Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri dec 24, 2025 10:39 am

ti.ZE1921 je napisao/la:
sri dec 24, 2025 8:57 am
Misimoviću bez medija ispred Grbavice i opstrukcija, bez losih ideja o dionicama ovaj put.. Neka ljudi dovrse posao, ovo nam je slamka spasa.
Koncept nicije a svacije ili nikom te ne damo je za 2000-tih.
Zasto petljas u ovu pricu covjeka koji nema ama bas nista sa klubom u zadnjem periodu.
To sto u skupstini ajedi nekoliko ljudi iz njehovog periida ne mora znaciti da je on dio toga....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ti.ZE1921
Kontakt:

sri dec 24, 2025 10:45 am

Dzezvar je napisao/la:
ti.ZE1921 je napisao/la:
Misimoviću bez medija ispred Grbavice i opstrukcija, bez losih ideja o dionicama ovaj put.. Neka ljudi dovrse posao, ovo nam je slamka spasa.
Zasto petljas u ovu pricu covjeka koji nema ama bas nista sa klubom u zadnjem periodu.
To sto u skupstini ajedi nekoliko ljudi iz njehovog periida ne mora znaciti da je on dio toga....
Itekako ima, preko svojih ljudi indirektno koji imaju funkcije u klubu/skupsitini, ali i direktno kada je dosao ispred stadiona i sazvao novinare. Da ne detaljisem puno, nisi upucen da bi detaljisali. Pogledaj moje postove , u pozitivnom sam uvijek govorio o njemu.
Ali ima fula i grešaka, tada je pomogao da se Diglisić udalji od kluba.
Generalno, trebate na ovom forumu izaći iz tog blata da se ne smije ništa o njemu napisati, nije Mojsije..

igla
Kontakt:

sri dec 24, 2025 11:17 am

Nije problem da nemas investitora, samo poslije ne skidajte dresove fudbalerima i ocekujte sredinu tabele. E posto je to problem za 95% navijaca, onda ne pametujte sad.

revolt
Kontakt:

sri dec 24, 2025 11:21 am

ti.ZE1921 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
ti.ZE1921 je napisao/la:
Itekako ima, preko svojih ljudi indirektno koji imaju funkcije u klubu/skupsitini, ali i direktno kada je dosao ispred stadiona i sazvao novinare. Da ne detaljisem puno, nisi upucen da bi detaljisali. Pogledaj moje postove , u pozitivnom sam uvijek govorio o njemu.
Generalno, trebate na ovom forumu izaći iz tog blata da se ne smije ništa o njemu napisati, nije Mojsije..
Na forumu sam od prvog dana kao što svi možete vidjeti. Nažalost, ovaj forum je okarakterisan kao “misketov” baš iz ovih razloga iznad. Potpuna zabrana pisanja apsolutno bilo kakvih negativnih stvari o njemu, bile istine ili ne, je razlog tome.

Kolega iznad što je napisao je potpuna istina i vrijeme je da se i ovdje izađe sa tim. Zbog svoje “vizije” prošli put je opstruirao gospodina Diglišića, sada to isto pokušava. Molimo ga da prestane sa tom praksom sada, svi mi navijači Željezničara koji želimo promjene jer ovako ne može više. Vrijeme je da i on prihvati da je njegov način upravljanja je postao nemoguć.

Braćo,drugovi,kolege, naš klub je možda na najvećoj raskrsnici od rata. Moramo se držati zajedno i držati se istine. Transparentnost je prva obaveza, i nakon ovoliko patnje i borbe ne želimo pogriješiti i dati klub u ruke nekome tek onako. Želimo da znamo šta donosi Mirvić i kakav je ugovor, a mi znamo šta mi donosimo i koliku vrijednost, a zna i javnost jer se određene brojke posjete objavljuju.

Mi smo Željini, Željo je naš.
plavi su pravi crveni su drveni

dzulijano_pike
Kontakt:

sri dec 24, 2025 11:43 am

ono.na je napisao/la:
sri dec 24, 2025 10:20 am
Koliko mozemo ocekivati novca od njega u 2026 na ovaj postojeci budzet
Dok covjek ne udje ne možemo nista očekivati.
Vec su se neki "veliki" zeljovci upalili da se ovo minira, kao sto je bilo za Diglisica. Samo jos da se pojave pred stadionom a tu "slučajno" bude i kamera Nova BH.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

DobojskiManijak
Kontakt:

sri dec 24, 2025 11:49 am

amar92 je napisao/la:
sri dec 24, 2025 10:01 am
Nakon sinocnjeg sastanka… nek nam je Bog na pomoci.

Svim skupstinarima sretno, velika je odgovornost a puno upitnika. Tesko je biti pametan.
odgovornost jeste ali bespotrebno unosis paniku na ovaj forum jer ljudi koji su radili na ovom projektu sigurno vole jednako Zelju kao i mi i maximalno su zastitili Klub.

Jednostavan je izbor :
1. Nedamo te nikome - prosjecan Klub (4-6 mjesto) na nivou Sloge ili Radnika
2. moderan Klub sa jasnom vizijom gdje svaki pojedninac odgovara za svoj rad onome koga placa.
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

teatrale36
Kontakt:

sri dec 24, 2025 12:22 pm

amar92 je napisao/la:
sri dec 24, 2025 1:15 am
dzulijano_pike je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
uto dec 23, 2025 8:40 pm

10 mil ne moze izvuci da proda sve igrace do pionira + Fatu i Dinu.

Jasno je da je imovina jedini nacin. Ne moze on prodati imovinu po ugovoru, ali moze ti blokirati racun sa milionskim dugovanjem. Onda samo ostaje imovina.
Imovina uopste nije u opasnosti. Ne pricajte gluposti, ne prepadajte navijace jer nemate pojma o čemu govorite. Ulagati ce samo u sportski segment.
Prica ce vam ici otprilike ovako. Klub ima svoje prihode oni su X miliona (hajmo reci 6). Sanin Mirvić ce svojim parama namiriti na XX miliona ( hajmo reci 10 miliona) i to ce biti budzet za tu godinu. Nista od njegovog ulaganja se nece voditi kao dug. Jedino sto ce on preko svojih ljudi upravljati svim parama. Tunovic ce najvjerovatnije na mjesto direktora, a Brković ce biti glavni operativac. Ako su Gredić, Brković, Tunović i jos neki ljudi koji su u odboru za pregovore dušmani ovog kluba, dabogda sutra propali i ugasili se.
Dalje, imace vecinu u Skupštini koja ce brojati plafon 10-15 ljudi. Imace svoje ljude u UO i NO. Ugovor se moze raskinuti u svakom momentu. Ako neka od strana misli da neko nekoga levati ili zavaljuje
Opet ponavljam, sa imovinom nece moci nista raditi na svoju ruku. Samo sportski segment
Jasno je meni to, da on ulaze u sportski segment i da ni on ni ti „njegovi ljudi“ ne mogu prodavati imovinu. Nisam to ni rekao.

Ali hipoteticki, on ulozi eto tih 10 mil i pare se utrose na sportski segment. Nakon godinu shvati da ga, kao sto ti kazes, levate ljudi i uzimaju a zarade na investiciju nema nit ce biti, i on ae odluci povuci. Sta se desava sa ulozenih 10 mil? Cisto sumnjam da ce ih on tek tako halaliti. Ne on, bilo ko. Tako da to ostaje kao dug. A znamo kako smo prije koju god umalo ostali bez pomocnog zbog puno manjeg duga.

Btw za ove sto pisu da cemo se ugasiti i ovakvim poslovanjem… dug nikad manje, plate redovne, gradi se jug, uredjuje se sjever, radit ce se i teren… Nije bas tako lose kao sto je znalo biti, ne vidim zasto bi se gasili.

Sto se tice rezultata, odnosno titula, tu se slazem. Nista vise od 4. mjesta nije realno ocekivati sa ovim budzetom. Medjutim, ja ne vidim borbu za titulu ni sa tim novim budzetom dok je Vicin savez tu. Ulazu kone puno vise od ovog sto je ovaj nama obecao, pa ih nema u vrhu nesto otkad je Vice.
I mene to interesuje,šta ako hoće da raskine ugovor o vrati uloženo ? Da ne kaže prodajte stadion i namirite meni dug odnosno da pokrene izvršni postupak pljenidbom imovine?

amar92
Kontakt:

sri dec 24, 2025 12:32 pm

teatrale36 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
dzulijano_pike je napisao/la: Imovina uopste nije u opasnosti. Ne pricajte gluposti, ne prepadajte navijace jer nemate pojma o čemu govorite. Ulagati ce samo u sportski segment.
Prica ce vam ici otprilike ovako. Klub ima svoje prihode oni su X miliona (hajmo reci 6). Sanin Mirvić ce svojim parama namiriti na XX miliona ( hajmo reci 10 miliona) i to ce biti budzet za tu godinu. Nista od njegovog ulaganja se nece voditi kao dug. Jedino sto ce on preko svojih ljudi upravljati svim parama. Tunovic ce najvjerovatnije na mjesto direktora, a Brković ce biti glavni operativac. Ako su Gredić, Brković, Tunović i jos neki ljudi koji su u odboru za pregovore dušmani ovog kluba, dabogda sutra propali i ugasili se.
Dalje, imace vecinu u Skupštini koja ce brojati plafon 10-15 ljudi. Imace svoje ljude u UO i NO. Ugovor se moze raskinuti u svakom momentu. Ako neka od strana misli da neko nekoga levati ili zavaljuje
Opet ponavljam, sa imovinom nece moci nista raditi na svoju ruku. Samo sportski segment
Jasno je meni to, da on ulaze u sportski segment i da ni on ni ti „njegovi ljudi“ ne mogu prodavati imovinu. Nisam to ni rekao.

Ali hipoteticki, on ulozi eto tih 10 mil i pare se utrose na sportski segment. Nakon godinu shvati da ga, kao sto ti kazes, levate ljudi i uzimaju a zarade na investiciju nema nit ce biti, i on ae odluci povuci. Sta se desava sa ulozenih 10 mil? Cisto sumnjam da ce ih on tek tako halaliti. Ne on, bilo ko. Tako da to ostaje kao dug. A znamo kako smo prije koju god umalo ostali bez pomocnog zbog puno manjeg duga.

Btw za ove sto pisu da cemo se ugasiti i ovakvim poslovanjem… dug nikad manje, plate redovne, gradi se jug, uredjuje se sjever, radit ce se i teren… Nije bas tako lose kao sto je znalo biti, ne vidim zasto bi se gasili.

Sto se tice rezultata, odnosno titula, tu se slazem. Nista vise od 4. mjesta nije realno ocekivati sa ovim budzetom. Medjutim, ja ne vidim borbu za titulu ni sa tim novim budzetom dok je Vicin savez tu. Ulazu kone puno vise od ovog sto je ovaj nama obecao, pa ih nema u vrhu nesto otkad je Vice.
I mene to interesuje,šta ako hoće da raskine ugovor o vrati uloženo ? Da ne kaže prodajte stadion i namirite meni dug odnosno da pokrene izvršni postupak pljenidbom imovine?
To je to sto je upitno i sto baca sumnju. Svako bi pristao na investitora da udje i pokusa napraviti zaradu sebi, a ako ne uspije nek uzme pare od transfera i nek se ispali. Medjutim, po ugovoru, ako se ispali ta njegova investicija ostaje kao dug kluba njemu. Imovina nam je bila na kocki i zbog puno manjeg duga. To je ono sto mene licno brine.

Bez zakona onsportu se to ne moze drukcije definisati.

ublehas
Kontakt:

sri dec 24, 2025 1:01 pm

Bez uvrede ikom, a jel mi pouzdano znamo šta piše u ugovoru, ili raja iznosi samo ono što misli ili ono što je načula iz druge-treće ruke?
Da li znamo šta piše kako se mi štitimo, a kako investitor. Ako neko 100% tačno zna, neka napiše, a ako ne zna, bolje da se ne iznose pretpostavke i "mahalanja" jer nam to može samo škoditi. Igrom slučaja na svom poslu pravim i ugovore, i znam da jedna riječ može uveliko promjeniti značenja neke obaveze, tako da ova uopštena objašnjenja mogu dati pogrešnu sliku.

DobojskiManijak
Kontakt:

sri dec 24, 2025 1:07 pm

ublehas je napisao/la:
Bez uvrede ikom, a jel mi pouzdano znamo šta piše u ugovoru, ili raja iznosi samo ono što misli ili ono što je načula iz druge-treće ruke?
Da li znamo šta piše kako se mi štitimo, a kako investitor. Ako neko 100% tačno zna, neka napiše, a ako ne zna, bolje da se ne iznose pretpostavke i "mahalanja" jer nam to može samo škoditi. Igrom slučaja na svom poslu pravim i ugovore, i znam da jedna riječ može uveliko promjeniti značenja neke obaveze, tako da ova uopštena objašnjenja mogu dati pogrešnu sliku.
jedan ili ni jedan clan na ovom forumu ne zna sta pise u ugovoru ali vazno je iznositi pretpostavke i mahalati i samim time hajcati raju.
Jednom Željezničar , uvijek Željezničar...

Sekuba Diatta
Kontakt:

sri dec 24, 2025 1:14 pm

🇸🇮 ⏳🔜

kb80
Kontakt:

sri dec 24, 2025 1:21 pm

DobojskiManijak je napisao/la:
sri dec 24, 2025 1:07 pm
ublehas je napisao/la:
jedan ili ni jedan clan na ovom forumu ne zna sta pise u ugovoru ali vazno je iznositi pretpostavke i mahalati i samim time hajcati raju.
Takvi smo i glupi smo, daj nam hajpa, pa kakav god da je. Treba stati na loptu i ne pisati hajpove da bi to neko na kraju iskoristio kao razlog zbog kojeg "čuva" naš klub.
Samo strpljenja, to je najbitnije.

gavran
Kontakt:

sri dec 24, 2025 1:23 pm

SVE RASCERAT
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 24, 2025 2:56 pm

amar92 je napisao/la:
sri dec 24, 2025 12:32 pm
teatrale36 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

To je to sto je upitno i sto baca sumnju. Svako bi pristao na investitora da udje i pokusa napraviti zaradu sebi, a ako ne uspije nek uzme pare od transfera i nek se ispali. Medjutim, po ugovoru, ako se ispali ta njegova investicija ostaje kao dug kluba njemu. Imovina nam je bila na kocki i zbog puno manjeg duga. To je ono sto mene licno brine.

Bez zakona onsportu se to ne moze drukcije definisati.
A ko kaze da se nece namiriti od tekucih prihoda klhba ukoliko dodje do razlaza?

Dzezvar
Kontakt:

sri dec 24, 2025 2:58 pm

ti.ZE1921 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
ti.ZE1921 je napisao/la:
:11: eno sad ja nisam upucen :11:
Bolje ti je da na ovkme zvarsis....Boga mi..

Trenutno korisnika/ca: billybih, Bing [Bot] i 72 gosta.

Prijava