Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ubaceni element
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 28, 2025 12:20 am

Planski kiks da se skine pritisak sa ekipe i smanje ocekivanja. Sve je ok.

Foco ako ne moze startati u situaciji kad fali cijeli vezni red, treba dati djetetu papire nek trazi selameta negdje drugo. Simonija ko je doveo i da kod 2 trenera ne moze odigrati ni 45min u prijateljskoj nek se odmah razduzi s klubom. Slicno i za Peixota za kojeg je upitno je li fudbaler, bolje malog Ibrahima gurati, 100% je opasniji od ovog.

dr S
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:21 am

Diverzant je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:11 am
Mulalic kupio imaginarne mrve po stolu, ovaj nešto bradu gladi, uvrće šta li radi
Bojim se da bi idući trener sa Željinim DNK mogao pakaš češati ili pljuvati ispod stola.
Čuj levatine morali smo u toku noći napraviti plan B hahahah
Al nisi ti kriv adžeme 💥💥💙💙💙👍👍 nego onaj sto te doveo iz jedinstva, klub koji postoji samo zbog hamde tigra, klub koji je tu nedje sa borcem sto se tice sudijskih lakrdija
Nije do tebe adzeme do nas je, al izgleda da ćemo mi kredit dizati da te isplatimo
Naglas!! :placeodsmijeha:

dr S
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:22 am

igla je napisao/la:
ned jul 27, 2025 11:49 pm
Sažetak poteza Admira Adžema kako se vratio u klub:
-skinuo kapitensku Sulejmanu Krpiću koji je "prirodni vođa" ekipe. Prilikom skidanja trake izjavi da želi da mu desne ruke budu Željina djeca koja će nivo ponašanja i sl podići na veći nivo, čime direktno spuštaš Sulju, kojeg u isto vrijeme ostavljaš u klubu. Kakav je Suljo i sl je druga tema.
-Radovca umalo nije izbacio iz kluba, konflikti. Radovac jedan od 3-4 najbitnija igrača prošle godine.
-Prva utakmica teatralno izvede kapitena kojem je to prva utakmica sa trakom i javno ga prozove da će imati ozbiljan razgovor s njim.
-Nakon prve utakmice s Koperom pun samopouzdanja, najavljuje da jedva čeka revanš, naglašava slabost protivnika i opet priča da nemamo realizacije na debilan način. Isti mu napadač počinje u Koperu.
-Nakon ispadanja od Kopera gdje prima 3 gola u 8 minuta priča o tome da će kupit špica koji zna gol dati.
-Isti mu špic počinje i protiv Radnika, a uz špica počinje i Radovac kojeg je htio nogirati do prije 7 dana.

Sve vrijeme uz to:
-blamira se na društvenim mrežama. Nije stvar aktivnosti, stvar je sadržaja.
-na pres konferencijama neki zagonetni pokreti, stanke, bahatost, puna usta hvale, samopouzdanja, jakih demagogija.
-priča Slovencima kako im je teren loš, stadion im zove "simpatičnim stadiončićem",18. put naglašava kako su se provukli.
-piše status nakon 7-0 da su i od nas mogli tako proći, realnost da su te prošli 4-2 ukupnim rezultatom.
-večeras na zvižduke kaže "pitajte ove koji zvižde".

Evo da ti odgovorim Adžeme: nisu zvižduci za kiks jer se svakom može desiti, zvižduci su za sve ovo do sad što ste priredili, i za 7-0 Kopera jer smo svi svjesni da su se mogli proći. Ne zviždi se samo tebi već i onom ko ti dade trogodišnji ugovor. Dovodimo Holanđane, pojačanja koja sigurno nisu jeftina, a trenera iz ekipe s dna druge lige. Nije ni počela sezona vidimo da će biti isti racku ko i prije, ako ne i gore jer smo skuplji.
Piši češće!

SanMan
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:23 am

cikoradovic je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:01 am
Na stranu kiks, samo se nadam da su oni koji trebaju skontati, večeras, skontali, da mi nemamo pokrića da nekome prijetimo, da pričamo o titulama, da se bunimo kad ispadnemo u 1. pretkolu, dok ne budemo imali pare i kapital.
Baš me nervira više ta priča kako mi nemamo para
Eto Radnik ima para pa nam bez problema uze bod na Grbavici sa 8.000 navijača - Radnik cijelu sezonu neće imati toliko - gdje su pare

cikoradovic
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:24 am

Skupština će imati priliku da promijeni naše stanje prije isteka mandata. Sad je do nas, odnosno do njih, do 54 delegata koja sjede tamo. Ako hoćemo da krenemo naprijed moramo donijeti odluku o ulasku kapitala u naš klub. Ako nam je dosta tapkanja u mjestu, to ćemo uraditi, toliko od mene.

ubaceni element
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:26 am

Problem je jedino sumnjivo porijeklo tog kapitala koji bi usao.

dr S
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:26 am

Ocigledno da su Dan i Erik motor ove ekipe nadati se da ce biti bolje s njima ali generalno patnja za oči...

salle86
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:31 am

Riki1921 je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:15 am
Da smo i kojim slucajem pobjedili, vjerojatno bi opet ljudi zvizdali poslije utakmice. Nevjerojatno koliki odron od igre je ovo bio veceras
👍
Otprilike suština nezadovoljstva je ta što se priča ne podudara sa onim na terenu.
Nebi zviždali, slavilo bi se jer smo bolesnici, ali jasno je sve onome ko želi skontati čemu nezadovoljstvo.
Dovode se stranci koji nisu nikakav upgrade, raja očekuje ako ništa da igramo NOGOMET jer velika većina nas realnih zna da su snovi o titulama i dalje nerealni ali makar eto bi voljeli na Grbavici vidjeti nešto smisleno.

Jel realno da svaki put kod izgubljene lopte u napadu moramo praviti yebeni faul i dati protivniku priliku da na miru prenese loptu od svog gola umjesto da pravimo pritisak bez faula.
Jel realno da i dalje ne znamo aut izvesti.
Jel realno da deset balona ubacimo u 90 minuta i da ni jedan ne pogodi našeg igrača ili da se odbije našem lopta kasnije...očito ne ide to, treba zabraniti takve i pokušaje.
Jel realno da nema niko muda u ekipi da uzme loptu na naših 20m i da je prenese do centra kroz sredinu kao Jaber...hoćemo li ikad više takvog igrača vidjeti kod nas.
Ne traži raja puno, makar eto kad ti zvižde da se ne ibretiš čemu to. Nismo glupi.
Jel realno da svi "stručnjaci" za sebe misle da su najbolji na svijetu ali eto trenutno nema mjesta u Realu, Bajernu...pa će voditi Želju dok se ne oslobodi....a ne da su samo imali sreću da budu tu umjesto na tribinama sa nama navijačima koji garantujem nekad vide bolje stvari od tih stručnjaka. (Nekad, da se ogradim odmah)
Zadnja izmjena: salle86, dana/u pon jul 28, 2025 12:36 am, ukupno mijenjano 2 puta.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:32 am

Skupština će imati priliku da promijeni naše stanje prije isteka mandata. Sad je do nas, odnosno do njih, do 54 delegata koja sjede tamo. Ako hoćemo da krenemo naprijed moramo donijeti odluku o ulasku kapitala u naš klub. Ako nam je dosta tapkanja u mjestu, to ćemo uraditi, toliko od mene.
Skupština ko tročlano predsjedništvo
Šansa da se oni nešto dogovore 1%
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

djidomova
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:33 am

Frajer je hladno napisao na stranu kiks i ostao živ... E zaradio je kreker.
Željezničar za život cijeli!

Mirek11
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:34 am

djidomova je napisao/la:
ned jul 27, 2025 11:38 pm
slika
Kakva taktička priprema. Sad će nama benjo prenijeti mišljenje od tune, nije se još oglasio, dok ga dobije.
Nadam se da ce nas vrli stozer pogledati ovu statistiku.
Mi vec godina se mucimo na Grbavici kada igramo protiv ekipa koje se zatvore, jednostavno ne znamo probiti blok (ove) nema krativnosti, pas igre, kroz sredinu nista ne ide....
Ne mozes igrati uvije isto i preko bokova, ovjde Ceta i Bolja ne mogu nista znacajno uraditi.
Suteva van 16m nema, prelose igramo kuci.
Jos nam je sredina sada mozda i najtanja Mali Sabic ne moze igrati, bar ne jos uvijek prednjeg veznog, prije bi sa Focom probao, jer ce nam ocito ovaj u21 biti problem.
Ado je izgubio veceras, pogresne promjene u ekipi koju jos nisi uigrao, pogotovo stoperski par.
Kvalitetnih rjesenja nemamo u vezi.
Napadaca cemo valjda ubosti , bar jedan od ove dvojice novih a Krpa na klupu i po potrebi zadnjih 20-30 min.
Moja ocekivanja su se veceras potvrdila, jos jedna teska sezona i neizvjesna nas ocekuje.
Ja sam porilicno umoran od ove patnje svake godine, u 50tim se nema zivaca vise i ocekivanja su sve manja.
Ali barem se izgradnja Juga moze pratiti i cekati da se aBd zavrsi pa da se ode na neki derbi i navija.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

djidomova
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:39 am

Mirek11 je napisao/la:
pon jul 28, 2025 12:34 am
djidomova je napisao/la:
ned jul 27, 2025 11:38 pm
slika
Kakva taktička priprema. Sad će nama benjo prenijeti mišljenje od tune, nije se još oglasio, dok ga dobije.
Nadam se da ce nas vrli stozer pogledati ovu statistiku.
Mi vec godina se mucimo na Grbavici kada igramo protiv ekipa koje se zatvore, jednostavno ne znamo probiti blok (ove) nema krativnosti, pas igre, kroz sredinu nista ne ide....
Ne mozes igrati uvije isto i preko bokova, ovjde Ceta i Bolja ne mogu nista znacajno uraditi.
Suteva van 16m nema, prelose igramo kuci.
Jos nam je sredina sada mozda i najtanja Mali Sabic ne moze igrati, bar ne jos uvijek prednjeg veznog, prije bi sa Focom probao, jer ce nam ocito ovaj u21 biti problem.
Ado je izgubio veceras, pogresne promjene u ekipi koju jos nisi uigrao, pogotovo stoperski par.
Kvalitetnih rjesenja nemamo u vezi.
Napadaca cemo valjda ubosti , bar jedan od ove dvojice novih a Krpa na klupu i po potrebi zadnjih 20-30 min.
Moja ocekivanja su se veceras potvrdila, jos jedna teska sezona i neizvjesna nas ocekuje.
Ja sam porilicno umoran od ove patnje svake godine, u 50tim se nema zivaca vise i ocekivanja su sve manja.
Ali barem se izgradnja Juga moze pratiti i cekati da se aBd zavrsi pa da se ode na neki derbi i navija.
Izuzetno teška. Ali šta je tu je, iz ove kože se ne može. Sretno nam, brate Mirek11...
Željezničar za život cijeli!

EasyRiise
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:43 am

Fascinantno mi je koliko malo šutamo. Danas je bilo najmanje 5 situacija u kojima smo imali odličnu poziciju za šut, ali logično odigramo neki pas nakon kojeg kružimo oko gola jedno 2 minute (ako uopšte prođe taj pas) i kraju ne uradimo ništa.

Mulalic Edis
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:45 am

Prvo da pozdravim strucnjaka koji je doveo stopera iz luksemburške lige, ali pazi iz ekipe iz donjeg dijela tabele. Baš me zanima ko je aminovao taj dolazak. Da je pogriješio Šemdin ili Drina A ne bih rekao. Ali ovako, igrac iz Luksemburga jbt led.
Drugo, Adzem proziva igrace po medijima i ocekuje da ga ti isti igraci vade iz govana. Mislim na Krpica i Radovca. Ostani dosljedan lave, stavi Jaganjca i Brazilca. Ali ne, posalje se Brazilac na posudbu, jedan vezni se povrijedi, drugi kartoni i ostanes na Radovcu, a ti ga odstranio. Krpica proziva i govori da treba napadac da daje golove, uprava mu dovede lika koji je dao 2 gola u 2 godine. Cisti amaterizam trenera i glavni razlog kiksa od veceras. Ako ne dobije Posusje nadam se da je bivsi. Ovdje mislim i na pisanja po drustvenim medijima. Nije dobar u glavu.
Nek se otjeraju Boljevic, Krpic, Radovac itd..ali prvo dovedi bolje igrace. Ako je Pejic bolji od Boljevica onda ovog drugog skloni. Ali vidimo da nije ni slican. Onda suti i poklopi se, miksaj i budi pametan, a ne da sam sebe otjeras moj Adzeme.
Da ne crnjacim, ako okrenemo Posusje sve ce se zaboraviti. A ako ne ucinimo to idu turbulencije.
Zadnja izmjena: Mulalic Edis, dana/u pon jul 28, 2025 12:47 am, ukupno mijenjano 1 put.
Grande Miske 💪

Okolele
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:45 am

Ok primili smo gol na startu odmah ali daj jbt stani na loptu ima 90 minuta igre a ne odmah ho ruk nazor da dođeš do gola..I ne kontam ona izvođenja auta u 5 minuti utakmice on se zalijeće da je ubaci u kazneni pa nije 90+ jbt..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Riki1921
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:50 am

Denis bi makar javno rekao da je fulao taktiku i izvinio se navijacima, ovaj sve kontra.... Zvizdat ce ljudi i ako se pobjedi utakmica nastane li ovako se Adzem ponašati.

cikoradovic
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:51 am

Da li je moguće da je on na dan utakmice bio kod Lane u programu?

Mulalic Edis
Kontakt:

pon jul 28, 2025 12:51 am

igla je napisao/la:
ned jul 27, 2025 11:49 pm
Sažetak poteza Admira Adžema kako se vratio u klub:
-skinuo kapitensku Sulejmanu Krpiću koji je "prirodni vođa" ekipe. Prilikom skidanja trake izjavi da želi da mu desne ruke budu Željina djeca koja će nivo ponašanja i sl podići na veći nivo, čime direktno spuštaš Sulju, kojeg u isto vrijeme ostavljaš u klubu. Kakav je Suljo i sl je druga tema.
-Radovca umalo nije izbacio iz kluba, konflikti. Radovac jedan od 3-4 najbitnija igrača prošle godine.
-Prva utakmica teatralno izvede kapitena kojem je to prva utakmica sa trakom i javno ga prozove da će imati ozbiljan razgovor s njim.
-Nakon prve utakmice s Koperom pun samopouzdanja, najavljuje da jedva čeka revanš, naglašava slabost protivnika i opet priča da nemamo realizacije na debilan način. Isti mu napadač počinje u Koperu.
-Nakon ispadanja od Kopera gdje prima 3 gola u 8 minuta priča o tome da će kupit špica koji zna gol dati.
-Isti mu špic počinje i protiv Radnika, a uz špica počinje i Radovac kojeg je htio nogirati do prije 7 dana.

Sve vrijeme uz to:
-blamira se na društvenim mrežama. Nije stvar aktivnosti, stvar je sadržaja.
-na pres konferencijama neki zagonetni pokreti, stanke, bahatost, puna usta hvale, samopouzdanja, jakih demagogija.
-priča Slovencima kako im je teren loš, stadion im zove "simpatičnim stadiončićem",18. put naglašava kako su se provukli.
-piše status nakon 7-0 da su i od nas mogli tako proći, realnost da su te prošli 4-2 ukupnim rezultatom.
-večeras na zvižduke kaže "pitajte ove koji zvižde".

Evo da ti odgovorim Adžeme: nisu zvižduci za kiks jer se svakom može desiti, zvižduci su za sve ovo do sad što ste priredili, i za 7-0 Kopera jer smo svi svjesni da su se mogli proći. Ne zviždi se samo tebi već i onom ko ti dade trogodišnji ugovor. Dovodimo Holanđane, pojačanja koja sigurno nisu jeftina, a trenera iz ekipe s dna druge lige. Nije ni počela sezona vidimo da će biti isti racku ko i prije, ako ne i gore jer smo skuplji.
To je to.
Grande Miske 💪

nikson
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:17 am

Skupstina u kojoj sjedi pola ljudi koji traze privatne konekcije preko toga i boli ih ***** za Zelju!!! Ako zelimo promjeniti nesto trebamo krenuti od tog broja 54, postaviti jasna pravila ko i kako moze uci u skupstinu. Ne moze brate da se pita konobar ili komercijalista za buducnost kluba. Nemam namjeru da omalovazavam necije zanimanje ali u skupstini kluba moraju biti finansijski jaki ljudi i ljudi koji ce u klub nesto donijeti ili dovesti nekog ko ce donijeti!!!
Ako zelimo mijenjati nesto nek se krene od pocetka, ko daje karte tapkarosima 20 godina, ko pusta da se prodaju kineski salov, kape i majice ispred stadiona, ko pusta da donesu rostilje dok tebi propada cevabdzinica od koje uzimas zakup.
Itd itd itd, mnogo je stvari koje trebamo da rijesimo da bi krenuli nekim ispravnijim putem
Ovdje znaju reci da svaka pizda s brda moze zapaliti Sarajevo, medjutim samo ga Zeljeznicar moze pobjediti!

Zeljeznicar za zivot cijeli!

amelaga
Kontakt:

pon jul 28, 2025 1:28 am

Okolele je napisao/la:
ned jul 27, 2025 11:51 pm
150 ubačaja i nijedan koristan ali oni opet nazor ubacuju loptu umjesto da spuste na zemlju i niko nema jebena muda da ošuta sa 20-25 metara osim onog jednog šuta Šošića u drugom..
150 prebačaja! Pa ako ne ide pokušaj nesto treće u pm.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.

Prijava