amar92 je napisao/la: ↑pet dec 26, 2025 1:23 am
super1 je napisao/la:amar92 je napisao/la: ↑čet dec 25, 2025 11:15 pm
Ovakav vid “partnerstva” nema nigdje. U kojem mi na stol stavljamo veci dio budzeta, a druga strana upravlja sa cijelim budzetom i onda u slucaju napustanja, mi toj drugoj strani duzni cijelu investiciju + kamatu.
Znaci taj investitor nema 1% rizika, a mi riskiramo doslovno sve. Trenutno stabilno poslovanje, sportski rezultat, potencijalna dugovanja igracima koje on dovode, i plus na kraju veliki dug njemu za tu investiciju. Dug koji nikad necemo moci otplatiti logicno pa ide iz imovine.
Samo me interesuje kako ces ti glasati sutra? Moguce da ti clan uo kaze pred skupstinu sta da uradis
Ni za, ni protiv, suzdrzan. Prevelik rizik je ovo za klub.
Podjednako je rizik za obje strane.
U kakvoj vi zabludi živite?
Mi na sto stavljamo veći dio budžeta? Pa ljudi dragi....
Stabilno poslovanje se ogleda u platama koje kasne - nisam to do sada znao, nešto novo i u obročnom plaćanju naših višemilionskih dugovanja?
Ovo za sportski rezultat neću ni komentarisat, apsurdno je.
Zbog dugovanja koja mi imamo, nama imovina svakako visi svake godine, i iz ove situacije je teško izaći, a logično, ako bi nastavili ovako, naplatit će nam država iz imovine - i šta onda? Ali hajde, nek uzme neko, pa jel.
A što se tiče struktura, ko će nam voditi klub? Mi sa foruma, možda? Mi imamo ideje i sistem koji će nas spasiti i koji nas spašava, evo 10+ godina? Stabilizujemo se, nema šta, a ništa nismo uradili. (Jesmo, lažem, riješili smo neke sitnice. Eto vam ovog čike, on ima bolje info, njemu je tunović drug.)
Dajte ba, malo mozak uključite i ne varajte sebe.
Mi ako ne izglasamo čovjeka, idemo u jedan težak period za klub, gdje će nam cijela iduća godina, odnosno sezona, ovisiti od prodaje igrača i eventualnog plasmana u europu, što ovim tempom, teško možemo uraditi. (Plus AlJaber). Dugovanja će se morati plaćati, samo ne znam ko? Mi, kao upravni odbor? AlJaber nije prodat za 50 miliona, nećemo svake godine uživati blagodeti njegovog transfera.
Suma sumarum, dan "D" ili ćemo nastaviti prositi pare, čekati da nam politika odgodit plaćanje poreza i od toga zavisiti, čekati da prodamo nekog od trenutnih igrača za koji milion (što je doslovno nemoguće), čekati da nam neko nešto udijeli iloi ako izborimo europu, pa da zaradimo nešto od maks dva kola ili da probamo s nekim novim procesom, nekim novim načinom rada.
PS. u najgorem scenariju, ako uzmemo opciju A, zaplijenit će nam porezna imovinu. U slučaju opcije B, uvijek postoji opcija da se na tad trenutno postojeći napredak (možda stadion, možda nekakav rezultat, stabilne finansije ili kamp - zavisi šta će se do tada uraditi) nađe nova osoba koja bi nastavila put i to bi bilo okej, ali što bi mi tako razmišljali, lakše je negativnu prosipati, to je čar, biti žrtva u svemu i uvijek biti potlačen. Mentalitet. Uvijek su krivi drugi i sudije, nikad mi.