Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ubaceni element
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 21, 2025 8:15 pm

Na redu je kandidat broj 2 Admir Adzem, a nek se pripremi kandidat broj 3 Edis Mulalic.

salle86
Kontakt:

sri maj 21, 2025 8:19 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:
uto maj 20, 2025 6:41 pm
Ethis je napisao/la:
uto maj 20, 2025 6:38 pm
Ma ovdje treba jedan "hard reset". Mahala je nas pojela...uspjeli ste ugasiti klub, samo nam nije još niko rekao....
Upravo tako, mahala klub vodi...Sta bi bilo da je Zrinjski otjerao Jakirovica kad su bili zapeli zbog rezultata? Ljudi se strpili i napravili iskorak.
Ja ne kontam kako vi ne shvatate da niko Denisa nije otjerao nego lik ako je iole pametan u ovakvoj sredini se ne ostaje već se ide čim imaš prvu ozbiljnu ponudu i bilo kakvu drugu opciju. Kao klub smo takvi da smo nezdrava sredina, tipa ManUtd u engleskoj i ko god da ode pokaže negdje drugdje više, bolje...nego kod nas.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

sri maj 21, 2025 8:22 pm

AsharaK je napisao/la:
uto maj 20, 2025 8:54 pm
Ljudi dragi ja vjerujem da vecina nas voli i gotivi Adzema, al jestel realni da mislite da je on dobar izbor?
Da je najbolji, i nije. Sad je fazon koga možemo uopšte privoliti da dođe, ko je druga opcija...
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

staaarinavijac
Kontakt:

sri maj 21, 2025 8:36 pm

Adžem je dostigao svoj vrhunac kao trener , mada mu se možda posreći da izbori Evropu ... navijači mogu samo bespomoćno gledati šta uprava radi od kluba ... čim je uprava izabrala Adžema znači da če slično postupati i kod EVENTUALNOG dovođenja novih igrača - znači nema razloga za optimizam ... dovoljno se podsjetiti da bi se morao promjeniti čitav odbrambeni dio tima ... jeste Željo u finansijskoj dubiozi , al' brate dosta više izvlakuše na to ... niko ne očekuje da dovedeš Capela ili Klopa , ali zarovi malo . nađi mladog perspektivnog trenera , eto bar iz regije , jer oni ne bi trebali biti skupi ... generalno ovo je loša poruka uprave da ne mogu ili ne znaju kako dalje sa vođenjem kluba ...

SanMan
Kontakt:

sri maj 21, 2025 9:17 pm

Kad smo prošle godine doveli Denisa cilj bio opstanak u ligi i max Evropa - čovjek ostvario - noga
Doveli Adu, vjerovatno je cilj veći, a i ne mora biti - nek je samo cilj Evropa - teško ostvarivo (imaš u igri 36 bodova sa Borcem, Zrinjskim, Sarajevom - ako uzmemo 10 bodova super). Ide noga Adi i pljuvanje - ko je sledeći trener.
Već mi žao Ade jer je fin Željovac (a u OP je mogo biti idealan i max koristan za klub)

EasyRiise
Kontakt:

sri maj 21, 2025 10:09 pm

staaarinavijac je napisao/la:
Adžem je dostigao svoj vrhunac kao trener , mada mu se možda posreći da izbori Evropu ... navijači mogu samo bespomoćno gledati šta uprava radi od kluba ... čim je uprava izabrala Adžema znači da če slično postupati i kod EVENTUALNOG dovođenja novih igrača - znači nema razloga za optimizam ... dovoljno se podsjetiti da bi se morao promjeniti čitav odbrambeni dio tima ... jeste Željo u finansijskoj dubiozi , al' brate dosta više izvlakuše na to ... niko ne očekuje da dovedeš Capela ili Klopa , ali zarovi malo . nađi mladog perspektivnog trenera , eto bar iz regije , jer oni ne bi trebali biti skupi ... generalno ovo je loša poruka uprave da ne mogu ili ne znaju kako dalje sa vođenjem kluba ...
1. A regija nam je puna mladih i perspektivnih trenera, sigurno se i tamo ne vrti 5-10 istih starih trenera koji će uvijek naći klub bez obzira na rezultate. 2. A za ovo malo takvih mladih i perspektivnih nešto ne vjerujem da smo im mi privlačna opcija obzirom na klimu i finansijsku situaciju u klubu. 3. I da izvedemo to čudo pa nekog takvog dovedemo budimo realni ima rok mjesec da se dokaže u suprotnom proglasit ćemo ga neznalicom i ublehom. Mislim da je za našu situaciju Adžem ok i želim mu svu sreću u radu.

kvalitet
Kontakt:

sri maj 21, 2025 10:12 pm

staaarinavijac je napisao/la:
Nevezano za Adu, ne znam je li pametno ili ne njega dovesti, ali ta priča o mladom, perspektivnom treneru je meni apsolutno deplasirana. Takvi kod nas brzo gube svlačionicu. Nama treba neki iskusan, baš iskusan trener, ko će znati prepoznati i isforsirati mlade igrače, ali ne nauštrb rezultata.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

ISB87
Kontakt:

sri maj 21, 2025 10:38 pm

Ma ne znam sto ste se toliko upalili. Ako je jeftiniji od Corica, onda je i bolji. Kao da trener nesto puno znaci. Svakog igraci izjebu i razjebu.
Ionako para nemamo, borimo se za 4 ili ako slucajno bude 3 mjesto i to je to. Adzem je super trener za to, nas. Dodje neko sa strane uzme 10-15 hiljada, a veze nema.

A zivimo u moderno doba, tiktok, instagram i ostale drustvene mreze. Ako niste za to odjavite internet i uzivajte.
MIRZA RASCIC

igla
Kontakt:

sri maj 21, 2025 10:41 pm

Jedna pozitivna stvar koju mogu reći za Adžema je da nije pizda oko davanja šanse mladim igračima. Svi treneri seru o tim mladim kako će dobijati šansu, kako im daju, kako su super, a rijetko imaju muda to pokazati u praksi.

Ado da šansu.

igla
Kontakt:

sri maj 21, 2025 11:00 pm

Moramo konačno odlučiti šta nam je cilj i držati se toga. Ne može svaki član uprave vući na svoju stranu – jedan bi titulu, drugi vraćao dugove, treći bi dovodio pojačanja na pamet. Previše se gleda šta navijači pričaju.

Ako je cilj, recimo, vraćanje dugova – izađi javno, reci da će se prodati neki igrači, da je sportski cilj opstanak, da forsiramo mlade i da se ne očekuje ništa spektakularno jer je to proces i da je cilj Želju rasteretiti finansijski. Kome to smeta, neka gleda Real ili PSG.

Ali kad već nešto odlučiš – drži se toga! Ne da u pola sezone panično dovodimo polovne igrače bez ikakvog plana jer se nekom u upravi digao racku i konta da se može još.

BC1921
Kontakt:

sri maj 21, 2025 11:17 pm

Sta nama znaci trener, kada prije ili kasnije(manje od godine) te izbuse ljudi oko tebe?
Razbiti klanove, ocistiti klub je nama prioritet. zamisli prvi saradnici ti Joldic, Guso, Alihodzic. U klubu ti i dalje Bekric i Curic, daju ti savjete... Pa ti su ljudi prodali obraz za par lopti i jednu platu, da ne prodaju trenera iz neke vukojebine...
Krivina Jug

NEZALAGANJE
Kontakt:

sri maj 21, 2025 11:24 pm

salle86 je napisao/la:
sri maj 21, 2025 8:13 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
uto maj 20, 2025 6:35 pm
E moj Zeljo, 2025.godina nama Adzem se pominje a ocito i jeste trener i mi hocemo nesto. U retrospektivi trebali smo ispasti prosle godine, ocito bi nas to dovelo pameti jedino jer ovo nije realno
Na žalost, mi moramo shvatiti da mi kao klub nismo u 2025-oj već desetak ako ne i više godina u prošlosti. Tu smo zapeli i ide to korak naprijed, nazad dva...
Tako da bar po meni, nama nema neke velike razlike bio trener Klop ili Nikola Nikić, sumnjam da može nekakve spektakularne stvari raditi ko je god na klupi.
Nama je prioritet posložiti milion drugih stvari, za većinu znamo koje su pa tek onda krenuti u "sklapanje" ekipe za nešto više. U poziciji smo da nam je četvrto mjesto realnost i ravno tituli, tako da se treba prvo prizemljiti pa onda napraviti plan pa tek onda kad se budu vidjeli obrisi svega toga onda ganjati "nešto". Jer realno dosta smo daleko od ozbiljnog kluba da bi se lagali da se može nešto...pa se razočarali nakon 3 kola.
A Adžem ko Adžem, sa svim vrlinama i mahanama opet kao takav je taman za situaciju u kakvoj smo...mjera bgm
E vidis, ne bih se slozio s tobom, a vidim i da su mnogi tog stava, da je svejedno ko nam je trener!!! Nije majstore svejedno nego vi ne znate za bolje, pa tako predstavljate.

Pravi trener ce odmah uvest rad, red i disciplinu.To je BAZA svakog uspjesnog trenera.Znace uspostaviti odnos sa svakim igracem, znati sta pokrece jednog, sta drugog, a sta treceg.Znace sta ocekivati od svakog igraca i kako ga koristiti.Nece spletkariti i pricati im jedno, a raditi drugo.Igraci su kvarljiva roba, sa njima moras direktno i moras izgraditi odnos!!
Pravi trener ce odmah znati odvojiti zito od kukolja.Prvi koji se ne bude ponasao po njegovim standardima (ma ko to bio) treba biti odstranjen kao primjer drugima.Pravi trener ce biti zahtjevan i traziti od igraca profesionalnost, te dodatan individualni rast i napredak svakog pojedinca.Pravi trener ce se okruziti i takvim ljudima i takvim igracima.

E to je sustina.Tek nakon ovog mi mozemo pricati o taktikama i formacijama.

Mi ovakvog trenera NIKAD nismo imali!! Zato ih i mijenjamo, jer bez ovog navedenog neces imati napredak sa ekipom i neces moci stvoriti uspjesan sistem.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

dzulijano_pike
Kontakt:

sri maj 21, 2025 11:54 pm

Adžem je naš.
Podrška :zeljeznicar1:
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

BHDragons
Kontakt:

čet maj 22, 2025 12:15 am

Sretno Ado. Znanja imaš, srce imaš, čekamo te pa da opet slavimo neki trofej.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

salle86
Kontakt:

čet maj 22, 2025 12:23 am

Neznanje, ovo što ti pričaš je utopija. Znaš i sam.
Koliko para toliko muzike. Za ovo što mi možemo ponuditi, nema tog trenera koji je T-rener a da bi došao ne kod nas, nego u ligu.
Malo ugasiti TV ekrane i vratiti se u realnost
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet maj 22, 2025 12:34 am

salle86 je napisao/la:
čet maj 22, 2025 12:23 am
Neznanje, ovo što ti pričaš je utopija. Znaš i sam.
Koliko para toliko muzike. Za ovo što mi možemo ponuditi, nema tog trenera koji je T-rener a da bi došao ne kod nas, nego u ligu.
Malo ugasiti TV ekrane i vratiti se u realnost
To nije utopija.To je realnost koja je potrebna.Treba nekad imati malo i viziju i pronaci takvog covjeka ovdje.Dati mu priliku, makar to bio i anonimus, ako neko prepozna da bi to mogao biti TAJ!! Neki od najvecih trenera su tako poceli, ali ovdje mahala boluje za imenima.99,9% navijaca bi odmah popljuvalo nekog "no name" trenera.Zato i jesmo tu gdje smo i zato se i vratimo u krug sa istim imenima koja su daaaaaavnnoooo pokazala svoje limite.

Vani se rade intervjui sa kandidatima, pa vidis sta covjek prezentira i sl., ali ovdje ces ti opet reci da je to utopija.Pa i treba biti utopija i i trebamo biti u blatu VJECNO, jer niko nema ni mu.da ni znanja da pokrene nesto sto je svuda normalno!! Jbg lakse je mesetariti i praviti instant poluproizvode.Ne znam samo onda sta trazite?? Hocete napredak, a kad treba napraviti korak u pravcu profesionalizma krene prica "ma djes to ovdje jaranee"..... Apsurdno!!!

Mislite da se parama sve rjesava!! Rjesava se tamo gdje postoji sistem.Ovdje ni 20mil nista ne rjesava, jer nemas funkcionalnost nikakvu.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Maestro_1921
Kontakt:

čet maj 22, 2025 12:44 am

Sretno Ado, dobrodošao kući! 💙

kb80
Kontakt:

čet maj 22, 2025 10:55 am

igla je napisao/la:
sri maj 21, 2025 11:00 pm
Moramo konačno odlučiti šta nam je cilj i držati se toga. Ne može svaki član uprave vući na svoju stranu – jedan bi titulu, drugi vraćao dugove, treći bi dovodio pojačanja na pamet. Previše se gleda šta navijači pričaju.

Ako je cilj, recimo, vraćanje dugova – izađi javno, reci da će se prodati neki igrači, da je sportski cilj opstanak, da forsiramo mlade i da se ne očekuje ništa spektakularno jer je to proces i da je cilj Želju rasteretiti finansijski. Kome to smeta, neka gleda Real ili PSG.

Ali kad već nešto odlučiš – drži se toga! Ne da u pola sezone panično dovodimo polovne igrače bez ikakvog plana jer se nekom u upravi digao racku i konta da se može još.
To je ono o čemu se priča već par godina, da izađu sa stavom u javnost i kažu koji je cilj slidjeće dvije, tri godine. Siguran sam da bi navijači, ako bi vidjeli da ide u tom smijeru u kojem su najavili da se ide, podržali sve. Problem je što nemamo jasnu viziju i strateški cilj, pa onda kako si napisao na polusezoni pobudale i počnu da dovode dizelaše sa zapušenim DPF filterima.

Dzezvar
Kontakt:

čet maj 22, 2025 11:13 am

Mi u sljedecoj sezoni imamo minimalno 12 too teskih utakmica sa sigurno jacim od nas....plus ako ispliva neka od ekipa koja ce se ozbiljno pojacati i koja ce svakako gledati da nam yebe mater.
U toj konstalaciji snaga ne mozes uci u sezonu sa juniorima i mladim igracima jer se oni sigurno nece moci nositi sa tim pritiskom koji ce biti puno veci nego ikada do sada.
Da se vratim na ove postove koji peru upravu.
Misljenja sam da je to jedan jadan pokusaj pranja poteza uprave i onaj kljucni post je pisan malo advokatski i tempiran je od strane uprave.
U svemu ovome treba preispitati ulogu i Nede Turkovica koji je jako puno provodio vremena sa Bulicem......
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

gavran
Kontakt:

čet maj 22, 2025 11:23 am

Dzezvar je napisao/la:
čet maj 22, 2025 11:13 am
Mi u sljedecoj sezoni imamo minimalno 12 too teskih utakmica sa sigurno jacim od nas....plus ako ispliva neka od ekipa koja ce se ozbiljno pojacati i koja ce svakako gledati da nam yebe mater.
U toj konstalaciji snaga ne mozes uci u sezonu sa juniorima i mladim igracima jer se oni sigurno nece moci nositi sa tim pritiskom koji ce biti puno veci nego ikada do sada.
Da se vratim na ove postove koji peru upravu.
Misljenja sam da je to jedan jadan pokusaj pranja poteza uprave i onaj kljucni post je pisan malo advokatski i tempiran je od strane uprave.
U svemu ovome treba preispitati ulogu i Nede Turkovica koji je jako puno provodio vremena sa Bulicem......
PISI CESCE
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], PlavaDobrinja1921 i 54 gosta.

Prijava