ni šta radi, ni koga trenira.

Uglavnom legendo, ovdje treba vrhunski sposobnih ljudi u klubu koliko hoćeš, ne samo igrača.

Trenutno korisnika/ca: 505 VITEŠKA, Mirek11, samo_da_repliciram i 124 gosta.

Prijava  •  Registracija