Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dzezvar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned sep 28, 2025 11:38 am

Fanzi je napisao/la:
ned sep 28, 2025 8:00 am
Fanzi je napisao/la:
sub sep 27, 2025 9:47 pm
Kako izbrisati profil s ovog foruma?
Ponovo. U nadi da admin ovo nece fuliti. Hvala.
Neka te ba .....gdje ces...samo nemoj likovati kako si ti bio u pravu za Adzema.....kada se kritikovao ovdje....
Jer ni mi nismo likovali kada smo bili u pravu za puno zayebanije stvari po klub od Adzema...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

SamoNapad
Kontakt:

ned sep 28, 2025 12:13 pm

Ja sam ponosan jer se kritikuje kad treba da se kritikuje. Ponosan sam i na trenera koji je prihvatio u nekojj mjeri da nisu navijaci protiv nekoga zato sto je Adzem ili Coric ili treci neko . Nego cisto sto smo zeljni rezultata i jos jednom kazem Adzem je realan trener bar do sad, igraju mu oni koji zasluze da igraju nikakve filozofije i zasluge po imenima ili proslosti. Svi disemk ko jedan i to donosi rezultat.
Svaka cast svima!

dzulijano_pike
Kontakt:

ned sep 28, 2025 12:29 pm

https://youtu.be/Ay4xZV8lgng?si=LQTJo-MvVEdOV_fU

Adzeme, neka si nas posrao po glavi. Molim te, popisaj nas do kraja polusezone i da na odmor odemo kao prvi, halal ti bilo
:zeljeznicar1:
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

santakuruz
Kontakt:

ned sep 28, 2025 12:58 pm

Vidjelo se odmah od samog pocetka da je Adzem u ovu pricu usao iskreno, emotivno, sa ogromnom zeljom da uspije. Tu emociju je prenio na ekipu i to se vidi i daje rezultate. Detalj nakon utakmice u Sirokom puno govori kad im kaze: ok sudijske greske ali ni vi niste bili najbolji. Vidi se da ekipa to dozivljava kao konstruktivan feedback.
Krpic i Radovac se ne vide u toj prici, ne mogu biti dio ekipe i ne treba ih vise ni spominjati.
Ali kljucno u ovom svemu je da ekipi i Adzemu damo podrsku kad sljedeci put kiksaju protiv npr.Posusja kuci. Bice i toga jer ovoj ekipi fali jos par kockica da bi mogla rutinski pobjedjivati "losije" ekipe koje se zatvore i koje nece ostaviti prostora za kontre nasim krilima.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

OldBlue
Kontakt:

ned sep 28, 2025 1:00 pm

pozdrav svima, evo prenočilo se i ovaj kišni dan mi dođe plaho sunčan :)
bi ono sinoć super sve, plan igre se vidio od početka, stisni dvije linije i brza tranzicija po osvojenoj lopti, tako neako bi stručnjaci rekli a mi navijaći uvijek sa kojih stotinjak varijanti i podvarijanti hehhehehehe ma najbolje je pustiti struku da radi a pogotovo kada su rezultati tu vidljivi na tabeli :)
mora se u ovakvoj ligi uvijek tražiti da se ide od tekme do tekme sa 100% uvijek noga na gasu do kraja i zato mi se sviđa ovaj Ađemov pristup rotacija i kada nama svima to ide na živce i imamo neke svoje kombinacije koje se svode na ono daj nam "tim koji pobjeđuje" ali struka pokazuje da je stručna :)
istakao bih odličnu reakciju cijelog tima nakon onog u Lištici, svih i struke i igraća i uprave, palac gore definitivno, i trebamo biti iskreni pa reći da nam je neko prije starta sezone dao ove bodove i poziciju na tabeli svi bi prihvatili nakon intenzivne jedne sekunde razmišljanja tako da podrška svima u klubu na max :)
a sada ide druga četvrtina, karte su promiješane i dosta se toga zna o svima, samo bih da podsjetim da mi nekako tradicionalno uglavnom bolje prolazimo u Bijelini protiv Radnika nego na Grbavici pa ako uzmemo i taj faktor u obzir za nadati se da čemo biti opet nasmiješeni :) ali samo neka se bore kao lavovi i nije problem ni rezultat, strategija "utakmica svaka kao liga prvaka" mi se sviđa jer mi smo najbolji kada smo Ratnički tim sa Viteškim manirima :)
i dodao bih da mi se pravo sviđa ova rotacija Jaganjac-Rakić, brzi rastrčani bez mahanja rukama i neke dreke a korisni i stvarno rade za tim, samo bi Rakić trebao da skine bar 5 kg ako hoče da ima ozbiljnu karijeru
eto dosta od mene

Kospicar
Kontakt:

ned sep 28, 2025 1:52 pm

Magična noć iza nas, Željo prenoćio na prvom mjestu nakon nepotpunog 9. kola.
Nismo odavno imali tu privilegiju i luksuz.

Nastavljamo dalje, Radnik je sljedeći ! 🔵⚪️

https://youtu.be/PF9AXQQ1Dq0?si=FIhCQQNBQ3FNSzvG
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Jacksparrow
Kontakt:

ned sep 28, 2025 1:56 pm

santakuruz je napisao/la:
ned sep 28, 2025 8:45 am
Jacksparrow je napisao/la:Adzem se poslije Veleža promjenio na bolje. Od izjava do igre i ponasanja.
Nije se Adzem nista promijenio, niti se promijenio nacin na koji igra, nego je vecini sad doslo iz guz.ce u glavu da nemaju pojma o fudbalu a i rezultati su ih poklopili. Opet na prvi kiks (a bice ih, pogotovo protiv bunkeraskih ekipa) opet ce pricati o Adzemovim izjavama, tik-toku, kako treba vratiti Krpica, kako je u talu sa menadzerima.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Adzem prije Veleza i Adzem poslije Veleza dvije razlicite persone. Ja sam poslije Veleza promjenio misljenje i od tada je pozitivno. Pogotovo nakon jednog intervjua
FCŽ

Dzezvar
Kontakt:

ned sep 28, 2025 2:01 pm

Ma skontao je Adzem da ne moze biti onako qrcevit prema ljudima koji dolaze na tekme...
Dobro je smanjio drustvene mreze a i ono sto objavi je normalno.Posvetio se sasvim ekipi i vidi se rezultat.Mi mozemo samo napredovati...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ublehas
Kontakt:

ned sep 28, 2025 2:06 pm

SamoNapad je napisao/la:
ned sep 28, 2025 12:13 pm
Ja sam ponosan jer se kritikuje kad treba da se kritikuje. Ponosan sam i na trenera koji je prihvatio u nekojj mjeri da nisu navijaci protiv nekoga zato sto je Adzem ili Coric ili treci neko . Nego cisto sto smo zeljni rezultata i jos jednom kazem Adzem je realan trener bar do sad, igraju mu oni koji zasluze da igraju nikakve filozofije i zasluge po imenima ili proslosti. Svi disemk ko jedan i to donosi rezultat.
Svaka cast svima!
Pa nije bas da se samo kritikujemo kad treba da se kritikuje.
Ponavljam, ja sam prvi bio protiv Adzemovog povratka, ali je činjenica da mu se sjelo na kosti kao malo kome na pocetku mandata. Pljuvano je sve sto uradi (bilo opravdano ili ne). I to nije najgore. To nisu bile dobronamjerne kritike, nego horska pljuvacina. Takve gnusne stvari su se pisale, kao da je lik za vrijeme agresije zapalio Grbavicu.
Nadam se da cemo (mada sumnjam) nauciti da podrzimo klub i trenera i igrace, koliko god bili za ili protiv njihovog dolaska. Takodje se nadam da i kad budemo imali razloga da kritikujemo, da cemo to uraditi na mnogo kluturniji način.

DizelForce
Kontakt:

ned sep 28, 2025 2:10 pm

Kospa je napisao/la:
ned sep 28, 2025 11:21 am
Adzem spomenu na pressici da cekamo jos neke kvalitetne igrace… prelazni zavrsen… to znaci oni koji su slobodni jelda? Ima li kakvih mahalskih koga cekamo? 😄
Cekaju se vize za onu dvojicu

Sky1
Kontakt:

ned sep 28, 2025 2:13 pm

Al' akcija kod drugog gola. Deni, Bolja iz prve, Rakić sjajna lopta, Šošić odlično do Pešija i ovaj hladan ko špricer.

Jacksparrow
Kontakt:

ned sep 28, 2025 2:32 pm

Al kako mi godinama unazad imamo probleme kad idemo 1 na 1 sa golmanom lakse rijesavamo situacije gdje je 2 na 1 u protivnicku korist. Cim sam vidio da Rakic ide sam na golmana reko nista od ovoga
FCŽ

Jacksparrow
Kontakt:

ned sep 28, 2025 2:33 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned sep 28, 2025 2:01 pm
Ma skontao je Adzem da ne moze biti onako qrcevit prema ljudima koji dolaze na tekme...
Dobro je smanjio drustvene mreze a i ono sto objavi je normalno.Posvetio se sasvim ekipi i vidi se rezultat.Mi mozemo samo napredovati...
Ma upravo to... a i igra je sve bolja i bolja
FCŽ

milanribar
Kontakt:

ned sep 28, 2025 3:21 pm

Uživajte ljudi nema potrebe za likovanjem, ja sam vjerovao Adžemu od početka al razumijem i ljude koji su sumnjali. Imamo solidnu ekipu konačno, možemo igrati sa svima i to nam je cilj bio. Treba se dobro sudija potrudit da nas pokrade to se vidjelo u Širokom. Sad samo polako i pametno.

Haklapuc
Kontakt:

Savršeno odigrana utakmica, baš onako kako je trebalo igrati. Nadigravati se s njima, otvoriti se u potpunosti, nije dolazilo u obzir, jer ekipa Sarajeva (ako se onaj raštimani orkestar može nazvati ekipom) je u stanju, ako im se da prostor, svakome u ovoj ligi zabiti 2-3 komada.

Plaćenici i izmišljanje pozicija ih košta i još će ih više koštati, jer njih Guardiola ne bi uspio uštimati u ovom trenutku. U jednom trenutku gledam njihovu postavku i apsolutno ne razumijem šta ko igra, čak štaviše, mislim da ni njihovim igračima nisu baš najjasnije uloge koje su im dodijeljene. Previše slobode za previše igrača, možeš ti imati jednog igrača koji ima slobodu da luta kroz prostor, ali čak ni ova naša, kako jedna njihova zvijezda reče, amaterska liga, ne trpi nekoliko takvih igrača na terenu. Čak je i ta zvijezda kao desni štoper iznosila loptu po strani, što je sumanuto kad se zna da s te strane napada naš najbrži i najopasniji igrač.

Ali dosta o njima, o nama se treba i mora pričati. Kakav tim, kakvo zajedništvo. Iskoristio bih ovu priliku da se pospem pepelom i izvinim se šefu što sam u jednom trenutku pomislio da je pogubio konce, a on je uspio napraviti nešto što nijedan naš trener u zadnjih 13 godina nije uspio. Ovo je tim i zajedništvo kakvo čak ni on sam nije imao ni u prethodna dva mandata. I sad još više imaju logike njegove riječi da prvi put ima slobodu i uspio je stvoriti jako funkcionalnu ekipu koja grize u svakom momentu i sve to sa ne tako velikim budžetom, usudio bih se reći, kada uzmemo u obzir i dugovanja koja imamo, tek petim budžetom lige.

Što se same utakmice tiče, kad sam vidio sastav, bio sam skeptičan kako će Troupee zaustaviti Guliashvilia, a njemu je trebalo samo pet minuta da ga 'provali' i poslije toga nijednom nije bio ni blizu da ga prođe i od toga potiče i ona nervoza i udaranje Alića, iz nemoći.
Ono što me posebno raduje je što svi prihvataju svoje uloge i kad se nađu na terenu, ispune ono što se od njih očekuje. Taj isti Troupee nije igrao posljednje tri utakmice, sad odigra savršenu utakmicu, Vini odradi tačno ono što treba na umornu, nespremnu odbranu, čak i Boljević prihvati svoju ulogu, a ne sumnjam da će ga Adžem znati iskoristiti i za nešto više, duga je sezona.
Raduje i povratak Šošića u formu, Jaganjac i Rakić rade ono što moderni napadači trebaju da rade, a i golovi će doći.
Nema sujete, nema ega, tim je na prvom mjestu i rezultat se odmah vidi. Čak je ekipa toliko dobro psihološki pripremljena, da ni razne krađe ne utječu na njih.
Erick i Vini su se tako dobro uklopili, imaju tu strast prema fudbalu i prema klubu, da nekad pomislim da su nam uvalili neke momke iz Švrakinog :D

Jedina mrlja na savršenu večer je ušljo Ermin Zec na stadionu.

flux
Kontakt:

ned sep 28, 2025 3:24 pm

Haklapuc je napisao/la:
Savršeno odigrana utakmica, baš onako kako je trebalo igrati. Nadigravati se s njima, otvoriti se u potpunosti, nije dolazilo u obzir, jer ekipa Sarajeva (ako se onaj raštimani orkestar može nazvati ekipom) je u stanju, ako im se da prostor, svakome u ovoj ligi zabiti 2-3 komada.

Plaćenici i izmišljanje pozicija ih košta i još će ih više koštati, jer njih Guardiola ne bi uspio uštimati u ovom trenutku. U jednom trenutku gledam njihovu postavku i apsolutno ne razumijem šta ko igra, čak štaviše, mislim da ni njihovim igračima nisu baš najjasnije uloge koje su im dodijeljene. Previše slobode za previše igrača, možeš ti imati jednog igrača koji ima slobodu da luta kroz prostor, ali čak ni ova naša, kako jedna njihova zvijezda reče, amaterska liga, ne trpi nekoliko takvih igrača na terenu. Čak je i ta zvijezda kao desni štoper iznosila loptu po strani, što je sumanuto kad se zna da s te strane napada naš najbrži i najopasniji igrač.

Ali dosta o njima, o nama se treba i mora pričati. Kakav tim, kakvo zajedništvo. Iskoristio bih ovu priliku da se pospem pepelom i izvinim se šefu što sam u jednom trenutku pomislio da je pogubio konce, a on je uspio napraviti nešto što nijedan naš trener u zadnjih 13 godina nije uspio. Ovo je tim i zajedništvo kakvo čak ni on sam nije imao ni u prethodna dva mandata. I sad još više imaju logike njegove riječi da prvi put ima slobodu i uspio je stvoriti jako funkcionalnu ekipu koja grize u svakom momentu i sve to sa ne tako velikim budžetom, usudio bih se reći, kada uzmemo u obzir i dugovanja koja imamo, tek petim budžetom lige.

Što se same utakmice tiče, kad sam vidio sastav, bio sam skeptičan kako će Troupee zaustaviti Guliashvilia, a njemu je trebalo samo pet minuta da ga 'provali' i poslije toga nijednom nije bio ni blizu da ga prođe i od toga potiče i ona nervoza i udaranje Alića, iz nemoći.
Ono što me posebno raduje je što svi prihvataju svoje uloge i kad se nađu na terenu, ispune ono što se od njih očekuje. Taj isti Troupee nije igrao posljednje tri utakmice, sad odigra savršenu utakmicu, Vini odradi tačno ono što treba na umornu, nespremnu odbranu, čak i Boljević prihvati svoju ulogu, a ne sumnjam da će ga Adžem znati iskoristiti i za nešto više, duga je sezona.
Raduje i povratak Šošića u formu, Jaganjac i Rakić rade ono što moderni napadači trebaju da rade, a i golovi će doći.
Nema sujete, nema ega, tim je na prvom mjestu i rezultat se odmah vidi. Čak je ekipa toliko dobro psihološki pripremljena, da ni razne krađe ne utječu na njih.
Erick i Vini su se tako dobro uklopili, imaju tu strast prema fudbalu i prema klubu, da nekad pomislim da su nam uvalili neke momke iz Švrakinog :D

Sta ti je Ermin Zec kriv?

fcz
Kontakt:

ned sep 28, 2025 3:27 pm

Ima li neko snimak utakmice?

Unaprijed zahvalan!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Haklapuc
Kontakt:

ned sep 28, 2025 3:41 pm

flux je napisao/la:
Haklapuc je napisao/la:

Možda to što 'voli Želju', a tuži klub za ugovor u kojem je više bio na KUM-u nego na terenu? Možda zato što smo zamalo ispušili licencu zbog njega? Zato što šuruje s pitarima, a voli klub? Zato što nas je ispalio kada je prvi put trebao kod nas? Zato što je pustio priču da ga neko traži da bi navukao klub na npžovi ugovor?

Ali dobro, kad može na stadionu biti onaj koji mu je i dao takav ugovor, zašto ne bi mogao i on. Kad se može 'gospodski klub' motati po klubu, zašto ne bi mogao i Ermin. Ako već puštamo da nas pišaju bivši uposlenici i igrači, zašto imati dvostruke aršine.

flux
Kontakt:

ned sep 28, 2025 3:50 pm

Haklapuc je napisao/la:
ned sep 28, 2025 3:41 pm
flux je napisao/la:
Haklapuc je napisao/la:

Možda to što 'voli Želju', a tuži klub za ugovor u kojem je više bio na KUM-u nego na terenu? Možda zato što smo zamalo ispušili licencu zbog njega? Zato što šuruje s pitarima, a voli klub? Zato što nas je ispalio kada je prvi put trebao kod nas? Zato što je pustio priču da ga neko traži da bi navukao klub na npžovi ugovor?

Ali dobro, kad može na stadionu biti onaj koji mu je i dao takav ugovor, zašto ne bi mogao i on. Kad se može 'gospodski klub' motati po klubu, zašto ne bi mogao i Ermin. Ako već puštamo da nas pišaju bivši uposlenici i igrači, zašto imati dvostruke aršine.
Zamisli trazio svoje pare koje je dobio ugovorom. Strasno, sram ga bilo.

Ludvig Leple
Kontakt:

ned sep 28, 2025 3:57 pm

milanribar je napisao/la:
Uživajte ljudi nema potrebe za likovanjem, ja sam vjerovao Adžemu od početka al razumijem i ljude koji su sumnjali. Imamo solidnu ekipu konačno, možemo igrati sa svima i to nam je cilj bio. Treba se dobro sudija potrudit da nas pokrade to se vidjelo u Širokom. Sad samo polako i pametno.
Ja ti fino kažem Erick-Deni dobitna kombinacija, a ti zapeo za Lagumdžiju. Lagumdžija može biti igrač da ulazi s klupe i to je to.

Torpedo doviđenja i prijatno.

Dobiti Radnika!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 121 gost.

Prijava