Ja ne kontam kako vi ne shvatate da niko Denisa nije otjerao nego lik ako je iole pametan u ovakvoj sredini se ne ostaje već se ide čim imaš prvu ozbiljnu ponudu i bilo kakvu drugu opciju. Kao klub smo takvi da smo nezdrava sredina, tipa ManUtd u engleskoj i ko god da ode pokaže negdje drugdje više, bolje...nego kod nas.SIMA_SIMAU je napisao/la: ↑uto maj 20, 2025 6:41 pmUpravo tako, mahala klub vodi...Sta bi bilo da je Zrinjski otjerao Jakirovica kad su bili zapeli zbog rezultata? Ljudi se strpili i napravili iskorak.
Da je najbolji, i nije. Sad je fazon koga možemo uopšte privoliti da dođe, ko je druga opcija...
1. A regija nam je puna mladih i perspektivnih trenera, sigurno se i tamo ne vrti 5-10 istih starih trenera koji će uvijek naći klub bez obzira na rezultate. 2. A za ovo malo takvih mladih i perspektivnih nešto ne vjerujem da smo im mi privlačna opcija obzirom na klimu i finansijsku situaciju u klubu. 3. I da izvedemo to čudo pa nekog takvog dovedemo budimo realni ima rok mjesec da se dokaže u suprotnom proglasit ćemo ga neznalicom i ublehom. Mislim da je za našu situaciju Adžem ok i želim mu svu sreću u radu.staaarinavijac je napisao/la: ↑sri maj 21, 2025 8:36 pmAdžem je dostigao svoj vrhunac kao trener , mada mu se možda posreći da izbori Evropu ... navijači mogu samo bespomoćno gledati šta uprava radi od kluba ... čim je uprava izabrala Adžema znači da če slično postupati i kod EVENTUALNOG dovođenja novih igrača - znači nema razloga za optimizam ... dovoljno se podsjetiti da bi se morao promjeniti čitav odbrambeni dio tima ... jeste Željo u finansijskoj dubiozi , al' brate dosta više izvlakuše na to ... niko ne očekuje da dovedeš Capela ili Klopa , ali zarovi malo . nađi mladog perspektivnog trenera , eto bar iz regije , jer oni ne bi trebali biti skupi ... generalno ovo je loša poruka uprave da ne mogu ili ne znaju kako dalje sa vođenjem kluba ...
Nevezano za Adu, ne znam je li pametno ili ne njega dovesti, ali ta priča o mladom, perspektivnom treneru je meni apsolutno deplasirana. Takvi kod nas brzo gube svlačionicu. Nama treba neki iskusan, baš iskusan trener, ko će znati prepoznati i isforsirati mlade igrače, ali ne nauštrb rezultata.staaarinavijac je napisao/la: ↑sri maj 21, 2025 8:36 pmAdžem je dostigao svoj vrhunac kao trener , mada mu se možda posreći da izbori Evropu ... navijači mogu samo bespomoćno gledati šta uprava radi od kluba ... čim je uprava izabrala Adžema znači da če slično postupati i kod EVENTUALNOG dovođenja novih igrača - znači nema razloga za optimizam ... dovoljno se podsjetiti da bi se morao promjeniti čitav odbrambeni dio tima ... jeste Željo u finansijskoj dubiozi , al' brate dosta više izvlakuše na to ... niko ne očekuje da dovedeš Capela ili Klopa , ali zarovi malo . nađi mladog perspektivnog trenera , eto bar iz regije , jer oni ne bi trebali biti skupi ... generalno ovo je loša poruka uprave da ne mogu ili ne znaju kako dalje sa vođenjem kluba ...
E vidis, ne bih se slozio s tobom, a vidim i da su mnogi tog stava, da je svejedno ko nam je trener!!! Nije majstore svejedno nego vi ne znate za bolje, pa tako predstavljate.salle86 je napisao/la: ↑sri maj 21, 2025 8:13 pmNa žalost, mi moramo shvatiti da mi kao klub nismo u 2025-oj već desetak ako ne i više godina u prošlosti. Tu smo zapeli i ide to korak naprijed, nazad dva...Bozidar Radosevic je napisao/la: ↑uto maj 20, 2025 6:35 pmE moj Zeljo, 2025.godina nama Adzem se pominje a ocito i jeste trener i mi hocemo nesto. U retrospektivi trebali smo ispasti prosle godine, ocito bi nas to dovelo pameti jedino jer ovo nije realno
Tako da bar po meni, nama nema neke velike razlike bio trener Klop ili Nikola Nikić, sumnjam da može nekakve spektakularne stvari raditi ko je god na klupi.
Nama je prioritet posložiti milion drugih stvari, za većinu znamo koje su pa tek onda krenuti u "sklapanje" ekipe za nešto više. U poziciji smo da nam je četvrto mjesto realnost i ravno tituli, tako da se treba prvo prizemljiti pa onda napraviti plan pa tek onda kad se budu vidjeli obrisi svega toga onda ganjati "nešto". Jer realno dosta smo daleko od ozbiljnog kluba da bi se lagali da se može nešto...pa se razočarali nakon 3 kola.
A Adžem ko Adžem, sa svim vrlinama i mahanama opet kao takav je taman za situaciju u kakvoj smo...mjera bgm
To nije utopija.To je realnost koja je potrebna.Treba nekad imati malo i viziju i pronaci takvog covjeka ovdje.Dati mu priliku, makar to bio i anonimus, ako neko prepozna da bi to mogao biti TAJ!! Neki od najvecih trenera su tako poceli, ali ovdje mahala boluje za imenima.99,9% navijaca bi odmah popljuvalo nekog "no name" trenera.Zato i jesmo tu gdje smo i zato se i vratimo u krug sa istim imenima koja su daaaaaavnnoooo pokazala svoje limite.
To je ono o čemu se priča već par godina, da izađu sa stavom u javnost i kažu koji je cilj slidjeće dvije, tri godine. Siguran sam da bi navijači, ako bi vidjeli da ide u tom smijeru u kojem su najavili da se ide, podržali sve. Problem je što nemamo jasnu viziju i strateški cilj, pa onda kako si napisao na polusezoni pobudale i počnu da dovode dizelaše sa zapušenim DPF filterima.igla je napisao/la: ↑sri maj 21, 2025 11:00 pmMoramo konačno odlučiti šta nam je cilj i držati se toga. Ne može svaki član uprave vući na svoju stranu – jedan bi titulu, drugi vraćao dugove, treći bi dovodio pojačanja na pamet. Previše se gleda šta navijači pričaju.
Ako je cilj, recimo, vraćanje dugova – izađi javno, reci da će se prodati neki igrači, da je sportski cilj opstanak, da forsiramo mlade i da se ne očekuje ništa spektakularno jer je to proces i da je cilj Želju rasteretiti finansijski. Kome to smeta, neka gleda Real ili PSG.
Ali kad već nešto odlučiš – drži se toga! Ne da u pola sezone panično dovodimo polovne igrače bez ikakvog plana jer se nekom u upravi digao racku i konta da se može još.
PISI CESCEDzezvar je napisao/la: ↑čet maj 22, 2025 11:13 amMi u sljedecoj sezoni imamo minimalno 12 too teskih utakmica sa sigurno jacim od nas....plus ako ispliva neka od ekipa koja ce se ozbiljno pojacati i koja ce svakako gledati da nam yebe mater.
U toj konstalaciji snaga ne mozes uci u sezonu sa juniorima i mladim igracima jer se oni sigurno nece moci nositi sa tim pritiskom koji ce biti puno veci nego ikada do sada.
Da se vratim na ove postove koji peru upravu.
Misljenja sam da je to jedan jadan pokusaj pranja poteza uprave i onaj kljucni post je pisan malo advokatski i tempiran je od strane uprave.
U svemu ovome treba preispitati ulogu i Nede Turkovica koji je jako puno provodio vremena sa Bulicem......