Lumen je napisao/la: ↑sri avg 06, 2025 3:19 pm
Pozdrav, citam vec dugo forum pa evo da se i ja registrujem i napišem šta god, tačnije kratko da se osvrnem na aktuelne teme na forumu.
Što se tiče pitara, definitivno su primijer kako ne treba raditi politiku ulaznih transfera (mogu oni i osvojiti duplu ove sezone). Doveo si strance za sistem (odličnom) treneru samo da bi ovaj to nabio nogom i rekao aj' zdravo. Više volim da mi dres nosi regionalni i domaći momci sa ponekim strancem (čitaj Seedorf, Troupe, Santos, Dialiba i sl.). Barem dok se ne napravi neki veci skok u evropi (ala Zvezda, Dinamo), ali do toga ima još dosta.
Ono gdje bih iskopirao je rad sa mladim igračima. Sumnjam da su transferi Čelika i tipa Bubanje pranje novca. (iako sam za Viverosa gotovo siguran da jeste ali nebitno) Željo mora dati šansu svojoj djeci ma kakva god ona bila i to ne mislim 5/10 minuta.
Prošla utakmica je dokazala da je Adzemovo eksperimentisanje u prvom kolu bila velika greška. Sa taj poraz je samo on kriv i niko drugi. Šabić (koji mi je izrazito drag) je doslovno bio beskoristan, jer se Madzid uvlacio u sredinu kako bi oslobodio prostor Aliću. Međutim sa tim potezom je gušio Šabića i sve što je Šabić trebao da radi, radio je on. To je komotno moga igrati i Fočo, a mogao je vala krenuti i sa dva u21 igrača, ali dobro da se ne vraćam na to. (da ne govorim da smo jedan dio prvog poluvremena opterećavali tu našu lijevu stranu da bi "agilni i brzonogi" Boljevic mogao biti što izoliraniji itd)
Što se tiče Posušja slatka pobjeda, s obzirom na užasnu statistku koju imamo dole i sve što pišete da se potencijalno dešava. Fine utakmice Trupea, Seedorfa i Foče. Drago mi je što se pokazalo da je Afan spreman i nadam se da ćemo mu dati šansu. Ne očekujem da bude novi reprezentativac, ali da se od njega nešto može uraditi i napraviti inostrani transfer, te zaraditi uvijek prijeko potrebni euri, u to sam ubijeđen.
Što se tiče Rudara za vikend, ne bih nešto puno eksperimentisao jer imamo već jedan kiks. Izveo bih isti sastav kao protiv Posušja, podigao linije visoko i visok presing na zadnju liniju, te što brže završavanje akcije. Još uvijek nisu dovoljno uigrani da mirno reaguju pod presingom dosta grešaka prave. Što se igračkog kadra tiče za utakmicu jedina promjena koja bi MOŽDA imala smisla je Odinaka na beku, čisto zbog brzine prema naprijed jer očekujem da napadamo 75 minuta.
Još jednom da vas sve pozdravim i zanemarite ako ima kakvih gramatičkih grešaka.
VTŽ