Ili će možda ubijati igrače koje dovede a ne uspije prodat. Ko će mu ga znat.
Ili će možda ubijati igrače koje dovede a ne uspije prodat. Ko će mu ga znat.
Govno...i ovakvih je vazda bilo i biće, koji samo svoj interes imaju gazeći po mrtvima ako treba.
Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...
Kako već rekoh najveći je problem PREZIME. Nek shvati to kako ko hoće.
Ako mislis na druge u Evropi, imaju zakone kojima je to regulisano, ako mislis na ove nase, znas i sam da jedino mi imamo imovinu i samim time sta izgubiti.Dzezvar je napisao/la:Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...amar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 10:41 pmNeki su generalno protiv price investitora i “prodavanja” kluba. Sto je sasvim legitimno. Ima ljudi kojima rezultati nisu primarni. Jednom kad se prodas, nema vise nazad. Investitor te kasnije moze prodati nekom drugom, ili ugasiti.Dzezvar je napisao/la: Kako neko moze biti protiv necega za sta jos nista zvanicno nije.prezentovano skupatinarima
A koja je onda aletrantiva koju nam ti sto su protiv mogu ponuditi...valjda je i legitimno da daju rijesenje problema jer ovo "nikom te ne damo" moze paliti jos maksimanlno 2 mjeseca...
Panjel nas amar par puta samo sto nije ugasio .....sa smijsnom cifrom...i definitivno raja barata sa poluinformacijama niko ih nema potpune...nemaju jih ni skupatinari do Zvanicne prezentacije ponude gdje ce se znati sta i kako je je konkretnoamar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:01 pmAko mislis na druge u Evropi, imaju zakone kojima je to regulisano, ako mislis na ove nase, znas i sam da jedino mi imamo imovinu i samim time sta izgubiti.Dzezvar je napisao/la:Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...
A koja je onda aletrantiva koju nam ti sto su protiv mogu ponuditi...valjda je i legitimno da daju rijesenje problema jer ovo "nikom te ne damo" moze paliti jos maksimanlno 2 mjeseca...
Sto se tice druge opcije, ne znaci ako je neko protiv investitora da mora imati nekom drugom drugo rjesenje. Kad smo preko 100 god mogli ovako postojati, mozemo i dalje. Pogotovo sad kad smo dugove smanjili dobrano. Ako uracunamo lovu koja treba doci od arapa, mozemo izaci na pozitivnu 0.
Ovo sto si dole napisao za posudjivanje. Nijedan od tih sto smo posudjivali nije cifra koja te moze ugasiti, tako da nije isto kao kad investitor udje.
Da se razumijemo situacija je gadna i odluka nimalo jednostavna. Licno da sam skupstinar ne znam sta bih odlucio. Trenutno sam vise za NE, po informacijama kruze, mozda bi drukcije mislio da imam sve informacije. Kako god, velika odgovornost i teret za svakog skupstinara. Na hajr!
Postujem misljenje Durgo. Samo mala opaska, Celik je bas ispao kad su usli investitori. Do tad su bili stabilan prvoligas.TheBlue je napisao/la:Samo prodaja i privatizacija.
Ja ne mogu da vjerujem da to nekome treba objašnjavati.
Mi smo prošli 7 godina stabilizacije. Od tada nismo ni jedan trofej uzeli, niti se duga oslobodili, samo je NARASTAO. Omladinski pogon se raspada, stadion bez pomoći grada se ne bi nikada počeo raditi.
Jednostavno OVAKO NE MOŽE DALJE.
Jel trebamo biti ko Čelik da bi to skontali?
Samo sto nije, ali nije. Zamisli da nekom dugujes 10+mil. Moze raditi od kluba sta hoce.Dzezvar je napisao/la:Panjel nas amar par puta samo sto nije ugasio .....sa smijsnom cifrom...i definitivno raja barata sa poluinformacijama niko ih nema potpune...nemaju jih ni skupatinari do Zvanicne prezentacije ponude gdje ce se znati sta i kako je je konkretnoamar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:01 pmAko mislis na druge u Evropi, imaju zakone kojima je to regulisano, ako mislis na ove nase, znas i sam da jedino mi imamo imovinu i samim time sta izgubiti.Dzezvar je napisao/la: Haman citav svijet budale samo smo mi.pametni...
Sto se tice druge opcije, ne znaci ako je neko protiv investitora da mora imati nekom drugom drugo rjesenje. Kad smo preko 100 god mogli ovako postojati, mozemo i dalje. Pogotovo sad kad smo dugove smanjili dobrano. Ako uracunamo lovu koja treba doci od arapa, mozemo izaci na pozitivnu 0.
Ovo sto si dole napisao za posudjivanje. Nijedan od tih sto smo posudjivali nije cifra koja te moze ugasiti, tako da nije isto kao kad investitor udje.
Da se razumijemo situacija je gadna i odluka nimalo jednostavna. Licno da sam skupstinar ne znam sta bih odlucio. Trenutno sam vise za NE, po informacijama kruze, mozda bi drukcije mislio da imam sve informacije. Kako god, velika odgovornost i teret za svakog skupstinara. Na hajr!
Mi se svakako ne možemo prodati kao firma Doo. Znaci mora biti ugovor o poslovanju i odgovornosti. Imovinu zaključati i da o njoj odlučuje "skupština" , i jednostavno još staviti u ugovor da ukoliko ukupni dug kluba predje 2M, ugovor je nevezeci.amar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:14 pmPostujem misljenje Durgo. Samo mala opaska, Celik je bas ispao kad su usli investitori. Do tad su bili stabilan prvoligas.TheBlue je napisao/la:Samo prodaja i privatizacija.
Ja ne mogu da vjerujem da to nekome treba objašnjavati.
Mi smo prošli 7 godina stabilizacije. Od tada nismo ni jedan trofej uzeli, niti se duga oslobodili, samo je NARASTAO. Omladinski pogon se raspada, stadion bez pomoći grada se ne bi nikada počeo raditi.
Jednostavno OVAKO NE MOŽE DALJE.
Jel trebamo biti ko Čelik da bi to skontali?
S tim da je kod nas sve gore jer imas imovinu, previse stavljamo na kocku jednostavno.
Hippteticki, dodje XY investitor, par godina se zajebava i ulaze, vidi da ne ide, ugasi nas, proda imovinu da izvuce svoje pare i kraj. Koga cemo onda pljuvati, tamo nekog XY ili sebe sto smo trazili tu opciju?
Kad je bila prica sa Diglisicem, ja sam bio za jer mi se sve cinilo nekako “cistije”, ciste namjere, zeljovski. Ovo sad mi je onako, li-la. Ne bih stavljao klub na kocku zbog potencijalno boljih rezultata na terenu.
To nije moguce, dok smo UG. Ne mozes to definisati ugovorom kad je statutom UG definisana skupstina i ona odlucuje o imovini. Svaki investitor koji ulozi svoje pare ce traziti svoje ljude u skupstini logicno. Dakle njegovi ljudi kasnije mogu odlucivati o imovini.igla je napisao/la:Papir (ugovor) sve trpi. Znači angažuješ ozbiljan advokatski tim jer ne radiš ovo svaki dan i zaštitiš imovinu kluba. Zaštitiš da te "neko može ugasiti".
Koliko clanova nasa skupstina sada broji?amar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:33 pmTo nije moguce, dok smo UG. Ne mozes to definisati ugovorom kad je statutom UG definisana skupstina i ona odlucuje o imovini. Svaki investitor koji ulozi svoje pare ce traziti svoje ljude u skupstini logicno. Dakle njegovi ljudi kasnije mogu odlucivati o imovini.igla je napisao/la:Papir (ugovor) sve trpi. Znači angažuješ ozbiljan advokatski tim jer ne radiš ovo svaki dan i zaštitiš imovinu kluba. Zaštitiš da te "neko može ugasiti".
Postoji naravno opcija da skupstina ostane nasa, ali sumnjam da bi to bilo koji investitor pristao.
47 cini mi se. Nebitno je jel 47, 10, 100 ili 1000. Bitno je samo cija je vecina u toj novoj konstalaciji. Sto kaze Dzezvar, ne znamo sve informacije. Ja samo ne vjerujem da ce neko uci u klub da ulozi milione a da nece traziti da skupstina bude njegova. To bi za nas bilo dobro, ali onda je taj investitor svoje pare stavio na rizik a mi osigurali imovinu.SIMA_SIMAU je napisao/la:Koliko clanova nasa skupstina sada broji?amar92 je napisao/la: ↑ned avg 10, 2025 11:33 pmTo nije moguce, dok smo UG. Ne mozes to definisati ugovorom kad je statutom UG definisana skupstina i ona odlucuje o imovini. Svaki investitor koji ulozi svoje pare ce traziti svoje ljude u skupstini logicno. Dakle njegovi ljudi kasnije mogu odlucivati o imovini.igla je napisao/la:Papir (ugovor) sve trpi. Znači angažuješ ozbiljan advokatski tim jer ne radiš ovo svaki dan i zaštitiš imovinu kluba. Zaštitiš da te "neko može ugasiti".
Postoji naravno opcija da skupstina ostane nasa, ali sumnjam da bi to bilo koji investitor pristao.