V sarajevskem velikanu Željezničarju se obetajo tektonski premiki. Klub z Grbavice dobiva novega strateškega partnerja, ki bo poskrbel za finančno stabilnost, vajeti članske ekipe pa bo po naših informacijah prevzel nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović. Ljubljančan je ob prihodu takoj pogledal proti Sloveniji in si zaželel enega boljših posameznikov Prve lige Telemach, a ostal praznih rok.
Sarajevo bo očitno postalo prizorišče ene najbolj zanimivih nogometnih, pa tudi družinskih zgodb na Balkanu. Željezničar, kultni klub, ki je v zadnjih letih preživljal težke finančne in rezultatske čase, končno vidi luč na koncu predora. Klub dobiva novega strateškega partnerja, vlagatelja iz ZDA Sanina Mirvića.
Zgodba je še toliko bolj pikantna, ker je Sanin Mirvić brat Ismira Mirvića, predsednika in solastnika FK Sarajevo, največjega rivala Željezničarja. Večni sarajevski derbi bo tako dobil povsem novo dimenzijo – bratski spopad za prevlado v prestolnici Bosne in Hercegovine.
Stojanovićeva prva želja: Kamil Manseri
Z novim kapitalom pa prihaja tudi novo strokovno vodstvo. Kot poročajo bosanski mediji in kot smo izvedeli tudi v našem uredništvu, je samo vprašanje časa, kdaj bo za novega trenerja imenovan Slaviša Stojanović. Nekdanji slovenski selektor in trener, ki je Crveno zvezdo popeljal do naslova srbskega prvaka, je brez dela, odkar je sredi lanske sezone zapustil Koper, kjer ga je kasneje zamenjal Zoran Zeljković.
In prav na Bonifiko je bil usmerjen prvi Stojanovićev “napad” na okrepitve. Po naših informacijah si je 56-letni strokovnjak v svoji novi ekipi močno želel videti Kamila Manserija. Francoski ofenzivni vezist je v dresu Kopra zablestel v polnem sijaju in velja za enega najbolj nepredvidljivih nogometašev v slovenski ligi. Stojanović njegove kvalitete seveda odlično pozna, saj sta sodelovala v času, ko je Ljubljančan sedel na klopi kanarčkov.
Francoz raje podpisal na Obali
Kljub mamljivemu klicu iz Sarajeva in dejstvu, da bi ga treniral stari znanec, pa do prestopa ne bo prišlo. Manseri se je namreč odločil za zvestobo Kopru. Francoz je pred kratkim podaljšal sodelovanje s primorskim prvoligašem, kar je jasen znak, da se na Obali dobro počuti in verjame v projekt, ki ga trenutno vodijo na Bonifiki. Slaviša Stojanović bo moral tako svoje prve okrepitve za “novi Željezničar” poiskati drugje, medtem ko bo Manseri spomladi še naprej parali živce branilcem v Prvi ligi Telemach. (dk)
Steta za ovog Manserija jer je najbolji igrac njihov ali mi jos nismo taj nivo da uzmemo takvog igraca.cikoradovic je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 2:26 pmV sarajevskem velikanu Željezničarju se obetajo tektonski premiki. Klub z Grbavice dobiva novega strateškega partnerja, ki bo poskrbel za finančno stabilnost, vajeti članske ekipe pa bo po naših informacijah prevzel nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović. Ljubljančan je ob prihodu takoj pogledal proti Sloveniji in si zaželel enega boljših posameznikov Prve lige Telemach, a ostal praznih rok.
Sarajevo bo očitno postalo prizorišče ene najbolj zanimivih nogometnih, pa tudi družinskih zgodb na Balkanu. Željezničar, kultni klub, ki je v zadnjih letih preživljal težke finančne in rezultatske čase, končno vidi luč na koncu predora. Klub dobiva novega strateškega partnerja, vlagatelja iz ZDA Sanina Mirvića.
Zgodba je še toliko bolj pikantna, ker je Sanin Mirvić brat Ismira Mirvića, predsednika in solastnika FK Sarajevo, največjega rivala Željezničarja. Večni sarajevski derbi bo tako dobil povsem novo dimenzijo – bratski spopad za prevlado v prestolnici Bosne in Hercegovine.
Stojanovićeva prva želja: Kamil Manseri
Z novim kapitalom pa prihaja tudi novo strokovno vodstvo. Kot poročajo bosanski mediji in kot smo izvedeli tudi v našem uredništvu, je samo vprašanje časa, kdaj bo za novega trenerja imenovan Slaviša Stojanović. Nekdanji slovenski selektor in trener, ki je Crveno zvezdo popeljal do naslova srbskega prvaka, je brez dela, odkar je sredi lanske sezone zapustil Koper, kjer ga je kasneje zamenjal Zoran Zeljković.
In prav na Bonifiko je bil usmerjen prvi Stojanovićev “napad” na okrepitve. Po naših informacijah si je 56-letni strokovnjak v svoji novi ekipi močno želel videti Kamila Manserija. Francoski ofenzivni vezist je v dresu Kopra zablestel v polnem sijaju in velja za enega najbolj nepredvidljivih nogometašev v slovenski ligi. Stojanović njegove kvalitete seveda odlično pozna, saj sta sodelovala v času, ko je Ljubljančan sedel na klopi kanarčkov.
Francoz raje podpisal na Obali
Kljub mamljivemu klicu iz Sarajeva in dejstvu, da bi ga treniral stari znanec, pa do prestopa ne bo prišlo. Manseri se je namreč odločil za zvestobo Kopru. Francoz je pred kratkim podaljšal sodelovanje s primorskim prvoligašem, kar je jasen znak, da se na Obali dobro počuti in verjame v projekt, ki ga trenutno vodijo na Bonifiki. Slaviša Stojanović bo moral tako svoje prve okrepitve za “novi Željezničar” poiskati drugje, medtem ko bo Manseri spomladi še naprej parali živce branilcem v Prvi ligi Telemach. (dk)
Jadan čovjek da mu na egzistenciju udare.Veteran1965 je napisao/la: ↑sub dec 27, 2025 8:45 pmOn radi u firmi kod manuelateatrale36 je napisao/la: ↑sub dec 27, 2025 8:36 pmNije mi jasno što ovaj Duvnjak ode? Hajde Misimović hoće da klepi pomoćni, a da te on nagovori da odeš i izadješ iz kluba,nije mi jasno. Čim te to jedan Misimović može ucijeniti?
Fino je danas cuti ovako pozitivne komentare za bilo kojeg covjeka.Glas Razuma je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 1:13 pmTo sto nisam pisao preko godinu dana ne znaci da me nije bilo. Uostalom posljednji komentar sam ostavio prije godinu i pol a ne prije 3 godine. Ne znam kakve paranoje spopadaju tebe, niti da sam ti se ikada obratio na los nacin pa da sam zasluzio da mi postavljas razne etikete. Kako god, u mutnoj rijeci pecas. Nijedan od njih mi nije posebno aktuelan, a poznajem obojicu. Dapace vise njih takvih profila. Ukoliko se referiramo na intervju gospodina Misimovica, iako je bio uzasan tajming, pitanja koja je digao tu jesu validna. Tajming medjutim diktira osjecaj da nije sve bilo dobronamjerno. Ukoliko je savjetovan tako, pogresno je savjetovan. Ukoliko je to uradio iz ocaja, dovoljno je iskusan da zna da takvi potezi prolaze samo u marginalnim procentima. Nepotrebno i isforsirano.Dzezvar je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 6:02 amNema te 3 godine i pojavis tek sada....jeli to vise nije senad aktuelan pa si se presaltao na Sanina....Glas Razuma je napisao/la: ↑sub dec 27, 2025 9:54 pm
Jako primitivno od tebe Dzezvar, da li sam te ikada uvrijedio ili moguce pokazao nepostovanje prema tebi. Dapace, da li sam ikome drugome to isto uradio? Najmanji je problem da ti odgovorim "carsijski" odakle sam i sam sa: "Tako pricaj onome ko te odgojio" medjutim necu.
Sto se tice Veterana, vi ste pobjegli nakon lazi pred mogucom tuzbom. Nastavite samo.
Gospodina Mirvica poznajem bas kao sto poznajem gospodina Diglisica. Obojica imaju, odnosno ima su iskrene namjere za Zeljeznicarem. To je nesto o cemu se ne treba brinuti. Sanina sam upoznao 2004. ili 2005. godine u jednom malom gradicu u americkoj drzavi Virginia. Ime gradica je Charlottesville, a gospodin Mirvic je zajedno sa Ankom Izetbegovic bio dio bosanskog tima. U pitanju je bio dvosedmicni seminar u okviru cetverogodišnjeg programa istraživanja i terenskih projekata. Razgovaralo se o tome kako zajednice nakon masovnog nasilja obnavljaju mir kroz humanistiku i “kulturnu obnovu”: vjerovanja o pravdi i zajednici, iscjeljenje, leadership, community-building, te kulturne proizvode poput teatra, legendi, umjetnosti i poezije. Ucesnici su dijelili licna iskustva, uporedjivali slucajeve iz razlicitih zemalja, razvijali zajedničke koncepte/metode i planirali nacionalne projekte za nastavak rada kod kuce. Evo jedna slika iz tog perioda.
U njegove namjere ne treba sumnjati, to je jedan dobar i uspjesan covjek. Malo je ako hocete samozatajan.
Priznajem da su mi informacije oko gospodina Kozarica bile polovicne.
Slatkorijeciv si a ri su nakgori.....
Nego kakav si sa onom bidalom Trumpom...
Ako pod slatkorijeciv smatras da ne ulazim u osobne razmirice i ne dozvoljavam sebi da se spustam na ulicarski nivo onda se mogu sloziti, ali takvi obicno nisu najgori. Najgori, po mom vlastitom iskustvu, su oni koji generalizuju sve. Zadrzi nivo i zbog toga sto sam stariji 3 godine, a prije svega jer nikada na stetu Zeljeznicara nista uradio nisam.
Radije bih da pricam o gospodinu Mirvicu. On se profilirao kao industrijski operativac i osnivac koji gradi skalabilnu, vertikalno integrisanu platformu u americkom protein sektoru, fokusiranu na kontrolu kapaciteta, standardizaciju kvaliteta i pouzdanost isporuke u premium (grass-fed/organic) segmentu. Njegovi potezi ukazuju na disciplinovanu strategiju stvaranja dugorocnog moata (konkurentska prednost) kroz akvizicije procesnih pogona i dugorocne maloprodajne programe, a ne kroz kratkorocni branding ili spekulativni rast. Uspjesan covjek, ali i dobar insan.
Pare i emocije tesko idu zajednoMirek11 je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 3:34 pmFino je danas cuti ovako pozitivne komentare za bilo kojeg covjeka.Glas Razuma je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 1:13 pmTo sto nisam pisao preko godinu dana ne znaci da me nije bilo. Uostalom posljednji komentar sam ostavio prije godinu i pol a ne prije 3 godine. Ne znam kakve paranoje spopadaju tebe, niti da sam ti se ikada obratio na los nacin pa da sam zasluzio da mi postavljas razne etikete. Kako god, u mutnoj rijeci pecas. Nijedan od njih mi nije posebno aktuelan, a poznajem obojicu. Dapace vise njih takvih profila. Ukoliko se referiramo na intervju gospodina Misimovica, iako je bio uzasan tajming, pitanja koja je digao tu jesu validna. Tajming medjutim diktira osjecaj da nije sve bilo dobronamjerno. Ukoliko je savjetovan tako, pogresno je savjetovan. Ukoliko je to uradio iz ocaja, dovoljno je iskusan da zna da takvi potezi prolaze samo u marginalnim procentima. Nepotrebno i isforsirano.
Ako pod slatkorijeciv smatras da ne ulazim u osobne razmirice i ne dozvoljavam sebi da se spustam na ulicarski nivo onda se mogu sloziti, ali takvi obicno nisu najgori. Najgori, po mom vlastitom iskustvu, su oni koji generalizuju sve. Zadrzi nivo i zbog toga sto sam stariji 3 godine, a prije svega jer nikada na stetu Zeljeznicara nista uradio nisam.
Radije bih da pricam o gospodinu Mirvicu. On se profilirao kao industrijski operativac i osnivac koji gradi skalabilnu, vertikalno integrisanu platformu u americkom protein sektoru, fokusiranu na kontrolu kapaciteta, standardizaciju kvaliteta i pouzdanost isporuke u premium (grass-fed/organic) segmentu. Njegovi potezi ukazuju na disciplinovanu strategiju stvaranja dugorocnog moata (konkurentska prednost) kroz akvizicije procesnih pogona i dugorocne maloprodajne programe, a ne kroz kratkorocni branding ili spekulativni rast. Uspjesan covjek, ali i dobar insan.
Ako ga vec poznajes, interesuje me tvoje misljenje da li je ovo njemu bila cisto poslovna odluka ili ima tu i emocija ?
Pisi cescegavran je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 5:41 pmPare i emocije tesko idu zajednoMirek11 je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 3:34 pmFino je danas cuti ovako pozitivne komentare za bilo kojeg covjeka.Glas Razuma je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 1:13 pm
To sto nisam pisao preko godinu dana ne znaci da me nije bilo. Uostalom posljednji komentar sam ostavio prije godinu i pol a ne prije 3 godine. Ne znam kakve paranoje spopadaju tebe, niti da sam ti se ikada obratio na los nacin pa da sam zasluzio da mi postavljas razne etikete. Kako god, u mutnoj rijeci pecas. Nijedan od njih mi nije posebno aktuelan, a poznajem obojicu. Dapace vise njih takvih profila. Ukoliko se referiramo na intervju gospodina Misimovica, iako je bio uzasan tajming, pitanja koja je digao tu jesu validna. Tajming medjutim diktira osjecaj da nije sve bilo dobronamjerno. Ukoliko je savjetovan tako, pogresno je savjetovan. Ukoliko je to uradio iz ocaja, dovoljno je iskusan da zna da takvi potezi prolaze samo u marginalnim procentima. Nepotrebno i isforsirano.
Ako ga vec poznajes, interesuje me tvoje misljenje da li je ovo njemu bila cisto poslovna odluka ili ima tu i emocija ?
Cime sam to zasluzio?
Pa kada god nesto napises to je tako smisleno ....
Drastična razlika u odnosu na slike od prije. Liči na gospodina, ako nije AI.cikoradovic je napisao/la: ↑ned dec 28, 2025 8:07 pmSanin se obratio. Mi smo Željini, Željo je naš!