Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 18, 2025 1:20 am

Zvaka72 je napisao/la:
pon avg 18, 2025 1:04 am
cikoradovic je napisao/la:
ned avg 17, 2025 4:29 pm
Sad ćemo malo pričati o strateškom partneru, šta nam se to nudi i šta naše pametnice odbijaju. Kad imamo u našem klubu ljude koji ne igraju pošteno, onda ću se ja potruditi da tu grešku poništimo i da igramo pošteno. Da ne bude kasnije, nije to bilo ponuđeno, nije se čulo, da se delegati peglaju sami od sebe pa prosipaju priču kao sa Diglisićem da nije ušao jer mu to nije preporučila ambasada i slične gluposti koje su nam pričane i lagane.

Pa da krenemo, priča oko Sanina je krenula negdje u martu, aprilu, kada je na insistiranje skupštine, delegata u skupštini, Nihad Odobašić, član skupštine i član radne grupe koja je radila na poslu sa Diglisićem, koji je dobar sa NB, tražio je da mu da kontakt od Sanina pa da oni popričaju. Sanin je u početku odbijao da stupi u kontakt nakon prošlog puta i onoga što mu se desilo. Ipak, na kraju je popustio i dao odobrenje da se proslijedi kontakt Odobašiću da mogu popričati. Mislim da je i tu ključnu ulogu odigrao baš NB iako je Sanin na početku striktno odbijao da priča sa nama. Mislim da je to rečeno i ranije.

Nakon tog sastanka odlučeno je da se počne sa konkretnim radom i konkretnom pričom. Radna grupa na čelu sa Gredićem je odmah započela sa radom. Stigli smo do dijela o tom ulaganju samo u sportski dio kluba. Sanina nekretnine ne interesuju, ne interesuje ga pomoćni, ne interesuje ga šuma, ne interesuju ga bageri i gradnja na pomoćnom terenu. Samo čisto ulaganje u sportski dio i da se u tome ogleda naša saradnja. Normalno, kod ulaganja u sportski dio, računaju se i ulaganja u stadion, omladinsku školu, kamp, administraciju i ostalo što je bitno.

Dalje, u startu je dao do znanja, da ne počinju priču ako nisu spremni da mu omoguće sljedeće:
- na čelu projekta želi da bude NB. O tome nema priče. Jasno im je rečeno, ako nisu spremni to da odobre, nema potrebe da dalje pričaju.
- da on imenuje ljude u UO i NO, klub imenuje nekoliko ljudi u te organe.
- da ima dio ljudi u skupštini, normalno, da on bude u prednosti, +1 u odnosu na klub.

Ključno je da NB bude na čelu projekta, o ostalom se da pričati i moguće su korekcije. Odmah da naglasim, jasno je rečeno da nema pitarskog modela ulaganja, to je ključno. Znači nema para ispod stola, nema laganja, petljanja i ono ključno nema posudbe para. Nije moguće da on ode a da mu mi dugujemo nekoliko miliona koje nam je posudio. Jasno je riješeno pitanje duga i način kako će se to riješiti.

Kako je planirano ulaganje, kada, šta, koliko, rate, nemam namjeru da pišem. Bitno je da imamo i imate ključne smijernice. Okupljena je dobra ekipa koja će činiti UO i NO. Pojedinci će biti šokirani kad čuju ko je tu ali ne u lošem smislu.

Konkretne ideje koje će nam se ponuditi:
1. Detaljno češljanje papira, da konačno čujemo koliko imamo duga, prema kome imamo i ostalo što je neophodno, a ne da to bude samo cca.
2. Što se tiče duga, ići će se ODMAH u smijeru da se očisti dug prema PU i da se ta omča skine sa Želje. Ako je PU spremna da otpiše kamate ići će odmah uplata kompletnog duga.
3. Petoricu u UO imenuje on, ostale imenuje klub. Otprilike 5:4 da bude.
4. Skupština da ide na 13 delegata, to nije konačna cifra delegata, moguće su korekcije. To je inicijalno samo. Do ponude i skupštine će biti jasno.
5. Ideja je da se pokrene turnir u čast našeg Štrausa, koji će se igrati jednom godišnje, 8 ekipa u 2 grupe, normalno, Željo, Šturm, Panathinaikos, selekcija Japana i drugi.
6. Spremna je kompletna hijerarhija i ustrojenje kluba, od predsjednika, UO, NO, direktora, trenera, sportskog direktora. U pitanju su ozbiljni treneri i radili su u puno jačim ligama od naše. Na mjestu sportskog direktora je spremno jedno golemo ime. Imaju dakle spremnu kompletnu priču, u pripremi je i administracija i ostale bitne funkcije u klubu.

Mislim da je dosta, to je potrebno da čujete. Imam još bruku detalja, ali neću da pišem, ako bude potrebno i ako budu još jače opstrukcije, onda ću i o tome pisati. Zamolio bih da mi ne pišete u pp da me nešto dodatno pitate o projektu i planu. Plan je dugoročan, poredano je detaljno šta se mora uraditi u pola godine, godinu i tako dalje.

Što se tiče priče o parama, nema, ima, mislim da nema potrebe o tome pričati. To su gluposti. Prije nego što radna grupa stupi u kontakt sa njim, kako je i spomenuto tamo on mora poslati podatke o poslu, kompanijama, kapitalu, prihodima i ostalom šta je još potrebno. Tako da je to jedan od zadataka radne grupe na čelu sa Gredićem. Prije nego što ponuda dođe na skupštinu kao prijedlog, oni moraju ocijeniti da li je sposoban, da li je plan po mjeri kluba i u skladu sa onim što klub želi i ostalo. Mislim da nema potrebe da se opterećujete po tom pitanju.

Što se tiče Ade, mislim da je glupo mijenjati ga. To je moje mišljenje, na stranu što smo ljuti, ali je glupo. Zašto? Skupština je uskoro, ako Sanin uđe u klub, oni hoće trenera koji će biti odan i koji će da radi po planu koji imaju, znači on hoće osobu koju će on odabrati od nekoliko mogućih opcija koje imaju. Drugo, opcije koje se sad spominju kao moguće zamjene su blago rečeno retardirane. Što da se krčmimo na račun kluba, neće niko doći na mjesec, zašto da bacamo pare? Skupština je uskoro, pregurati sa njim do skupštine pa onda sačekati šta će biti pa onda ići dalje. Ako ne mogu da podnesu pritisak publike, ako im smeta šta piše, kako se ponaša, smijeni ga ali onda odaberi rješenje koje imamo u kući, na platnom spisku do skupštine. Dino će doći na par utakmica, Genjac je na klupi, bude u zapisniku, Muamera da odlučuje, njega u zapisnik i riješen problem. Ako ne bude ništa od Sanina, mislim da će UO odstupiti, onda će doći drugi UO, Badžak je primjerice bio u kontaktu sa Dudićem, skoro.
Ovo je sve super na papiru ali stvarnost je malo drugačija kažeš " Sanjina ne interesuje Željina imovina" da bi kasnije napisao Sanjinu se neće ostati dužno i ima način da se naplati ako se povuče.
Jarane pitanje je odakle da naplati ako ne iz imovine.
Na osnovu mog iskustva a i iz prakse ako je neko dužan i ne može da izmiruje svoje obaveze svoj dug naplaćuješ od imovine dužnika i to putem suda nema papira kojim to možeš spriječiti,da razjasnim.
Ako Sanjin investira u u sportski segment na principu 50% njegovi novci moraju biti prikazani kao donacija ili pozajmica suvlasništvo ne može jer smo UG. Ako daje donaciju nije on zaštićen , jedino ako ima većinu ili famozni 1+glas Ali tad Željo nije zaštićen jer NB može donijeti odluku o prodaji pomoćnog i niko ga u tome ne može spriječiti.
Ako se pak njegova investicija prikazuje kao pozajmica opet je Željo donji i na osnovu duga koji potražuje imovina ide na doboš.
Mišljenja sam da se treba sačekati zakon o sportu da bi se išlo na privatizaciju.
Nećemo mi biti zaštićeni nikakvim papirom jer i PC ke potpisala da će platiti Viaduktu pa ga je ipak BiH platila odnosno svi mi.
Oprostite na mojoj skeptičnosti ali ovo je BiH isvašta je moguće.
Hm, kad to neko tako napise sa te strane... Nije svejedno.

Nadam se da cemo se ograditi sa svih strana od eventualne dvoličnosti.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 18, 2025 1:24 am

Ukoliko bi u sklopu nase saradnje doslo i do izgradnje trening centra, odnosno kampa, a s obzirom na cinjenicu da gospodina Mirvica ne interesuju nekretnine, ko bi bio vlasnik tog kampa - Gospodin Mirvic ili Zeljo ?
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 18, 2025 1:28 am

Saradnja sa Osimom nije ni hipotetički moguća, dok god je na čelu projekta NB. Uredu je biti skeptičan, ali nema potrebe, zaista. Znam dobro o čemu pričam. Klub će biti maksimalno zaštićen.

Do mene je, mislio sam na naš tačan dug. Kada se pročešljaju papiri i kad budemo znali u fening kome i šta dugujemo, imaju jasan plan kako da to saniraju. Na to sam mislio. Dug prema Saninu nije moguć. Čak nije moguće ni da on nama nakači neki dug, ako nešto krene po zlu. Klub je maksimalno zaštićen.

Ne želim dalje da pričam kako i zašto, model je jasan, moguće ga je implementirati u naš sistem iako nema zakona o sportu i mislim da je dosta od mene na tu temu.

Zvaka72
Kontakt:

pon avg 18, 2025 1:41 am

pon avg 18, 2025 1:28 am
Saradnja sa Osimom nije ni hipotetički moguća, dok god je na čelu projekta NB. Uredu je biti skeptičan, ali nema potrebe, zaista. Znam dobro o čemu pričam. Klub će biti maksimalno zaštićen.

Do mene je, mislio sam na naš tačan dug. Kada se pročešljaju papiri i kad budemo znali u fening kome i šta dugujemo, imaju jasan plan kako da to saniraju. Na to sam mislio. Dug prema Saninu nije moguć. Čak nije moguće ni da on nama nakači neki dug, ako nešto krene po zlu. Klub je maksimalno zaštićen.

Ne želim dalje da pričam kako i zašto, model je jasan, moguće ga je implementirati u naš sistem iako nema zakona o sportu i mislim da je dosta od mene na tu temu.
Po tvom pisanju to je moguće samo Bosna Royal fazon tj. Da nekom iznajmimo ime i grb na x godina.
Kako to izgleda u praksi vidjet ćemo.
Plava porodica me ubi u pojam.

Dzezvar
Kontakt:

pon avg 18, 2025 6:39 am

Ciko vam je napisao i vise nego sto bi trebalo.
Upoznao vas je sa nekim osnovnim stvarima cisto da vidite kakva je to prica.
Shvatite da dosta stvari nije za foruma,ne zbog mene,cike....nego zbog samog procesa i buducnosti kluba.
Normalna je stvar da ima ljudi koji su i skepticni ,ali hajde da pustimo to da ide svojim tokom.Ima radna grupa koja je itekako kompetntna da da svoje misljenje na osnovu svih pokazatelja.
Moje neko misljenje je da nam se ovakva prilika nece pozadugo ukazati i svjesni su toga svi u klubu i skupstini kluba.Mada mi postupci predsjednika skupstine nisu malo jasni,jer ne prilici njemu kao predsjedniku skupatine da onako pise i da se nadurava po drustvenim mrezama,posebno kada brani neodbranjivo.
@zvaka
Ne moze NB kao predsjednik upravnog odbora donijeti odluku o prodaji imovine.Skupsrina je ta koja donosi te odluke dvotrecinskom vecinom....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

ISB87
Kontakt:

pon avg 18, 2025 8:00 am

Ma ja sam za. Samo uci u to sve sa strucnim i opreznim ljudima.

Ne postoje ti, kako kolega forumas HajrA kaze, sposobni ljudi koji ce dovesti klub na zelenu granu. Jer ako postoje gdje su do sada? Da li mogu podnijeti pritisak, vec sada, najljucih navijaca u BiH? Da li su spremni raditi i disati za klub 24/7 za dzabicu prvih godina dok ne uspostave sistem i stabilan klub?

Vjerivatno ih nema ili ako ima nisu sposobni nositi taj pritisak. Ovo je kraci put, vjerovatno nesigurniji, ali ako to pametno odradimo, vratimo dugove i stabilizujemo OP, nema zime za nas.

Problem je, kao, sto bi se najbolji igraci prodavali da se on namiri. Pa sta trenutno radimo? Molimo Boga da neko posalje ponudu za bilo kojeg igraca da ga tusnemo.
Mislim bezveze prica. Ti trebas raditi na tome da zaradjujes novac, od evrope i transfera, kada se on namiri i vidi da su ogromne pare u evropi, a samim tim idu i veci transferi pa sto bi letio grlom u jagode?
Sarajevo nema te srece da napravi iskorak u evropi, ne znaju ili nemaju srece. Nekad ce vjerovatno procepiti. Kod nas je jeb.ena situacija jer je titula skoro pa nedostizna.
Ali uz pravilan rad moze se i bez titule do para.
MIRZA RASCIC

SWRA_1921
Kontakt:

pon avg 18, 2025 8:10 am

sub avg 16, 2025 11:38 am
Danas je hitna sjednica UO.
I sta je bilo, zasto se nisu oglasili i dali podrsku treneru ili otkaz?

salle86
Kontakt:

pon avg 18, 2025 8:30 am

Zvaka72 je napisao/la:
pon avg 18, 2025 1:18 am
salle86 je napisao/la:
ned avg 17, 2025 10:33 pm
HajrA je napisao/la:
ned avg 17, 2025 10:28 pm

Ne, naprotiv. Ali kao sto sam u prvom postu na ovu temu napisao moraju se neke stvari i pravila postovati. Sve ostalo je ruski rulet.
Mnoge stvari su kod nas naopake, jasno i zasto ali zaklati vola radi kile mesa nije logicno!
Zavisi iz kojeg ugla gledaš
Onaj ko svaki dan jede meso, njemu i nema smisla
Onaj ko je meso jeo 2012/13 njemu je i muka gledati vola više u štali kako leži, a on krompir jede
Upravo tako ali dok ima vola u štali može uzorati i posijati krompir da bi preživio . Šta kad pojede vola? Ja bih volio da sa svojim unucima gledam Želju i da to bude na Grbavici a ne nekog želju1921 i na Otoci.
Teška je situacija i ja nažalost nisam optimist ali vidjećemo ko je bio u pravu, da se razumijemo volio bih da vi budete u pravu.
Jeste, ali tog vola moraš i hraniti a ne samo zatvori u štalu i neka ga... Pa on ko onaj lav u pionirskoj 15 kg žive vage
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ublehas
Kontakt:

pon avg 18, 2025 9:21 am

nikson je napisao/la:
ned avg 17, 2025 11:42 pm
Mene u svemu tome zanima koje su sanse da ce skupstina sve to prihvatiti i izglasati kad ih onda leti 90% iz skupstine. Ja licno vjerujem da ce sabotirati na sve moguce nacine to
Ja znam dosta ljudi iz skupštine, i skoro svi jedva čekaju da im zavrsi mandat. Većina je tu jer su pozvani kada niko nije htjeo u Skupštinu. Isto tako su skoro svi za investitora (bar ove koje ja znam). Ovo pricam do sada, ne znam kakva je situacija sa Sanjinom.

Ja sam vec napisao, koliko god nisam pristalica investitora, svjestan sam da nam je to jedini način opstanka. Ovo sto HajrA Pise ima logike, ali nažalost, vidjeli smo da je to nemoguće kod nas, jer mi uzasno brzo trosimo ljude i mjenajmo Uprave, trenere, igrace...a za bilo sta je potreban kontinuitet.

Nadam se da ce izdobriti, i da ce biti ovako kao ciko pise.

salle86
Kontakt:

pon avg 18, 2025 9:32 am

Ljudi moji, nisam ja evo za Mirvića iz jednog jedinog razloga. Ali eto realno, Jel neko misli da je bolje imati Lagumdžija, Erika...nego Ljajića i sl.
Za iskorak moraju se bolji igrači dovoditi. Nije to pod moranje da se baci milion, može se dovesti i anonimac iz treće portugalske lige tipa onaj crnac u Koperu...ali kad se dovodi da se dovodi ipak igrači koji bi trebali biti pojačanja a ne mačak u vreći
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

pon avg 18, 2025 9:50 am

salle86 je napisao/la:
pon avg 18, 2025 9:32 am
Ljudi moji, nisam ja evo za Mirvića iz jednog jedinog razloga. Ali eto realno, Jel neko misli da je bolje imati Lagumdžija, Erika...nego Ljajića i sl.
Za iskorak moraju se bolji igrači dovoditi. Nije to pod moranje da se baci milion, može se dovesti i anonimac iz treće portugalske lige tipa onaj crnac u Koperu...ali kad se dovodi da se dovodi ipak igrači koji bi trebali biti pojačanja a ne mačak u vreći
N.B. mozemo voliti ili ne voliti ali mora se priznati da covjek poznaje materiju bolje nego bilo oo u ligi i kao takav mi daje tu neku sigurnost da ce se stvari raditi sistemaki i da nece biti ispada kao kod ovih gore.
Ono sti je nama sada je potrebno zajesnistvo u svim strukturama kluba.Cisto da ukolkko dodje do te realizacije ljudi koji budu tu ne trose se na rijesavanje neki medjuaobnih razmirica a ovamo nam drugi vec rade o glavi.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 18, 2025 9:59 am

Posto ste upuceni, kolike su sanse da to skupstina usvoji?
Željezničar ante portas !

Dzezvar
Kontakt:

pon avg 18, 2025 10:28 am

AsharaK je napisao/la:
Poznajem dosta ljudi iz skupstine i sa kim sa god od njih razgovarao oni su definitivno ZA.
Ima i onoh koji i nisu sto je sasvim normalno.
A mislim da treba dvotrecinska vecina za ovu odluku..

nikson
Kontakt:

pon avg 18, 2025 10:41 am

Nama je to jedina opcija. Prihodi kluba nisu dovoljni da prate trendove povecanja plata, troskova organizacije, troskova priprema itd itd. Mi godisnje da bi stizali raznorazne dugove plus tekuce obaveze moramo prodati bar 3 Al jabera a mislim da to zadugo necemo moci.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

Meha87
Kontakt:

pon avg 18, 2025 11:50 am

Moja zelja je da ako dodje investitor prvo vratimo bivse igrace poput Gojaka, Bajica, Visce, Sehica, Zolotica. Da napravimo dobar kostur sa nasim ljudima koji ce drzati svlacionicu jer ovo divlje dovodjenje igraca sto rade kone je ludilo.

nikson
Kontakt:

pon avg 18, 2025 11:53 am

Pregledah snimak i sad, igra kao igra nazalost losa. Fali nam taj jedan do dva pasa (citaj Dangubic) ali ono sto me raduje je broj pokusaja izvan 16. Generalno nakon ovog u tunelu, realno je da iako je bilo 9 vs 10 da je bilo haman pa isto. Slicna situacija se desila na derbiju kada smo mi imali 2 crvena oni 1, nisu nas dobili. Jednostavno psiholoski ti taj crveni toliko odmogne, ides na poluvrijeme sa dva igraca vise a vracas se sa jednim vise i atmosferom ko da si u rovu a ne na terenu. Generalno nije to lose, nadoci ce igra, nerealno je ocekivati za 5 tekmi da se igra svemirski fudbal.
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

milanribar
Kontakt:

Dzezvar je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Poznajem dosta ljudi iz skupstine i sa kim sa god od njih razgovarao oni su definitivno ZA.
Uvijek smo bili gotovo jednoglasni po pitanju investitora i kad je Diglisić bio u pitanju, tako da...

ubaceni element
Kontakt:

pon avg 18, 2025 12:01 pm

Dzezvar je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Kako mogu biti za ili protiv ako jos nista nije prezentovano skupstinarima?

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 18, 2025 12:25 pm

Moguće da će biti prometno idućih dana i to u oba smijera.

Dzezvar
Kontakt:

pon avg 18, 2025 12:26 pm

milanribar je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Uvijek smo bili gotovo jednoglasni po pitanju investitora i kad je Diglisić bio u pitanju, tako da...
Upravo zbog toga ne treba nista uzimati zdravo za gotovo...bilo je tu jos par situacija gdje u razgovoru svi su za a na glasanju ne dizu ruke...

Trenutno korisnika/ca: dobar tri, Google [Bot] i 84 gosta.

Prijava