Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Sky1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 10, 2025 12:46 am

Nama je sredina goli *****, a i trener.

Meha87
Kontakt:

ned avg 10, 2025 12:46 am

jimmy je napisao/la:
ned avg 10, 2025 12:37 am
Mislim da AA nikad nece podnijeti ostavku,nasi sa dnk om to nerade bije ni sablja,
radije ce trpit zvizduke pa cak i psovke al ce bastaviti sa ublehama,
Sta mislite o F Dudicu, samo mi palo na pamet,
umjesto sto smo dobili savrsen raspored na pocetku da poentiramo sa ublehom je sve usrano
Fedja Dudic je jos jedan trener za male klubove a uz to je i zesca seljacina radije bih Edisa Mulalic gledao ponovo nego njega

salle86
Kontakt:

ned avg 10, 2025 12:59 am

”Treba znati učiti, treba biti ponizan i skroman i treba prihvatiti da netko nešto bolje radi, a na to mi ne pristajemo nikada. Kad pristanemo na to da netko nešto bolje radi od nas i da nam to bude primjer, a vrlo smo teški na tome, to će biti najbolji put."
Reče pokojni ŠVABO kada ga upitaše o uspjesima Hrvatske reprezentacije i nedostatku istih kod ostalih ex-yu reprezentacija.

Ali jok, kod nas sve stručnjaci sa diplomama sa "sokoca" i gdje će ko znati bolje od njega jer ako zna gdje mu je diploma ... logično 😂

I dalje stojim iza toga da je ekipa sasvim ok, da ima par teških levata koji se ne uklapaju nikako, i da čak ni Adžem nije loš trener za ovu ligu ali da bude kako kaže Švabo ponizan i da bude radnik (kluba) ali izgleda svi za sebe misle mnogo više nego što jesu, što vrijede. I onda izmišljaju toplu vodu...bez ikakve potrebe.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

PlavaDobrinja1921
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:04 am

Vala probat malo i sa Abdulahovicem na golu, Vedo totalno van forme u 2025.

jimmy
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:06 am

Pa dobro F Dudic je seljacina ali je zato AA gospodin,
Pa bacali vama pamcenje dalje pa da skontate da smo mi za vrijeme Adzema vodili u Mostaru 3:0
i primili tri gola za 5 minuta i to zadnjih,
i prosuli titulu eto gospodina,

Lumen
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:08 am

Dobro veče dragi publikume. Pišem vruće glave, ali potrudit ću se biti saburli.

Prije svega utakmica tu i tamo. Bod najrealniji. Suđenje manje više korektno osim sudijske nadoknade.

Glavna tema večeri je naš Ado. Nekad dobri, sad već omražen od velike većine ljudi. Zašto je to tako? Što se mene tiče rezultate i igru mu najmanje zamjeram. Dešavaju se ovakve stvari, apsolutno svima i desit će se još milion puta.
"Jako teška utakmica. Protivnik došao da se brani i da čeka svoju šansu za kontranapad. Znali smo to i krenuli jako dobro u utakmicu, 25-30 minuta držali potpunu kontrolu i stvarali prilike. Međutim, nedostajalo je kvalitetnijih i brojnijih udaraca na gol.
Okej, slažem se prvih 20tak minuta smo stvarno bili bolji, igrali visoko gol je baš blizu. Mi smo također napravili gotovo sve ozbiljno iz kontri ili iz prekida.
Napravili smo dvije-tri greške u sredini, izgubili lopte, a protivnik je krenuo u kontranapade. Imali smo i penal koji je VAR poništio, a onda se uvukla nervoza. Na poluvremenu smo napravili dvije promjene i ponovo počinjemo bolje drugo poluvrijeme, stvaramo neke prilike, napravili smo malo više situacija. Primljeni pogodak moram pogledati na TV, čini mi se da se mogao odbraniti, ali Bože moj.
Kriviš Muftu, sve pet jeste zajebo, dečko je i sam svjestan. Sa druge strane mislim da bi neki drugi treneri ovo rekli na mnogo suptilniji način.
Na svu sreću, postigli smo gol i imali vremena da postignemo još jedan. Nismo uspjeli, iako sam ubacio dva napadača da pokušamo igrati 4-4-2. Nekih prilika je bilo, nismo ih uspjeli realizovati. Ostaje mali žal što drugo poluvrijeme nije bilo toliko igre, bilo je malo više ležanja i odugovlačenja. Nije bilo tempa koji bi, siguran sam, nama više odgovarao. Ostaje nam da poradimo još više na realizaciji i šutiranju na gol. Mislim da smo ekipa koja najmanje u ligi šutira izvan šesnaesterca, zato smo stavili neke igrače u prvih 11, poput malog Šabića da bi se namještao na lijevu nogu i šutao. Mali Fočo je na prošloj utakmici bio među najboljim, na ovoj je napravio neke greške pa sam ga morao zamijeniti, ali je to normalno za mladog igrača. Žao mi je što nismo iskoristili ovako lijepu atmosferu i raspoložene navijače", kazao je Adžem.
1.) Promijenio si 3 sistema u toku meča, to na igrici neradi..
2.) Zapamtite ovo "Nekih prilika"
3.) Alibij za valjajnje protivnika stvarno ne mogu prihvatiti, do 70te ljudi apsolutno nisu ležali, drugo je to što je Erik tukao Mollsa
4.) Šabić ne da nije šutao prema golu, dečkao kao da ima zabranu da šta. Kasnije ćeš uraditi istu idiotariju i spustiti ga na veznjaka da igra apsolutno ništa.
5.) OVO ZA FOČU SE NE GOVORI JAVNO. Svako ko ima dijete ili ko se bavio bilo kakvim sportom zna da se, ne samo mladi igrači, nego BILO KOJI pojedinac ne kritikuje JAVNO
"Šta treba da kažem? Šta bih mogao reći? Mislim da bi najbolje bilo prešutjeti. Kako kažu, jutro je pametnije od noći.
Dobro ovo je okej, ali je već do sada govana pojeo da je to previše.
Ako bi izvadili statistiku, čini mi se da je Željo prošle sezone pobijedio šest utakmica u 95. minuti. Proces adaptacije svakog igrača je proces. Promijenili smo, čini mi se, 15 igrača. To je proces. Proces... Treba vremena, ali možemo igrati sa svima. Ne bih potcijenio nijednu ekipu. Siguran sam da će liga biti jako nezgodna i zanimljiva te da će biti nepredviđenih rezultata. Do samog kraja se neće znati. Takav je format lige-
Zašto si ih promijenio? Nisam nešto sigruan da igrače od prošle godine nisi mogao platiti i da traže veće pare od ovih (izuzev Dange). Super proces. Proces se dešava samo kod nas, proces se ne dešava Širokom, Borcu pa čak ni Rudaru. Rudar je napravio ŠEST pozicionih promjena od utakmice sa Širokim (prošlo). Plus ova ekipa je kasnila sa priperema i to debelo, a igrači im stizali u među vremenu. Možemo sa svima igrati? Kad to Željo nije mogao sa svima igrati, pa kad je Rustem komandovao sredinom mi smo svima zube pokazali. Svi znaju igrat fudbal? Znamo li mi? Ovdje je dosta puta spominjao rezultat Radnik Sarajevo, hoće se sjebat kad skonta da su kone izgubile. Također kontradiktornost, ranije je govorio da trebamo sebe gledat a vidimo da ipak treba viriti, pa ako kone zajebu i mi smijemo.
"Sigurno da Šošić može bolje. Igrač koji sigurno ima kvalitet i od kojeg mi puno očekujemo. On može donijeti nešto što nam treba u zadnjoj trećini, nažalost danas nije, zato je zamijenjen. Nismo postigli gol ni poslije toga. Vjerujem da će se on podići i da će nam pomoći u ostvarivanju ciljeva."
Eh sad ovdje moram se obrušiti na navijače. Prije svega davanje kapitenskom malom je postupak sa kojim se ja aposlutno ne slažem. Druga stvar JEDINE dvije šanse kada su igrači trčali oči u oči sa golmanom su djelo Madzida. Prva je Cveti u sredinu a druga Rakiću lijevo. Sebičan jeste, da sam mogao rastavio bih ga, to je normalno i ja sam mu psovao, ali zvižduci sa tribine kada izlazi igrač koji je tvoje dijete, koji zna šta je Željo, koji nije jedini niti direktno krivac je za mene kao navijača Želje SRAMOTA. Ovdje je Bgm bilo i aplauza, za razliku od prošle utakmice.

Ne znam da li sam utripovao ali kao da mi fali jedan dio pressice na ss ba, ali nebitno.

Gledajući highlighte stvarno nismo bili bolji. Taj Rudar je stvorio jedank broj šansi kao i mi, i to je vidiljivo i golim okom i statistički, ma kako god hoćeš

Sada moram još dvije stvari moram spomenuti.

1.) Adzem niti u jednoj od 5 utakmica nije stao u zaštitu igrača, da kaže ja sam pogriješio. Greška u analizi, pa čak i ako nije javno se kaže da jeste, ovako se ruši moral igračima. Jednostavno ovo nije način kako pravi trener postupa. Od Ćorića do Kloppa niti jedan neće izaći i imenovati igrače koji odigraju loše a ti si ovdje apostrofirao Foču, Muftu ranije Šošića vjerovatno i Krpića indirektno. Dodatno da nam treba vezni, koga ćeš gurat na u21 ako dovedeš još jednog? Meni je lično muka od toga

2.) Adzem ne vjeruje u sebe. Prvi put gdje je to bilo jasno je početna postava protiv Posušja, gdje si javno priznao da si sjebo da ti je Fočo trebao počet onu na Grbavici. Druga stvar gdje je priznao da je sjebao jeste dvostruka izmjena na poluvremenu, promjena sistema, ako se dobro sjećam povukao je Šabića nazad zbog prostora? Moža da Rudar imaš više prostora, jer Šabić nije duel igrač a prema naprijed već imaš Šošića koji će raditi isto što i on. Treća stvar su izmjene Krpića i Rakića, svi smo vidjeli da je to uradio na reakciju sjevera.

Vjerovatno je meni laiku dosta stvari promaklo i dosta stvari sam pogrešno vidio/zaključio. Mislim da otkaz nije nikakvo rješenje već da se stvari rješavaju, da se promijeni Adzemom pristup prema medijima, a tako i prema nama navijačima. Ne izgleda mi kao onaj isti Adzem od ranije. Bilo kako bilo, ja ne znam koja su rješenja za probleme koje imamo, niti bih kao navijač trebao da ih znam riješiti. Želim samo da budemo što prije svjesni naših problema.

PS: Ako pročita sve ovo, nek me citira i nek kaže ako šta griješim ili ako se nešto može dodati.

VTŽ

dobar tri
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:09 am

salle86 je napisao/la:
”Treba znati učiti, treba biti ponizan i skroman i treba prihvatiti da netko nešto bolje radi, a na to mi ne pristajemo nikada. Kad pristanemo na to da netko nešto bolje radi od nas i da nam to bude primjer, a vrlo smo teški na tome, to će biti najbolji put."
Reče pokojni ŠVABO kada ga upitaše o uspjesima Hrvatske reprezentacije i nedostatku istih kod ostalih ex-yu reprezentacija.

Ali jok, kod nas sve stručnjaci sa diplomama sa "sokoca" i gdje će ko znati bolje od njega jer ako zna gdje mu je diploma ... logično 😂

I dalje stojim iza toga da je ekipa sasvim ok, da ima par teških levata koji se ne uklapaju nikako, i da čak ni Adžem nije loš trener za ovu ligu ali da bude kako kaže Švabo ponizan i da bude radnik (kluba) ali izgleda svi za sebe misle mnogo više nego što jesu, što vrijede. I onda izmišljaju toplu vodu...bez ikakve potrebe.
brate sredina je nepostojeca a napad je toliko efikasan da je ponovo defanzivac zabio taj jedan jedini go

realno prosjecni smo, sto ne smije biti izgovor u ovakvim utakmicama naravno

cikoradovic
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:15 am

Popušiš nam ga stručnjaku! Bruka i sramota. Kad ne dobiješ Rudara, ekipu koja je sklapana u hodu i koja nema klasičnog napadača, šta onda da očekujemo kad budemo igrali sa Slogom i Borcem? Pojačanje koje spominje na pressu, nije ni p, od pojačanja. Bolje im je, da to stopiraju, hitno. Publika je rekla šta misli, pa eto predsjedniče, sada je red na tebe. Rendulić, Burić, Čabraja i Karoglan su slobodni. Imamo da ih platimo, ako oni neće, onda imenujte Dinu (opet) i pustite ga da radi, sigurno će bolje od umišljenog stručnjaka.

Što se mene lično tiče, bolje da imenuju Dinu ili Muamera, samo da ne gledam Feju, Dudića, Nalića, Musu, Sablju, Maku ili rogatičkog klauna na klupi Želje.

Nadam se da su pojedinci progledali po pitanju ulaganja u naš klub.

Okolele
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:16 am

Adžem ostavka..Frajer zamjeni Peixota na poluvremenu a jedini uspijevao probiti nešta a ne smije Šošića klupirati jbt .
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

dobar tri
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:22 am

Lumen je napisao/la:

Vjerovatno je meni laiku dosta stvari promaklo i dosta stvari sam pogrešno vidio/zaključio. Mislim da otkaz nije nikakvo rješenje već da se stvari rješavaju, da se promijeni Adzemom pristup prema medijima, a tako i prema nama navijačima. Ne izgleda mi kao onaj isti Adzem od ranije. Bilo kako bilo, ja ne znam koja su rješenja za probleme koje imamo, niti bih kao navijač trebao da ih znam riješiti. Želim samo da budemo što prije svjesni naših problema.

PS: Ako pročita sve ovo, nek me citira i nek kaže ako šta griješim ili ako se nešto može dodati.

VTŽ
Situacija (na relaciji klub-navijaci) je vec strasno toksicna a tek je trece kolo proslo, a ni igraci nisu nijemi na ovo

stanje ce se il popraviti igrom, konkretno odmah protiv veleza, sto je malo moguce uzevsi u obzir da tradicionalno slabo igramo u vrapcicima, a da je velez dosta jaci u odnosu proslu na sezonu, ili ce biti noga. treceg rjesenja nema.

A solucija nam je potrebna ranije, odnosno odmah, jer je sad tezi raspored pred nama a jasno nam je da nas niko nece maziti

salle86
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:31 am

dobar tri je napisao/la:
ned avg 10, 2025 1:09 am
salle86 je napisao/la:

brate sredina je nepostojeca a napad je toliko efikasan da je ponovo defanzivac zabio taj jedan jedini go

realno prosjecni smo, sto ne smije biti izgovor u ovakvim utakmicama naravno
Slažem se za sredinu. Nemamo kreativca koji smije i zna povući loptu od naših 30 pa preko centra, koji zna okrenuti stranu u trku sa loptom, koji zna vući linije naprijed. Ovo što mi imamo su sve alibi igrači koji dodaju prvom do sebe. OK nekad se i može tako igrati ali onda trebaš imati to uigrano, da tika-takom melješ protivnika i utjeraš ga u njegov kazneni...ova naša tika-taka 😂 je cirkus ili kako rekoh alibi igra.
Mene više od izgubljenih bodova boli to što je ovo protivnik koji se morao dobiti 2 razlike, što protiv takvog tima ti na svom terenu nisi ništa bolji bio. Hajde da si k protiv Kopera imao nekih prilika pa nije išlo jbg, i to se desi...ali Rudar...najslabiji tim lige, i ti da se trudiš ne možeš biti lošiji...ali zato možeš bara bara.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Refa1921
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:32 am

Isto tako nek povedi i Gušu sa sobom kao i cijeli stručni štab.

Lumen
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:32 am

dobar tri je napisao/la:
ned avg 10, 2025 1:22 am
Lumen je napisao/la:

VTŽ
Situacija (na relaciji klub-navijaci) je vec strasno toksicna a tek je trece kolo proslo, a ni igraci nisu nijemi na ovo

stanje ce se il popraviti igrom, konkretno odmah protiv veleza, sto je malo moguce uzevsi u obzir da tradicionalno slabo igramo u vrapcicima, a da je velez dosta jaci u odnosu proslu na sezonu, ili ce biti noga. treceg rjesenja nema.

A solucija nam je potrebna ranije, odnosno odmah, jer je sad tezi raspored pred nama a jasno nam je da nas niko nece maziti
Ako igrači nisu nijemi to je vec druga stvar. Kad smo kod toga mora skinuti kapu dole Krpi kad je idiote upozorio na pogrdna skandiranja kapitenu kluba za kojega navijaš.

ubaceni element
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:33 am

Gledam na zagrijavanju, na prazan gol, 80% suteva ne da nije gol nego nije ni u okvir da bi golman i imao potrebu da reaguje.

Lumen
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:34 am

cikoradovic je napisao/la:
ned avg 10, 2025 1:15 am
Popušiš nam ga stručnjaku! Bruka i sramota. Kad ne dobiješ Rudara, ekipu koja je sklapana u hodu i koja nema klasičnog napadača, šta onda da očekujemo kad budemo igrali sa Slogom i Borcem? Pojačanje koje spominje na pressu, nije ni p, od pojačanja. Bolje im je, da to stopiraju, hitno. Publika je rekla šta misli, pa eto predsjedniče, sada je red na tebe. Rendulić, Burić, Čabraja i Karoglan su slobodni. Imamo da ih platimo, ako oni neće, onda imenujte Dinu (opet) i pustite ga da radi, sigurno će bolje od umišljenog stručnjaka.

Što se mene lično tiče, bolje da imenuju Dinu ili Muamera, samo da ne gledam Feju, Dudića, Nalića, Musu, Sablju, Maku ili rogatičkog klauna na klupi Želje.

Nadam se da su pojedinci progledali po pitanju ulaganja u naš klub.
Ne bih se slozio za Feđu definitivno, ali okej.

Ako neko čita iz uprava slučajno, gospodin Samir Toplak je također slobodan, dokazano zna raditi u kriznim situacijama, a fudbal mu je nerijetko dopadljiv

fcz
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:44 am

Ja polako pripremam pepeo da ispostujem Malog Amara i izvinim mu se, a vi?
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Eldar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:48 am

Mene zivo zanima koja je budala najodgovornija za imenovanje šsš, osobu koja ima ozbiljnih psihickih problema? Pa taj je veci bolesnik od ovog na klupi...

black64
Kontakt:

ned avg 10, 2025 1:52 am

sam je ovo sebi natovario
da je poslije Radnika izjava bila primjerena ne bi bilo ovoliko nervoze

mada, mozda je i bolje ovako

505 VITEŠKA
Kontakt:

ned avg 10, 2025 2:39 am

GRAD SARAJEVO TREBA DA JE SRAMOTA

Dzezvar
Kontakt:

ned avg 10, 2025 6:22 am

505 VITEŠKA je napisao/la:
ned avg 10, 2025 2:39 am
GRAD SARAJEVO TREBA DA JE SRAMOTA
Cega?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 76 gostiju.

Prijava