Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoIstina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri sep 17, 2025 3:14 pm

Meni nije jasno zasto se uvijek pitari uzimaju kao primjer kada se prica o investitoru. Hiljade klubova po svijetu ima investitore i funkcionise sasvim dobro, pravi rezultate. Zasto se hvatati njih? Oni su debili danas kao sto su bili i prije 20 godina. Da ih Bin Salman kupi opet bi isto bilo jer su jednostavno takvi.

Sada nam dobro ide pa kao ne treba investitor. Nakon par poraza, a bice ih, onda ce se pricati da nam treba. Ne gubis ti identitet kad imas redovan izvor finansiranja, kad ne vode ljudi klub volonterski nakon posla, kad ne moraju roditelji kupovati opremu i placati clanarine, kad se boris za trofeje i proizvodis igrace, igras grupne faze...

Nije nikakav gubitak identiteta kad neko ulozi novac umjesto da ga posudjujes, vrtis brojeve, trazis pomoc privatnih kompanija i razlicitih nivoa vlasti.
Sky1: "Priču o investitoru je pustio neko iz Skupštine namjerno, mislim da gop Mirvić nije uopšte želio investirati, pitanje je da li je iznao uopšte da se spominje kao potencijalni investitor."

Sky1
Kontakt:

sri sep 17, 2025 5:26 pm

kb80 je napisao/la:
sri sep 17, 2025 2:05 pm
kvalitet je napisao/la:
sri sep 17, 2025 1:57 pm
ublehas je napisao/la:
sri sep 17, 2025 1:49 pm
Evo, da ponovimo, ja licno nisam za investitora, ali sam svjestan da nam je isti neophodan. Ne zbog eventualnih uspjeha, nego zbog navijaca. Mi pričamo kako niko nema ovakve navijacke, a na 0:2 su uveliko zviždalo i jebalo od do. Da jezgro nije smirilo situaciju i insistiramo na podršci, to bi samo postajalo jos gore. Da sada uvezemo 2-3 losa rezultata, sve bi se raspali. Tjerao bi se trener, tjerali bi se igraci, tjerala bi se Uprava. Poslije nekog vremena bi otišli ovi ljudi koji su sada u Zelji, a mozda dosli novi sa novim idejama, pa bi poslije nekoliko slabih rezultata otjerali i njih, i trazli nove....tako bi isli u krug dok nebo uspjeli otjerati sve koji hoce da rade za Zeljino dobro, ili dok se ne bi pojavio neko ko bi iskoristio svu ovu situaciju i dobro se okoristio, a Zeljo dozivio sudbinu Celika. Mi imamo sve manje i manje ljudi koji hoce da se bave klubom, a svakom samo nalazimo mane.
Da imamo vise strpljenja i bezrezervne podrske, svim srcem bi bio protiv investitora. Ovako sam svjestan da nam je to jedini spas, jer kad neko da svoje pare, nece ga puno zanimati sta simpatizeri misle.
To je to. Nekoliko loših rezultata i opet ide hebavanje od do ljudima koji praktično volonterski rade. To nije rješenje.

Dalje, mi bismo sigurno mogli bez investitora da imamo privredu koja to može izgurati, ali nemamo. Prvi bih u toj situaciji bio protiv investitora.
Apsolutno da, isto razmišljam. Da imamo TV prava, dobre jake sponzore i jak fan shop...
Ovdje se zaboravi jedan jako bitan stub u polsovanju kluba, a to su izlazni transferi, desio se Al Jaber ali godinama unazad do Amira nismo ostavirili nijedan bitan izlazni transfer, kada bi se to popravilo, prihodi kuba bi znato porasli i ima tu jos mnogo mnogo prostora da klub ostvaruje znacajnije prihode iz vlastite aktivnosti.

plavi kanarinac
Kontakt:

sri sep 17, 2025 5:50 pm

OldBlue je napisao/la:
sri sep 17, 2025 11:40 am
Pozdrav svima, evo malo se smirilo u glavi i stomaku nakon ove bundesliga utakmice od preksinoć i čitam ove postove a ima ih podosta i ima svakakvih analiza pa da se i ja malo pridružim sa dva zapažanja:
prvo, Ado je rekao da je u pripremi svlačionice rekao da imamo na klupi igrače za preokrenuti što mi na prvu i nije nešto bilo ali kada malo bolje razmislim to je super za ekipu a pogotovo što se pokazalo tačnim
drugo, obratite pažnju kod sva tri naša gola kretanje Jaganjca, koliko drži loptu i kada je daje(bez carinjenja) i kako prati ostale igrače i pokriva prostor, dok naprimjer uz dužno poštovanje ovako nešto u kompletu nisam vidio od Krpića nikada i mislim da bi trebali poraditi na vračanju Hamze nazad pod ugovor

inače ovaj Borac i Vinko su sasvim dobra ekipa i ova pobjeda itekako vrijedi....

sve u svemu Ado je pokazao da je na dobrom putu da od ovih igrača napravi tim za respekt, puna podrška
Gdje ces to napisati, skenderija ima traume od ovog posta :rofl1:
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri sep 17, 2025 6:38 pm

plavi kanarinac je napisao/la:
OldBlue je napisao/la:
Pozdrav svima, evo malo se smirilo u glavi i stomaku nakon ove bundesliga utakmice od preksinoć i čitam ove postove a ima ih podosta i ima svakakvih analiza pa da se i ja malo pridružim sa dva zapažanja:
prvo, Ado je rekao da je u pripremi svlačionice rekao da imamo na klupi igrače za preokrenuti što mi na prvu i nije nešto bilo ali kada malo bolje razmislim to je super za ekipu a pogotovo što se pokazalo tačnim
drugo, obratite pažnju kod sva tri naša gola kretanje Jaganjca, koliko drži loptu i kada je daje(bez carinjenja) i kako prati ostale igrače i pokriva prostor, dok naprimjer uz dužno poštovanje ovako nešto u kompletu nisam vidio od Krpića nikada i mislim da bi trebali poraditi na vračanju Hamze nazad pod ugovor

inače ovaj Borac i Vinko su sasvim dobra ekipa i ova pobjeda itekako vrijedi....

sve u svemu Ado je pokazao da je na dobrom putu da od ovih igrača napravi tim za respekt, puna podrška
Odigras dobro 20 minuta svi zaborave ko si :11:

teatrale36
Kontakt:

sri sep 17, 2025 6:46 pm

sri sep 17, 2025 7:56 am
TheSvenderMan je napisao/la:
sri sep 17, 2025 1:40 am
Pozdrav svima, ne pisem aktivno vec par godina ali redovno pratim forume. Imam neku potrebu da povodom rodjendana napisem ovo sto sam upravo pametovao jaranu na viberu.

Tolika je privilegija biti zeljovac. Neki dan na utakmici sve ono sto sam sanjao tamo nekad 2014 kad nas je sve skupa bilo 500 na stadionu (ako brojimo igrace i securitas), onaj sruseni istok, zdenka na sjeveru bez stolica, garant je i hladno bilo i igrali smo protiv nekog tamo rudara, i teren je bio mocvara.. i sanjas kako ce jednog dana biti kao “kod engleza”.

Sinoc protiv borca sam u stvari shvatio da imamo stvarno nesto posebno, mislim uvijek smo imali ali ono je nesto novo, nesto sto se gradilo decenijama i sto se polako pocinje nazirati. Tribine pune, ne mozes naci 2 stolice jednu do druge. Dodjem sa zenom, ona vec pocinje kao i ja da ludi pred utakmicu (dotakla plavi kamen za srecu prije zrinjskog, dotakla sinoc… mora da je do nje…). Prije utakmice nekakav mali s megafonom trci okolo govori sta da radimo kad bude koreografija. Nit je bio na spidu, nit je nekog prebio maloprije vec sasvim neko normalno dijete. Okreces se oko tebe sve neki normalni ljudi. Igramo protiv borca, niko cetnike ne spominje vec sudiji jebemo mater balijsku 😂. Vidis da mi stvarno nismo klub papaka, nacionalista, fasista ili kriminalaca. Vrlo jednostavno, mi smo klub obicnih, normalnih ljudi.

I onda se desilo to sto se desilo, ja hodam kuci poslije utakmice i razmisljam gdje na svijetu mozes ovo dozivjeti. Kod komsinica to nije to, oni su svoj identitet prodali (mislim nikad ga nesto i nisu imali ali eto) i ono je sad PR prcija. Stadion i kad je ko pun nikad ne izgleda dobro. Al eto oni su kao i ok, malo sire imas zrinjski borac i velez.. necu komentarisati. Mozda eto taj velez ima to nesto ali smo prije prije par sedmica imali priliku vidjeti ko su oni (neki bi rekli da smo dobili potvrdu jer ono nije njsta novo). Sire od nas, mozda zvezda partizan hajduk ali oni mi djeluju kao neonacisti, mafijasi i kombinacija te dvije stvari. Ostatak bivse jugoslavije necu ni da spominjem. Usudio bi se reci i sire od toga. Na zapadu ovo iskustvo polako prestaje biti nesto sto jedan obican covjek moze da priusti, cast izuzecima.

E mi to imamo i nase je, i sve ono o cemu sam sanjao prije 10 i kusur godina mi danas zivimo. Vazda u dubiozi, vazda stres, rijetko kad uspjeh, ne znas hoce li klub docekati iducu godinu ali dzaba mi se i dalje nekako kotrljamo, i dalje smo trn u oku milijarderima oko nas, a oni postaju svjesni da se uspjeh moze kupiti, i kupuje se. Ovo sto mi imamo nema cijenu.

Kao i uvijek, neka su luda vremena ispred nas, nekakvi se investitori spominju, jos brat od onog kloca. Ja najiskrenije ima konflikt u sebi. Valjale bi pare, mozda se bez njih ugasimo a mozda to bude jos jedna stepenica prema gore. S druge strane mozemo zavrsiti ko kone, bez identiteta, samo nekakve brojke na papiru. Jesmo li vec dovoljno zdravi da mozemo izgurati i to bez da zrtvujemo svoj identitet? Nisam dovoljno pametan da odgovorim na to pitanje ali znam da cak i ako sve to propadne mi cemo se opet nekako kotrljat.

TLDR: Volim te zeljo!!!
Super post.

Ja nakon Borca, a i na samoj utakmici, sam bio u fazonu koji ce nam k investitor pored onog što mi istinski jesmo.

Možda to nije rezonsko razmišljanje, možda nema uporiste u logici, ali ono sto smo imali protiv Borca ne bi imali sa tim famoznim investitorom, a gledajuci komsinicu oni su u tolikim govnima upravo radi te zudnje za parama. Ne znam ne mozes biti pametan.

Ono pare, milioni, brazilci i kolumbijci ne mogu kupiti.
E upravo to sam i ja razmišljao izlazim sa stadiona i kontam na možemo mi ovo bez ikoga, šta će nam iko šta smo sve preživjeli u ove 104 godine, preživjećemo i bez nekih " zvijezda" na terenu tipa ovih što igraju na Koševu 😀.
Željo ima što niko nema!

cala
Kontakt:

sri sep 17, 2025 6:53 pm

Za sve koji misle da nam ne treba investitor/kapital izvana: uvijek imajte na umu koliko smo duzni i da bez para od Evrope i/ili prodaje igraca mozemo opet veoma lako upasti u opasne probleme kao kad smo skupljali pare za takmicarsku licencu i slicne gluposti. Lesinari su uvijek kruzili oko kluba i jos dugo ce kruziti.

Sta nam par pobjeda uradi. Sta bi tek bilo da titulu osvojimo slucajno...

svabo
Kontakt:

sri sep 17, 2025 7:07 pm

OldBlue je napisao/la:

Polako, ovo mu je treći gol u seniorskoj karijeri.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri sep 17, 2025 7:08 pm

Uzmes Borac epskim preokretom, ma braca ne treba nam ba investitor koji ce nam *****.

Ne do bog da smo izgubili, bilo bi prodaj se pa makar turskim lihvarima

OldBlue
Kontakt:

sri sep 17, 2025 7:09 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
sri sep 17, 2025 6:38 pm
OldBlue je napisao/la:

Odigras dobro 20 minuta svi zaborave ko si :11:
hehehehehe ...... prihvatam cijelu sezonu da bude svaka tekma 70 minuta patnje, mrlja-brlja igra, nerviranje ne samo nas nego i svih vrabaca na Grbavici i šire a onda atomskih 20 minuta i kvalitetno šamaranje svih a posebno onih znamo svi kojih :) ...... i ono kao slučajno na poslu sutra pitati pojedine: kako izgleda tabela?

SkenderijaTM87
Kontakt:

sri sep 17, 2025 7:10 pm

svabo je napisao/la:
OldBlue je napisao/la:

Dat mu ugovor do 2030 i umirovit broj 9 na dresu u njegovu cast hahahahahahahaha

ŽFC
Kontakt:

sri sep 17, 2025 7:15 pm

sri sep 17, 2025 7:08 pm
Uzmes Borac epskim preokretom, ma braca ne treba nam ba investitor koji ce nam *****.

Ne do bog da smo izgubili, bilo bi prodaj se pa makar turskim lihvarima
nemoj tako površno razmišljati komšija, ili barem nemoj nama imputirati površno razmišljanje

svabo
Kontakt:

sri sep 17, 2025 7:17 pm

sri sep 17, 2025 7:10 pm
svabo je napisao/la:
OldBlue je napisao/la:

Dat mu ugovor do 2030 i umirovit broj 9 na dresu u njegovu cast hahahahahahahaha
A brate zalijećemo se nerealno majke mi. Momak odigrao super 20 minuta, učestvovao u golovima, dao jedan, ali zaboravljamo da je počeo utakmicu s Boljevićem i Pejićem ništa od ovog se ne bi desilo. Daj Bože da počne slijedeću i postigne hat trick, ali realnost je da se vjerovatno neće vidjeti na terenu. Mi bi odmah neke dugoročne ugovore davali.

Isto tako podrška navijača, sve fantazija i stvarno skidam kapu, ali je li neko vidio na poluvremenu na 0:2 poziv Manijaka igračima da dođu pred tribinu pa ih osam pobjegne u svlačionicu a Karamarko i Muftić minut stoje zbunjeno pred tunelom i ne znaju da li da se vrate ili odu u svlačionicu. Tanka je linija od fanatične podrške do skidanja dresova.

dobar tri
Kontakt:

sri sep 17, 2025 9:29 pm

SamoIstina je napisao/la:
sri sep 17, 2025 3:14 pm
Meni nije jasno zasto se uvijek pitari uzimaju kao primjer kada se prica o investitoru. Hiljade klubova po svijetu ima investitore i funkcionise sasvim dobro, pravi rezultate. Zasto se hvatati njih? Oni su debili danas kao sto su bili i prije 20 godina. Da ih Bin Salman kupi opet bi isto bilo jer su jednostavno takvi.

Sada nam dobro ide pa kao ne treba investitor. Nakon par poraza, a bice ih, onda ce se pricati da nam treba. Ne gubis ti identitet kad imas redovan izvor finansiranja, kad ne vode ljudi klub volonterski nakon posla, kad ne moraju roditelji kupovati opremu i placati clanarine, kad se boris za trofeje i proizvodis igrace, igras grupne faze...

Nije nikakav gubitak identiteta kad neko ulozi novac umjesto da ga posudjujes, vrtis brojeve, trazis pomoc privatnih kompanija i razlicitih nivoa vlasti.
100%

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 39 gostiju.

Prijava