Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet sep 18, 2025 7:51 am

SkenderijaTM87 je napisao/la:
sri sep 17, 2025 6:38 pm
plavi kanarinac je napisao/la:
sri sep 17, 2025 5:50 pm
OldBlue je napisao/la:
sri sep 17, 2025 11:40 am
Pozdrav svima, evo malo se smirilo u glavi i stomaku nakon ove bundesliga utakmice od preksinoć i čitam ove postove a ima ih podosta i ima svakakvih analiza pa da se i ja malo pridružim sa dva zapažanja:
prvo, Ado je rekao da je u pripremi svlačionice rekao da imamo na klupi igrače za preokrenuti što mi na prvu i nije nešto bilo ali kada malo bolje razmislim to je super za ekipu a pogotovo što se pokazalo tačnim
drugo, obratite pažnju kod sva tri naša gola kretanje Jaganjca, koliko drži loptu i kada je daje(bez carinjenja) i kako prati ostale igrače i pokriva prostor, dok naprimjer uz dužno poštovanje ovako nešto u kompletu nisam vidio od Krpića nikada i mislim da bi trebali poraditi na vračanju Hamze nazad pod ugovor

inače ovaj Borac i Vinko su sasvim dobra ekipa i ova pobjeda itekako vrijedi....

sve u svemu Ado je pokazao da je na dobrom putu da od ovih igrača napravi tim za respekt, puna podrška
Gdje ces to napisati, skenderija ima traume od ovog posta :rofl1:
Odigras dobro 20 minuta svi zaborave ko si :11:
Bilo bi nam bolje svima kad bi sve mlađe momke/omladince našeg kluba podržali barem u 1 sezoni.

Ne kažem da će iko postati zvijezda, ali što napisa čini mi se Fanzi, šta smo omladinaca mi upropastili na Grbavici komentarima i povicima, a bar na Grbavici su mogli imati tu sezonu tolerancije. Na prvom poslu pa griješiš u ponudi, u komunikaciji u svemu pa te tolerise, valjda možemo i mi tu jednu sezonu svu tu našu školu pogurati makar podrškom.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

milanribar
Kontakt:

čet sep 18, 2025 9:56 am

Možda vas iznenadi Obradov i to da ima centaršut dobar skoro ko i Alić, samo treba obavezno lijevo krilo da igra neko ko pomaže u defanzivi i neće bit problema.

Sredina mislim da će bit Lagumdžija-Milošević-Šošić, najviše će bit problem nadomjestit Ericka koji puno radi u defanzivi a i započinje akcije sa dobrim pasovima naprijed.

salle86
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:00 am

slika

Kad se neko upita zašto treba investitor, nek pogleda ovu sliku.

Razlika naše i njihove zarade je oko 10 miliona KM.
E sad zamislite da mi imamo na ovaj budžet eto samo pola tog novca (nek druga polovica "izmagli" za troškove i nek i "gazda" počasti sebe)...

Naravno ništa ne ide preko noći, ali da bi za 3 sezone igrali grupe, mi moramo ove raditi i živjeti za to.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

EasyRiise
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:01 am

sri sep 17, 2025 5:50 pm

Gdje ces to napisati, skenderija ima traume od ovog posta :rofl1:
Bilo bi nam bolje svima kad bi sve mlađe momke/omladince našeg kluba podržali barem u 1 sezoni.

Ne kažem da će iko postati zvijezda, ali što napisa čini mi se Fanzi, šta smo omladinaca mi upropastili na Grbavici komentarima i povicima, a bar na Grbavici su mogli imati tu sezonu tolerancije. Na prvom poslu pa griješiš u ponudi, u komunikaciji u svemu pa te tolerise, valjda možemo i mi tu jednu sezonu svu tu našu školu pogurati makar podrškom.
Jel stvarno misliš da je Grbavica komentarima i povicima upropastila nekog omladinca? Jedino ko ih je mogao upropastiti jeste nestručni treneri iz OP, kao i SŠ koji im nije vjerovao. Neće navijači gurati igrača iz prvih 11, a neće ga ni izbaciti ukoliko trener vidi kvalitet i trud. Naravno da navijači trebaju imati tolerancije prema omladincima i podržati ih kada dobiju priliku, i vjerovatno je bilo slučajeva gdje nije bilo tako, ali daleko od toga da su nekome upropastili karijeru.

gavran
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:19 am

treba u nedjelju organizovati gledanje tekme na Grbavici....
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:21 am

TheBlue je napisao/la:
sri sep 17, 2025 11:29 pm
Ja sam dosta pisao o Adzemu. Ako vratite moje postove u 2018. Vidjet ćete da sam ga podržavao kada su rijetki. Nakon njegovog dolaska sada sam bio skeptičan I nakon prvih kola sam napisao da on nije za Zelju.

I dalje mislim da klub Željezničar (onako kako ga ja vidim), zaslužuje boljeg trenera, Facebook, Instagram ispadi nisu za trenera koji vodi nas klub. Mora tu postojati nivo neki. Takodjer sam rekao da mi se na početku činilo da se Adzem došao nekom svetiti zbog 2018., a da ni on ne zna kome (posipanje pepelom i slične izjave). Skontao je i on to i povukao ručnu. Dao ostavku I prebacio odgovornost na upravu. Tada sam rekao da se njemu više nema sta zamjeriti.

Sada kada čovjek sagleda TRENUTNO stanje. Opet kažem trenutno, jer ne znamo sta budućnost nosi. Možda je on jednostavno našao neki zajednički jezik sa igračima, što to kažem?

Nasi igrači nisu neke ni zvijezde, ni ala profesionalci, pa da im Klop slozi taktiku, pitanje je da li bi je znali provesti. Nisu vala ni neki aman tehničari da znaju valjat loptu I izdominirati neko carolijom. Nisu vala ni PUNO plaćeni, da imaju za sta igrati i izgarati, al ono sto im NIKO ne može uzeti jeste da su MUDONJE I da su TIM. ja odavno nisam vidio da ekipa stoji više uz pojedince, a da pojedinci stoje uz ekipu. Imamo to nesto čudno, neku zar, jedinstvo, I vjerujem da je to Adzem probudio u njima. Da je odabrao ekipu kojoj huk sa tribina daje motiv I snagu. Možda nisu znalci neki, ali imaju to nesto sto cini ekipu.

U mojim očima Željom treba rukovoditi neko pravo uspješan, da klub raspolaže sa milionima, trener treba biti najbolji u regionu. Meni je Zeljo vrh ovih prostora i na svijetu nema drazeg. Ali jednostavno na ovom prosječnom nivou sa svim sto raspolažemo, možda je stvarno Adzem najbolja opcija za ove igrače i klub, možda im zna prići na način koji njima odgovara. Ok, imaju neke redovne plate, on ima taj mahalalski pristup, vjerujem da ga ne bi siljili jer očito su ekipa.

Ekipa nekih mudonja, koja će se boriti, vodjena trenerom koji će 100% stati iza svakog igrača, bez obzira na ishod. To možda njima treba, možda je to to....

Utakmica u Mostaru je ojačala ovu ekipu, dala im to jedinstvo i očito smo mi iz Mostara donijeli PUNO VIŠE OD 3 BODA.

Prošli smo puno toga, ne mislim da smo konkurentni za titulu, Borac je jak i na terenu i van njega, Zrinjski isto... Al eto mi imamo sebe i hajmo se boriti koliko možemo... Boriti....

Izvinite na dugom postu, al sam morao....

KAKO DA TE NE VOLIM?????
da ne citam

Adzeme odlazi......
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

salle86
Kontakt:

Trka, mišića, mozak
Bilo šta od to troje da ima, nebitno bio omladinac ili neki od 25, 30, 35 godina...može ovde igrati.
Ne možeš imati 20 godina, 60kg, crkneš u 60-oj i sve od nogometa što znaš je dodati prvom do sebe često i unazad.
Svaki od njih treba prvo da radi na sebi, a za to ako već ne može privatnog trenera imati, može upisati teretanu ne traži niko od njih da dižu stoju na bendžu ali mišićne mase se mora imati...i eno ti vils pa trči. Ne mora poslije treninga šiša, kafa.
Ali jok, svi bi da budu igrači a da ne oznoje guzove...ja ba
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kb80
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:28 am

salle86 je napisao/la:
Trka, mišića, mozak
Bilo šta od to troje da ima, nebitno bio omladinac ili neki od 25, 30, 35 godina...može ovde igrati.
Ne možeš imati 20 godina, 60kg, crkneš u 60-oj i sve od nogometa što znaš je dodati prvom do sebe često i unazad.
Svaki od njih treba prvo da radi na sebi, a za to ako već ne može privatnog trenera imati, može upisati teretanu ne traži niko od njih da dižu stoju na bendžu ali mišićne mase se mora imati...i eno ti vils pa trči. Ne mora poslije treninga šiša, kafa.
Ali jok, svi bi da budu igrači a da ne oznoje guzove...ja ba
Vrhunac karijere u mozgovima naših mladih igrača je da se prodaju negdje van BiH, a šta će tamo kada ode nema pojma. Konta da može kao ovdje poslije tekme na šišu ili na burek, pa na kadaif i da sve zalije kolom. Jednostavno ne vide dalje od svog nosa. Jbg on sa 19, 20 godina ima platu milju, dvije i konta da je to super, a nema pojma da kada ode gore negdje treba da radi na sebi 5x više ako hoće da trenira uopše. Da ne govorim o razvoju ovdje kod kuće...

Ludvig Leple
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:30 am

milanribar je napisao/la:
Možda vas iznenadi Obradov i to da ima centaršut dobar skoro ko i Alić, samo treba obavezno lijevo krilo da igra neko ko pomaže u defanzivi i neće bit problema.

Sredina mislim da će bit Lagumdžija-Milošević-Šošić, najviše će bit problem nadomjestit Ericka koji puno radi u defanzivi a i započinje akcije sa dobrim pasovima naprijed.
Lagumdžija je tip igrača za ove sporije ekipe, ali ako protivnička ekipa ima dva brža vezna kao recimo Borac (Savić i Jojić) onda je njegovo prisustvo na terenu totalno bespotrebno. Povlačenjem Denija na DMF mi smo odmah dobili i rasterećenijeg Ericka koji nije morao da trči i za Lagumdžiju koji je ispadao k'o iz voza.

milanribar
Kontakt:

čet sep 18, 2025 10:37 am

Ludvig Leple je napisao/la:

Lagumdžija je tip igrača za ove sporije ekipe, ali ako protivnička ekipa ima dva brža vezna kao recimo Borac (Savić i Jojić) onda je njegovo prisustvo na terenu totalno bespotrebno. Povlačenjem Denija na DMF mi smo odmah dobili i rasterećenijeg Ericka koji nije morao da trči i za Lagumdžiju koji je ispadao k'o iz voza.
Dosta je lutao s pozicije Lagumdžija protiv Borca i šuplja sredina ostajala, mislim da će protiv Širokog bolje izgledat jer im je sredina dosta tanka. Samo strpljivo i agresivno valjala bi pobjeda tamo pogotovo poslije prošle sezone i onog užasa u kupu.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet sep 18, 2025 12:38 pm

gavran je napisao/la:
TheBlue je napisao/la:
sri sep 17, 2025 11:29 pm
Ja sam dosta pisao o Adzemu. Ako vratite moje postove u 2018. Vidjet ćete da sam ga podržavao kada su rijetki. Nakon njegovog dolaska sada sam bio skeptičan I nakon prvih kola sam napisao da on nije za Zelju.

I dalje mislim da klub Željezničar (onako kako ga ja vidim), zaslužuje boljeg trenera, Facebook, Instagram ispadi nisu za trenera koji vodi nas klub. Mora tu postojati nivo neki. Takodjer sam rekao da mi se na početku činilo da se Adzem došao nekom svetiti zbog 2018., a da ni on ne zna kome (posipanje pepelom i slične izjave). Skontao je i on to i povukao ručnu. Dao ostavku I prebacio odgovornost na upravu. Tada sam rekao da se njemu više nema sta zamjeriti.

Sada kada čovjek sagleda TRENUTNO stanje. Opet kažem trenutno, jer ne znamo sta budućnost nosi. Možda je on jednostavno našao neki zajednički jezik sa igračima, što to kažem?

Nasi igrači nisu neke ni zvijezde, ni ala profesionalci, pa da im Klop slozi taktiku, pitanje je da li bi je znali provesti. Nisu vala ni neki aman tehničari da znaju valjat loptu I izdominirati neko carolijom. Nisu vala ni PUNO plaćeni, da imaju za sta igrati i izgarati, al ono sto im NIKO ne može uzeti jeste da su MUDONJE I da su TIM. ja odavno nisam vidio da ekipa stoji više uz pojedince, a da pojedinci stoje uz ekipu. Imamo to nesto čudno, neku zar, jedinstvo, I vjerujem da je to Adzem probudio u njima. Da je odabrao ekipu kojoj huk sa tribina daje motiv I snagu. Možda nisu znalci neki, ali imaju to nesto sto cini ekipu.

U mojim očima Željom treba rukovoditi neko pravo uspješan, da klub raspolaže sa milionima, trener treba biti najbolji u regionu. Meni je Zeljo vrh ovih prostora i na svijetu nema drazeg. Ali jednostavno na ovom prosječnom nivou sa svim sto raspolažemo, možda je stvarno Adzem najbolja opcija za ove igrače i klub, možda im zna prići na način koji njima odgovara. Ok, imaju neke redovne plate, on ima taj mahalalski pristup, vjerujem da ga ne bi siljili jer očito su ekipa.

Ekipa nekih mudonja, koja će se boriti, vodjena trenerom koji će 100% stati iza svakog igrača, bez obzira na ishod. To možda njima treba, možda je to to....

Utakmica u Mostaru je ojačala ovu ekipu, dala im to jedinstvo i očito smo mi iz Mostara donijeli PUNO VIŠE OD 3 BODA.

Prošli smo puno toga, ne mislim da smo konkurentni za titulu, Borac je jak i na terenu i van njega, Zrinjski isto... Al eto mi imamo sebe i hajmo se boriti koliko možemo... Boriti....

Izvinite na dugom postu, al sam morao....

KAKO DA TE NE VOLIM?????
da ne citam

Adzeme odlazi......
Citaj cesce :)
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

avlami97
Kontakt:

čet sep 18, 2025 12:43 pm

U Širokom digli, kreče.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet sep 18, 2025 1:14 pm

Ima li šta od Gojaka? Pisalo se ovdje da je dobar i obećava, ali nisam upratio je li bio na klupi ikako otkad je registrovan. Razumijem da je mlad i da možda neće odmah u prvih 11, ali sad kad nam fali veznjaka treba biti opcija ako ima kvaliteta
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

svabo
Kontakt:

čet sep 18, 2025 1:45 pm

Ludvig Leple je napisao/la:

Jojić uopće nije brz igrač, to je jedna stvar. Druga, Deni se povukao na DMF istovremeno kad je Savić izašao, a da je ovaj ostao pitanje je kako bi i to izgledalo. I treće, Deni nije prirodno DMF i to što je dobro izgledalo zadnjih 15 minuta protiv Borca ne znači da on to treba igrati protiv svakog.

A Lagumdžija voli lutati terenom, pa onda teško stiže da zatvori rupe na svojoj poziciji, što je vidljivo protiv boljih ekipa koje to znaju iskoristiti.

plavi kanarinac
Kontakt:

čet sep 18, 2025 1:52 pm

EasyRiise je napisao/la:

Jel stvarno misliš da je Grbavica komentarima i povicima upropastila nekog omladinca? Jedino ko ih je mogao upropastiti jeste nestručni treneri iz OP, kao i SŠ koji im nije vjerovao. Neće navijači gurati igrača iz prvih 11, a neće ga ni izbaciti ukoliko trener vidi kvalitet i trud. Naravno da navijači trebaju imati tolerancije prema omladincima i podržati ih kada dobiju priliku, i vjerovatno je bilo slučajeva gdje nije bilo tako, ali daleko od toga da su nekome upropastili karijeru.
Stvorena takva atmosfera da jednostavno nije se prastala nijedna greska, u toj atmosferi mladi igrac, ako ga trener uopce i stavi, a slabo koji je stavljao, usere i napravi jedan glup potez, publika podivlja i sjebes koncepciju tu i treneru i igraču. Ovaj prvi sta ce onda odluci se za dizelasa i ovaj presjedi sezonu, možda kup odigra i to je to.

Ali hajde svi to drugačije gledamo.

EDIT: a debilima ko sto su Resic i nekakvim poluljudima se davala prilika i uloga... Ali hajde bilo proslo, bice bolje.
Zadnja izmjena: plavi kanarinac, dana/u čet sep 18, 2025 1:54 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

milanribar
Kontakt:

čet sep 18, 2025 1:54 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
čet sep 18, 2025 1:14 pm

Ima li šta od Gojaka? Pisalo se ovdje da je dobar i obećava, ali nisam upratio je li bio na klupi ikako otkad je registrovan. Razumijem da je mlad i da možda neće odmah u prvih 11, ali sad kad nam fali veznjaka treba biti opcija ako ima kvaliteta
Igrao za juniore nekidan u pobjedi protiv Radnika dao go i asistirao. Biće on dobar i za prvi tim ubrzo...

cala
Kontakt:

čet sep 18, 2025 3:46 pm

EasyRiise je napisao/la:

Hrelji je haman citav stadion zvizdao kad je igrao i ono malo za nas. Proglasili ga klocem, a u Borcu danas jedno od boljih krila lige. Valjao nas kao budale na Grbavici.

Grbavica je itekako otjerala nekoliko dobrih pojedinaca bez da im je dala priliku uopste.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], SkenderijaTM87 i 45 gostiju.

Prijava