Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 11, 2025 10:19 am

Prva tri kola su pokazala sve slabosti nase ekipe koje ce nas pratiti tokom cijele sezone.

Ako mi kao ozbiljan klub se smijemo i mozemo oslonuti da zavisimo od dva-tri igraca, mi nismo ozbiljan vec amaterski klub. Nama ne igranje Lagumdzije i Boljevica je stvorilo tolike probleme da ni sami ne znamo sta i kako igramo.

Ako je Adzem mislio da Lagumdzija i Eric mogu iznijeti cijelu sezonu, onda je on za izucavanja, mi nemamo rezervnog krila a ni defanzivnog igraca. S druge strane imamo 4 napadaca od kojih jos niti jedan nije postigao gol.

Sta da ocekujemo u sezoni, patnju nista drugo. Nama treba pojacanje u veznom redom i treba nam drugaciji sistem igre. Ako je Sosic los na trenutnoj poziciji zasto ga ne vratiti na krilo, ako Pejic ne moze kao krilo zasto ne pokusati sa drugom pozicijom. Imamo desnog beka koji tri puta ne predje centra, zasto ne pokusati sa Odinakom. Ako nemamo glavnog napadaca zasto na tu poziciju ne gurnuti Cvetanovskog ili Vinija (svojom brzinom mogu napraviti velike stvari), zasto zasto zasto nam je Adzem jos uvijek trener.

Osoba sam koja svaku utakmicu dodje sat vremena iz razloga da bi ispratio zagrijavanje igraca, vjerujte mi da gledajuci ponasanje igraca na zagrijavanju odma mogu vidjeti ko ce kako odigrati.

Adzem je uspio da razjebe koheziju u ekipu, dovoljan je onaj snimak nakon utakmice gdje nije prisao ni jednom nasem igracu da se pozdravi, da vidimo da je ekipa u k.urcu.

Adzemu treba postaviti uslov da u naredne dvije utakmice minimum je 4 boda, a sve ostalo neka pakuje kofere. Imali smo idealan raspored, sa idealnim protivnicima i umjesto da imamo 3/3 mi JEDVA imamo 5 bodova.

Gledao sam sinoc Veleza i uvjeren sam da ce nam biti pravo zajebano u Mostaru. Ostaje da vidimo sta nam Adzem ima ponoditi novog, ali cisto sumnjam da cemo uspjeti izvuci pozitivan rezultat.
Alea iacta est!

Meha87
Kontakt:

pon avg 11, 2025 10:28 am

Znali se sta igraci misle o Adzemu? Jesu zadovoljni radom i odnosom? A on nek moli boga da se Boljevic i Lagumdžija oporave jer bez njih tesko da mozemo Velez uzeti

kemo
Kontakt:

pon avg 11, 2025 10:29 am

igla je napisao/la:
pon avg 11, 2025 10:18 am
Ma rekao je da nema lakih protivnika, ali je ponizavajuce da smo spali na nivo da protivnicki trener za nas kaze to.

Sto se tice Adzema, ako ce djubre biti do skupstine minimalno, znaci halalili smo sezonu. Mi cemo prije dobiti sa Muamerom Svrakom i Dinom Djurbuzovicem tekmu nego s Adzemom.
Znaci ponizavajuce je da nas i u ovakvoj krizi protivnicki trener NE SMATRA laganim protivnikom? Mozda je trebao reci idemo pokusati ne izgubiti od mocnog Zeljeznicara koje predvodi ludjak i narkoman?

SamoNapad
Kontakt:

pon avg 11, 2025 11:00 am

kemo je napisao/la:
pon avg 11, 2025 10:29 am
igla je napisao/la:
pon avg 11, 2025 10:18 am
Ma rekao je da nema lakih protivnika, ali je ponizavajuce da smo spali na nivo da protivnicki trener za nas kaze to.

Sto se tice Adzema, ako ce djubre biti do skupstine minimalno, znaci halalili smo sezonu. Mi cemo prije dobiti sa Muamerom Svrakom i Dinom Djurbuzovicem tekmu nego s Adzemom.
Znaci ponizavajuce je da nas i u ovakvoj krizi protivnicki trener NE SMATRA laganim protivnikom? Mozda je trebao reci idemo pokusati ne izgubiti od mocnog Zeljeznicara koje predvodi ludjak i narkoman?
A sta znaci izjava na sljedecau utakmicu koja glasi:"nema lakih protivnika".
Ne igras protiv Rudara na svom narednu ...
Mislim ne bitan je Velez i trener bitno je da si se sveo na to da ljudi uopste razmisljaju na takav naci i to ne znaci da ce oni nas potcjeniti nego da ce uci u utakmicu bez imalo respekta i nesigurnosti. E to je belaj jer se nama vec tlo izmaklo i bgm niko nece biti svjedno da se utakmica izgubi ni treneru ni igracima . Od 9 bodova protiv ekipa koje su iz donjeg dijela Rudar, Posusje i Radnik i to dvije domace ti imas 5 bodova , da se ne lazemo pritisak šisti .

salle86
Kontakt:

pon avg 11, 2025 11:13 am

cipiripi je napisao/la:
Osoba sam koja svaku utakmicu dodje sat vremena iz razloga da bi ispratio zagrijavanje igraca, vjerujte mi da gledajuci ponasanje igraca na zagrijavanju odma mogu vidjeti ko ce kako odigrati.
👍👍👍

To su neke finese koje mi bolesnici gledamo
Jer smo se valjda odvikli od neke spektakularne igre, odvikli od nogometa, šta li 😂
Kretnja igrača kad nije lopta kod njega, traženje ili bježanje od lopte, ponašanje kad dobije loptu da li je odmah panika ili je siguran u sebe, "stoji" li na svom mjestu na terenu ili luta bespotrebno itd itd
Danas svako može zabiti gol, asistirati...mislim ono može. Sad da li zna, o tome bi se moglo pisati.
Ali nije uvijek prevaga na terenu strijelac gola, asistent.
Eto imali smo Jabera koji po statistikama nije bio top-3 igrač ali ono što je on radio (prenosio loptu od naših 16 pa preko centra što dalje, ali u nogama a ne nabij pa šta bude, ganjao ali kvalitetno i igrao odbranu...) sad nema niko više da radi.
Meni vazda u sjećanju ostane i rado ga se sjetim, Jovan Blagojević. Radio je nešto slično samo dosta lošije od Jabera...ali je imao petlju POVESTI loptu...
Danas takvog igrača kako rekoh nemamo, sve alibi igrači prvom do sebe. Možda Šošić najviše naginje tome, ali mora ili dobiti odriješene ruke za to, a i da tim zna onda da ga "pokriva" u tim egzibicijama....
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

DizelForce
Kontakt:

pon avg 11, 2025 11:18 am

e cuj nema lakih protivnika

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 11, 2025 11:46 am

salle86 je napisao/la:
pon avg 11, 2025 11:13 am
cipiripi je napisao/la:
👍👍👍

To su neke finese koje mi bolesnici gledamo
Jer smo se valjda odvikli od neke spektakularne igre, odvikli od nogometa, šta li 😂
Kretnja igrača kad nije lopta kod njega, traženje ili bježanje od lopte, ponašanje kad dobije loptu da li je odmah panika ili je siguran u sebe, "stoji" li na svom mjestu na terenu ili luta bespotrebno itd itd
Danas svako može zabiti gol, asistirati...mislim ono može. Sad da li zna, o tome bi se moglo pisati.
Ali nije uvijek prevaga na terenu strijelac gola, asistent.
Eto imali smo Jabera koji po statistikama nije bio top-3 igrač ali ono što je on radio (prenosio loptu od naših 16 pa preko centra što dalje, ali u nogama a ne nabij pa šta bude, ganjao ali kvalitetno i igrao odbranu...) sad nema niko više da radi.
Meni vazda u sjećanju ostane i rado ga se sjetim, Jovan Blagojević. Radio je nešto slično samo dosta lošije od Jabera...ali je imao petlju POVESTI loptu...
Danas takvog igrača kako rekoh nemamo, sve alibi igrači prvom do sebe. Možda Šošić najviše naginje tome, ali mora ili dobiti odriješene ruke za to, a i da tim zna onda da ga "pokriva" u tim egzibicijama....

Slazem se s tobom, mi smo uvijek imali tog igraca koji je bio motor ekipe, koji je razigravao. Vuksanovic, Huljev, Stilic, Tomic, Blagojevic i na kraju Al Jaber, danas smo spali na Erica, Karjasevica (prosla sezona), Radovac, Lagumdzija, razlika u kvaliteti izmedju nabrojanih je ogromna sto se vidi i u igri cijele ekipe
Alea iacta est!

dobar tri
Kontakt:

pon avg 11, 2025 12:44 pm

Ado je trener za velike utakmice… calma

Diverzant
Kontakt:

pon avg 11, 2025 1:16 pm

Dabogda se raspala mala komunistička prčija iz sela kod mostara
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

dobar tri
Kontakt:

pon avg 11, 2025 1:18 pm

Šala na stranu, kud ćeš bolju motivaciju od izjave da “nema lakih protivnika”… Mi koliko god da smo u kanalu, Vrapčići su zadnji koji nam se mogu kofrčit.
Ako Lagumdžija i Aco budu spremni od prve nema izgovora za lošu igru.

salle86
Kontakt:

pon avg 11, 2025 1:24 pm

dobar tri je napisao/la:
pon avg 11, 2025 12:44 pm
Ado je trener za velike utakmice… calma
OK...Al šta ako nije? Jel malo prerano da se već nakon 4.kola sezona trese. Po meni jeste.
U slučaju poraza, a eto u najoptimističnijem razmišljanju meč nek je 50:50, ako zijanimo Velež ode na +2, dobili su u Širokom što je nama opet san, Sloga skuplja bodove i moguće je da se ubace u borbu za 4.mjesto. Zrinjski, Borac i Sarajevo koliko god mi mislili da će čučnuti, opet će biti top-3.
Radnik neplanirano već ima previše bodova...
Tako da ako ćemo se uzdati u to da možemo opet biti 4-i iz razloga što su ostali lošiji...bojim se da to ove sezone neće biti tako, da to mjesto u Europi neće ugrabiti najmanje lošija ekipa. Tako da je krajnje vrijeme da se prestanemo svi kolektivno zayebavati i vratimo na normalan neki kolosijek
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

pon avg 11, 2025 1:44 pm

Nema lahkih utakmica, osim nas ove godine

w0st
Kontakt:

pon avg 11, 2025 1:49 pm

Fudbal koji Adzem potenicra je negledljiv i uopste ne odgovara trenutnom profilu igraca. Brza krila se ne koriste uopste, jedina njihova upotreba je da centriraju. Cak i u nekoj od prethodnih utakmica su prikazali u krupnom kadru kako im on rukama pojasnjava da se nabijaju samo duge lopte i preskace sredina. 2025. je godina i takav fudbal vjerovatno nigdje na svijetu vise ne pali. Nisam pesimista al ni na oko ni na rezultate Adzem nam nece puno radosti donijet, tako da sam za opciju bolje sad nego kad bude kasno. Sosic mislim da je rak rana ove ekipe i po losoj igri ali vise po onome sto se prica da je prijetio igracima, kako je on zasluzan sto neki igraci ne igraju od prve minute i slicno, da si najbolji (a nisi ni blizu) treba ga poslat na tribine, ne na klup nego na tribine par utakmica cisto da vidi da niko nije veci od kluba mozda se i dohaviza. Madzid je trebao bit taj mangup koji ce progirat sredinu, dat zavrsni pas, stvorit neku ideju u igri, ali ocigledno da ne moze, ta pozicija mislim da nam je trenutno neophodna.

salle86
Kontakt:

pon avg 11, 2025 2:03 pm

E čuj Madžid 30kg prijetio nekome
Malo odvaditi
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cikoradovic
Kontakt:

pon avg 11, 2025 2:19 pm

Počeli su momci da botuju, samo hrabro i jako momci. Imate moju punu podršku! Dobro morate pročešljati ko će koga zamijeniti i ko će sjediti u delegatskim klupama kad se bude glasalo.

SamoIstina
Kontakt:

pon avg 11, 2025 2:27 pm

salle86 je napisao/la:
Malo odvaditi
Zamisli Sosica kako Krpi prijeti :rofl1:

Sta sve ljudi nece napisat.

Minotaur
Kontakt:

pon avg 11, 2025 2:47 pm

Ne mislim da Madžid nekome prijeti, ali mi karakterno izgleda jako loš sa onim trzavicama, mahanjem i deranjem na terenu, a ove sezone i igrački. Puno bi bolje izgledalo kada bi Holandez igrao na njegovoj poziciji, a Rakić ili Krpić u špicu. Madžid ima problem da nema brzinu za krilo, a opet na 10 previše guši ekipu. Evidentno je da ima znanje, ali je ono funkcionalno neupotrebljivo. Kada su napravljene izmjene i kada smo prešli u 4-4-2, Madžid nije postojao na terenu, Eric je igrao sam u vezi, a ovaj je glumio nekog Indijanca u međuprostoru. I još jedna frustrirajuća stvar je to nevraćanje u odbranu.

w0st
Kontakt:

pon avg 11, 2025 2:48 pm

SamoIstina je napisao/la:
pon avg 11, 2025 2:27 pm
salle86 je napisao/la:
Malo odvaditi
Zamisli Sosica kako Krpi prijeti :rofl1:

Sta sve ljudi nece napisat.
Ne tvrdim da se desilo zato sam i rekao po onom sta se prica, niti se odnosilo na Krpica, nego na Boljevica i Cvetanovskog, a po tome sto se prica njegove rijeci su bile da ce se najebat majke majcine i da ce ga licno on izbacit iz prve postave. Nisam htio pisat detaljno o tome na forumu jer nisam siguran da je istina, al kad me vec hocete da znate ...

salle86
Kontakt:

pon avg 11, 2025 2:56 pm

Hahaha
Druže
Hahaha

Nisi siguran ali eto napisaćeš
"Čuo" sam i ja da je Šabić istuko Dinu Pekića, sve ga lijevicom u bradu pogađao
Nisam htio o tome ali eto moram

😂
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

fcz
Kontakt:

pon avg 11, 2025 3:01 pm

Me's'cini da se kod nas u mahalskim pricama pravi puno veca saFunica nego sto je u stvarnosti.

Evo npr. pricalo se da Krpic ne moze ocima vidjeti Madzida - kako onda objasniti Krpinu reakciju nakon sto je dio publike skandirao "Madzide izlazi"?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Ujko i 83 gosta.

Prijava