Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 26, 2025 1:52 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:50 pm
Dzezvar je napisao/la:
pet dec 26, 2025 12:50 pm
Jos kada vidite kakva su kadrovska rjesenja za neke od funkcija sjebat cete se....
Pozitivno ili negativno hahahaha
A pozitivno meni malo nerealno a sto kazu treba probati popricati sa ljudima.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

pet dec 26, 2025 1:52 pm

SamoIstina je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:41 pm
ublehas je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:37 pm
milanribar je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:30 pm

Nema potrebe nikog napadat, Duvnjak je uradio dosta dobrih stvari za klub i prije i u zadnje vrijeme. Možemo se neslagat oko ovih stvari i to je ok.
Po meni nije trebao izlazit iz skupštine, mogao je glasat i obrazložit glas eventualno.
Poenta priče. Kod nas, čim ne misliš kao što neko smatra da trebaš misliti, odmah si neprijatelj. Zato smo i potrošili ovoliko ljudi, jer nam je svako neprijatelj.
Naravno, za koga se dokaže da je namjerno radio protiv Želje, je druga stvar.
Pa neka jednostavno glasa protiv ko god misli da treba, ima to pravo. Cemu bjezanija?
Slažem se, i fakat ne znam zašto neko izlazi iz Skupštine u ovom terenutku, ali dajte da prestanemo praviti stalno nove neprijatelje. Znam gomilu ljudi što ne iduna tekme zbog ovog ili zbog onog. Što nisu išli na tekme kada je bio Amar, kada je bio Miske, kada nije bio Amar, kada nije bio Miske...djelimo se po torovima. Pljujemo jedni druge...ova 2-3 dana je bilo baš degutantno čitati ovaj forum.
Ako što reče Čiko iznad, hajde da vjerujemo ljudima koji su tu i da se nadamo da će izabrati šta je najbolje za Želju. Da se razumijemo, siguran sam da će ono što odluče biti iz najboljih namjera, ali da se naamo da će to na kraju i izaći na najbolje.

Dzezvar
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:01 pm

dzulijano_pike je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:24 pm
Gdje Duvnjaka vidite, slobodno ga pljunite.
Ne treba to raditi...
Jbg neko ima muda stati iza svog stava neko ne....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Norsborg
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:04 pm

Nemojte ovom botini Amaru92 replicirati. Zar ne kontate kada mu replicirate svaki put izadje i njegovo botovanje?

Veteran1965
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:05 pm

Dzezvar je napisao/la:
pet dec 26, 2025 2:01 pm
dzulijano_pike je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:24 pm
Gdje Duvnjaka vidite, slobodno ga pljunite.
Ne treba to raditi...
Jbg neko ima muda stati iza svog stava neko ne....
Stav je jedino ispravno rješenje, ali ako ga potkrepiš činjenicama. Stav "onako" je čisti interes.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

SamoIstina
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:06 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:48 pm
pet dec 26, 2025 1:41 pm
ublehas je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:37 pm

Poenta priče. Kod nas, čim ne misliš kao što neko smatra da trebaš misliti, odmah si neprijatelj. Zato smo i potrošili ovoliko ljudi, jer nam je svako neprijatelj.
Naravno, za koga se dokaže da je namjerno radio protiv Želje, je druga stvar.
Pa neka jednostavno glasa protiv ko god misli da treba, ima to pravo. Cemu bjezanija?
Pa mislim da bi bilo u redu taj glas protiv obrazložiti nekim planom, projektom idejom. A ne biti protiv jer radiš u firmi kod Manuela.
Naravno, ali obrazloziti ne mogu kad nemaju prijedloge. Bar ja nisam vidio da ih imaju. Sto bi se time zamarali, lakse gurnuti petobanku Skyu, Sinanu par stoja i minirati stvari. Opet, nije da ne znamo kako bi ti ljudi glasali, tako da ne znam sta su dobili ovom bjezanijom.
Zadnja izmjena: SamoIstina, dana/u pet dec 26, 2025 2:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

struja
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:06 pm

Minjore je napisao/la:
pet dec 26, 2025 11:43 am
Mene vecina vas zna, a ko ne zna moze podatke dobiti slobodno u PP.
Veceras cu glasati onako kako sam se i ponasao u protekle 4 godine kao član Skupštine. Časno i pošteno i sve u interesu FK Željezničar.
Veceras se zavrsava moj mandat u Skupstini na ovaj ili na onaj nacin.
Zahvalio bih se ljudima koji su ovu pricu doveli do ove tacke jer nije bilo jednostavno bilo koga privuci da dodje ovdje a pogotovo da bude kandidat za strateskog partnera.
Nadam se da će isti ti ljudi ostati ako se uspostavi saradnja sa strateskom partnerom i onda cu biti siguran da su sve odluke u interesu Želje.
Nadam se da vise nikad niko blizak Klubu nece morati ici po selima u BiH i moliti kojekakve mjesne fudbalske zajednice da nam oproste potrazivanja, ici po Zadru i igrace moliti da potpisu reprogram, voziti africke igrace preko granice i nazad da mogu dobiti dozvole, iznositi pare iz svojih kuca i nositi pojedinim licima, itd itd..
Volio bih da su svi ovi sto se u medijima pojavljuju, pojavili i na Skupstini 2021 da vide sta je muka i nevolja.
Zelio bih se zahvaliti clanovima Skupstine iz prethodnog saziva jer su ogroman teret iznijeli, kao i novim clanovima koji su tu jer su znali u sta ulaze i kakvu odluku trebaju donijeti.
Nadam se da niko vise nece dezertirati prije sjednice, te da ce Skupstinari javno i dostojanstveno obrazloziti odluke kakve god one bile.
Također bih volio da su INTERVJU PREDSJEDNICI napravili konkretan plan i prijavili se za Skupstinu i dali nam izbor između dva plana. Nazalost, veceras glasamo između za opciju velikog rizika ili opciju ogromne agonije.
Veceras glasamo za to da li cemo KUP utakmicu protiv Slavije 11.2. Igrati pred 10 000 navijaca ili pred 1000...
Sretno svima
Zeljeznicar iznad svega !
Ljubi amidža :zeljeznicar1:

Norsborg
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:08 pm

Misimovic i sada lobira, nije se jos smirio.
Ovo sto je Duvnjak otisao dodje mu na isto. Protiv, uzdrzan i izostanak svakako je glas protiv.

ublehas
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:17 pm

Norsborg je napisao/la:
Ovo sto je Duvnjak otisao dodje mu na isto. Protiv, uzdrzan i izostanak svakako je glas protiv.
Da li za usvajanje ponude treba 2/3 od 54 člana skupštine ili 2/3 od aktivnih članova skupštine?

U statutu stoji:

"Skupština se može održati i donositi punopravne odluke ako na sjednici prisustvuje polovina
delegata.
Skupština odluke donosi prostom većinom glasova prisutnih delegata, [osim u situaciji kada se
odlučuje o usvajanju ili promjeni Statuta, prodaji nekretnina bez obzira na njihovu vrijednost.
raspolaganju imovinom u iznosu većem od 30% od ukupne vrijednosti imovine, promjeni
statusa i prestanku Kluba, kada je za donošenje odluke potrebna dvotrećinska većina svih
delegata u Skupštini.

Glasanje je javno osim ako Skupština drugačije ne odluči."

Po mojoj logici, ako trenutno imamo recimo 50 članova skupštine, za odluku je dovoljno 34 glasa, dok bi u slučaju da su ostala 54 člana za odluku bilo potrebno 36 glasova.
Naravno, možda pogrešno tumačim ovu odredbu. Volio bi da je i neki pravnik protumači.

nookey
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:23 pm

ublehas je napisao/la:
pet dec 26, 2025 2:17 pm
Norsborg je napisao/la:
Da li za usvajanje ponude treba 2/3 od 54 člana skupštine ili 2/3 od aktivnih članova skupštine?

U statutu stoji:

"Skupština se može održati i donositi punopravne odluke ako na sjednici prisustvuje polovina
delegata.
Skupština odluke donosi prostom većinom glasova prisutnih delegata, [osim u situaciji kada se
odlučuje o usvajanju ili promjeni Statuta, prodaji nekretnina bez obzira na njihovu vrijednost.
raspolaganju imovinom u iznosu većem od 30% od ukupne vrijednosti imovine, promjeni
statusa i prestanku Kluba, kada je za donošenje odluke potrebna dvotrećinska većina svih
delegata u Skupštini.

Glasanje je javno osim ako Skupština drugačije ne odluči."

Po mojoj logici, ako trenutno imamo recimo 50 članova skupštine, za odluku je dovoljno 34 glasa, dok bi u slučaju da su ostala 54 člana za odluku bilo potrebno 36 glasova.
Naravno, možda pogrešno tumačim ovu odredbu. Volio bi da je i neki pravnik protumači.
36

igla
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:25 pm

Dakle, potrebno je 36 glasova ZA da ovo prođe, ostali ne moraju ni doći.

ublehas
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:26 pm

Pogrešno sam pročitao. Znači u teoriji, ako sada izađe 20 članova skupštine, mi ne možemo izglasati ništa dok se ne izaberu novi?

Zaxon11
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:36 pm

Ko izda, pizda. Vazda bilo i ostalo. Kakve ostavke, klinci, palci na ključni dan za klub u zadnjih 30, možda i više godina. Dođi, glasaj pa kako god bilo. Ili ne smiješ glasati kontra onog koji te tu postavio pa ćeš radije pobjeći kao zadnji smrad. Stani na crtu, pa nek ide glava.

djidomova
Kontakt:

Zaxon11 je napisao/la:
Ko izda, pizda. Vazda bilo i ostalo. Kakve ostavke, klinci, palci na ključni dan za klub u zadnjih 30, možda i više godina. Dođi, glasaj pa kako god bilo. Ili ne smiješ glasati kontra onog koji te tu postavio pa ćeš radije pobjeći kao zadnji smrad. Stani na crtu, pa nek ide glava.
100%.
Željezničar za život cijeli!

svabo
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:37 pm

cipiripi je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:03 pm
Ko su misevi koji su pobjegli, jesu li to Duvnjak i Hadzisomanovic, oni su bili u eri Misimovica i na osnovu jecerasnjeg "clanka" njih mi dvojca padose na pamet ?

Nadam se da ce Skupstina veceras imati kvorum i da ce izglasati ulazak strateskog partnera.

Vecina raje s kojom razgovaram a koja je redovna na utakmica skoro svi su za ulazak strateskog jer nam je dosta patnje na svim poljima
Poslanik @HajrA je jedan :D
Kada je jedna ekipa prekinula posjed lopte drugoj, niz dodavanja prve ekipe prekinut je tek kada je druga ostvarila barem jedno dodavanje.

SamoIstina
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:38 pm

ublehas je napisao/la:
Pogrešno sam pročitao. Znači u teoriji, ako sada izađe 20 članova skupštine, mi ne možemo izglasati ništa dok se ne izaberu novi?
Nisam pravnik, ali pise 2/3 svih delegata, ne 2/3 svih prisutnih delegata. Znaci potrebno je 36 ruku kako god okrenes, a par pobjegulja to nece ugroziti.

Riki1921
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:41 pm

Ako ne izglasaju vcrs investitora mislim da ce i posljedna zelja da se dodje na stadion umrijeti a dolazio sam i nakon 5 vezanih poraza. Ovo je vise od bilo kakve utakmice

kb80
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:42 pm

Zaxon11 je napisao/la:
Ma ovo su potezi iza leđa, k’o neke pickice...

ublehas
Kontakt:

pet dec 26, 2025 2:46 pm

pet dec 26, 2025 2:38 pm
ublehas je napisao/la:
Nisam pravnik, ali pise 2/3 svih delegata, ne 2/3 svih prisutnih delegata. Znaci potrebno je 36 ruku kako god okrenes, a par pobjegulja to nece ugroziti.
Znam da nije prisutnih, ali ako su dva člana dala ostavku, onda oni više nisu delegati.
Zato sam i pitao da li 2/3 "delegata u Skupštini" (obzirom da nam sada po svoj prilici Skupština broji 52 člana) ili 2/3 od 54 delegata koliko je predviđeno da ima Skupština?

Ludvig Leple
Kontakt:

pet dec 26, 2025 3:22 pm

cikoradovic je napisao/la:
pet dec 26, 2025 1:40 pm
Meni je retardirano i pomisliti da će ljudi, koji su spasili klub prije 4 godine kad niko nije htio u klub, glasati za nešto što nije dobro po Želju. Toliko od mene.
Misliš iz njihovih očiju lošije?

Trenutno korisnika/ca: BHDragons, kemo, Mirek11, Sky1, Ujko, w0st i 119 gostiju.

Prijava