Ovo je fantazija kako mi svake sezone imamo fazu koja se zove "mjesec dana raspada" po 5 poraza u nizu gdje ne možemo nikoga dobit 5,6 utakmica, gdje igramo utakmice koje mogu otići na obje strane, nekontrolisano
Fascinantno Bgm
Vjeruj da to nije samo kod nas.. Ko god to radi nije zdrav u glavu, ali vjeruj svugdje toga ima. Kod nas cak i manjak..plavi kanarinac je napisao/la: ↑čet dec 04, 2025 11:58 pmSve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.
Dođe hiljadu puta čovjeku da ispsuje sve al znam da će samo gore bit poslije toga, nikad igrači nakon takvih reakcija nisu dobro reagovali. Jednostavno sad su fudbaleri curice, sve je lijepo dok idu rezultati, nabrijani su opasni, dok se zareda par loših partija glava ide dole, kriju se od lopte, ne preuzima se odgovornost. Na to sve na kraju kad dobiju porciju od navijača oni su gotovi.SkenderijaTM87 je napisao/la: ↑pet dec 05, 2025 8:42 amVjeruj da to nije samo kod nas.. Ko god to radi nije zdrav u glavu, ali vjeruj svugdje toga ima. Kod nas cak i manjak..plavi kanarinac je napisao/la: ↑čet dec 04, 2025 11:58 pmSve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.
Upravu si 100%cipiripi je napisao/la: ↑pet dec 05, 2025 9:15 amKako je fascinantno da samo igraci padnu psihicki dok nas trener ima snage za raspravljanje sa novinarima i tjeranje nekog inata.
Mi moramo vise presjeci sa bivsim igracima i bivsim trenerima.
Fudbal je biznis i samo tako ga moramo posmatrat, nas trener i igraci ako ne doprinose zacrtanom cilju tj.rezultatima automatski treba praviti raskid ugovora. Neko ce reci ali to kosta, da kosta samo u slucaju da se napravi Ugovor bez odgovornosti.
Ne moze Adzem reci "da ja cu preuzeti odgovornost" hoces k.urac sta to u prevodu znaci, natjerat ce Upravu da mu da otkaz a on ce naplatiti odstetu. U svijetu biznisa, a fudbal je biznis to treba drugacije postaviti, ako imas rezultate bices nagradjen, ako nemas ide ti otkaz i minimalna otpremnina.
Mi u posljednjih 5 kola imamo osvojena 2 boda i zadnji smo na toj tablici od 5 utakmica, ako to nije za uzbune onda ne znam sta jos treba da se desi da doticni dobije otkaz i da preuzme odgovornost.
Dovesti trenera sa strane koji nikad nije imao nikakvih dodirnih tacaka sa nasim klubom, dat mu odredjeni budzjet na raspolaganje i zahtjevati rezultate. Minimalni zahtjev jeste izlazak u evropu i da se napravi ekipa za sljedecu sezonu.
Sa sadasnjim trenerom mi kao klub smo na finansijskom gubitku. Doveo je nekoliko igraca koje masno placamo a nemamo koristi od njih (finansijska steta za klub), zahvaljujuci igrama njegove ekipe doci ce do pad aposjete (finansijska steta za klub), ne izlazak u evropu (finansijska steta za klub).
Dakle kroz prizmu biznisa trener ce da kosta nas klub i mi ako ne izadjemo u evropu necemo imati nikakvu finansijsku korist, a cilj prije pocetka sezone jeste smanjenje bodovne razlike za Zrinjskim i Borcem, afirmacija mladih igraca i izlazak u evropu.
Dakle 2 od 3 nabrojane stavke vec su ne ostvarene, ne znam sta vise Uprava ceka i zasto mu ne uruci otkaz, pa neka onda ide po podcastima i neka palamudi.

🤍
🤍
🤍
Uvijek je isti princip ko zna koji put viđen... Interesna grupa neka, određeni broj igrača od iste menadzerske firme, trebao ovaj nije onaj, a u svemu gubi Željezničar. Ako dođe kad dođe taj investitor nadam se da ce biti gluh na savjete, pritiske psovke neostvarenih ljudi koji su citav zivot hamali. Pa makar nas to gurnulo u ambis.milanribar je napisao/la: ↑pet dec 05, 2025 9:59 amDok bude imalo uticaja navijača i ljudi bliskih njima na procese dovođenja igrača, od nas neće biti ništa zapamtite. Vidim da su neki po društvenim mrežama čekali da napišu ko se trebao dovest a ko nije, jer su oni kao imali bolje opcije.
Pa i na onom drugom forumu spominju čileanca da je greška što nije doveden.
Samo struka i plansko dovođenje, od menadžerskih savjeta i mahalskih preporuka nema ništa.
Poznavajuci buduceg prvog covjeka kluba cisto sumnjam da ce njega kvazi menadjeri moci savjetovati bilo sta..predugo je u fudbalu da bi ga neko mogao naguzitit tek takoplavi kanarinac je napisao/la: ↑pet dec 05, 2025 10:09 amUvijek je isti princip ko zna koji put viđen... Interesna grupa neka, određeni broj igrača od iste menadzerske firme, trebao ovaj nije onaj, a u svemu gubi Željezničar. Ako dođe kad dođe taj investitor nadam se da ce biti gluh na savjete, pritiske psovke neostvarenih ljudi koji su citav zivot hamali. Pa makar nas to gurnulo u ambis.milanribar je napisao/la: ↑pet dec 05, 2025 9:59 amDok bude imalo uticaja navijača i ljudi bliskih njima na procese dovođenja igrača, od nas neće biti ništa zapamtite. Vidim da su neki po društvenim mrežama čekali da napišu ko se trebao dovest a ko nije, jer su oni kao imali bolje opcije.
Pa i na onom drugom forumu spominju čileanca da je greška što nije doveden.
Samo struka i plansko dovođenje, od menadžerskih savjeta i mahalskih preporuka nema ništa.

Jok treba im tepati i ohrabrivati ih, zaradjuju 4-5 puta vecu platu od vecine ljudi sa stadiona, a onakav pristup imaju. Obolit cu zbog njihplavi kanarinac je napisao/la: ↑čet dec 04, 2025 11:58 pmSve ok biti nezadovoljan divljati ali javljati se igracima i mrtve psovati kosti psovati porodicu ... Zato nam nikad nece ni biti bolje.