Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

fcz
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri nov 12, 2025 1:14 pm

Dzezvar je napisao/la:
sri nov 12, 2025 1:07 pm
Kazu da je pismonosa krenuo....
Jel' s namjerom, u veliki grad?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

505 VITEŠKA
Kontakt:

sri nov 12, 2025 1:23 pm

cikoradovic je napisao/la:
sri nov 12, 2025 12:32 pm
Očekujte dosta lijepih informacija u periodu ispred nas. Lijepa zima nas očekuje.
akoBogDa

avlami97
Kontakt:

sri nov 12, 2025 3:49 pm

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cikoradovic
Kontakt:

sri nov 12, 2025 4:35 pm

Mislim da je jasno o čemu se radi kad se spominje i očekuje pismonoša. Pored toga ima još nekih lijepih informacija oko infrastrukture i omladinskog pogona.

SamoNapad
Kontakt:

sri nov 12, 2025 10:18 pm

Iz pet utakmica minimum je 9 bodova, 12 bodova optimalno .
To bi bile prave stvari do zime , nadam se da to mozemo .

Refa1921
Kontakt:

sri nov 12, 2025 11:28 pm

Sad nešto kontam, mi smo najbolju utakmicu odigrali protiv Kopera na Grbavici. Milion šansi je bilo i fina igra baš bila, a ekipa tek sastavljena bila. Evo nakon 20 utakmica mi nikad gori. Veležu ne možemo tri puta po golu opucati. Adžem nije kvalitet za Želje kao trener isto kao i Konnings kao igrač.

ISB87
Kontakt:

čet nov 13, 2025 8:52 am

Nije to toliko do trenera, evo unazad toliko godina odigramo dvije tri utakmice ekstra onda patnja.
Da li dodje do zasicenja igraca ili tek kasnije ispliva taj nekvalitet. Ko ce ga znat.

Nase je da podrzimo, vjerovatno Adzem nije trener koji ce od govana napraviti pitu. Puno je tu faktora za "napad na titulu", nije samo trener.
Samo se nadam da ova odstranjivanja nece uticati na svlacionicu i da cemo nakon reprezentativne pauze izaci na teren duplo bolji.
MIRZA RASCIC

milanribar
Kontakt:

čet nov 13, 2025 9:14 am

Treba jednom konačno pustit trenera da odradi sezonu, da se utvrdi gdje smo slabi pa da se pojača na par pozicija i onda dobije pravu ekipu od koje možemo očekivat nešto i tražit.
Do tad ćemo uvijek imati isto ko sa svakim dosad, niz dobrih rezultata i igre, pa niz loših onda otkaz, pa sve tako u krug.

Velika je zabluda mislit da nam treba neko trenersko ime koje bi garantovalo uspjeh i dobre rezultate. Nije ni Jakirević imao trofej do Zrinjskog, nego je dobio šansu sezonu dvije i postao pravi trener. Amar Osim kakav god bio, nekad je dobio šansu iz juniorskog pogona i postao trener itd.

SamoNapad
Kontakt:

čet nov 13, 2025 9:38 am

Ali kakve smo sreće Ćorić prošle sezone sve derbije moguće izgubio ove manje dobijao. Adzem derbije dobije vamo sve namje utakmice zglajza, bas me zanima koliko smo prošle godine ima li bodova na polusezoni a koliko sad imamo trenutno.

avlami97
Kontakt:

čet nov 13, 2025 10:19 am

SamoNapad je napisao/la:
Ali kakve smo sreće Ćorić prošle sezone sve derbije moguće izgubio ove manje dobijao. Adzem derbije dobije vamo sve namje utakmice zglajza, bas me zanima koliko smo prošle godine ima li bodova na polusezoni a koliko sad imamo trenutno.
Teško je upoređivati jer sve zavisi od protivnika.
Prošle sezone smo nakon 14 odigranih kola imali 29 bodova, a ove imamo 22 boda.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

milanribar
Kontakt:

čet nov 13, 2025 10:22 am

avlami97 je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Ove godine 10 klubova, prošle 12, nikad jača konkurencija itd.
Rudar Prijedor koji se bori za opstanak, dovede 10 stranaca, Pericu Ognjenovića za trenera npr. Ova sezona će sigurno bit jako neizvjesna iako Borac ima veliku podršku sudija i saveza. Neće lako ostvarit šta su zamislili.

djidomova
Kontakt:

čet nov 13, 2025 11:06 am

milanribar je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
Rudar Prijedor koji se bori za opstanak, dovede 10 stranaca, Pericu Ognjenovića za trenera npr. Ova sezona će sigurno bit jako neizvjesna iako Borac ima veliku podršku sudija i saveza. Neće lako ostvarit šta su zamislili.
Prošla godina je nama, za razliku od ove bila dosta finansijski nestabilnija. A to je i sam predsjednik potvrdio. Ove godine su svi jači, ali smo valjda i mi (a ako nismo, baš me zanima do koga je?), ipak smo doveli sve ove silne igrače.

2025/2026 sezona: 14 utakmica. Omjer: 6 pobjeda, 4 neriješene i 4 poraza. (Četiri ili pet utakmica do kraja polusezone)

2024/2025 sezona: 18 utakmica. 11 pobjeda, 2 neriješene i 5 poraza. (do kraja sezone je bilo ukupno 8 poraza)
Željezničar za život cijeli!

Ludvig Leple
Kontakt:

čet nov 13, 2025 11:28 am

Treba jednom konačno pustit trenera da odradi sezonu, da se utvrdi gdje smo slabi pa da se pojača na par pozicija i onda dobije pravu ekipu od koje možemo očekivat nešto i tražit.
Do tad ćemo uvijek imati isto ko sa svakim dosad, niz dobrih rezultata i igre, pa niz loših onda otkaz, pa sve tako u krug.

Velika je zabluda mislit da nam treba neko trenersko ime koje bi garantovalo uspjeh i dobre rezultate. Nije ni Jakirević imao trofej do Zrinjskog, nego je dobio šansu sezonu dvije i postao pravi trener. Amar Osim kakav god bio, nekad je dobio šansu iz juniorskog pogona i postao trener itd.
Trenera da, Adžema NE!

Jakirević je ima viziju, po dolasku odmah su bolje igrali i onda kroz sezonu bili bolji (da ne brojimo utakmice sa sudijskim lakrdijama u njihovu korist).

Ovaj čovjek nema viziju, ovaj čovjek nema znanje, ovaj čovjek trenira strogoću na totalno pogrešan način, ovaj čovjek na kraju krajeva je jedno obično govno utaljeno sa pajdama unutar kluba i tu sva priča završava.

Nama treba ozbiljan trener koji nema nikakve veze u prošlosti sa Klubom, koji neće dozvoliti da mu menadžeri kroje sastav.

cikoradovic
Kontakt:

čet nov 13, 2025 12:08 pm

Na stranu igra i rezultati ali minute mladima su ogroman minus. Da na terenu ne mora biti bonus igrač, imam dojam da bi bilo još gore. 1622 minute na terenu od mogućih 5760. Tu imamo Gojaka sa 0 (nula) minuta. 206 minuta ima Šabić. 165 ima Fočo. Dakle, Jaganjac i Rakić čupaju prosjek jer igraju stalno, normalno, igraju što bar jedan mora početi.

Nije problem da mi igramo nešto, pa gubimo, ali igrači stagniraju. Eto krila su nam bombe, osim Makedončeta, pa nema mjesta da se proba Šabić jednu tekmu. Ili sad kad nema Šošića da se pokuša sa Gojakom na ceneru ili da se proba junior (sa brojem 21) umjesto Dana koji je kriminalan.

Još bih da spomenem i golmana, skidam ja kapu Muftiću, ali ništa bolji golman od boksera, ne ide ga, red bi bio da ga se ohladi. Tarik isto nije loš golman, ako ništa ima ono ključno što golman treba da ima.

salle86
Kontakt:

čet nov 13, 2025 12:25 pm

A Jel vazda mora kad su rezultati loši, da se tek tad kao eto počnu te druge stvari na bolje popravljati, kako bi se skrenula pažnja sa trenutnog lošeg.
Jel ne može uporedo ili se vazda mora čekati da na terenu krenemo nizbrdo pa da se počne raditi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

čet nov 13, 2025 1:13 pm

avlami97 je napisao/la:
SamoNapad je napisao/la:
A i to je relevantno jer smo mi vjerovatno jedini ligi koji su dobili ekipe iz vrha a uspjeli smo da imamo toliki zaostatak za vodecim i plus da nas sustigne cetvrta , peta i šesta ekipa .
Definitivno mozes izvuci i pozitivne stvari da ako uspijemo nametnuti se protiv slabijih i pobjediti onda mi lako mozemo doci u borbu za trofeje. S druge strane ako je to samo trenutak vece motivacije kad igraju jace utakmice onda smo donji i zavrsit cemo daleko i od evrope.

igla
Kontakt:

čet nov 13, 2025 1:23 pm

Teren i tabela su mjerilo, ali svi smo mi znali da je puno toga plod hajpa, a ne neke igre ili sistema.

Kad pišeš o tome ide ona famozna: "eto ti si trener", "eto ti znaš..." i sl. Nije fudbal nuklearna fizika, ne moraš biti moler da bi znao je li okrečeno lijepo ili nije.

Ko god prati fudbal godinama, pogotovo Želju, lako može uočiti neke stvari. Nije ovo engleska liga da ti finese odlučuju da li je neki igrač kvalitetan ili nije. U ligi koje su na ovom nivou vrlo lako je prepoznati može li neko ili ne može, gdje može i gdje ne može. Ti vidiš kroz utakmicu u Širokom da je Obradov zalutao. Vidiš da Konings nije 15+ golova špic. Vidiš da je Lagumdžija tehnički loš i da može ruke dati samo u odbrani kad treba nekog lomiti (a i to kad je u formi) i na skoku jer je jablan. Vidiš da je Trupe namazan igrač, zna se postaviti, ali da je spor i realno nikakva pretjerana prevaga u odnosu na prošlost. Vidiš da je Sedorf igrač koji je svugdje prosjek, nigdje nije ni užasan ni odličan.

Eh onda ne izmišljaš takvim likovima pozicije jer nije football manager. Ne stavljaš Trupea na lijevog beka jer jedva desnog igra. Ne stavljaš Sedorfa u sredinu jer nema smisla za tu poziciju, priđe igraču na metar da mu doda, linije kretanja besmislene. Ne stavljaš Lagumdžiju na 10ku jer nema vic u igri, a nema ni pokretljivost Dangubića.

Svi to vide. Ne moraš biti Kapelo da skontaš da to ne ide.

milanribar
Kontakt:

čet nov 13, 2025 1:48 pm

Ludvig Leple je napisao/la:
čet nov 13, 2025 11:28 am

Trenera da, Adžema NE!

Jakirević je ima viziju, po dolasku odmah su bolje igrali i onda kroz sezonu bili bolji (da ne brojimo utakmice sa sudijskim lakrdijama u njihovu korist).

Ovaj čovjek nema viziju, ovaj čovjek nema znanje, ovaj čovjek trenira strogoću na totalno pogrešan način, ovaj čovjek na kraju krajeva je jedno obično govno utaljeno sa pajdama unutar kluba i tu sva priča završava.

Nama treba ozbiljan trener koji nema nikakve veze u prošlosti sa Klubom, koji neće dozvoliti da mu menadžeri kroje sastav.
Nisam dobio dojam da njemu neko kroji sastav a svaki trener ima svoje konekcije putem kojih dovodi igrače koji mu trebaju, na kraju krajeva on odgovara za te koje dovede.

Dosad svaki trener koji nije imao nikakve veze ni dodirnih tačaka sa klubom je završio katastrofalno. Svaki je il sam pobjegao il smo ga mi otjerali.

Meni je najviše žao što nikad nismo ponovo dali šansu Simi Kruniću.

Riki1921
Kontakt:

čet nov 13, 2025 2:47 pm

igla je napisao/la:
Teren i tabela su mjerilo, ali svi smo mi znali da je puno toga plod hajpa, a ne neke igre ili sistema.

Kad pišeš o tome ide ona famozna: "eto ti si trener", "eto ti znaš..." i sl. Nije fudbal nuklearna fizika, ne moraš biti moler da bi znao je li okrečeno lijepo ili nije.

Ko god prati fudbal godinama, pogotovo Želju, lako može uočiti neke stvari. Nije ovo engleska liga da ti finese odlučuju da li je neki igrač kvalitetan ili nije. U ligi koje su na ovom nivou vrlo lako je prepoznati može li neko ili ne može, gdje može i gdje ne može. Ti vidiš kroz utakmicu u Širokom da je Obradov zalutao. Vidiš da Konings nije 15+ golova špic. Vidiš da je Lagumdžija tehnički loš i da može ruke dati samo u odbrani kad treba nekog lomiti (a i to kad je u formi) i na skoku jer je jablan. Vidiš da je Trupe namazan igrač, zna se postaviti, ali da je spor i realno nikakva pretjerana prevaga u odnosu na prošlost. Vidiš da je Sedorf igrač koji je svugdje prosjek, nigdje nije ni užasan ni odličan.

Eh onda ne izmišljaš takvim likovima pozicije jer nije football manager. Ne stavljaš Trupea na lijevog beka jer jedva desnog igra. Ne stavljaš Sedorfa u sredinu jer nema smisla za tu poziciju, priđe igraču na metar da mu doda, linije kretanja besmislene. Ne stavljaš Lagumdžiju na 10ku jer nema vic u igri, a nema ni pokretljivost Dangubića.

Da je ostao Filip mi bi dali barem 5 golova vise, Lagumdžiju ne mogu vise da gledam jer lik nema tehnike ama bas nikako.

Valter
Kontakt:

čet nov 13, 2025 3:42 pm

igla je napisao/la:

:palacgore:
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Trenutno korisnika/ca: Baidu [Spider], South i 23 gosta.

Prijava