Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SupremeGucci
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 10, 2025 10:44 pm

amar92 je napisao/la:
ned avg 10, 2025 10:41 pm
Dzezvar je napisao/la:
BC1921 je napisao/la:
ned avg 10, 2025 3:00 pm
Bice guravo to sa Mirvicem, vec se zna da par ljudi nece glasati za. Razlog: brinu se za Zelju hahahahahah
Kako neko moze biti protiv necega za sta jos nista zvanicno nije.prezentovano skupatinarima
Neki su generalno protiv price investitora i “prodavanja” kluba. Sto je sasvim legitimno. Ima ljudi kojima rezultati nisu primarni. Jednom kad se prodas, nema vise nazad. Investitor te kasnije moze prodati nekom drugom, ili ugasiti.
Ili će možda ubijati igrače koje dovede a ne uspije prodat. Ko će mu ga znat.

salle86
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:47 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned avg 10, 2025 10:33 pm
Evo sa kim vrli. "Amar mali" i njegov sta mu dodje jel badzo saradjuju i cije igrace dovode u klub.
slika
Govno...i ovakvih je vazda bilo i biće, koji samo svoj interes imaju gazeći po mrtvima ako treba.

I kad neko nešto kaže za NAVIJAČE 😡
Jedini koji nikakav interes osim Želje nemaju, i kad se nakon godina konačno probude i traže minimum...onda su krezubi i ovakvi i onakvi...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u ned avg 10, 2025 10:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:48 pm

amar92 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
BC1921 je napisao/la:
ned avg 10, 2025 3:00 pm
Bice guravo to sa Mirvicem, vec se zna da par ljudi nece glasati za. Razlog: brinu se za Zelju hahahahahah
Kako neko moze biti protiv necega za sta jos nista zvanicno nije.prezentovano skupatinarima
Neki su generalno protiv price investitora i “prodavanja” kluba. Sto je sasvim legitimno. Ima ljudi kojima rezultati nisu primarni. Jednom kad se prodas, nema vise nazad. Investitor te kasnije moze prodati nekom drugom, ili ugasiti.
Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...
A koja je onda aletrantiva koju nam ti sto su protiv mogu ponuditi...valjda je i legitimno da daju rijesenje problema jer ovo "nikom te ne damo" moze paliti jos maksimanlno 2 mjeseca...
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:50 pm

I ako cemo posteno svo koji su do sada posudjivali pare klubu su investitori pa cak i Vico...znaci tada odgivaralo sada ne odgovara.

salle86
Kontakt:

ned avg 10, 2025 10:55 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned avg 10, 2025 10:50 pm
I ako cemo posteno svo koji su do sada posudjivali pare klubu su investitori pa cak i Vico...znaci tada odgivaralo sada ne odgovara.
Kako već rekoh najveći je problem PREZIME. Nek shvati to kako ko hoće.
Raji je pun kufer i "divova" i njihovog "pišanja po sirotinji" jer ruku na srce sa 3x više odskočili su 10% tako da i nije ti neka pljačka još su medijski sposobniji od nas pa je opet logično da ovi naši "neće znati" ni ko oni.
Zbog svega toga sumnja, i kad se na to doda sva netransparentnost u klubu po svim mogućim pitanjima...
Niko normalan, niko ko nema interes da Željo bude ovakav, nije protiv. Ali u strahu su velike oči.
I još na to kad se dodaju raznorazni forumski prodavači magle koji nameću mišljenje i kreiraju javno mjenje...jbg
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

amar92
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:01 pm

Dzezvar je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la: Kako neko moze biti protiv necega za sta jos nista zvanicno nije.prezentovano skupatinarima
A koja je onda aletrantiva koju nam ti sto su protiv mogu ponuditi...valjda je i legitimno da daju rijesenje problema jer ovo "nikom te ne damo" moze paliti jos maksimanlno 2 mjeseca...
Ako mislis na druge u Evropi, imaju zakone kojima je to regulisano, ako mislis na ove nase, znas i sam da jedino mi imamo imovinu i samim time sta izgubiti.

Sto se tice druge opcije, ne znaci ako je neko protiv investitora da mora imati nekom drugom drugo rjesenje. Kad smo preko 100 god mogli ovako postojati, mozemo i dalje. Pogotovo sad kad smo dugove smanjili dobrano. Ako uracunamo lovu koja treba doci od arapa, mozemo izaci na pozitivnu 0.

Ovo sto si dole napisao za posudjivanje. Nijedan od tih sto smo posudjivali nije cifra koja te moze ugasiti, tako da nije isto kao kad investitor udje.

Da se razumijemo situacija je gadna i odluka nimalo jednostavna. Licno da sam skupstinar ne znam sta bih odlucio. Trenutno sam vise za NE, po informacijama kruze, mozda bi drukcije mislio da imam sve informacije. Kako god, velika odgovornost i teret za svakog skupstinara. Na hajr!

ubaceni element
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:02 pm

Dzezvar je napisao/la:
ned avg 10, 2025 10:33 pm
Evo sa kim vrli. "Amar mali" i njegov sta mu dodje jel badzo saradjuju i cije igrace dovode u klub.
slika
Ma najbitnije je da ne moze Mehanovic iz Tuzle.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:05 pm

Samo prodaja i privatizacija.
Ja ne mogu da vjerujem da to nekome treba objašnjavati.

Mi smo prošli 7 godina stabilizacije. Od tada nismo ni jedan trofej uzeli, niti se duga oslobodili, samo je NARASTAO. Omladinski pogon se raspada, stadion bez pomoći grada se ne bi nikada počeo raditi.

Jednostavno OVAKO NE MOŽE DALJE.

Jel trebamo biti ko Čelik da bi to skontali?
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

blueheart
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:06 pm

ma mozemo mi macku o rep okaciti funkcionisanje na ovakav nacin, jednistavno ne moze dalje ovako a da bude nekog ozbiljnog uspjeha, zbog cega se na kraju i igra nogomet da budes prvi, da se boris za prvo mjesto.
Mi smo svoj vrhunac u ovakvom poslovanju davno dozivjeli i natjerali druge da se mjenjaju a mi ostali isti ili jos gori jer se nismo rjesili okova tog uspjeha.....
ako se saradjuje sa ovim i ovakvim likom nek je na sramotu ko to radi i to je za svaku osudu,
DRZAVA ZELJO

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:10 pm

amar92 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Ako mislis na druge u Evropi, imaju zakone kojima je to regulisano, ako mislis na ove nase, znas i sam da jedino mi imamo imovinu i samim time sta izgubiti.

Sto se tice druge opcije, ne znaci ako je neko protiv investitora da mora imati nekom drugom drugo rjesenje. Kad smo preko 100 god mogli ovako postojati, mozemo i dalje. Pogotovo sad kad smo dugove smanjili dobrano. Ako uracunamo lovu koja treba doci od arapa, mozemo izaci na pozitivnu 0.

Ovo sto si dole napisao za posudjivanje. Nijedan od tih sto smo posudjivali nije cifra koja te moze ugasiti, tako da nije isto kao kad investitor udje.

Da se razumijemo situacija je gadna i odluka nimalo jednostavna. Licno da sam skupstinar ne znam sta bih odlucio. Trenutno sam vise za NE, po informacijama kruze, mozda bi drukcije mislio da imam sve informacije. Kako god, velika odgovornost i teret za svakog skupstinara. Na hajr!
Panjel nas amar par puta samo sto nije ugasio .....sa smijsnom cifrom...i definitivno raja barata sa poluinformacijama niko ih nema potpune...nemaju jih ni skupatinari do Zvanicne prezentacije ponude gdje ce se znati sta i kako je je konkretno

amar92
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:14 pm

TheBlue je napisao/la:Samo prodaja i privatizacija.

Mi smo prošli 7 godina stabilizacije. Od tada nismo ni jedan trofej uzeli, niti se duga oslobodili, samo je NARASTAO. Omladinski pogon se raspada, stadion bez pomoći grada se ne bi nikada počeo raditi.

Postujem misljenje Durgo. Samo mala opaska, Celik je bas ispao kad su usli investitori. Do tad su bili stabilan prvoligas.

S tim da je kod nas sve gore jer imas imovinu, previse stavljamo na kocku jednostavno.

Hippteticki, dodje XY investitor, par godina se zajebava i ulaze, vidi da ne ide, ugasi nas, proda imovinu da izvuce svoje pare i kraj. Koga cemo onda pljuvati, tamo nekog XY ili sebe sto smo trazili tu opciju?

Kad je bila prica sa Diglisicem, ja sam bio za jer mi se sve cinilo nekako “cistije”, ciste namjere, zeljovski. Ovo sad mi je onako, li-la. Ne bih stavljao klub na kocku zbog potencijalno boljih rezultata na terenu.

amar92
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:16 pm

Dzezvar je napisao/la:
amar92 je napisao/la:
Dzezvar je napisao/la: Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...

Panjel nas amar par puta samo sto nije ugasio .....sa smijsnom cifrom...i definitivno raja barata sa poluinformacijama niko ih nema potpune...nemaju jih ni skupatinari do Zvanicne prezentacije ponude gdje ce se znati sta i kako je je konkretno
Samo sto nije, ali nije. Zamisli da nekom dugujes 10+mil. Moze raditi od kluba sta hoce.

Ali slazem se s ovim da nemamo jos sve informacije.

igla
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:22 pm

Papir (ugovor) sve trpi. Znači angažuješ ozbiljan advokatski tim jer ne radiš ovo svaki dan i zaštitiš imovinu kluba. Zaštitiš da te "neko može ugasiti".

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:28 pm

Mi bez investitora do nove godine necemo izdrzati to je 100%...pare od Jabera idu na raskide na zimu.

Najjace ni ova prica oni vole Zelju pa ne daju investitora, nije to ljubav vec privatni interes, bankomat.

ADZEME ODLAZI
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:31 pm

amar92 je napisao/la:
ned avg 10, 2025 11:14 pm
TheBlue je napisao/la:Samo prodaja i privatizacija.

Postujem misljenje Durgo. Samo mala opaska, Celik je bas ispao kad su usli investitori. Do tad su bili stabilan prvoligas.

S tim da je kod nas sve gore jer imas imovinu, previse stavljamo na kocku jednostavno.

Hippteticki, dodje XY investitor, par godina se zajebava i ulaze, vidi da ne ide, ugasi nas, proda imovinu da izvuce svoje pare i kraj. Koga cemo onda pljuvati, tamo nekog XY ili sebe sto smo trazili tu opciju?

Kad je bila prica sa Diglisicem, ja sam bio za jer mi se sve cinilo nekako “cistije”, ciste namjere, zeljovski. Ovo sad mi je onako, li-la. Ne bih stavljao klub na kocku zbog potencijalno boljih rezultata na terenu.
Mi se svakako ne možemo prodati kao firma Doo. Znaci mora biti ugovor o poslovanju i odgovornosti. Imovinu zaključati i da o njoj odlučuje "skupština" , i jednostavno još staviti u ugovor da ukoliko ukupni dug kluba predje 2M, ugovor je nevezeci.

Mi smo sada dužni PU nekoliko miliona. Hipoteka nam nije cista. Jednostavno vidimo da ovako ne ide i da se ne možemo izvući. Ako nam cilj da budemo prvoligas i da svake 4 godine igramo jedno kolo Evrope, onda ne treba dirati ništa.

Ali ako želimo da se nečemu nadamo, onda jednostavno moramo probati nešto. Ima u sarajevu milion advokata, da se zaštitimo koliko možemo i da probamo.

Ja godišnje sigurno dam preko 1000 KM u klub. To je minimum, preko clanskih, godišnji, fan shop, ranije akcije itd. Evo 7-8 godina se patim i sjedim. Podržavam sve, al sta imamo za uzvrat? Da se neka sela ismijavaju sa nama.

Kada je tu bio Miske vidio se napredak pa se moglo nečemu nadati, sad ništa pozitivno.

Dijete mi se rodilo 2017., kreće u 3. razred, mi se, borimo za goli život, dijete ne zna za uspjeh ni jedan, jel treba da prodje još 7 godina da skontamo da ne možemo ovako.

Moramo probati, pa kud puklo da puklo. Jednostavno ne može ovako dalje. Počela je i raja dizati ruke. Kome će klub postojati? Za nekih 2000 ljudi koji će doći u 15 dana na stadion?
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

amar92
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:33 pm

igla je napisao/la:Papir (ugovor) sve trpi. Znači angažuješ ozbiljan advokatski tim jer ne radiš ovo svaki dan i zaštitiš imovinu kluba. Zaštitiš da te "neko može ugasiti".
To nije moguce, dok smo UG. Ne mozes to definisati ugovorom kad je statutom UG definisana skupstina i ona odlucuje o imovini. Svaki investitor koji ulozi svoje pare ce traziti svoje ljude u skupstini logicno. Dakle njegovi ljudi kasnije mogu odlucivati o imovini.

Postoji naravno opcija da skupstina ostane nasa, ali sumnjam da bi to bilo koji investitor pristao.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:36 pm

amar92 je napisao/la:
igla je napisao/la:Papir (ugovor) sve trpi. Znači angažuješ ozbiljan advokatski tim jer ne radiš ovo svaki dan i zaštitiš imovinu kluba. Zaštitiš da te "neko može ugasiti".
To nije moguce, dok smo UG. Ne mozes to definisati ugovorom kad je statutom UG definisana skupstina i ona odlucuje o imovini. Svaki investitor koji ulozi svoje pare ce traziti svoje ljude u skupstini logicno. Dakle njegovi ljudi kasnije mogu odlucivati o imovini.

Postoji naravno opcija da skupstina ostane nasa, ali sumnjam da bi to bilo koji investitor pristao.
Koliko clanova nasa skupstina sada broji?
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

igla
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:36 pm

@amar92 - ok, ali moramo naći i mi neki način, ovo nije rješenje.

I još nešto, vidim po forumima niču neki novi profili, oživljavaju se oni ugašeni, mašala, priziva se Amar, pa sami sebi onda odgovaraju na postove sa drugog, pa se onda brani Adžem ko ono "shta faaaaji, nema vezeeeeee, idemo Admireeee, dobij Velezaaa i halal".

Svi vi koji pišete takve stvari se zapitajte kakve su vam namjere i kakav vam je obraz u istim. Da li su vam lični interes ili odbrana ega i vlastitih kompleksa bitnija od kluba?

Zbog "zabrinutih prijatelja kluba" bih sutra klub dao ne Saninu, nego Ismiru Mirviću, jer bi nas i taj čovjek manje ukanalio nego mnogi kojima "teče plava krv 😍😍". Mi i nismo za više od Adžema Patka.

Malo ću stati sa postovima jer ovdje očito ne zna ko koga yebe, i čiji je u kojoj. A najmanje je Želje. Fuj.

amar92
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:40 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Koliko clanova nasa skupstina sada broji?
47 cini mi se. Nebitno je jel 47, 10, 100 ili 1000. Bitno je samo cija je vecina u toj novoj konstalaciji. Sto kaze Dzezvar, ne znamo sve informacije. Ja samo ne vjerujem da ce neko uci u klub da ulozi milione a da nece traziti da skupstina bude njegova. To bi za nas bilo dobro, ali onda je taj investitor svoje pare stavio na rizik a mi osigurali imovinu.

SamoNapad
Kontakt:

ned avg 10, 2025 11:41 pm

Nije nama bio potreban investitor da pobjedimo Rudar i Radnik, zato nam treba normalan trener koji je fudbalski stabilan i ne izvodi . Sabic i Foco ne mogu igrati zajedno u prvih 11 jer ne mogu vuci ekipu plus imas bolje na klupi. Kad vec mora igrati jedan U21 onda igra Foco jer je povrijeđen Dan a boljeg nemas , dok s druge strane Sabic nije bolji od Cvetanoskog . Ti u startu pocnes utakmicu gdje gubis na kvalitetu vjerovatno jer je potcjenio Rudar. Nemamo mi neke vanserijske mlade igrace iz OP da bi nam dvojica igrala ( ako ne moraju) nit je Sabic novi Visca nit je Foco Hadziahmetovic koliko god mi zeljeli trenutno. Zato igramo onako ko djeca ganje po terenu bez plana , svaki nas napad je vise opasan za nas nego za protivnika( ide kontra uvijek).Madzidu mogu psovati koliko hoce kad nema boljeg u ekipi nasoj i takav opet napravi sanse za gol ucestvuje u svim golovima nase ekipe ( osim prve utakmice protiv Kopera). Racionalno razmisljanje donosi dobre odluke u nasoj ligi , eksperimenti i umisljanje vode do propasti. Ovako smo izgledali samo kod Basica u pocetku sezone kad nas je Gosk dobijao i to zato sto jadnik imao igrace poput Rustema i Turanjanina. Nema bodova bez stabilnosti a mi smo je izgubili u ova 3 kola totalno.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 81 gost.

Prijava