Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Ludvig Leple
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet dec 26, 2025 12:34 am

Vazduh trepti kao da nebo gori...

Nikad napetije na forumu, a realno bez potrebe.

Jedni se ljute zbog pojavljivanja Misimovića, a drugi brane. Iskreno, ja sam ona ista pitanja postavio ovdje prije par mjeseci i nisam dobio konkretan odgovor. To je zato što niko nema pojma šta je u ugovoru i šta će se desiti na kraju.

Moje mišljenje je da mi moramo ponuditi "nešto" Investitoru i mislim da je ispred svega pomoćni teren uključe u deal. Što se mene lično tiče ako će Sanin da vrati odmah na startu sve dugove i odmah da završi kamp za OP (a ima se u planu kupovina par lokacija) onda nam je pomoćni totalno bespotreban. Stadion će ostati pod našom kontrolom vjerovatno, tako da se ne sekiramo previše šta će biti, jer ovako dalje ne može i to treba svima da je jasno kao dan. Al Jaber nam je pomogao da se održimo iznad vode i hvala mu do neba, ali kad se spraši i posljednja rata od njega, šta onda? Volio bih da čujem ove što su protiv, čisto da vidimo od čega da preživimo još jednu godinu, jer nemamo u izlogu novog Al Jabera?

Ne sekirajte se, ovaj deal će da bude odličan za klub...

amar92
Kontakt:

pet dec 26, 2025 1:23 am

super1 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
čet dec 25, 2025 11:15 pm
Ovakav vid “partnerstva” nema nigdje. U kojem mi na stol stavljamo veci dio budzeta, a druga strana upravlja sa cijelim budzetom i onda u slucaju napustanja, mi toj drugoj strani duzni cijelu investiciju + kamatu.

Znaci taj investitor nema 1% rizika, a mi riskiramo doslovno sve. Trenutno stabilno poslovanje, sportski rezultat, potencijalna dugovanja igracima koje on dovode, i plus na kraju veliki dug njemu za tu investiciju. Dug koji nikad necemo moci otplatiti logicno pa ide iz imovine.
Samo me interesuje kako ces ti glasati sutra? Moguce da ti clan uo kaze pred skupstinu sta da uradis
Ni za, ni protiv, suzdrzan. Prevelik rizik je ovo za klub.

dzulijano_pike
Kontakt:

pet dec 26, 2025 1:28 am

amar92 je napisao/la:
super1 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
Ovakav vid “partnerstva” nema nigdje. U kojem mi na stol stavljamo veci dio budzeta, a druga strana upravlja sa cijelim budzetom i onda u slucaju napustanja, mi toj drugoj strani duzni cijelu investiciju + kamatu.

Znaci taj investitor nema 1% rizika, a mi riskiramo doslovno sve. Trenutno stabilno poslovanje, sportski rezultat, potencijalna dugovanja igracima koje on dovode, i plus na kraju veliki dug njemu za tu investiciju. Dug koji nikad necemo moci otplatiti logicno pa ide iz imovine.
Samo me interesuje kako ces ti glasati sutra? Moguce da ti clan uo kaze pred skupstinu sta da uradis
Pa nama od rata visi rizik da ostanemo bez svega. Ovaj klub su uvijek spasavali navijaci. Zapne li opet cemo. Nama drzava kojoj smo bili dužni milione nije uzela imovinu. Neka dodje Mirvić pa nek se proba naplatiti iz imovine. Volio bih to vidjeti. Nije Zeljo Hidrogradnja ili Zrak. Ljudi ce ga zivotima braniti
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

Dzezvar
Kontakt:

pet dec 26, 2025 6:27 am

.......
Zadnja izmjena: Dzezvar, dana/u pet dec 26, 2025 8:28 am, ukupno mijenjano 1 put.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teatrale36
Kontakt:

pet dec 26, 2025 6:48 am

amar92 je napisao/la:

I meni je to čudno nismo valjda na te grane spali da se hvatamo za tu slamku. Valjda nas neće još više povaliti nakon određenog vremena kad bude htio da napusti. Nekako mi svi euforično razmišljaju i previše

south side
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:16 am

teatrale36 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

I meni je to čudno nismo valjda na te grane spali da se hvatamo za tu slamku. Valjda nas neće još više povaliti nakon određenog vremena kad bude htio da napusti. Nekako mi svi euforično razmišljaju i previše
Gledaj dušebrižnika.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Zaxon11
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:26 am

Da je tako lako oteti stadion, davno bi ga oni nama oteli. Od pitarluka, ćele i đerzeleza pa do pitarluka iz poreske uprave. Što je neko napisao nije Željo i stadion Grbavica Zrak da ga tako poklope. Možda ovo s Mirvićem i nije rješenje problema, ali ovako, ova patnja i mučenje, SIGURNO više ne može. I sigurno neće dovesti do bilo kakvog boljitka za klub.

milanribar
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:29 am

Samo odgovorno poslovanje i neće bit problema. Mi smo sa ovim resursima kakve imamo uspjeli u zadnje vrijeme da smanjujemo dug i da povećavamo prihode. Ako je to uspjelo bez investitora onda mislim da sa njim može samo bolje da ide. Naravno ako ne bude nenormalnih poteza u vidu dovođenja igrača samo da se dovede neko ime il nešto slično...

djidomova
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:35 am

amar92 je napisao/la:
super1 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Podjednako je rizik za obje strane.
U kakvoj vi zabludi živite?

Mi na sto stavljamo veći dio budžeta? Pa ljudi dragi....

Stabilno poslovanje se ogleda u platama koje kasne - nisam to do sada znao, nešto novo i u obročnom plaćanju naših višemilionskih dugovanja?
Ovo za sportski rezultat neću ni komentarisat, apsurdno je.

Zbog dugovanja koja mi imamo, nama imovina svakako visi svake godine, i iz ove situacije je teško izaći, a logično, ako bi nastavili ovako, naplatit će nam država iz imovine - i šta onda? Ali hajde, nek uzme neko, pa jel.

A što se tiče struktura, ko će nam voditi klub? Mi sa foruma, možda? Mi imamo ideje i sistem koji će nas spasiti i koji nas spašava, evo 10+ godina? Stabilizujemo se, nema šta, a ništa nismo uradili. (Jesmo, lažem, riješili smo neke sitnice. Eto vam ovog čike, on ima bolje info, njemu je tunović drug.)
Dajte ba, malo mozak uključite i ne varajte sebe.

Mi ako ne izglasamo čovjeka, idemo u jedan težak period za klub, gdje će nam cijela iduća godina, odnosno sezona, ovisiti od prodaje igrača i eventualnog plasmana u europu, što ovim tempom, teško možemo uraditi. (Plus AlJaber). Dugovanja će se morati plaćati, samo ne znam ko? Mi, kao upravni odbor? AlJaber nije prodat za 50 miliona, nećemo svake godine uživati blagodeti njegovog transfera.

Suma sumarum, dan "D" ili ćemo nastaviti prositi pare, čekati da nam politika odgodit plaćanje poreza i od toga zavisiti, čekati da prodamo nekog od trenutnih igrača za koji milion (što je doslovno nemoguće), čekati da nam neko nešto udijeli iloi ako izborimo europu, pa da zaradimo nešto od maks dva kola ili da probamo s nekim novim procesom, nekim novim načinom rada.

PS. u najgorem scenariju, ako uzmemo opciju A, zaplijenit će nam porezna imovinu. U slučaju opcije B, uvijek postoji opcija da se na tad trenutno postojeći napredak (možda stadion, možda nekakav rezultat, stabilne finansije ili kamp - zavisi šta će se do tada uraditi) nađe nova osoba koja bi nastavila put i to bi bilo okej, ali što bi mi tako razmišljali, lakše je negativnu prosipati, to je čar, biti žrtva u svemu i uvijek biti potlačen. Mentalitet. Uvijek su krivi drugi i sudije, nikad mi.
Željezničar za život cijeli!

dzulijano_pike
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:45 am

Megamix prica o 9.5 miliona budzeta za ovu godinu. A u njemu i 4.5 miliona za Juznu Tribinu. A nama stvarni budzet 5 miliona jedva.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:55 am

Ovako vise ne moze.

Ova dubioza traje predugo i mi navijaci smo se zasitili vise ovakvog stanja.

Meni je licno dosta ovog natezanja, da svake godine gledam patnju u nasoj ligi, ne sjecam se kad sam posljednji put rahat bio na poluvremenu utakmice, ne sjecam se kad smo posljednji put nekog rutinski pobjedili, ne sjecam se kad se posljednji put nije strepilo za licencu i ostale stvari zbog dugovanja.

Zeljo je veliki brend, Zeljo je klub sa velikom bazom navijaca, Zeljo zaista ima odlicne temelje i sve pridspozicije da se izdigne iznad ostalih klubova.

Ono sto nas izdvaja uodnosu na pitare, Zrinjski i Borac jesmo mi navijaci, organizaciono i rezultatski mi smo mozda 4-5 ekipa lige i zaista je dosta te patnje.

Ako smo prvi po broju clanova, ako imamo najbolju posjetu ja licno zelim da imamo i najbolje rezultate. Godinama smo pokusavali da preko "strucnjaka" u Upravama to izgradimo ali ne ide pa ne ide, dosta je vise ovo se mora danas presjeci i izglasati ulazak investitora.

Bojim se da ako danas ne izglasamo ulazak investitora da nam slijedi pad u svakom pogledu, navijaci ce se "ohladit" smanjit ce se posjeta, jer vise niko nece zeljeti da gleda patnje protiv Radnika ili Sloge.
Alea iacta est!

SamoNapad
Kontakt:

pet dec 26, 2025 8:56 am

Dovoljno je vidjeti koliki publicitet ima ovaj trenutak , dovoljno je vidjeti kako ti navijači drugih klubova prate situaciju i bas je bolje da nam propadne investitor.
Bas je svima drago sto ce Željezničar uz najmasovniju podršku navijača u svim segmentima od članskih , karte i fan shop konačno dobiti i osobu koja će donijeti pare . Eno pitari kontaju sa ovim dušebriznicima da organizuju proteste. Ljubomora na maks, samo poslije skupštine treba jos jače udariti.

Mirek11
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:06 am

amar92 je napisao/la:

A koja je druga slamka , sta je i ko predlozio za izlaz iz ove dubioze u kojoj smo?!
I kako je to negativno razmisljanje, nije ni krenuo covjek, ti prices o napustanju? OK, oprez nije na odmet ali ako bi tako razmisljali nikad ne bi mogli naprijed ici.
Je li razmisljas tako da cemo sve izgubiti I ispasti, sta onda?
Na kraju krajeva, nije ovaj covjek sam dosao u klub i rekao daj te mi klub da upravljam, pa ako ne bude islo , ostavljam sve i dugove....
Sa njim je razgovarala radna grupa koju je klub Zeljeznicar ovlastio, skupstina i postavio javni poziv sa odredenim uslovima. Pismo namjere skupstina dobila I rekla nastavite pregovore. Dosla ponuda, ponovo se uz advokate pregledala, razgovaralo i ako ti ljudi smatraju da je zadovoljavajuca, ne znam zasto se postavljaju neka pitanja I tolike sumnje, bas smo negativni, uz to uvijek mislimo da smo najpametniji, najbolji a realnost je potpuno drugacija.
Na kraju , veceras ce oni koji su se sami predlozili ili neko njihov - delegati glasati pa cemo vidjeti kako dalje.

Ja se iskreno nadam da ce biti dovoljne vecine za PRIHVATANJE PONUDE, jer ovako i na dosadasnji nacin (ne)rada necemo naprijed sigurno, samo mozemo jos nize pasti.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

teatrale36
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:21 am

Mirek11 je napisao/la:
pet dec 26, 2025 9:06 am
amar92 je napisao/la:

A koja je druga slamka , sta je i ko predlozio za izlaz iz ove dubioze u kojoj smo?!
I kako je to negativno razmisljanje, nije ni krenuo covjek, ti prices o napustanju? OK, oprez nije na odmet ali ako bi tako razmisljali nikad ne bi mogli naprijed ici.
Je li razmisljas tako da cemo sve izgubiti I ispasti, sta onda?
Na kraju krajeva, nije ovaj covjek sam dosao u klub i rekao daj te mi klub da upravljam, pa ako ne bude islo , ostavljam sve i dugove....
Sa njim je razgovarala radna grupa koju je klub Zeljeznicar ovlastio, skupstina i postavio javni poziv sa odredenim uslovima. Pismo namjere skupstina dobila I rekla nastavite pregovore. Dosla ponuda, ponovo se uz advokate pregledala, razgovaralo i ako ti ljudi smatraju da je zadovoljavajuca, ne znam zasto se postavljaju neka pitanja I tolike sumnje, bas smo negativni, uz to uvijek mislimo da smo najpametniji, najbolji a realnost je potpuno drugacija.
Na kraju , veceras ce oni koji su se sami predlozili ili neko njihov - delegati glasati pa cemo vidjeti kako dalje.

Ja se iskreno nadam da ce biti dovoljne vecine za PRIHVATANJE PONUDE, jer ovako i na dosadasnji nacin (ne)rada necemo naprijed sigurno, samo mozemo jos nize pasti.
Ne znam vjeruj, bojim se svakoga,vidiš gdje živimo. Svak gleda lični interes, šta nam uradiše veliki Željovci pa do ovih novijih Misketa, Badža i sl.
Ja bih najsretniji bio da mi ovog Sanjina što se kaže "u zvijezde okivamo" za par godina .

kb80
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:47 am

Raspisali smo se, a niko da napiše da se isto tako možemo raspasti za godinu...
Smatram da obični zaljubljenik u naš klub želi da dođe investitor !
Isto tako smatram da neko ko ima bilo šta od kluba ili misli da može da ima od kluba ne želi da dođe investitor !
Vrijeme je za strpljenje i da se dese promjene, jer je ovo odron od "sistema".

Mulalic Edis
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:52 am

milanribar je napisao/la:
Samo odgovorno poslovanje i neće bit problema. Mi smo sa ovim resursima kakve imamo uspjeli u zadnje vrijeme da smanjujemo dug i da povećavamo prihode. Ako je to uspjelo bez investitora onda mislim da sa njim može samo bolje da ide. Naravno ako ne bude nenormalnih poteza u vidu dovođenja igrača samo da se dovede neko ime il nešto slično...
Jesi poslovao jer je Jaber pao s marsa i otisli u evropu. U ovoj konstalaciji snaga gdje Niksic i Kaplan nam na svakoj cosku podmecu zamke nema sanse da izborimo evropu. Bez Jabera i evrope mi smo u decembru 2026. u troduplo goroj situaciji nego sad. Ne moze se vjecno zivjeti od improvizacija i srece.
Grande dioničko društvo 💪

milanribar
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:57 am

Mulalic Edis je napisao/la:
pet dec 26, 2025 9:52 am
Jesi poslovao jer je Jaber pao s marsa i otisli u evropu. U ovoj konstalaciji snaga gdje Niksic i Kaplan nam na svakoj cosku podmecu zamke nema sanse da izborimo evropu. Bez Jabera i evrope mi smo u decembru 2026. u troduplo goroj situaciji nego sad. Ne moze se vjecno zivjeti od improvizacija i srece.
Ma to je to, mislim poslovali bi ok i bez Jabera al to je sve dovoljno za stabilno 4. 5. mjesto koje ne vodi nigdje.

nikson
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:58 am

amar92 je napisao/la:
super1 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Pa ako je tako kao sto pricas zasto ne glasas protiv?? Zasto suzdrzan??? Moja majka da kupuje Zelju a da nije kako treba ja bih glasao protiv. Ili kao i vecina skupstinara vec godinama gledate gdje cete se prikloniti i kome, kakve privatne poslove i poznanstva sklopiti preko Zelje a da Zelji godisnje date samo prisustvo na skupstini i to je sve. Vi skupstinari i jeste rak rana ovog kluba pa eto jednom dokazite suprotno. Pustite se vise price mi zbog Zelje to, nama je Zeljo najbitniji.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

super1
Kontakt:

pet dec 26, 2025 9:58 am

amar92 je napisao/la:
super1 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Cuj suzdrzan hahaha, pa zato smo kao drustvo i klub u kurcu zbog takvih politicara i ljudi koji se motaju i guraju citav zivot u nesto a nemaju svoje misljenje . Ne mozes biti suzdrzan u ovoj situaciji

kb80
Kontakt:

pet dec 26, 2025 10:02 am

Naravno da će biti plavi prijatelju, ali kao da do sada nije bilo i nema...
Biće nama nelogičnih poteza, biće svega, ali kako si napisao prije ovoga, hajmo da smanjimo dug da se izvadimo iz kaljuže, da nas ne drže u šaci nekakvi kokošari. Ovo je stvarno neodrživo i trošenje naših ljudi je mučno za gledati... Od kako nas je napustio Oda, dobri naš plavi čovjek mi nemamo stručnjaka da posloži i izbalansira ekipu i samo idemo u neku stvar.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], PlavaDobrinja1921, Riki1921, SkenderijaTM87 i 99 gostiju.

Prijava