Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SamoNapad
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 05, 2025 10:28 pm

ghamaz je napisao/la:
uto avg 05, 2025 9:26 pm
SamoNapad je napisao/la:
uto avg 05, 2025 5:53 pm
Od kud nam pare za ovakve igrace?
Mislim pozitivno sam iznenadjen kako god pa makar ne bilo nista od toga.
Jel mi imamo nekog da daje pare u tajnosti ili je to nase sve.
Plate u Nizozemskoj 2. Ligi su relativno niske ( 30-80k € godisnje ). Top Oss i Eindhoven odakle su došli Nizozemci su osrednji klubovi druge lige sa platama 2500-8000k € ( da se pronaci na netu ). Tako da to i nije neka razlika spram ovih naših zvijezda i iznosa za koje igra Bolja ili sto je imao Mircevski. Uzmi u obzir da je Galic trazio 11k maraka.
Ako je tako u svakom slučaju mi smo profitirali i sa igračima i finansijama. Ova dva iz Holandije se pokazuju kao pojačanja na pozicijama gdje smo tanki.
Svakako su igraci iz Holandije i Portugala tehnički a vjerujem i taktički iznad ostalih u našoj ligi.
Evo samo Troupe radi posao koji nas većina ne vrednuje a da nam igra neko drugi itekako bi osjetili. U našem podneblju nemas gdje ni vidjeti nekog da ga poredis sa njihovim ponašanjem u toku utakmice.
Pozitivne stvari svakako kad vidiš koliko su ljudi pravovremeni i odmjereni , s druge strane nije njima lako upasti u ove naše šeme igranja i kretanja tako da mogu ispasti balvani u našim očima radi drugih saigrača. Valjda i Konigs bude na nivou .

SanMan
Kontakt:

uto avg 05, 2025 11:28 pm

SamoNapad je napisao/la:
uto avg 05, 2025 10:28 pm
ghamaz je napisao/la:
uto avg 05, 2025 9:26 pm
SamoNapad je napisao/la:
uto avg 05, 2025 5:53 pm
Od kud nam pare za ovakve igrace?
Mislim pozitivno sam iznenadjen kako god pa makar ne bilo nista od toga.
Jel mi imamo nekog da daje pare u tajnosti ili je to nase sve.
Plate u Nizozemskoj 2. Ligi su relativno niske ( 30-80k € godisnje ). Top Oss i Eindhoven odakle su došli Nizozemci su osrednji klubovi druge lige sa platama 2500-8000k € ( da se pronaci na netu ). Tako da to i nije neka razlika spram ovih naših zvijezda i iznosa za koje igra Bolja ili sto je imao Mircevski. Uzmi u obzir da je Galic trazio 11k maraka.
Ako je tako u svakom slučaju mi smo profitirali i sa igračima i finansijama. Ova dva iz Holandije se pokazuju kao pojačanja na pozicijama gdje smo tanki.
Svakako su igraci iz Holandije i Portugala tehnički a vjerujem i taktički iznad ostalih u našoj ligi.
Evo samo Troupe radi posao koji nas većina ne vrednuje a da nam igra neko drugi itekako bi osjetili. U našem podneblju nemas gdje ni vidjeti nekog da ga poredis sa njihovim ponašanjem u toku utakmice.
Pozitivne stvari svakako kad vidiš koliko su ljudi pravovremeni i odmjereni , s druge strane nije njima lako upasti u ove naše šeme igranja i kretanja tako da mogu ispasti balvani u našim očima radi drugih saigrača. Valjda i Konigs bude na nivou .
E ako je ovo istina to je dokaz da kod nas (u Želji) nisu loše plate nego je grozna selekcija onih koji odlučuju koga dovesti i koliku mu platu dati
A opšte poznato je da mi u ovoj ŠLJ ligi dajemo itekako dobre plate (pogotovo za ono što gledamo i kakve rezultate ostvarujemo)
Znači džaba ti investitor koji da pare ako ovi koji su do sada birali ( nadam se da neće više) dovedu krampu za "milion" maraka - potrebna komletna reorganizcija - sve dati investitoru

SupremeGucci
Kontakt:

uto avg 05, 2025 11:48 pm

Ma Troupee i Seedorf da ih ne ureknemo, mrcine.

salle86
Kontakt:

uto avg 05, 2025 11:52 pm

Malo odvaditi ipak
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ghamaz
Kontakt:

sri avg 06, 2025 12:41 am

[/quote]

E ako je ovo istina to je dokaz da kod nas (u Želji) nisu loše plate nego je grozna selekcija onih koji odlučuju koga dovesti i koliku mu platu dati
A opšte poznato je da mi u ovoj ŠLJ ligi dajemo itekako dobre plate (pogotovo za ono što gledamo i kakve rezultate ostvarujemo)
Znači džaba ti investitor koji da pare ako ovi koji su do sada birali ( nadam se da neće više) dovedu krampu za "milion" maraka - potrebna komletna reorganizcija - sve dati investitoru
[/quote]
Nije pogrešno reći da u našoj ligi igraju uglavnom preplaćeni poluamateri, gdje sa 28+ godina uzimaju 5k€ i u 60. minuti krenu hodat po terenu. Onda nam je KI Klaksvik čudo gdje ljudi imaju 5 profesionalaca i 6 amatera.

salle86
Kontakt:

sri avg 06, 2025 8:22 am

Na kraju bi mogla ispasti i dobra ova ideja da se igrači iz EU ne broje u strance. Vremena treba ali bi po nekoj logici trebali dolaziti sve bolji igrači, ako je već tako stanje sa platama ovde i "tamo"
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Gyasi13
Kontakt:

sri avg 06, 2025 9:41 am

Ma i borba za opstanak vise nego ova ismirova "prcija" i sprdancija.

nekonvencionalan
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:09 am

Gyasi13 je napisao/la:
Prčija koja osvaja lige i kupove? Prčija koja najnormalnije razvali Borac i Zrinjski? Pa mi ćemo već kolektivno svi skinuti gaće nakon 4. kola, a možda već i u četvrtom. E zato nam treba investitor.

Gyasi13
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:15 am

nekonvencionalan je napisao/la:
sri avg 06, 2025 10:09 am
Gyasi13 je napisao/la:
Prčija koja osvaja lige i kupove? Prčija koja najnormalnije razvali Borac i Zrinjski? Pa mi ćemo već kolektivno svi skinuti gaće nakon 4. kola, a možda već i u četvrtom. E zato nam treba investitor.
Ne znam o kojim titulama pricas, opste rasulo ti je kod njih, raspitaj se malo o nacinu poslovanja, na koji nacin se plate isplacuju, ko su menadzeri igracima i na koji nacin su placeni. Pune ruke posla za Sipu.
Zasto bi mi gace skidali nakon 4.kola?

ono.na
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:29 am

@jovanmaksimovic Jel to onaj Kamenarov eurogol i prvi u nizu poraza nakon pobjede protiv Borca?
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

fcz
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:44 am

Nisu jedine dvije opcije ismirova prcija i ovo nase krpljenje, ima valjda jos poneka majku mu.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

SamoIstina
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:46 am

fcz je napisao/la:
Nisu jedine dvije opcije ismirova prcija i ovo nase krpljenje, ima valjda jos poneka majku mu.
Ma smijesni spinovi. Ne vjerujem da iko ove gluposti shvata ozbiljno.

SamoNapad
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:57 am

SamoIstina je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Ma ovo sto Ismir radi u Sarajevu je nedostatak ljudi koji znaju nase podneblje i mentalitet.
Evo garantujem da je covjek doveo uz sebe nekog covjeka koji je godinama tu i poznaje sve marifetluke ne bi se desavalo da se dovode nekakve ublehe od igraca i menađera. E sad da li njemu valja konkretno ovakav nacin funkcionisanja da se pare peru sta li vec to ne znam. Njihov nacin funkcionisanj nije dobar i ne tezimo tome valjda. Hocemo investitora koji ce znati sta radi sa nekim od nasih ljudi tako da se izbjegne konkretno ovo sto se desava sa Sarajevom. I opet i takvi su ispred nas haman nas stigli po trofejima plus prodaju igrace kako tako. Vjerovatno zato covjek trazi Nijaza uz sebe jer mu ne pada na pamet da ga nasankaju ko brata mu .

AdmirA
Kontakt:

sri avg 06, 2025 10:58 am

neko spomenu portugalca ovog igraca, gledam malo po statistikama, i nije mi neka pljacka...

kvalitet
Kontakt:

sri avg 06, 2025 11:09 am

SamoNapad je napisao/la:
sri avg 06, 2025 10:57 am
SamoIstina je napisao/la:
fcz je napisao/la:
Ma ovo sto Ismir radi u Sarajevu je nedostatak ljudi koji znaju nase podneblje i mentalitet.
Evo garantujem da je covjek doveo uz sebe nekog covjeka koji je godinama tu i poznaje sve marifetluke ne bi se desavalo da se dovode nekakve ublehe od igraca i menađera. E sad da li njemu valja konkretno ovakav nacin funkcionisanja da se pare peru sta li vec to ne znam. Njihov nacin funkcionisanj nije dobar i ne tezimo tome valjda. Hocemo investitora koji ce znati sta radi sa nekim od nasih ljudi tako da se izbjegne konkretno ovo sto se desava sa Sarajevom. I opet i takvi su ispred nas haman nas stigli po trofejima plus prodaju igrace kako tako. Vjerovatno zato covjek trazi Nijaza uz sebe jer mu ne pada na pamet da ga nasankaju ko brata mu .
E pa ja mislim da nije rješenje uopće imati nekoga ko poznaje sve marifetluke, nego iz kluba izbaciti sve koji su imali veze s nama. Npr. dovedeš 20 Španaca, daš im fine plate i vode ti klub. Kad tad bi se isplatilo. Lupam sad, ali fakat mislim da naši ljudi ne trebaju voditi nikakve procese. 30 godina su pokazali da ne znaju. Pogotovo u posljednje vrijeme. Stanje sporta generalno u društvu to pokazuje.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

sri avg 06, 2025 11:21 am

Primjer pitara je primjer loseg vlasnika. Citajuci kometare na drugim portalima mnogi prizivaju odlazak Mirvica a nisu svjesni da njegovim povlacenjem oni idu stopama Celika.

Najbitnija stvar koju nasa Skupstina i Radna grupa trebaju uraditi jeste zastita imovine.

Ako si investitor izvoli ulozi SAMO u igracki kadar i na osnovu rezultata i transfera ostvaruj profit, ali imovina kluba je TRAJNO vlasnistvo kluba.
Alea iacta est!

Mirek11
Kontakt:

sri avg 06, 2025 11:29 am

Kospicar je napisao/la:
uto avg 05, 2025 10:00 pm
Sutra (srijeda) 06.08.2025. nastavljamo aktivnosti na projektu Novo ruho Grbavice.

Pozivam vas sve da se priključite našoj radnoj akciji od 17:00.
Čekamo vas na Grbavici kod kapije na ulazu na zapadnu tribinu.

Svi ste dobrodošli ! 🔵⚪️
Da li se sta radi na jugu, prosao sam u ponedjeljak pored stadiona, bageri stoje?
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

SamoIstina
Kontakt:

sri avg 06, 2025 11:34 am

cipiripi je napisao/la:
sri avg 06, 2025 11:21 am
Ako si investitor izvoli ulozi SAMO u igracki kadar i na osnovu rezultata i transfera ostvaruj profit, ali imovina kluba je TRAJNO vlasnistvo kluba.
Tako ce i biti.

dobar tri
Kontakt:

sri avg 06, 2025 11:58 am

AdmirA je napisao/la:
sri avg 06, 2025 10:58 am
neko spomenu portugalca ovog igraca, gledam malo po statistikama, i nije mi neka pljacka...
A eto oni bi ga pustili da je nivo igraca za prvi rang Portugala…
I dalje je i vise nego sposoban da igra u nasoj ligi.

Mulalic Edis
Kontakt:

sri avg 06, 2025 12:27 pm

Vazna pobjeda u Posusju.
Stvarno je zalosno da Sabic i Foco nedovoljno igraju, a u zadnjih pet godina svakako nam je maksimum 3/4 mjesto. Obojica trebaju svaku pocinjat. Foco medju najboljim u Posusju. Nadam se da obojica pocinju u subotu.
Iako je cisti bezobrazluk da je karta za Rudar Prijedor 15 KM ocekujem pun stadion. Svi na Grbavicu !
Grande Miske 💪

Trenutno korisnika/ca: billybih, Google [Bot] i 43 gosta.

Prijava